Fórum témák
» Több friss téma |
nem a te hibád
![]()
A kép hol marad?
Nem tudok fényképezni mert nem jó a telóm
![]() ![]()
Na kipróbáltam ,hogy világít-e a lámpa ha berakom.De nemtörtént semmi csak villant eggyet.
Akkor egy kipukkadt ícével próbálkoztál délután?
Ez remek... Mondhattad volna előbb is, hogy egy kicsit bibis ![]()
ne haragudj de ez eszembe se volt annyi minden járt közbe az eszembe
![]()
Jajj, dehogy haragszom... csupán annyit mindtam volna, ez előzmények ismeretében, hogy kár vesződni vele
![]() Az új ícével, már legyél körültekintőbb és soha ne kapkodj. Ha bekapcsolva mérsz, fokozott óvatossággal nyúlj a panelhez. Én van úgy hogy többször, "szárazon" begyakorlom az adott mozdulatsort, az adott szerszámokkal a kezemben, mielőtt élesben nekiállnék... hamar megvan a baj.
[Én van úgy hogy többször, "szárazon" begyakorlom az adott mozdulatsort, az adott szerszámokkal a kezemben, mielőtt élesben nekiállnék... hamar megvan a baj.]Evel nagyon egyet ertek.Nekem is szalt mar el igy erosito menet kozben mertem es hat nem voltam eleg korultekinto es leszakadt egy test szal es mar szaltak is a bisztik meg az erosito is szoval a lenyeg inkabb nezd meg 7-er mint tevedj egyszer mert olcsobb ha raszansz meg 5 percet mint egy uj ic-t.
![]()
Roland nagyon jo hogy ide irsz mert itt segitokesz emberek vannak(ezt mar tapasztaltam)
![]()
Szerintem is jó itt a közösség nagyon segítőkészek, és ez rajtunk múlik, hogy hogy állunk a fórumhoz ha pl. flegma és akaratosak vagyunk akkor sz**r-ba se néznek (ebben még nem volt tapasztalatom, és nem is lesz
![]() ![]()
Huh. nem is láttam ezt a választ. bocsi kicsit szétszórt vagyok.
Igazad van. És ezt korrigálni is fogom. ki lesz cserélve a kondi, gondoltam h nem gond ha nem egyforma. Csak az adatait néztem. Igazából egyforma lett volna ha nem törik el a fúró és bele birtam volna erőszakolni a panelba a kondit. Viszont amikor elszállt az ic akkor az egyik 2200µF-es is felhevült és púpos lett a teteje ezért kicserélem azt is, ezen ne múljon. Az ic-k közvetlen szigetelés nélkül lesznek a bordán, viszont nagy PC CPU hűtőbordák lesznek ic-nként 1-1 és ezek külön rögzítve persze nem fémbe és arra is figyelek majd h ne érjenek majd össze, jól lesz megcsinálva a doboz szellőzése is úgyhogy csak jó lesz. Új nyák is lesz. Vasalással próbálom majd meg ha nem akkor ügyesebb és körültekintőbb rajzolással. működni fog végre!!! Előre is köszi mindent. Idézet: „Bocsi, ha nem figyeltem, de írtad hogy hidalt az erősítő. Ezért a kapcsolás technika miatt magányosan egy tda nem is fog működni.” Nem 1 volt. az már csak a fényképen 1, mert véletlen fordítva kötöttem be a tápot és ezért 1 nyugovóra tért füsttel meg lángeffekttel a másik pedig hidegen tűrte de lehet ő is meghalt úgyhogy van helyette új. Tudom h a hidalt nem megy 1 IC-vel ![]() ![]() ![]()
Ha felforrt a tápkondi, akkor az tuti hogy fordított tápot kapott.
Ma be forrasztottam az IC-t és tettem két izzót a tápágakba és nem világitott. Adtam rá jelet telefonról és szólt is, először egy kis hangszóróval, szólt szépen. A biztonság kedvéért megmértem mindent és minden jó volt! Rátettem a 30 centist és mikor a mélyet adta akkor lehúzta a trafón a feszt. és akkor nem szólt, kicsit kétségbe estem, de utána rájöttem, hogy a két izzó miatt. Levettem az izzókat és szólt szépen, szépen szól meg is lepődtem rajta. Így első erősítőnek nem is rossz.
![]() ![]() Mégegyszer nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget! ![]()
Készül a legújabb végfokom... holnap tesztelem
![]() Basszusgitár kombóban fog erőlködni, egy Celestion BL10-150 es hsz társaságában. Végfok, védelem és tápegység egy panelen. Íme:
Na vééégre!
![]() Gratula ![]()
Hát igen végreee..
![]()
Mondtam én ,hogy ne add fel.
![]() ![]() ![]()
Te mindig olyan jó dolgokat csinálsz.
Az egy dc védelem? Előfordulhat hogy dc kerül a kimenetre a 7294 estében?
Én nem is akartam feladni
![]()
Köszi. Igen, az egy relés késleltető és egyenvédelem. Még nem szállt el nálam egyetlen 7294 sem, de igen előfordulhat, hogy meghibásodás esetén kimegy a DC. Ha ez megtörténik, akkor a 40V tápfesz, egy-két tizedmásodperc alatt leéget bármilyen hangszórót.
Hááát bármilyent nem.
Youtube -e láttam olyan ami kibírja a 220 V-os hálózati feszt is! Mondjuk az nem DC. Bővebben: Link
Megnéztem... hát ez nem gyenge
![]() Végül is a tiszta szinusz, 220V/50Hz, 8 Ohm-ra kb 6kW körül van, amit egy 1000W-os hsz, lehet hogy kibír néhány másodpercig. Szerintem minden kicsatólókondi nélküli végfokra kell védelem. Ez a kis pár 100Ft-os cucc, több tízezres kártól is megóvhat.
Ez elég profinak néz ki. Kíváncsi vagyok.
Ha esetleg van egy kapcsolási és egy Sprint Layoutos nyákterved azt szívesen megnézném
![]()
A teszt után, ha minden oké, akkor felrakom a sprintes nyáktervet. Egyenlőre trafót keresek hozzá, mert a legújabb kapcsolótápom +/- 46V-osra sikerült és nem biztos hogy jót tenne neki.
Leteszteltem, működik a végfok is és a védelem is
![]() Utóbbi, kb 1 másodpercet késleltet, de 390k helyett 330k-s ellenállások vannak benne, mert csak ilyet találtam. Ez elég is a TDA-hoz, semmi koppanás nem hallható be-ki kapcsoláskor. A kapcsolásban nem kapott szerepet a (szerintem felesleges) standby-mute, így a 4-es láb sincs gnd-re kötve. Ez a védelem kapcsolási rajza. Itt a nyákja:
Még annyit hozzáfűznék, hogy a védelem késleltetési idejét, az R7-en lévő 47µF-os kondi nagyobbra cserélésével lehet növelni, ha netán így kevés lenne.
Tényleg jó ,hogy ilyent kompakt lett. DC-re is letesztelted? Én is építetek egy B5 erősítőt ,ami már szól , mostmár csak a beállítással és a dobozolással vannak gondjaim. Nos annak a védelmét egy darab dróttal ki tudtam próbálni , rögtön leold , és amikor megszűnt a DC magától visszakapcsol. Annyi a lényege ,hogy a pufferek elött a gretz-röl kell neki a tápot vételezni .Mondjuk sokkal bonyolultabb mint ez, vagy 7 tranzisztor 4-5 dióda ,plusz egy csomó passzív , de mindet megtaláltam a "fiókban"
Igen, működik a DC védelem és meglehetősen érzékeny. Szeretem ezt a kapcsolást, mert egyszerű és megbízható, hátránya hogy nincs ledes visszajelzése. Két másik végfokomban is ilyen van, velük sem volt még semmi baj.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |