Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
hali!!!
Nem opciozásra gondolok hanem a thomson 81mxc 95 tipusu tv-m-hez kéne eeprom tatalom
Nem tudom, lehet butaságot mondok, de út szélén szoktak állni szélvédő javító figurák, gondolom ők kicsiszolják a karcot, majd polírozzák pár ezerért, talán megoldás lehet a problémádra. Egy kérdést megérne. Végül is üveg-üveg.
Üdv.
hali!
Beleirtam az epromba a tartalmat de ezzel meg azt csinálja hogy 3-szor megprobál elindulni majd leáll. Amugy a tv-nek tuti ez a baja mert van egy hasonlo panellal szerelt normande tv-m annak az epromjával megy csak nem lehet vele beállítani a képet
Próbál meg még ezt:Bővebben: Link.
Ha ez nem jó, akkor keress rá úgy, így: IDC2 eeprom bins
szia kadarist sikerült utánna n ézned a tévém gyári visszaállitásának modjára?köszi üdv tibr
A szervízmenübe belépésről ezt találtam:Bővebben: Link A konkrét állításról nincs infóm. Milyen beállítás ment el?
Szia kadarist! Vettem BU 508-ast ,ha szemből nézem,úgy ahogyan az írás is olvasható,azt látom a bal felső sarokban hogy E a jobb felső sarokban pedig C... Emiter,Collektor lenne?? Én azt hittem hogy a két szélső a B-E a középső pedig a C,ezek szerint rosszul gondoltam?
Köszönöm! Hát ez szuper ötlet! Mindenképpen meg fogom kérdezni őket. Felénk több ilyen vállakozó is van. Mégegyszer köszönöm! Üdv.
Felirat veled szemben, lábak lefelé állnak. Balról az első a bázis, középső a kollektor, harmadik az emitter.
azért köszönöm hogy megprobaltad udv tibr
Szia! Bekötöttem kicseréltem az ellenállást bedugom és semmi... hajjaj gondoltam... fáziskeresővel megnéztem hogy nem-e akadt el valahol a kakaó,de nem,rámértem a BU 406D-re és B-E közt 0ohm E-C,B-C közt megindul egy értékről és vissza 1-re akármilyen méréstartományban,azaz szakadt.. és azt hiszem erre meg pont ez a jellemző hogy "csendben hal" nem vágja ki a biztit... rámértem a BD136-ra is mindenhol 1-et mutat az ellenállásmérés,ez is lehet szakadt? Egyébként a DB-t már mértem mikor még ment a gép és akkor is ezt "szakadást" mértem
Lehetett volna annyi eszem tegnap hogy ezeket is megmérem..
Bocs rosszul mértem a BU 406D-n mindenhol 0ohm,egyébként lehet még ezt is kapni ugye? BD136-ot kiemeli és meg is néztem... 45Ft-ot ír..
Látom lehet kapni..
Természetesen lehet kapni : BU406D
Szia!
Egy-két kép, de igazából nem tudom mit kell fényképeznem. Púposodott elkót nem látok. Akkor egy két kép:
Egyébként a BD136-nak mi a pontos szerepe?
Szia!
Konvertáld át a Kodak fájlokat JPG-be, úgy küldd el. A képernyőről is csinálj képeket, amin látszik a hiba.
Társulnék én is egy kérdéssel (már vagy egy éve fel akarom tenni) . Ez vajon mi lehet, és miért?
A g2 potin próbálj meg visszatekerni! Ezek visszafutási csíkok, lehetnek sok mindentől (elko,sorkimenő,stb)
Igen, köszi, pont az a baj, hogy eddig nekem is megvan... G2-t én lehet, hogy kiejteném, mert ha jól rémlik, amikor video, vagy dvd a forrás, akkor csík sincs. :-s
Akkor elötte keresd a hibát Tuner,tuner tápja,vidofokozat stb.
Szia!
Függőleges eltérítő IC-nél elkógyengülés. Buszterkondi, csatolókondi, tápbuffer. Ritkábban IC-hiba, kerámiakondi, vagy ellenállás megnyúlás. A teletext sorok visszafutnak a rossz V-feedback impulzus miatt. A kép felső része kicsit összenyomott. Mi a készülék típusa?
igen, ebből kb. mind igaz lehet ránézésre. egy régi német szörnyeteg, universum néven 1c32 típussal. eredetileg függ. elt. hibával (teljesen halott volt csak vízszintes csík) került hozzám pár éve. még nem ic-s hanem tranzisztoros a függ. vég. bd139 vagy vmi hasonlóval. szétnézek arrafelé még egyszer... a függ. panelen kívül sajnos minden kondi eredeti, egyidős a tévével. Text még nincs de a képcső jó, szoval érdemes lenne helyretenni.
Igen, de amik képek vannak, nem elég hitelesek, mert nem az eredeti helyén van a tv, és itt másik vezetékkel, hosszabban kellett megoldanom, úgyhogy ha arra gondoltál, akkor nem a bejövő jellel van a hiba, vagy a kábellel, csak ebben az esetben.
Lényegében, bekapcsolom, bejön a tiszta kép (eredeti helyén a tv-nek), majd pedig vízszintesen kezd csikozni, és utána mint a videón is látni, elúszik az egsz. Remélem érted mire gondolok. Köszi
AV-ról milyen a kép? Olyan, mintha magától elhangolódna készülék, és ilyenkor a szomszédos csatorna bezavar.
Hali!
Van egy nagy bösszme 6-7 éves Schneider TV ami egyszer csak olyat produkált,hogy hang van kép nincs! Mi lehet a probléma!? Lehetséges hogy, ez: Idézet: „primer oldalon a táptranzisztor, a szekunder oldalon a diódák és a sorvégtranyó elszállt volna” Előre is köszönöm a választ!?
Szia!
Ha hang van, akkor a sorvégfok valószínű működik. Nézd meg, hogy a képcső fűt-e. |
Bejelentkezés
Hirdetés |