Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rossz HDD javítás, mentés

Témaindító: deniel, idő: Jún 16, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   9 / 74
(#) Stadi válasza lapose hozzászólására (») Szept 19, 2009 /

Tehát túlfeszültség védelmet lát el, azaz elhagyható, ha nincs szükség erre a funkcióra. Bár úgy látom, kapható nálunk is, SMBJ12CA néven, úgyhogy ki fogom cserélni. Vajon egy ilyen dióda magától is tönkre mehet, vagy kapott valami komolyabb túlfeszt?

Az adatlapra hogy sikerült rátalálni? Megvolt a gyártó és hogy suppressor dióda és ennek alapján? Csak hogy ne benneteket kelljen zaklatnom legközelebb az ilyen jellegű kérdéseimmel.

Köszi a segítséget!
(#) lapose válasza Stadi hozzászólására (») Szept 19, 2009 /

Idézet:
„Vajon egy ilyen dióda magától is tönkre mehet, vagy kapott valami komolyabb túlfeszt?”

Gyenge minőségű tápnál egy nagyobb tranziens lazán kiüti..

Idézet:
„Az adatlapra hogy sikerült rátalálni?”

Hát.. Már nem egyszer pokolra kívántam azt aki kitalálta ezt a Specific Device Code-ot. Nem is az a baj, hogy létezik, de nem lehet rákeresni még a gyártó oldalán sem.
A múltkor cserélnem kellett Onsemi-s szuppresszor diódát, és arra emlékeztem, hogy az LE kód a 12V-ot jelölte, így nem volt nehéz.
(#) Collector válasza DJ.Szidor hozzászólására (») Szept 19, 2009 /

Nem, nem a táp ölte a vinyóimat. Mindegyik, amit vettem, rossz szériából való volt, ami csak utólag derült ki. Most van egy samsung 640GB-os, kíváncsi vagyok, meddig bírja.
(#) DJ.Szidor válasza Collector hozzászólására (») Szept 19, 2009 /

A Samsungra a nyakadat is ráteheted, mert az birni fogja. Nekem egy 80GB-s Samsung már 5 éve megyen.
(#) Collector válasza DJ.Szidor hozzászólására (») Szept 19, 2009 /

Nem egészen így van, mert minden gyártónak vannak hibás szériái. A kettővel ezelőtti vinyóm egy samsung 320gigás volt, és vendor specific hibával le lett cserélve.
Nekem egy 60-as maxtor megy már 7 éve, gyakorlatilag éjjel nappal, de ezért még nem minősül jó gyártőnak a maxtor (sőt, a legrosszabb az összes közül mára).
(#) DJ.Szidor válasza Collector hozzászólására (») Szept 19, 2009 /

Igazad van. Erre nem is gondoltam volna.
(#) dokymobil hozzászólása Nov 24, 2009 /

Sziasztok !
lenne egy nagy gondom !
van egy seagate barracuda 7200.12 1tb-s hddm.
st31000528as
tele adatokkal. most cseréltem alaplapot, beraktam a hdd-t,és nem indult el......soha többé
eddig,ugy néz ki,meghalt.ha feldugom a tápot,kikapcsol a gép.
a kérdésem.
ha sikerül egy ugyanijet szereznem,és az alaplapját kicserélem. akkor az adatok,amik rajta vannak,azokat meg tudom menteni ?
(#) Stadi válasza dokymobil hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Pár hsz-sal fentebb írtam a saját problémám. Ott az volt a jelenség, hogy egyik pillanatról a másikra a vinyót a tápra dugva a gép nem indult el. A suppressor dióda cseréjével a probléma megoldódott. Próbálj keresni hasonló alkatrészt a vinyón. Először mérd ki, az 5V vagy a 12V-e a zárlatos, aztán a NYÁK követésével és/vagy szakadásmérővel próbáld meg feltárni a hiba helyét.
(#) dokymobil válasza Stadi hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Hali. szoval,olvastam amit irtál,meg végigolvastam az egész topic-ot,de nem találtam megoldást.
ez a hdd 2 honapos. itt kint londonban lehetett venni 75 fontért.de,nem ez a lényeg.
ha a panelt leszedem a szerkezetröl,és ugy dugom fel a gépre,akkor nem kapcsol ki (sajnos) és ez az,ami miatt egy kicsit gondban vagyok.
ugyanis,még most is lehet ugyanezt a hdd-t kapni,de nem biztos,hogy ha veszek egyet,azzal ezt,fel tudom éleszteni.
nekem,csak az adatok kellenek rajta,mert egy rakat fénykép,video,zene van rajta. De,szerintem,itt valami komolyabb, motor,vagy nemtudom mi baj lehet.
(#) dokymobil hozzászólása Nov 25, 2009 /

Hello mindenki.
Örömhirekkel tudok szolgálni (szerintem,leginkább magamnak,csak gondoltam,megosztom veletek)
szoval,Összeraktam az 1tb-s Seagate hdd-met....de....
elöször ugy,hogy egy darab papirral,letakartam a fejmozgato motor-csatlakozojat,és feldugtam rá a tápot. semmi.tápot kikapcsolta.
utána,fogtam,és egy "kicsit megforgattam a hdd-t a levegöben oda-vissza.......gondoltam,mexorult a motor,vagy "rossz helyen állt meg....stb....)
ujra feldugtam,és elindult !
azota is megy,de az adatokat azért most lementem egy ujonan vásárolt wdc-re
ha én ezt a klubban elmesélem....
ez,egy nagyon érdekes,és kevésbé mulatságos szitu volt.....
ha erre tud nekem valaki "okosat" mondani.....
(#) Stadi válasza dokymobil hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Akkor panelzárlat kilőve. Félő, hogy másik panellel is ugyanezt adná elő. Nem tudom, bizonytalanra megéri-e Neked venni egy másik vinyót, hogy hátha annak az elektronikájával jó lesz a mostani. HA jó lesz, valamennyi adatot szinte biztos le tudsz szedni róla.

Szerintem egyébként kénytelen leszel adatmentő szakemberhez fordulni, ha valóban fontosak az adataid.
(#) dokymobil válasza Stadi hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

hello
mint irtam,megy a hdd
azóta is,stabilan.viszont,hétvégén azért veszek egy másikat is,és lementem az adatokat,mert tényleg fontosak. most láttam 1.5tb-s wdc-t 89fontért. külsö,usb-s,sata-s. hdd kivesz,berak gépbe. de,tényleg nem tudom miért adta elö ezt a dolgot
szerintem,lehet,hogy nem ártana egy-egy hütö is a hdd-k nek,mert a gép non-stop megy....most,kb 37 és 43 fok között mozok a hömérsékletük....kicsit talán sok ?
a winyok között,van 1-1 kihagyott hely,de igy is nagyon melegek.de,azért,köszönöm mindenki segítségét.
(#) tpower hozzászólása Dec 1, 2009 /

Sziasztok
lenne egy 750gb-os samsung sata hdd-m. sajna egyszercsak ugy gondolta, hogy nem akar tovabb működni. bios nem látja. kattan párat és leáll a motor. mit lehet vele kezdeni? pécsi nagyker bezárt így gart buktam

köszi a segítséget
(#) Stadi válasza tpower hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

Nemrég a Vaterán láttam egy hirdetést, hogy valaki vállalja a még gyári garanciaidőn belüli eszközök kicseréltetésének ügyintézését, akkor is, ha nincs papír a készülékhez, vagy itthon kevesebb garanciával adták el (ami mellesleg jogszabályellenes). Szerintem ilyen irányba próbálj meg elindulni.
(#) md16 hozzászólása Dec 8, 2009 /

Sziasztok van egy 160Gb-os ata-s samsung vinyóm ami csak kattog mi lehet a baja és h orvosolható-e? előre is köszi
(#) V L válasza dokymobil hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

Lehet ,hogy valahol kontakt probléma volt, amit a szereléssel meg is szüntettél. Egyébbként évekkel ezelőtt a fejmozgató csapágy hibája miatt a fej úgy megfogott egy 10GB-s hd-t ,hogy tényleg a kézi megmozgatás után tudott csak felpörögni....adat lement..stb.
Lenne nekem is egy kérdésem: ha egy túlfesz miatt tuti elektonika hibás 60 GB-s winyó elektronikája helyett rá teszem egy azonos szériájú 80GB ( bad szektoros)szintén maxtor ATA133 paneljét, akkor az működni fog? vagy mi várható? Olyan közeli testvéerek hogy csak az LBA szám más.-ezt kell/lehet -e módosítani?- Vagy örülnék, ha valakivel estleg cserélhetnék. üdv. V L
(#) Stadi válasza V L hozzászólására (») Dec 9, 2009 /

Van egy kód a panelen egy matricán, pl. F8FYA. Ha ez megegyezik, működni fog az égett elektronikás vinyó a cserepanellel, maximum a hibás szektorokat tároló memória tartalma különbözik rajtuk. A kód helyett lehet nézni a vinyó tetején levő típust is, ha kéznél van (pl. DiamondMax Plus 9), sőt, ez talán jobb is, mert ugyanarra a típusra raktak olyan panelt, amin 4 MB cache volt és olyat is, amin 8 MB. Konkrétan az F4FYA és F8FYA "kompatibilisek" egymással.

md16: A kattogós vinyó mechanikai hibás. Ha kellenek róla az adatok, keress szakembert, ha nem, akkor veszélyes hulladék. Kivétel ez alól, ha úgy kattog, hogy közben folyamatosan felpörög-leáll, mert akkor valószínűleg kontakthibás a tápellátás.
(#) md16 hozzászólása Dec 9, 2009 /

Nos pörögni pörög folyamatosan, csak közbe kattog, a kattogás hol erősebben hallani hol halkabban,a biosba beismeri de a windowsba már nem. A tápellátáson a tápkábelt érted vagy a panelban a tápellátást?
(#) Stadi válasza md16 hozzászólására (») Dec 9, 2009 /

Akkor az a vinyó sajnos kukaérett.
(#) md16 válasza Stadi hozzászólására (») Dec 9, 2009 /

hmm... azért köszi.
(#) Stadi válasza md16 hozzászólására (») Dec 9, 2009 /

A 3 éves garancia már lejárt? Mert a Samsungokra annyi van gyárilag.
(#) md16 válasza Stadi hozzászólására (») Dec 10, 2009 /

Igen annyi volt rá, de már 6 éves a winyó
(#) md16 hozzászólása Dec 12, 2009 /

Akár hiszitek akár nem, sikerült megcsinálni a winyót és kifogástalanul működik , igaz az összes adat elveszett de legalább a winyót nem kell kidobni.
(#) Stadi válasza md16 hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Naés mi volt a megoldás?
(#) ptesza hozzászólása Dec 13, 2009 /

Nekem is van egy 160 Gb -os WD winyóm. Azt csinálja ,ha hideg akkor kattogva indul ,újra felpörgésekkel egyetemben. De ha beindult ,és már belemelegedett a melóba ,akkor már semmi baja.Sőt ha kikapcsolom , és néhány perc múlva újra be akkor is jól indul, csak ne hűljön le nagyon.

Ez mi lehet?
(#) md16 válasza Stadi hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Nos, úgy voltam vele ha már rossz miért ne szedjem szét kíváncsi voltam a mechanikájára le is vettem a fedelét de nem láttam semmi baját kicsit megmorgazzam a mozgó részeket, ezután a gép még mindig beismerte azzal a különbséggel h a 3 patricióból valahogy 1 lett de ez nem inicializált patríció volt, szerencsére a win7-be van alapból egy lemezkezelő és mit ad isten ott megjelent mint patricionálatlan winchester ott sikeresen ntfs filerendszerrel formáztam és azóta működik
(#) Stadi válasza md16 hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Jézus! Csináltál belőle egy időzített bombát. Mivel felteszem, nem tisztaszobában végezted a leírt műveletet, por került a vinyóba, ami előbb-utóbb a hibás szektorok megjelenését, majd elszaporodását vonja maga után. Ne tárolj már rajta semmi fontosat!
(#) Stadi válasza ptesza hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Ellenőrizd a tápkábel csatlakozását. Próbáld meg a csatlakozó mellett az abban levő kábeleket is egyesével a vinyó irányába nyomni. Ha ezután a helyzet változatlan, akkor készülj fel rá, hogy le kell cserélned a vinyót.
(#) ptesza válasza Stadi hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Már vennem kellett.

Csapágy hibára gondoltam ,de hát az is bent lakik.

(#) md16 válasza Stadi hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

Azért arra odafigyeltem, h semmi szösz ne kerüljön bele, hisz nem véletlen van úgy elszigetelve a mechanika, ezt még én is tudom
Következő: »»   9 / 74
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem