Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Univerzális távirányító
Lapozás: OK   6 / 49
(#) nehéz hozzászólása Nov 28, 2009 /

Sziasztok!

Tudna nekem segíteni valaki??? Gaba Tv-m van, pontosan: Gaba J1433 14" és ehhez vettem egy Somogyi Elektronic URC 10-es univerzális távirányítót. Azt írja, hogy 8 az 1-ben és még a Dvd lejátszómhoz is tudom majd használni, ami egy E-max AS603-as. Hát egyenlőre semmi jeletén nem látom, hogy működne, pedig nagyon jó lenne, mert már hetek óta nem működnek a távirányitóim és már csak ebben bíztam... Kipróbáltam már azt a tanácsot, hogy Set gomb, meg Tv1...stb (azt is itt olvastam), de az én Tv-m nem kapcsolt ki, hiába ültem vagy 10 percig nyomogatva a Power gombot... Ha valaki esetleg kódokat tud és elmondaná, hogy azokat is hogyan alkalmazzam, akkor azt is nagyon megköszönném!

Üdv
(#) bgsf válasza nehéz hozzászólására (») Nov 28, 2009 /

Egyszerre a Set/TV1 aztán a kód és megint a Set. Akkor működik. Nekem URC22B-7 van, most néztem meg. Így kell! Ha a kód nem jó akkor nem tudok segíteni! Automata kereséssel még nem jártam sikerrel. Valahol a kódfüzet is meg van, majd előhalászom....
De ha a tiéd 10-es az enyém meg 22-es akkor nem tudom mihez lesz jó.... ? Még az enyém se viszi az újabb DVD lejátszókat, és néhány TV-nél zongorázni kell a kódok közöt. Néha csak az alapfunkciókat érem el....
(#) bgsf válasza nehéz hozzászólására (») Nov 28, 2009 /

Próbáld ki a következő kódokat!
053, 055, 070, 076, 077, 082, 084, 090, 091, 092, 093.
A füzetben nincs Gaba Tv, ez a GBC kódja....
(#) nehéz válasza bgsf hozzászólására (») Nov 28, 2009 /

Köszönöm, de sajnos így se sikerültek! Azért még próbálkozom!!!
(#) szillac hozzászólása Nov 29, 2009 /

Grundig tévéhez milyen kódokkal érdemes próbálkozni?Egyszer mintha láttam volna itt, de sajnos nem találom
Köszönöm.
(#) Inhouse hozzászólása Dec 3, 2009 /

A Lidl-ben kétezerért lehet kapni mától 10in1 univerzális/tanítható távirányítót.
Ami a 2eFt-os ár mellett komoly:
- 10 készülék
- LCD háttérvilágítással
- tanítható (elvileg még a klímát is rá lehet)
- makro funkciók (többlépcsős műveletek)
- minden kikapcs 1 gombbal (lefekvéskor pl. TV, DVD, erősítő)
- timer (pl. időzített felvétel beltériről, mindent levezényel)

Még a háttérvilágítás időtartama is állítható...
Még csak annyi időm volt rá, hogy uni kóddal rányomtam a TV-t, a videót és az erősítőt, Thomson és Kenwood. Bízom benne, hogy a Digi beltérijét is fogja tudni, és az orion és millenium DVD-ket is...

Üdv
Inhouse
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

Nos, újabb infók:
- Orion DVD kipipálva
Sajnos a teljes funkció nem megy, csak a fő dolgok, play/pause, stop, sebesség, léptetés, számok, némítás, nyilak, ok, menü. A felirat, nyelv nem.
- DigiTV dual beltéri hasonló módon üzemel (5008), csatorna, hangerő, nyilak, ok, menü, számok, színes gombok, exit. Az EPG, message, info, tv/r, text nem, de talán lehet ezek nélkül élni...

Tanítást még nem próbáltam, végülis azzal lehetne mindent...

Üdv
Inhouse
(#) Parázs Zoltán hozzászólása Dec 3, 2009 /

Sziasztok!

Hogyan tudnám megjavítani a távirányítom, melynek csak a hangerősítő gombja nem reagál?

Köszi!

Üdv.
(#) vicsys válasza Parázs Zoltán hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

Szia
Első lépésben tisztítással próbálkozz. Ha nem javul meg, mérd ki, hogy nem szakadt-e valamelyik vezető sávod. Tesztelj kamerával, hogy villog-e az infra led.
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 4, 2009 /

Újabb infó:
- kipróbáltam, hogy be lehet írni pl. DVD kódot (hogy egy másikat is lehessen, az előző megtartásával) a CD gombra, és be lehet...viszont ha ugyanazt írod be egy másik helyre, onnantól az nem akar menni...tehát azonos kód véletlenül se legyen 2 gomb alatt!

Üdv
Inhouse
(#) Millenotti hozzászólása Dec 4, 2009 /

Sziasztok! Sürgős segítség kellene!

Van egy Gaba tv-m (ilyenről van szó: http://masodkezbol.hu/pic/gaba.jpg) A távirányítója nemrég bekrepált, felforrósodtak az elemek, annyira, hogy megolvasztotta a rugó mögött a műanyagot, és nem érintkezik rendesen! Működik, de nem mindig! Ezért vettem egy univerzális távirányítót, de a kódok között nem szerepelt a Gaba márka, ezért elkezdtem a kód nélküli programozást, de nem sikerül!

Van egy ilyen pont: "Tartsa lenyomva a SET gombot, és közben nyomja meg a készülék gombját!" Nekem kábel tv-m van, az melyik? A TV1?

Eddig a TV1-gyel próbálkoztam, követek mindent, egyszercsak kapok egy ilyen utasítást: "Irányítsa a távirányítót a kezelendő készülékre és nyomja meg a POWER gombot a távirányítón! ... Ha a készülék nem reagál, nyomja másodpercenként a POWER gombot!" Én ezt megtettem neki, itt nyomogattam percekig azt a sz*r POWER gombot, csoda, hogy nem vízhólyagos tőle az ujjam, mégsem történik semmi! Valaki tudna egy működőképes leírást adni? Vagy csak TV1 helyett más csatornát kell használni a kábel tv-hez?

Nagyon köszönöm, előre is!
(#) nehéz válasza Millenotti hozzászólására (») Dec 4, 2009 /

Szia!
Nekem ugyan ez a típusom van,úh.ha valaki tud,akkor tényleg segítsen! Nekem is így kezdődött,hogy hol működött a távirányítóm, hol nem. Az elemes dolog, az nálam nem volt.
Viszont vettem én is egy univerzális távirányított a hétvégén és az is Set-gomos "tippelgetés" volt. Ha ez a típus: Somogyi Elektronic URC 10-es,akkor vidd vissza,mert nem lesz jó. Kértem eladótól tanácsot és másikat ajánlott. Helyette: One For All Urc-3426-os típust vettem. Ebben már legalább fel van sorolva a Gaba Tv márka. Kódok: 1037, 0037. De nekem nem sikerült, még automatikus kereséssel sem. Hozzáteszem percekig próbáltam én is és semmi! Megadtak egy ügyfélszolgálati számot a távirányítóhoz: 03/34-510-180, ezen 8-16óráig tudnak elvileg segíteni. Kaptam még tőlük kódokat, de én egyikkel se jártam sikerrel! Azért leírom: 0606, 0370, 0371, 0486, 0548, 0247, 0714.
Kérlek, ha neked mégis sikerülne, akkor írd meg, hogy hogyan, mert már én is megőrülök,hogy ennyire nem lehet távirányítót találni ehhez a tv-hez...

Előrre is köszönöm!
(#) Millenotti hozzászólása Dec 4, 2009 /

Rendben, most nézem a tv-t, de ha vége, akkor mindenképp kipróbálom mindet! De félek, hogy nem lesz jó, mert kipróbáltam ezt a kapcsolót tesóm Samsung tv-jén is, ami ugye nem egy kis s**r márka, benne is volt a könyvben, de az sem működött! -.-"
És amúgy nekem nem olyan van!
Majd értesítelek!

Moderálva-- vicsys
(#) Inhouse válasza Millenotti hozzászólására (») Dec 6, 2009 /

Szerintem valamit nem jól csináltál.
Mivel TV-t akarsz távirányítani, ezért persze hogy a TV1-et kell nyomni, ennek nincs köze ahhoz, hogy kábelTV-d van. Nem hinném ,hogy a Samsung nem lenne benne, még ha a GABA nincs is...

Pár sorral ezelőtt írtam egy olcsó tanítható távirányítót...

Üdv
Inhouse
(#) Csillapodj hozzászólása Dec 13, 2009 /

Szervusztok!
Segítségre volna szükségem. A férjem mérgében (én voltam az oka) összetörte HOMEDICS masszírozó gépének TÁVIRÁNYÍTÓját, mivel épp az volt a keze ügyében. Most a bűnbánaton túl tennék valami érdemlegeset is a dolog érdekében, de technikai antitalentum lévén ez egyedül nem megy.
Tehát: tudja-e valaki, hogy ilyet hol lehet szerezni, javíttatni, pótolni, helyettesíteni?
Minden megoldásra irányuló ötletet szívesen fogadok.
Előre is köszönöm.
Csillapodj
(#) silenthill2 hozzászólása Dec 15, 2009 /

Sziasztok! Vettem egy Thomson márkájú ROC 3205 típusú univerzális távirányítót, amit egy Shimatsu márkájú tv-hez akarok használni, de a kódlistában nincs benne a Shimatsu tv kódja. Ez a távirányító 4 számjegyből álló kódokat fogad el. Én meg csak 3 számjegyeseket találtam 333, 334 ezt a ketőt. Aki tud az írjon már le 4 számjegyű kódokat ehhez a tvhez. Köszi
(#) Inhouse válasza silenthill2 hozzászólására (») Dec 15, 2009 /

A kódok univerzális távirányító gyártónként változnak, szerintem nem mész sokra egy másikhoz való kóddal. Szokott lenni az ilyeneken egy kereső funkció, vagy kézzel kell léptetgetni, vagy magától végigpörgeti az összest, és ahol kikapcsol, ott meg kell állítanod, és kész.

Üdv
Inhouse
(#) Inhouse válasza Csillapodj hozzászólására (») Dec 15, 2009 /

Bűnbánó feleség...

Ha annyira össze lehetne tákolni, hogy kis segítséggel egyszer végig lehessen nyomkodni az összes gombot, akkor egy taníthatóval esetleg meg lehetne etetni, és utána azzal használni... Gondolom nincs rajta sok gomb...
Esetleg még csinálni hozzá NYÁK lemezből egy új házat, a panelt működőképessé téve...kell egy közeli elektroműszerész ismerős...

Milyen erőben van az ember? Nem javítható a cucc?

Üdv
Inhouse
(#) silenthill2 válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Üdv Inhause! Köszi szépen, így sikerült. Automatikus kódkeresés bevált. Visszaolvastam a kódot, és a Shimatsu tv-nek 0343 a kódja. Viszont sajnos nem minden funkciógomb működik, csak a be-ki kapcsolás és a hangerő szabályozás. Viszont nekem pont csak ezekre van szükségem. Üdv
(#) Inhouse válasza silenthill2 hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Mivel meg van ez a kód, (gondolom ez volt az első amire kikapcsolt) sokat nem veszthetsz, kezd újra. Az első kikapcsnál (0343) kapcsold gyorsan vissza a TV-t és várd a következő jót. Hátha az több gombot visz. Ha nem lesz ilyen, visszaírod a 0343-at...

Üdv
Inhouse
(#) budai77 válasza Rémusz hozzászólására (») Dec 17, 2009 /

szia probáld 0189-et nállam ez müködik.
(#) Tamas82 hozzászólása Dec 19, 2009 /

Sziasztok!
Rem. tudtok nekem segíteni. Watson univerzális távirányítómnak elveszett a kódos papírja és az Aiwa hifit nem tudom kezelni. Légyszi írjatok már kódokat. Előre is köszönöm.
(#) ferzoo válasza Millenotti hozzászólására (») Dec 19, 2009 / 1

Amúgy a set +Tv gombot egyszerre kell nyomni 2mp.ig,aztán a pwr.gombot ekkor adja az impulzusokat /keresi a tv.kódját/ahányszor +nyomod.Vagyis minden nyomás 1kódnak felel meg.Man. search.
De ha nem jön össze vegyél a lidl-ben Weltech uni távirányítót ez ismer minden tv.-t,nagyon jó.Szervizmenüt almenüket is viszi,akár az URC12,csak az drágább.
(#) Gyöngyöcske hozzászólása Dec 20, 2009 /

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni! Elromlott az anyukám régi Videoton Super Infracolor tv készülékének a távirányítója és sajnos nem tudom a távirányító kódját. Ha valaki ismeri, legyen szíves írja meg! Vettem egy Vivanco UR S2 univerzális távirányítót, de valami baj lehet vele, mert ugyan a használati utasítás szerint, van automatikus kódkereső funkciója, de a Led pár másodperc elteltével kialszik, és nem keres tovább. Jó lenne, ha tudna valaki segíteni! Előre is köszönöm!
(#) didri hozzászólása Dec 22, 2009 /

Sziasztok.Egy kis segítséget szeretnék kérni.Ma vettünk egy RM-950E Universalis távirányítót,de sajnos magyar leírás nincs hozzá.Szeretném egy Samsung tévéhez hangolni.Aki tud segítsen,és kódra is szükségem lenne.Előre is köszönöm
(#) kadarist válasza didri hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Szia:

Infó:Bővebben: Link
A kézikönyv képei zip-be csomagolva a mellékletben.
Kb. két perc alatt szedtem össze a kereső segítségével. Csak beírtam a távirányító típusát...
(#) didri válasza kadarist hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

köszönöm a segítséged,ezeket én is megtaláltam,de sajnos ez alapján nem sikerült össze hangolnom őket.a kódokat sem fogadja el.na mindegy azért még egyszer köszönöm,majd valahogy másképpen megpróbálom.
(#) kadarist válasza didri hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Próbáld meg az automatikus keresést(automatic search).
Kapcsold be a készüléket, majd nyomd meg egyszerre a SET és a TV gombot. Az indikátor LED elkezd világítani. Nyomd meg a SET-gombot mégegyszer. Elkezd villogni a LED. Nyomd most meg a POWER-gombot. Elindul a keresés. Ha a készülék kikapcsolt, akkor nyomd meg a TV-gombot(TVTXT1)
(#) didri válasza kadarist hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

köszönöm a segítséget,majd megpróbálom és jelzem hogy sikerült.
(#) Inhouse válasza Gyöngyöcske hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Az "átlag" univerzális távirányítók nem viszik szerintem a Videoton TV-ket, azokhoz külön kell venni ehhez valót. Keress rá a neten a Videotonhoz való távirányítókra!
Nem lesz olcsó...
Nem javítható az eredeti?

Üdv
Inhouse
Következő: »»   6 / 49
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem