Fórum témák
» Több friss téma |
Ez nem igaz 7293-ban is van áramkorlát.
Idézet: „ISC Current Limiter Threshold VS = ą 40V 6.5 A” A gyártó szerint ugyanaz, mint a 7294-ben. Ha nagyon magas hőfokon, és viszonylag magas frekvencián rövidre zárod, akkor elképzelhető, hogy a védelem lassúsága miatt a végtranyók túlterhelődnek, amit magas hőfokon már nem viselnek el. Ugyanez igaz a másik IC-re is.
Koszonom a valaszt ugyhiszem 7294-et fogom rendelni mert aval van nekem is tapasztalatom.
Koszi az eszrevetelt.Az igaz hogy nagy tapfeszen pl.+-41V-nal 4ohm-oval mar elegge kopog a zarlatvedelem de hozalokve meg 4 elenalas,2Tranyo akkor mar birja es a mely hang is jobb.Hat igen igy a zarlatvedelem se sokat er habar minden eroltetodik beleertve az ic is.
Ez a masodik legfobb szempont az elso a hangzas ami szerintem nagyon jo csak egykicsit pontatlan a melye amit lehet kompenzalni 2 tranzisztoral meg 4 elenalasal.Gyilkolni viszont lehet +-33v-al 2 ohm-on (persze szigeteletlenul tetem a bordara de a bordat elszigeteltem mindentol),a trafo az egy 250W-os kis darab volt.Ja a hangszorok az 2 30Cm 4ohm es 2 38Cm 4ohm.Koszi a hozaszolast
Hát igen... a mélyére végül is mondhatjuk, hogy egy kicsit pontatlan, feszesebben is szólhatna a mélytartomány, főleg a gyors, perkusszív mélyeknél. Ennek egyik oka lehet a nem túl magas damping faktor, ez viszont akár az előnyére is válhat a megfelelő hangfalon.
Sziasztok! összeraktam megint a mellékelt kapcsolást.
sorba kötöttem a két tápággal kér izzót és ég mind a kettő az jó vagy rossz? mit nézzek még meg mielőtt adnék rá bemenetet és hangszórót?
ja és még a mutét össze kell zárni?
Nálam össze van.
Milyen izzókat kötöttél oda? Hogyan van bekötve? Mekkora igy az áramfelvétele tápáganként?
két 60W-ost kötöttem sorba. nem tudom mennyi áramot vesz fel
Tehát sorba kötöttél 2 db, 230V/60W-os izzót és a +/-40V ra ráakasztottad? Ugye nem? (Bár kárt ez nem okozhat.) Ha viszont megfelelően kötötted, egyet-egyet a + és- tápágba sorosan akkor ezek nem világíthatnának a normál nyugalmi áramtól (kb.70-100mA,)
Rajzold inkább le, mert volt itt nemrég egy csúnya félreértésből eredő kapcsolási hiba. (DJmike esete a potival)
Oké, jól van bekötve
Mennyire világít? Gondolom elég halványan. Bekapcsolás után csökken a fénye? Célszerű lenne kimeneti DC-t és nyugalmi áramot mérni. Csak ebből deríthető ki biztonságosan, hogy mi is a helyzet.
ha a hsz kimenetre gondoltál akkor azon ha bekapcsolom akkor 0,3V utána lemegy 0,1-2 re . a nyugalmi áramot hogy tudom meg mérni? ja és az izzónak fénye nem csökken szemmel láthatóan
A 200 mV az elmegy. Egyenlőre maradjanak az izzók, köss rá hangszórót és piszkáld meg az ujjaddal az erősítő bemenetét. Ha búg, akkor működik. Na hajrá, várom az eredményt
nem kötöt rá csak egy kis gagyi hst-t oké mer nem akarom elrontani a 30centist
Az első teszthez bármi jó, ami képes hangot adni.
igy elsőre nem vad ki hangot.. lehet a mutét össze kell kötni?
Na látod az lehet
Ha nincs összekötve, akkor hallgat mint a sír :yes: Ezért is terveztem olyan nyákot amin mellőzve van ez a felesleges "lehetőség".
ez igy se csinál semmit
Minden jól van bekötve? Hibátlanok az alkatrészek? Ha igen, akkor működnie kéne. Dobj egy képet az alkatrész és a fóliaoldalról!
sztem jól de amikor be dugom akkor reccsennie kéne a hangszórónak nem ?
Nem biztos hogy reccsennie kéne. Ez eléggé lágyan indul. Akkor fog csak hallható hangot adni, ha megfogod a bemenetet, vagy valami jelet adsz rá.
esetleg még annyit h biztosan jó-e az ic, és hogy melyik lábon milyen fesz van?
Passz... sosem mértem és Te se méregesd bekapcsolva, mert még a végén zárlatot csinálsz rajta. Ha jó az IC, akkor szólni fog :yes:
szted tegyek rá jelet?
Ha a bemenet érintésére zúgó-búgó hangot ad, akkor tehetsz rá jelet. Amíg nem győződsz meg a működésről, addig felesleges, de persze köthetsz rá jelforrást is, csak vigyázz nehogy az első pillanatban szétvágja a szokolhangszórót
nem jó
Sorry!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |