Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Sziasztok!
Én is építettem egy (inkább 3) vezeték nélküli gyertyát, amiből majd karácsonyi ajándék lesz. Remélem tetszik
hello
En epitettem egy STK 4191 V ic vel egy erositot, szuperul megy meg minden, csak az a helyzet hogy 8 ohm ot ir az adatlapjan a hangszoronak, es hogy ha en rakotok 4 ohmos hangszorokat, akkor annak valami baja lehete? vagy lesze?
Nagyon jól néz ki! Ügyes!
Biztos hogy nemcsak 8ohmos hangszóró jó hozzá...... értelemszerűen 4ohmra kevesebb tápfesz kell elvileg 32V itt az adatlap amugy ahol a mérésnél levan írva a 8ohm csak ajánlott 35V-al bár 32V 4ohm érdekes hátt.... hűccsed rendesen Bővebben: Link
Hat hutom rendesem, eleg hamar betuzel de ,eg nem volt modom teljesen letesztelni de szo ami szo, szep a hangja jah amugy azt a rajzot csinaltam emg a mi az adatlapjan van, mast nem kaptam
Sziasztok!
Jó régóta nem alkottam semmit, de most karácsony alkalmával eljött az ideje. Egy egy digites VFD órácskát raktam össze a Páromnak, karácsonyra. Aprób esztétikai hibái vannak, de igyekeztem minnél szebbre elkésziteni. Várom a véleményeket: Müszi
Köszi , Kétharmada SMD-vel készült (először dolgoztam SMD-vel, nem is olyan nehéz, csak apró ), a nyákot meg vasalással készitettem el.
Tulajdonképpen ez egy BigClock, csak VFD vel
Mondani mondtad, de még nem láttam. Szép lett, biztosan örülni fog neki.
Üdv. Doncso
Tök jó lett, gratula!
Akkor most Te is, hivatalosan is, belépsz Vic Mester óraőrült klubjába? Idézet: „Akkor most Te is, hivatalosan is, belépsz Vic Mester óraőrült klubjába?” Vic mester megfertőzött, mert egy 6 digites nixi-t is csinálok egyszer
A hourofília következő stádiuma már a hatalmas órák építése.
Ekkor az ember elér egy határt, aminél újra elkezdenek kisebbek lenni az órák. Én nálam a határ 2.5 méter volt. Onnantól megyek vissza, a nemrégiben elkészült már csak 60 centi...
Láttál már engem SMD-síteni. Nem félek a négyrétegű nyákoktól sem és a 0402 / 0201-es alkatrészektől sem.
Egész jó ötletet adtál. azt hiszem nekifogok egy max másfél centis órának... Hmmm. (komolyan mondom)
Üdv: Készült egy bemenetválasztó a PC-hangsugárzóhoz.
Maradjunk inkább ennél a melléklet-címnél... Frankye
Nem volt minden hátsó szándék nélküli a megjegyzésem... :hehe:
Jó lett! Különösen a gombsapkák nagyon mutatósak rajta, de az előlap kivitele sem utolsó!
Nekem tetszik,de honnan tudjátok, hogy hány óra van?
Milyen kijelzot tennel ra? (nehany mm magas nixie-t
Köszi, és elnézést.. a gombok valami ősi BEAG keverőről valóak.
A kijelző alatt vannak ledek, azok az éppen aktuális helyiértéket jelölik. (gondolom én)
Szerintem a kijelzőt Topi egy gyárban csináltatná, olyasmire, mint a villogó kütyükben a felületre integrált LED... Így minden szegmens durván 1mm-es lenne! A többi meg elfér mögötte!
Régi számológépben volt ilyen kijelző nekem is volt ilyen réges rég! Az egy digit 1db 5mm-es led méretü volt.
Vic, én úgy őszintén szólva egy numitron-kijelzős szerkezetet (pl órát ) néznék meg nagyon szívesen, amit Te követtél / követsz el
Egy karóra nagyon "dizájnos" lenne ilyen kijelzővel, valahol már láttam is ilyet. Itt is van
Vicsys! Honnan lehet még ilyen kijelzőket szerezni? Nagyobb tételben lenne rá szükségem.
Sziasztok!
Én is építettem egy vezeték nélküli gyertyát Karácsony alkalmából anyukámnak. Gondoltam felteszem ide a képeket. Igyekeztem minél kisebbre és laposabbra összehozni az adó részt hogy beférjen a két deszka közé... A vevőben a ledek külön fázisban működnek: a piros és zöld ledek párhuzamosan vannak kötve, és úgy egy diódán keresztül a tekercsre, a fehér ledek szintén egy diódán keresztül, de fordítva vannak a tekercsen. A zománchuzalt barna cérnával tekertem be. A vevő tekercset mezei konyhasó fedi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |