Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   850 / 3593
(#) mammut válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 12, 2009 /

Megszólalásig hasonlít belsőleg a MAC TACK 4050-re!
Külsőre már nem igazán...
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Dec 12, 2009 /

Sziasztok. Jelenleg Imi65 -nél vagyok Matyival, és a routerét állítanám be, mert nem engedi be a DC++ programot az internet felől. Ebben a topicban kéne a segítség.

Köszönöm!
(#) zolee1209 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 12, 2009 /

Idézet:
„Jelenleg Imi65 -nél vagyok Matyival”

Matyikám, remélem olvasod! Ezért kellett ennyire sietned? Valószínű, ha január 9-én ébredek, akkor másodszorra is visszafekszem aludni és nem töröm magam azon, hogy kijussak börzére! :schmoll2:
(#) Doncso hozzászólása Dec 12, 2009 /

Simpi barátom ma feltett egy fogós kérdést.
A lézernyomtatónak milyen színű a lézere?
Hapro : biztos fekete,
Mi a véleményetek?
(#) radocziandras hozzászólása Dec 12, 2009 /

Sziasztok.Nekem egy olyan gondom lenne, hogy innen
eltűnődött a nyákrajz.Csak egy rakás kérdőjel meg kocka van ott.Tudna nekem valaki segíteni, hogy most mit csináljak?Újratervezni meg kicsit hosszadalmas lenne.
(#) zolee1209 válasza radocziandras hozzászólására (») Dec 12, 2009 /

Szia!
Nekem is kérdőjelként jelenik meg. Viszont ha jobbklikk, hivatkozás mentése más néven-re kattintok, akkor kidobja, hogy *.lay amit meg lehet nyitni a Sprint Layout-tal.
(#) radocziandras válasza zolee1209 hozzászólására (») Dec 12, 2009 /

Ja...értem! Köszi szépen, hosszadalmas munkától mentettél meg.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Dec 12, 2009 /

Üdv mindenkinek.

Fárasztó egy nap volt a mai, ezért most elköszönök: Jóét mindenkinek. :integet2:
(#) DuMatyi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Így van Simpikém, ez lenne a logikus: infra lézer. Az nagyon régen létezik már, és amikor készítették az első lézert, emlékezetem szerint az is az volt. Az energia miatt ne aggódj, mivel itt csupán egy hengert kell feltöteni bzonyos helyeken, és azt ugyebár kevés mechanikai munkával is meg tudod tenni, azaz a lézer energiájának sem kell túl nagynak lenni, tehát elég a kicsi hullámhossz is.
(#) DuMatyi hozzászólása Dec 13, 2009 /

Aktuális napi dohogásomat itt is elmondom. A tegnapi nap elvitte a mérgemet, elterelte a figyelmemet, de ma megint busszal utaztam, és eszembe jutott. Tegnap szállnánk fel Ampikémmel a fehérvári járatra, és azt mondja a Volánbusz-os sofőr, (direkt a pesti volánra hegyezem ki, mivel eddig csak ott mondták) hoyg kész nincs több hely. Csak ülőhellyel szállíthatnak. Ott maradtunk kb. 10-en, és félórát kellett fagyoskodni a következő járatig. Nos, ez felvetett bennem kérdéseket. Eddig is volt ez a szabály, hiszen a kiragasztott utazási kivonat alján apró betűvel (Bakony Volán) ott van az a kitétel, hogy a vállalatot a jármű befogadóképességéig terheli személyszállítási kötelezettség. Igen, mindenki tudta: ez egy betarthatatlan szabályozás, mivel így is nehéz profitot termelni! Ezek után még nehezebb lesz, de mi lesz akkor?! A vasút után a Volán járatokat is elkezdik ritkítani (azzal a kifogással, hoyg veszteséges, pedig a betarthatatlan szabbályozások sorával ők tették azzá) , és a végén 3 db fog járni, de az is csak ülő emberekkel, és a megállóban maradt szerencsétlenekkel? Aki teheti, kocsit fog fenntartani, aki nem, így járt. Íme a modern kori röghöz kötöttség, mert nem mindenki teheti meg, hoyg autót nem hogy vegyen, hanem fenntartson egyáltalán (példának okáért megint negatív irányba variálnak a műszaki vizsgáztatás terén: megszűnik az ideiglenesen alkalmas minősítés, és a kocsi akár egy rossz fényszóró beállítás miatt is megbukhat.) Tehát: Vissza a középkorba! (Nem, ez nem egy Michael J. Fox film elgépelt címe, hanem a valóság!)
(#) korbye hozzászólása Dec 13, 2009 /

Sziasztok!
Egy jó hír, megérkezett Budapestre is az első hó!
Szép nagy pelyhekben hull. :yes:
(#) DuMatyi válasza korbye hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Itt, nálunk csak hódara hullik.
(#) szamóca válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Szedte vette teremtette!
Hazamenni he? Én meg bevásárolni pizzasütéshez egy halom dolgot?! BelesMaty meg ETMaty lenni és "haza, haza" he?
(#) DuMatyi válasza szamóca hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Nem értem.. Mi az, hoyg belesMaty? és ETMaty? Pizzasütés? A McDonaldsban van pizza? :hehe:
(#) _ampervadasz_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Itt viszont szakad. Sziasztok.
(#) _ampervadasz_ válasza szamóca hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Helló szamóca. Sikerült egyben hazaérkezned?
(#) DuMatyi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Amint látod, már moderál is!
(#) hapro válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Te Matyi! Ez azért elég pesszimista hozzáállás. Persze, mindenkinek igaza van, és mindenkinek az a jó ahogy ő gondolja. De ez csak egy megjegyzés tőlem.
A tegnapira visszatérve csak egy gondolat erejéig, ha azon gondolkodnék, hogy egy hajszálon múlik a munkahelyem, (ahogy mindenki másnak is!), akkor rosszul érezném magam állandóan. Szerintem ráérnék majd akkor ezzel foglalkozni, ha megszűnik vagy kilátásba helyezik a megszűnését. Addig határozottan nem érdekel ez a téma, és nem vagyok hajlandó ezzel foglalkozni. Kb ha egészséges magot ültetek tavasszal, akkor nagy valószínűséggel egészséges termésem lesz ősszel, vagy akármikor, de ha alapban már beteg, megrágta az egér, vagy nem tudom mi történhet egy maggal, (itt a gondolat) akkor abból soha nem lesz egészséges termés. Igen ez filozofikus, és mindenki életében kellene legyen ennek létjogosultsága.
Itt a média jön megint, ha azzal a szeméttel, mocsokkal tömjük az agyunkat amit onnan hallunk, látunk akkor azon fog pörögni az agyunk, mert az mind nem egészséges dolog ami onnan jön, csak tömeg manipuláció. Az, hogy mi a valóság és igazság valószínű mostanra senki sem tudhatja biztosan. Csak a saját kis mikrokozmoszában...na ezt most nem folytatom, mert most egy pillanatra annyi sok újabb gondolat jött amit ha leírnék még akkor a szerver vinyója lenne tele... Majd szép apránként az adott pillanatban amikor odaillik valahova, és éppen eszembe jut.

Pillanat álljunk meg! Csak karakterek furcsa láncolatait látom a kijelzőmön. Attól még írhat, hogy nincsen egyben! :hehe:

Most viszont leköszönök az oldalról, mert eszembe jutott, hogy fáradt vagyok, és mielőtt elfejtem, máris lefekszem. Csak el ne felejtsek felkelni.

(#) DuMatyi válasza hapro hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Komolyan mondom, a Dalai Láma tanulhatna tőled bölcsességet, és birkákat taníthatnál türelemre... Ha már az igazságnál tartunk: szerintem az a szubjektum része. Nincs olyan, hoyg igazság, mert mindenkinek a saját igazsága az "igazság", amit ő annak gondol, vagy ahogy annak éli (vagy szeretné annak megélni). Például itt az én esetem: Nem tartom igazságosnak azt, hogy múlt hétfőtől kezdve nem lehet állóhelyem a távolsági autóbuszon, a Volán vállalat meg azt nem tartaná igazságosnak, ha emiatt neki büntetést kellene fizetnie. Lehetne ezt a sokkal jobb oldaláról is nézni: Ha akkor és ott felszállok arra az autóbuszra, akkor már rég Fehérvár felé tartottam volna, és nem tölthettem volna együtt egy szép napot Ampival, Imiékkel és Szamócával (a rendező elv: tiszta betűrend), Zoli nem nyomhatta volna be a Marcsás poénját, amitől mind a hárman fetrengtünk a röhögéstől .

Ezt mind aláírom. Annyi biztos, hogy még most is nevetek amikor eszembe jut amit Köbszoli mondott.
(#) DuMatyi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Pedig ő is használ tantál kondit
(#) Stadi válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Idézet:
„a vállalatot a jármű befogadóképességéig terheli személyszállítási kötelezettség”

Ha tényleg ez van kiírva, nézd meg a buszokon, kint van-e még a tábla a vezetőfülke környékén, hogy mennyi állóhely és mennyi ülőhely van. Ui. ha fel van tüntetve állóhely is, akkor az mi, ha nem a jármű befogadóképessége??? Ezzel már lehet panaszt tenni a Volánnál, amire az lesz a reakció, hogy Józsi a garázsban megkapja feladatnak, hogy az összes ilyen tábláról vésse le az állóhely rovatot. Egyébként ha a táblán szerepel állóhely is, akkor valószínűleg azért van feltüntetve, mert állva is szállíthat utasokat. Legalábbis forgalomba helyezéskor még úgy volt.

Különben a ritkítás annak (is) köszönhető, hogy a nyugdíjasok ill. MÁV alkalmazottak/családtagjaik ingyen utazhatnak, viszont értelemszerűen a jegy/bérlet eladási statisztikákban nem jelennek meg. Tehát ha ilyen adatokból számítják egy járat kihasználtságát, nem kapnak valós eredményt. A forgalomszámlálós módszer meg azért nem jó, mert ki tudja, hogy valóban felültek-e a feladattal megbízottak az adott járatra, vagy csak hasból ráírtak néhány számot a papírjukra. És akkor a zsebre dolgozó buszsofőrökről, kalauzokról még nem is szóltam, akik szintén torzítják a képet. Szóval nem hülyeség bevezetni az ingyen utazásra jogosultak számára a regisztrációs jegyet.

Ami az autót illeti, nem annyira luxus a fenntartása. Kis teljesítményűt érdemes venni, így olcsó lesz a gépjárműadó, vidéki lakcímmel pedig a kötelező biztosítás se drága. Főleg, ha még ma is lehet okosítani pár plusz évet magadnak, hogy ne A0-ból indulj. Emellett 2 évente műszaki vizsga, évente zöldkártya (ez is változni fog állítólag). Szóval évi 40-50 gurigát lehet számolni (szerencsés esetben talán még kevesebbet), ami fix költség. Ezen felül mindent már csak a használat arányában fizetsz.

És akkor nézzük, autóba ülve milyen plusz szolgáltatásokat kapsz ezért a pénzért:
- nem kell elgyalogolni a megállóba,
- nem kell átszállni,
- mindig a cél közvetlen közelében tesz le,
- olyan útvonalon megy, ami szerinted az adott pillanatban a legmegfelelőbb, nincsenek kitérők, nem áll meg menetrend szerint minden bokorban, ebből következően a zöldhullámra hangolt lámpákból nem csinál "piroshullámot" (lásd 50-es vili),
- nem kell sorba állni jegyért,
- mindig időben jön, így nem fagysz át csontig a megállóban (télen) és nem is sülsz pirosra (nyáron), és nem is kell futni utána, nehogy az orrod előtt menjen el,
- neked mindig van szabad ülőhely,
- a járműben a saját ízlésednek megfelelően szabályozható a hőmérséklet (ha nincs klíma, akkor is nyitható az ablak és van menetszél),
- nem tapossák le a lábadat, nem lökdösnek, nem csuknak oda az ajtóval, nincs tömeg, ha nem akarod,
- nem kell szagolnod utastársaid oroszlánszagát és a csövesek bűzét,
- nincs összefirkálva, szétszaggatva, összecsinálva a belső tér, nem ázik be a jármű, vagy ha mégis, hétvégén megcsinálod patentül, a kipufogógáz nem áramlik vissza az utastérbe,
- nem pampog senki, hogy az utazási feltételeknek nem megfelelő tárgya(ka)t szállítasz,
- ha akár csak egy embert viszel magaddal és elosztjátok az üzemanyagköltséget, már olcsóbban utazol, mintha tömegközlekenél!

Nekem személy szerint a felsoroltak megérnek évi 50 rugót...
(#) zoly15 hozzászólása Dec 13, 2009 /

Hali mindenkinek!
Gondoltam írok mert nagy a csend
Csak annyit tudok írni, hogy kellett nekem ez a H1N1 védőoltás
Tegnap este lefekszek semmi bajom.. Ma reggel felkelek mint aki "átmulatta az éjszakát"
Elmentem a piacra ónt nézni, ami lett is.
De a hazaút, ááá. Mintha Szibériában lettem volna.
Hazaérek, lehajigálom a cuccokat. Ágyba be aztán 10 perc fekvés.. Aztán lázmérés 38Cfok. Mondom ez jó..
Mostanra leljebb ment.

Üdv!
(#) zenetom válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Ez teljesen normális. A szervezeted "küzd" a legyengített (bár én úgy halottam hogy elölt) H1N1 törzs egyik alvírusával (ezt is így hallottam...).

Más: csak nekem bolondult meg az msn és hajigál 80072efd kódú hibákat és természetesen alig enged fel?!
(#) Georgee válasza zenetom hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Több ismerősöm is szenved az oltás miatt, én szerintem kihagyom.
MSN: most sokaknak problémázik, töltsd le ezt trillian Nekem eddig ezzel nem volt problémám.
szerk: ez is MSN kompatibilis digsby
(#) szamóca hozzászólása Dec 13, 2009 /

Srácok! Nem tud valaki egy NES nintendó játék konzolt eladót? Azt a régi super mario world-öset. A gugli csak lejárt hírdetéseket dob.
(#) vicsys válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Ne aggódj! 9. napja van folyamatos hőemelkedésem... :buck: Az orvos szerint ez normális... szerintem az orvos viszont nem az.
(#) hapro hozzászólása Dec 13, 2009 /

Van egy ilyen oldal, és még ehhez hasonlók léteznek, ahol online lehet belépni az msn-re. Bővebben: Link
Ez milyen alapon lép be? Hogy lehetne letiltani ezt XP alatt, hogy ne lehessen belépni sehogy msn-re?
Azon kívül, hogy azokat a weblapokat letiltottam a windows-system32-drivers-etc-hosts-on belül amiket gondoltam, és találtam, hogy onnan be lehet lépni online msn-re.
Iskolába a gépeken csináltam tanulo és tanár profilt, tanuló nem telepíthet, és még ezek is le vannak tiltva róla.
(#) zenetom válasza hapro hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

A poén, hogy ebuddy-n se enged be...
Következő: »»   850 / 3593
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem