Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   177 / 1274
(#) garamszegiroland válasza Bonanza02 hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

hali!!!
Nem opciozásra gondolok hanem a thomson 81mxc 95
tipusu tv-m-hez kéne eeprom tatalom
(#) Doncso válasza Csekker hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Nem tudom, lehet butaságot mondok, de út szélén szoktak állni szélvédő javító figurák, gondolom ők kicsiszolják a karcot, majd polírozzák pár ezerért, talán megoldás lehet a problémádra. Egy kérdést megérne. Végül is üveg-üveg.
Üdv.
(#) kadarist válasza garamszegiroland hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Szia!

IDC2-es sasszival van szerelve a készüléked, ez a tartalom jó lesz hozzá:Bővebben: Link
(#) garamszegiroland válasza kadarist hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

hali!
Beleirtam az epromba a tartalmat de ezzel meg azt csinálja hogy 3-szor megprobál elindulni majd leáll.
Amugy a tv-nek tuti ez a baja mert van egy hasonlo panellal szerelt normande tv-m annak az epromjával megy csak nem lehet vele beállítani a képet
(#) kadarist válasza garamszegiroland hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Próbál meg még ezt:Bővebben: Link.
Ha ez nem jó, akkor keress rá úgy, így: IDC2 eeprom bins
(#) tibr05 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

szia kadarist sikerült utánna n ézned a tévém gyári visszaállitásának modjára?köszi üdv tibr
(#) kadarist válasza tibr05 hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

A szervízmenübe belépésről ezt találtam:Bővebben: Link A konkrét állításról nincs infóm. Milyen beállítás ment el?
(#) küzmös Gergely hozzászólása Nov 26, 2009 /

Szia kadarist! Vettem BU 508-ast ,ha szemből nézem,úgy ahogyan az írás is olvasható,azt látom a bal felső sarokban hogy E a jobb felső sarokban pedig C... Emiter,Collektor lenne?? Én azt hittem hogy a két szélső a B-E a középső pedig a C,ezek szerint rosszul gondoltam?
(#) Csekker válasza Doncso hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Köszönöm! Hát ez szuper ötlet! Mindenképpen meg fogom kérdezni őket. Felénk több ilyen vállakozó is van. Mégegyszer köszönöm! Üdv.
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Felirat veled szemben, lábak lefelé állnak. Balról az első a bázis, középső a kollektor, harmadik az emitter.
(#) tibr05 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

azért köszönöm hogy megprobaltad udv tibr
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Szia! Bekötöttem kicseréltem az ellenállást bedugom és semmi... hajjaj gondoltam... fáziskeresővel megnéztem hogy nem-e akadt el valahol a kakaó,de nem,rámértem a BU 406D-re és B-E közt 0ohm E-C,B-C közt megindul egy értékről és vissza 1-re akármilyen méréstartományban,azaz szakadt.. és azt hiszem erre meg pont ez a jellemző hogy "csendben hal" nem vágja ki a biztit... rámértem a BD136-ra is mindenhol 1-et mutat az ellenállásmérés,ez is lehet szakadt? Egyébként a DB-t már mértem mikor még ment a gép és akkor is ezt "szakadást" mértem
Lehetett volna annyi eszem tegnap hogy ezeket is megmérem..

Bocs rosszul mértem a BU 406D-n mindenhol 0ohm,egyébként lehet még ezt is kapni ugye? BD136-ot kiemeli és meg is néztem... 45Ft-ot ír..
(#) küzmös Gergely válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Látom lehet kapni..
(#) CIROKL válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Természetesen lehet kapni : BU406D
(#) Pako94 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Szia!
Egy-két kép, de igazából nem tudom mit kell fényképeznem.
Púposodott elkót nem látok.
Akkor egy két kép:

Egyébként a BD136-nak mi a pontos szerepe?
(#) kadarist válasza Pako94 hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Szia!

Konvertáld át a Kodak fájlokat JPG-be, úgy küldd el. A képernyőről is csinálj képeket, amin látszik a hiba.
(#) Pako94 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Remélem látszik valami belőle, bocsi a felbontásért.
kép1
kép2
kép3
kép4
kép5
videó1
videó2

UI.: a szinkronhangot öcsémnek lehet köszönni
(#) kadarist válasza Pako94 hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Kábeltévé van nálad?
(#) szergey hozzászólása Nov 27, 2009 /

Társulnék én is egy kérdéssel (már vagy egy éve fel akarom tenni) . Ez vajon mi lehet, és miért?
(#) patexati válasza szergey hozzászólására (») Nov 27, 2009 /

A g2 potin próbálj meg visszatekerni! Ezek visszafutási csíkok, lehetnek sok mindentől (elko,sorkimenő,stb)
(#) szergey válasza patexati hozzászólására (») Nov 27, 2009 /

Igen, köszi, pont az a baj, hogy eddig nekem is megvan... G2-t én lehet, hogy kiejteném, mert ha jól rémlik, amikor video, vagy dvd a forrás, akkor csík sincs. :-s
(#) patexati válasza szergey hozzászólására (») Nov 27, 2009 /

Akkor elötte keresd a hibát Tuner,tuner tápja,vidofokozat stb.
(#) kadarist válasza szergey hozzászólására (») Nov 27, 2009 /

Szia!

Függőleges eltérítő IC-nél elkógyengülés. Buszterkondi, csatolókondi, tápbuffer. Ritkábban IC-hiba, kerámiakondi, vagy ellenállás megnyúlás.
A teletext sorok visszafutnak a rossz V-feedback impulzus miatt. A kép felső része kicsit összenyomott. Mi a készülék típusa?
(#) szergey válasza kadarist hozzászólására (») Nov 27, 2009 /

igen, ebből kb. mind igaz lehet ránézésre. egy régi német szörnyeteg, universum néven 1c32 típussal. eredetileg függ. elt. hibával (teljesen halott volt csak vízszintes csík) került hozzám pár éve. még nem ic-s hanem tranzisztoros a függ. vég. bd139 vagy vmi hasonlóval. szétnézek arrafelé még egyszer... a függ. panelen kívül sajnos minden kondi eredeti, egyidős a tévével. Text még nincs de a képcső jó, szoval érdemes lenne helyretenni.
(#) Pako94 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 27, 2009 /

Igen, de amik képek vannak, nem elég hitelesek, mert nem az eredeti helyén van a tv, és itt másik vezetékkel, hosszabban kellett megoldanom, úgyhogy ha arra gondoltál, akkor nem a bejövő jellel van a hiba, vagy a kábellel, csak ebben az esetben.
Lényegében, bekapcsolom, bejön a tiszta kép (eredeti helyén a tv-nek), majd pedig vízszintesen kezd csikozni, és utána mint a videón is látni, elúszik az egsz. Remélem érted mire gondolok.
Köszi
(#) kadarist válasza Pako94 hozzászólására (») Nov 27, 2009 /

AV-ról milyen a kép? Olyan, mintha magától elhangolódna készülék, és ilyenkor a szomszédos csatorna bezavar.
(#) marcall hozzászólása Nov 27, 2009 /

Hali!

Van egy nagy bösszme 6-7 éves Schneider TV ami egyszer csak olyat produkált,hogy hang van kép nincs!
Mi lehet a probléma!?
Lehetséges hogy, ez:

Idézet:
„primer oldalon a táptranzisztor, a szekunder oldalon a diódák és a sorvégtranyó elszállt volna”

Előre is köszönöm a választ!?
(#) kadarist válasza marcall hozzászólására (») Nov 27, 2009 /

Szia!

Ha hang van, akkor a sorvégfok valószínű működik. Nézd meg, hogy a képcső fűt-e.
Következő: »»   177 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem