Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő
 
Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   128 / 607
(#) roland0327 válasza Bassmester hozzászólására (») Nov 23, 2009 /
 
nem a te hibád
(#) Kovidivi válasza roland0327 hozzászólására (») Nov 23, 2009 /
 
A kép hol marad?
(#) roland0327 válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 23, 2009 /
 
Nem tudok fényképezni mert nem jó a telóm de már mind1 mert kifüstölt az IC... úgyhogy holnap rendelek. Am még amikor az előző panelban volt akkor lett rajta egy pici lyuk és valami lé jöt ki belőle.. csak azt gondoltam hogy nem lett ettől semmibaja csak közbe mégis. Ja és azért nem működött ma mert nem jól volt az egyik láb oda forraszta a kapkodásom miatt. ugy hogy most várok az IC-re szerdán remélem itt lesz és akkor majd irok hogy pöcc-röff vagy nem.
(#) martin96 hozzászólása Nov 23, 2009 /
 
Na kipróbáltam ,hogy világít-e a lámpa ha berakom.De nemtörtént semmi csak villant eggyet.
(#) Bassmester válasza roland0327 hozzászólására (») Nov 23, 2009 /
 
Akkor egy kipukkadt ícével próbálkoztál délután?
Ez remek... Mondhattad volna előbb is, hogy egy kicsit bibis
(#) roland0327 válasza Bassmester hozzászólására (») Nov 23, 2009 /
 
ne haragudj de ez eszembe se volt annyi minden járt közbe az eszembe
(#) Bassmester válasza roland0327 hozzászólására (») Nov 23, 2009 /
 
Jajj, dehogy haragszom... csupán annyit mindtam volna, ez előzmények ismeretében, hogy kár vesződni vele
Az új ícével, már legyél körültekintőbb és soha ne kapkodj. Ha bekapcsolva mérsz, fokozott óvatossággal nyúlj a panelhez.
Én van úgy hogy többször, "szárazon" begyakorlom az adott mozdulatsort, az adott szerszámokkal a kezemben, mielőtt élesben nekiállnék... hamar megvan a baj.
(#) ImiDj válasza Bassmester hozzászólására (») Nov 24, 2009 /
 
[Én van úgy hogy többször, "szárazon" begyakorlom az adott mozdulatsort, az adott szerszámokkal a kezemben, mielőtt élesben nekiállnék... hamar megvan a baj.]Evel nagyon egyet ertek.Nekem is szalt mar el igy erosito menet kozben mertem es hat nem voltam eleg korultekinto es leszakadt egy test szal es mar szaltak is a bisztik meg az erosito is szoval a lenyeg inkabb nezd meg 7-er mint tevedj egyszer mert olcsobb ha raszansz meg 5 percet mint egy uj ic-t.
(#) ImiDj válasza roland0327 hozzászólására (») Nov 24, 2009 /
 
Roland nagyon jo hogy ide irsz mert itt segitokesz emberek vannak(ezt mar tapasztaltam) Szerintem mukodni fog az erolkodod csak egykis kitartas,meres meg elovigyazatossag ja es hogy minden jo hejre kerulyon.Szoval sok sikert ha nem tudsz valamit irj ide itt mindig akad valaki aki segit :yes:
(#) roland0327 válasza ImiDj hozzászólására (») Nov 25, 2009 /
 
Szerintem is jó itt a közösség nagyon segítőkészek, és ez rajtunk múlik, hogy hogy állunk a fórumhoz ha pl. flegma és akaratosak vagyunk akkor sz**r-ba se néznek (ebben még nem volt tapasztalatom, és nem is lesz ) Ez a véleményem és tényleg mindenki nagyon segítő kész. Ma megjöttek az IC-k és próba lesz mindjárt Majd írok
(#) misi89 válasza Bassmester hozzászólására (») Nov 25, 2009 /
 
Huh. nem is láttam ezt a választ. bocsi kicsit szétszórt vagyok.

Igazad van. És ezt korrigálni is fogom. ki lesz cserélve a kondi, gondoltam h nem gond ha nem egyforma. Csak az adatait néztem.
Igazából egyforma lett volna ha nem törik el a fúró és bele birtam volna erőszakolni a panelba a kondit.

Viszont amikor elszállt az ic akkor az egyik 2200µF-es is felhevült és púpos lett a teteje ezért kicserélem azt is, ezen ne múljon.

Az ic-k közvetlen szigetelés nélkül lesznek a bordán, viszont nagy PC CPU hűtőbordák lesznek ic-nként 1-1 és ezek külön rögzítve persze nem fémbe és arra is figyelek majd h ne érjenek majd össze, jól lesz megcsinálva a doboz szellőzése is úgyhogy csak jó lesz.

Új nyák is lesz. Vasalással próbálom majd meg ha nem akkor ügyesebb és körültekintőbb rajzolással.

működni fog végre!!!

Előre is köszi mindent.
(#) misi89 válasza dokidoki hozzászólására (») Nov 25, 2009 /
 
Idézet:
„Bocsi, ha nem figyeltem, de írtad hogy hidalt az erősítő. Ezért a kapcsolás technika miatt magányosan egy tda nem is fog működni.”


Nem 1 volt. az már csak a fényképen 1, mert véletlen fordítva kötöttem be a tápot és ezért 1 nyugovóra tért füsttel meg lángeffekttel a másik pedig hidegen tűrte de lehet ő is meghalt úgyhogy van helyette új.

Tudom h a hidalt nem megy 1 IC-vel
(#) Bassmester válasza misi89 hozzászólására (») Nov 25, 2009 /
 
Ha felforrt a tápkondi, akkor az tuti hogy fordított tápot kapott.
(#) roland0327 hozzászólása Nov 25, 2009 /
 
Ma be forrasztottam az IC-t és tettem két izzót a tápágakba és nem világitott. Adtam rá jelet telefonról és szólt is, először egy kis hangszóróval, szólt szépen. A biztonság kedvéért megmértem mindent és minden jó volt! Rátettem a 30 centist és mikor a mélyet adta akkor lehúzta a trafón a feszt. és akkor nem szólt, kicsit kétségbe estem, de utána rájöttem, hogy a két izzó miatt. Levettem az izzókat és szólt szépen, szépen szól meg is lepődtem rajta. Így első erősítőnek nem is rossz. maxot meghallgattam egy számot és hát az IC a meleg és a nagyon meleg közt volt szerencsére jónagy borda van rajta. Kíváncsiságból rákötöttem a Sub Filter-t és szólt azzal is csak nagyot csökkent a hangerő még ezzel nem tudom mit kéne csinálni de ez nem ebbe a témába való bár irtam már a Sub Filter című topicba de nem válaszolnak... Még egy láda kell neki de nem tudom, hogy a tervezésnek hogyan kezdjek neki mert nem csináltam még ilyet.

Mégegyszer nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget!
(#) Bassmester hozzászólása Nov 25, 2009 /
 
Készül a legújabb végfokom... holnap tesztelem
Basszusgitár kombóban fog erőlködni, egy Celestion BL10-150 es hsz társaságában. Végfok, védelem és tápegység egy panelen.
Íme:

(#) Bassmester válasza roland0327 hozzászólására (») Nov 25, 2009 /
 
Na vééégre!
Gratula
(#) roland0327 válasza Bassmester hozzászólására (») Nov 25, 2009 /
 
Hát igen végreee.. de a segitségetek nélkül nem ment voltna :yes: Csak a szűrő és a szubláda méretei aggasztanak még...
(#) ptesza válasza roland0327 hozzászólására (») Nov 25, 2009 /
 
Mondtam én ,hogy ne add fel.
(#) ptesza válasza Bassmester hozzászólására (») Nov 25, 2009 /
 
Te mindig olyan jó dolgokat csinálsz.

Az egy dc védelem? Előfordulhat hogy dc kerül a kimenetre a 7294 estében?
(#) roland0327 válasza ptesza hozzászólására (») Nov 25, 2009 /
 
Én nem is akartam feladni
(#) Bassmester válasza ptesza hozzászólására (») Nov 25, 2009 /
 
Köszi. Igen, az egy relés késleltető és egyenvédelem. Még nem szállt el nálam egyetlen 7294 sem, de igen előfordulhat, hogy meghibásodás esetén kimegy a DC. Ha ez megtörténik, akkor a 40V tápfesz, egy-két tizedmásodperc alatt leéget bármilyen hangszórót.
(#) ptesza válasza Bassmester hozzászólására (») Nov 25, 2009 /
 
Hááát bármilyent nem.

Youtube -e láttam olyan ami kibírja a 220 V-os hálózati feszt is! Mondjuk az nem DC.


Bővebben: Link
(#) Bassmester válasza ptesza hozzászólására (») Nov 25, 2009 /
 
Megnéztem... hát ez nem gyenge
Végül is a tiszta szinusz, 220V/50Hz, 8 Ohm-ra kb 6kW körül van, amit egy 1000W-os hsz, lehet hogy kibír néhány másodpercig. Szerintem minden kicsatólókondi nélküli végfokra kell védelem. Ez a kis pár 100Ft-os cucc, több tízezres kártól is megóvhat.
(#) highand válasza Bassmester hozzászólására (») Nov 25, 2009 /
 
Ez elég profinak néz ki. Kíváncsi vagyok.
(#) DJ Szabcsa válasza Bassmester hozzászólására (») Nov 25, 2009 /
 
Ha esetleg van egy kapcsolási és egy Sprint Layoutos nyákterved azt szívesen megnézném
(#) Bassmester válasza DJ Szabcsa hozzászólására (») Nov 26, 2009 /
 
A teszt után, ha minden oké, akkor felrakom a sprintes nyáktervet. Egyenlőre trafót keresek hozzá, mert a legújabb kapcsolótápom +/- 46V-osra sikerült és nem biztos hogy jót tenne neki.
(#) Bassmester hozzászólása Nov 26, 2009 /
 
Leteszteltem, működik a végfok is és a védelem is
Utóbbi, kb 1 másodpercet késleltet, de 390k helyett 330k-s ellenállások vannak benne, mert csak ilyet találtam. Ez elég is a TDA-hoz, semmi koppanás nem hallható be-ki kapcsoláskor.
A kapcsolásban nem kapott szerepet a (szerintem felesleges) standby-mute, így a 4-es láb sincs gnd-re kötve. Ez a védelem kapcsolási rajza.
Itt a nyákja:
(#) Bassmester válasza Bassmester hozzászólására (») Nov 26, 2009 /
 
Még annyit hozzáfűznék, hogy a védelem késleltetési idejét, az R7-en lévő 47µF-os kondi nagyobbra cserélésével lehet növelni, ha netán így kevés lenne.
(#) ptesza válasza Bassmester hozzászólására (») Nov 26, 2009 /
 
Tényleg jó ,hogy ilyent kompakt lett. DC-re is letesztelted? Én is építetek egy B5 erősítőt ,ami már szól , mostmár csak a beállítással és a dobozolással vannak gondjaim. Nos annak a védelmét egy darab dróttal ki tudtam próbálni , rögtön leold , és amikor megszűnt a DC magától visszakapcsol. Annyi a lényege ,hogy a pufferek elött a gretz-röl kell neki a tápot vételezni .Mondjuk sokkal bonyolultabb mint ez, vagy 7 tranzisztor 4-5 dióda ,plusz egy csomó passzív , de mindet megtaláltam a "fiókban"
(#) Bassmester válasza ptesza hozzászólására (») Nov 26, 2009 /
 
Igen, működik a DC védelem és meglehetősen érzékeny. Szeretem ezt a kapcsolást, mert egyszerű és megbízható, hátránya hogy nincs ledes visszajelzése. Két másik végfokomban is ilyen van, velük sem volt még semmi baj.
Következő: »»   128 / 607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem