Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szélgenerátor építési problémák
Lapozás: OK   153 / 507
(#) Tirex hozzászólása Nov 14, 2009 /

Sziasztok!

Nem tud valaki valahol üvegszálszövet beszerzési forrást? Nálam a környéken sehol nem kapni
(#) erbe válasza Tirex hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Az összes hőszigetelő rendszer forgalmazónál és az építkezős barkácsáruházakban, Praktiker, Baumax, stb kapható. Némely karosszériajavító autókitt csomaghoz is mellékelnek, de az általában csak kusza szövedék.
(#) Tirex válasza erbe hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Köszi!
Itt a barkács boltban az eladó már 20éve nem látott olyat
Milyen kiszerelésben vannak ezek? Nagy lepedők? Vagy emberibb méret?
(#) erbe válasza Tirex hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Tekercsből akkorát vágatsz, amekkora kell. Többféle minőségben és szélességben is van.
Az a "barkácsbolt" meg olyan, amilyen.
P... boltban a polcon sorban állnak a tekercsek. Szigetelős boltból irányítottak oda, mert ők csak egész tekercset akartak adni. Ráadásul ott még olcsóbb is kimérve.
Modellezőket kiszolgáló boltban is előfordulhat.
(#) pittyu válasza Tirex hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Szia. Igazán jó szövetet sajnos csak pesten tudok.Nagy Lajos kir. 108 ha jól emlékszem. A nevük Novia kft. Ott minden van.
(#) athor77 hozzászólása Nov 14, 2009 /

Sziasztok!
Egy elektromos bicigli vagy motorból kiszuperált
24VDC motor, 2750 RPM, 250W.
A saját hátsó kerekével visszafelé forgatva kb mit ad le?
Sajnos ahol láttam nem tudtam kipróbálni.
Lehetne kezdeni vele valamit?
Elég könnyen indult.
(#) Dzsos válasza athor77 hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

2750 fordulat szerintem felejtős,pláne 250 Wnál
(#) mokuli válasza athor77 hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Ma este kaptam egy roller motort, holnap jobban átnézem kefés az biztos.Akkus furóval elvileg 1250f/p-en6.7V -3.7A mértem,de kézzel pörgetve is 3V fölé ment.
(#) Alkatel válasza mokuli hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Valamelyik eladoi oldalon ugyan ezt a motort generatorkent aruljak.
(#) mokuli válasza Alkatel hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

Van egy lomis haverom tőle kaptam a motort probára,ma hozok tőle még többféle motort,lassúfordulatú dinamot kimérem mindeggyiket.
(#) durkonorbi válasza kingkey hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

Jogos, ha tele a pakk, akkor én is HMV-re nyomnám ...
(#) kingkey válasza durkonorbi hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

Nincs valami értelmes kapcsolásod egy stepup/down konverterre?
Mert amit én itt lekarcoltam magamnak, az gondolom a langyos víz föltalálása, másrészt ágyúval verébre...
(#) Barret válasza mokuli hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

Nagyon jók az elektromos "jármű" motorok!
Ott odafigyelnek a hatásfokra,és a csapágyazásra is!
Egy jó áttétel kell neki,kb 1:5 bordásszíjjal,és kész
Bordásszíj nem zabál le sok teljesítményt,ha nincs agyonfeszítve Én is azt használok a keréken
(#) Barret válasza kingkey hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

Egy olyan nekem is jó lenne Mondjuk 6V-40V bemenetről 13,1 jöjjön ki De szép is lenne!
(#) Barret válasza mokuli hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

Olyan mocit próbálj hozni,ami 36 vagy 48 voltos!
Elektromos kerékpároknál gyakori. Azok tökéletesek generátornak! Nem kell őket agyon áttételezni,kicsi lesz a veszteség.
(#) durkonorbi válasza kingkey hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

Érdekes dolog ez, mert van erre cél IC is ami köré már kevés dolog kell, meg persze meg lehet csinálni is, kérdés a hatásfok lesz.... a baj egyenlőre az, hogy nem tudom, hogy a generátorokkal hogyan viselkedik a cél IC-s, mert elvileg ez napelemekhez van , ha jók az infoim...

Mekorra teljesítményre kellene nektek amugy?
(#) durkonorbi válasza Barret hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

Pl: CÉL-IC
(#) Riggs hozzászólása Nov 15, 2009 /

Ma előbányásztam a kupiból a rotort. KB így fog kinézni.
(#) Riggs hozzászólása Nov 15, 2009 /

Kicsit bogarásztam az LM5118 környékén és közben találtam egy oldalt. Szélgenerátorokhoz kínálnak dolgokat, többek között ezt a boostert:
http://s4wsbox.com/?q=node/34
12V-ból 24-et csinál, ezzel 24V-os akkupakk tölthető kisebb feszültséggel. A mellékletben lévő ajánlott kapcsolással azt érhetjük el, hogy amíg a szélgenerátor nem éri el a 24Vot, addig a boosterről tölti az akkut. Amikor túllépi a szélgenerátor a 24V-ot, a boostert megkerülve közvetlenül tölti az akksit. Így kisebb fordulaton is tölt a generátor, szélesebb a működési tartomány. Szerintem ez jó ötlet, én is megcsinálom.
(#) durkonorbi válasza Riggs hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

Jó ötlet!
(#) Dzsos válasza Riggs hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

Pudding-nál is müködik feszültstség kétszerező ráadásul 12 V-hoz,tehát még kisebb feszültségeket is "befogja".
(#) pudding1 válasza Dzsos hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

Mjoy-nál is működik a fesz kétszerező, ráadásul sokkal hatékonyabban mint nálam mert nála a kerék adottságai miatt más a nyomaték és fordulatszám viszony. (Nálam olyan hirtelen tud felgyorsulni a kerék hogy kellene egy precíz vezérlés ami leválasztja a fesz kétszerezőt, mert ez ami most van ez csak max 100w-ot tud és egy pillanat alatt kiég ha túl van terhelve. Nem minden kerékhez jó ez a megoldás.)
(#) szitko hozzászólása Nov 16, 2009 /

Nemtudtok egy egyszerű töltésszabályzó kapcs rajzot 12/24 10A-re? Egyet találtam, megépítettem de nem működik.Bővebben: Link
(#) mokuli hozzászólása Nov 16, 2009 /

Tud-e valaki adatokat komolyabb rajzokat ms-80 -v generátorról?
(#) kingkey válasza Barret hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

Nem gond, 1-2 A-re létezik gyári holmi, mostmár csak azt kell kidolgozni, hogy rendes krafttal is menjen
(#) delmur82 válasza Riggs hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

Üdv!

Tetszik a generátorod nagyon szép munka. A paraméterek teljesen hasonlítanak az enyémhez. Nekem 2x18 mágnesem van (40x20x10) és a16 db tekercs páronként egyenirányítva, csillagba kötve. Kiváncsi leszek majd a termelésre. Az enyémnek szerintem kb. 500 W a maximuma. 400 - at már láttam. Nem rég van fent. Meg vagyok vele elégedve. Szépen csendben teszi a dolgát.
(#) Helifun válasza pudding1 hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

Sziasztok,

tudnátok egy kapcsolási rajzot a Nálatok működő feszültség-kétszerezőről közzétenni ?

Nekem 12 V-os generátorom van és sokszor 12 V alatti a generátor feszültsége, jó lenne ezeket a kis feszültségeket is valahogy kinyerni.

Üdv Gábor

(#) mjoy válasza Helifun hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

Mostani vezérlésem méri a bejövö feszültséget egy külön egyenirányitás után . Alapban rajta van a két töbszöröző. Hogyha eléri a bejövö fesz. A 6V –ot , (terhelten)akkor lekapcsol.Ilyenkor kb . 8A –al tölt a kimeneten.
Hogyha a bejövö feszültség lecsökken 11V –alá (terheletlenül),akkor visszakapcsolja a töbszörözöt. A kerék nem mehet üresen .
A baji elektronikátol van az alap panel. Tekercsek változtatva.Vezérlés egyedi.

1.JPG

(#) Riggs válasza delmur82 hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

Köszönöm, már alig várom, hogy tudjak mérni rajta élőben is.
(#) buburobi hozzászólása Nov 16, 2009 /

Üdv mindenkinek!
Régóta tervezgetem, hogy a "telkünkre" (szölöhegy) valamien elektromos ellátást biztosítsak. A lehetséges megoldás csak aksival, vagy helyben termelt energiával lehetséges. Egy ideje már tervezgetem egy szélgenerátor építését, csak nem tudom hogy kezdjek hozzá. A szélhez nemsokat értek, az elektronikus részek építését megoldom, de a tervezés nem az erősségem. Amit szeretnék: szélgenerátor(ok) termelnek, töltik az aki(ka)t, elektronika előállít 230v-ot (tv, pc stb.), világítás az mehet 12v-ról. Ha valaki tud tapasztalatok alapján tanácsokat adni annak nagyon fogok örülni. Előre is köszönöm.
Robi.
Következő: »»   153 / 507
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem