Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   180 / 1274
(#) zsolti002 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

Szia.
nem scarton sima koaxon mert csak ilyen bemenet van rajta és a "digi" beltérin van ilyen kimenet.
De ha másik tévét kötök rá semmi gond a képpel. ja és szkópom az sajnos nincs. esetleg min próbáljak meg állítani?
(#) kadarist válasza zsolti002 hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

Ez a szakaszos csíkozódás pedig tipikus interferenciás zavarra utal. Esetleg valami semleges hátterű képet tudsz feltenni? Például színcsíkot, vagy valami ilyesmit. A zavaros sáv mozog, vagy áll? A táp nem cincog, vagy sípol?

hát egy kicsit mozognak a csíkok de amikor bekapcsolom kicsit ózon szaga van a sorkimenőnek, és alig hallhatóan fura cincogó hangja van, mintha nem állandó frekin menne. (egyébként az egész kép csíkos csak a képen nem látszik jól)

Sötétben, letekert fényerőnél nézd meg, hogy hol húz át a nagyfesz.

Rendben holnap megnézem mert most nincs a közelemben a gépezet. köszi az eddigi segítséget.

A táp körül cseréld még ki a kondikat (amelyiket még nem cserélted). Egyébként ez egy Blaupunkt sasszi, a nyolcvanas évek elejéről. Elnyűhetetlenk még mindig, persze néha akadnak gondok velük...
(#) Doncso válasza Bonanza02 hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

Gondolom a primer oldali elkó lesz az ugye?
Üdv.
(#) kadarist válasza Doncso hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

Szia!

A forrasztásokat is nézd át. Trafőlábak, nagy ellenállások forrasztásai, stb.
(#) Doncso válasza kadarist hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

Jó, megnézem.
Időközbe lassan megjön a samsung LCD tápjához is a motyó, remélem meg tudom azt is javítani. :hide:
(#) stefan125 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

xia kepet nem tudok kexiteni rola de lerajzoltam tudom muvex nem vagyok
a forraxtasokat neztem de nemtalaltam koztuk semmi exlelhetot
(#) zsolti002 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 2, 2009 /

A kondikat most vettem meg (eddig nem voltak ezért nem cseréltem ki) délután be is rakom őket aztán meglátjuk hogy mi lesz. De lehet hogy kap egy új sorkimenőt is mert ennek furcsa hangja és ózonszaga van. De azért még megnézem sötétben hogy hol akar áthúzni, az fbs lehet hogy segít rajta.
(#) Doncso válasza kadarist hozzászólására (») Dec 2, 2009 /

Heh, meg is lett a baj, a tv-nek se képe se hangja, gondoltam kibirja hétvégéig a kondizást , de ma arra jöttem haza, hogy behalt, na mondom de jó, meglett a hétvégi programom, idén a negyedik tv ami tönkre megy, azt hiszem veszek egy ujat áruhitelre, kivagyok már ezektől a tv-k től.
(#) kadarist válasza stefan125 hozzászólására (») Dec 2, 2009 /

Ige, valószínű a kelet-nyugat raszterkorrekciós áramkör csatolókondenzátora szakadt meg, vagy valami a környékén pusztult el. Rajz nélkül nehéz lesz javítani.
(#) kadarist válasza zsolti002 hozzászólására (») Dec 2, 2009 /

Az FBS jó anyag, de az akril-tömítő még jobb.
(#) kadarist válasza Doncso hozzászólására (») Dec 2, 2009 /

Ne add fel, a televízió egy primitív szerkezet.
(#) stefan125 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

koxi es nemtudod veletlenul hol lehetne hozza rajzot xerezni? az ottani kondikat kicsereltem lathato forraxtasi hibat nem talaltam de azert korbe atforrazdgattam a dogokat megegyxer hatha de semmi valtozas ellenalasok ertekileg jok a diodak nem zarlatosak de csereltem mostmart nincs semmi okletem vele kapcsolatbann
a tanacsokat azert nagyon koxonom
(#) lalabody hozzászólása Dec 3, 2009 /

sziasztok!
azt szeretném megkérdezni,hogy tudnátok e segiteni egy tv pblémámba?Az az egy baj avan a tv-vel hogy nehezen kapcsol be,feszültség allá helyezem,bekapcsolom,,és olyan 4-5 ora mig bekapcsol,de volt már 12-13ora is!
Ha bekapcsol semmi gond nics vele,müködik ahogy kell!
Csak nem tudom mi miatt vár annyi idöt

Mégegy kérdésem lenne,hogy van benne egy höre növekvö ellenállás,az mi célt szolgál(háromlábal kis fekete dobozban van)?
Válaszotokat elöre köszönöm!
tisztelettel lalabody
(#) kadarist válasza lalabody hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

Szia!

A PTK ellenállás a képcső lemágnesezéséhez szolgál.
Indulási nehézséget a tápegység hálózati oldalán lévő elektrolitkondenzátorok kiszáradása okozza. Cserélni kell a rossz kondit, és utána jó lesz a készülék.
(#) Soldier20 hozzászólása Dec 3, 2009 /

Sziasztok!
Van egy Panasonic TX-25MK1P típusú tvm, az a baj, hogy a kép a képcső közepén kb. 10cm-re összemegy. Kérlek segítsetek.
Egy tudatlan
(#) kadarist válasza Soldier20 hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

Szia!

Ha lehet, akkor egy képet dobj fel a hibáról.
(#) Soldier20 hozzászólása Dec 3, 2009 /

Sajnos nem tudok képet küldeni, mert most újra bekapcsoltam pár nap után, bekapcsolni bekapcsol, de mire előjönne a kép, addigra kikapcsol.
(#) kadarist válasza Soldier20 hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

A függőleges eltérítő IC körüli kondenzátorokat kellene ellenőrizni első körben, valamint a tápegység feszültségeit. Természetesen a forrasztásokat is nézd meg!
Rajz:Bővebben: Link
(#) bihari laci hozzászólása Dec 3, 2009 /

sziasztok ,sony tv egy regebbi darab , kivagja a tda 3654-et a fug, mar nem koltok ra tobbet szet szedem fel
idegesitett, mar eleg sok alkatreszt kicsereltem es megsem jott ossze
(#) kadarist válasza bihari laci hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

Szia!

Valamiféle zárlat esetleg az eltérítőtekercsnél?Bővebben: Link
(#) csigusz82 hozzászólása Dec 3, 2009 /

Sziasztok van egy sony kv-29ls60e - típusu televízióm és egyik nap magától kikapcsolt, azóta ha bekapcsolom rögtön ki is kapcsol nem tudjátok megmondani mi lehet a baja? A szerelőnk azt mondta hogy típus hiba. A segitséget előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza csigusz82 hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

Szia!

Ezer és egy oka lehet, hogy kikapcsol. Zárlat a tápegységen, elszállt egy kondenzátor stb...
A net tele van ennek a típusnak a hibáival(Is).Bővebben: Link
(#) csigusz82 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

Köszönöm szépen a szerelőnk is azt mondta, hogy a táp nak van baja csak bizalmatlan vagyok mert drágálom az árát 17000Ft + 8000Ft- ért kicseréli nem tudom hogy ez reális ár -e érte?
(#) zsolti002 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

Szia.
Megvan miért csíkol, szét van jönve a fókusz poti és a sorkimenőnek is vége (csattog) most kezdte mióta csinálgatom, szerintem a régi kondikkal *amíg ment velük* futott a táp és az nyírta ki. jövőhéten rendelek sorkimenőt meg fókuszpotit, ezekkel mostmár jónak kell lennie. Köszi szépen a segítséget
(#) kadarist válasza csigusz82 hozzászólására (») Dec 4, 2009 /

Ennyi pénzét majdhogynem újat tudnál venni. Ennek a pénznek a töredéke lenne a reális.
(#) csigusz82 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 4, 2009 /

Köszönöm gondoltam hogy át akar verni mert egy ismerősünk is azt mondta hogy nem drága dolog csak nehéz olyan szerelőt találni aki nem ver át! Szia!
Következő: »»   180 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem