Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Ha a kapcs rajz segít, benne van a "Kádár 60-63"-ban, letölthető:Innen("elektronika"mappa).
Üdv!
Köszi a rajzot de már egyszer feltöltötték ide és már ki is nyomtattam. Végigkövettem a csövek fűtéseit és sikerült megtalálni a helyüket. Elég sok cső hiányzik sajnos.
![]() PCL84,PL82,PABC80,PCL82,PL36,EY86,PY83. Találtam néhány lekopott feliratút is. Be tudná valaki őket azonosítani? Volt a tv mellett egy ilyen hosszú bordázott valami. ![]()
Hello!
Segítségeteket szeretném kérni. Került hozzám egy Orion AR612 (Pacsirta) típusú csöves rádió. Pontosabban már kettő. Szerencsétlenségemre, mindkettőnél a rádiófrekvenciás része lehet a hibás. (Magnóbemenetről rendesen szól.) Az egyiken semmi "rádiós susogás", csak nagyon halk búgás. A másik susog (ezt se nagyon hangosan), de bárhová tekerem, semmi (KH-ú) adó nem jön rajta. A rajz alapján a fesztültségek, fűtés rendben. A csöveket is cseréltem. (Bennük lévő típusokból volt még 1-2db, nem tudom biztosra hogy jók-e, de azokkal se változott a helyzet.) Mi lehet a gond? Öreg alkatrészek miatt elállítódhatott? (Rajz: Bővebben: Link )
Mármint amelyikkel váltunk a HH, KH, URH sávok között? Azokat kiszedegettem, megtisztogattam, de a helyzet sajnos változatlan.
A csövek képei sajnos homályosak, de ha összehasonlítod őket másik ép feliratú garnitúrával, ki lehet bogozni. Az a bordás valami, az szeléncellás egyenirányító. A kapcsolási rajzon a táp bemeneténél van.
De miért kell plusz szelén ha a két PY82 egyenirányít?
A két PY82 ki van kötve a fűtést kivéve nem lehet hogy valaki átalakította a TV t ?
Itt sincsen benne a szelén. Szerintem gyárilag nem volt benne. Kékes
Biztos,hogy a csúszkák kontaktbiztosak, és nincsenek felcserélve egymással?(Én már láttam ilyent!)A rajtuk lévő tekercseket, trimmerkondikat sem árt átnézni,ehhez van egy kis segítség(melléklet)Csőfoglalat is lehet kh.-s,a csövet a tetejénél picit ferdítve 1-2-szer mozgasd kőrbe, ez is segíthet.Töltsd le a "Kádár 58-59"könyvetinnen,több hasznos adat van itt.
Üdv!
Igazad lehet, a kapcsolási rajzot nem néztem meg mikor a választ írtam. Nekem leginkább Orion TV-im vannak, soknál szelénes az egyenirányítás, ezért mondtam rá hasból, hogy ennél is ott kell legyen a rajzon. Szóval elnézést a tévedésért. Vagy átalakították, de az is lehet, hogy nem is ehhez a TV-hez volt, csak ott találtad vele együtt.
Kaptam egy ilyen orosz rádiót. Hasonlít a SOKOL-ra. Angol feliratok vannak rajta. Működik és rengeteg adót befog a közép és rövidhullámon. A hangerőszabályozó eléggé el van már kopva.
Ez a Qvarc, KH, és RH-t tud. Valaha sokat javítottam ilyet, egy nagy kalap. Ez már az új generációs Szovjet (Si alapú) rádió, rettenetes hangminőséggel.
Ez elég jól szól. Nem zajos és érthető. Viszont a hangerő potit cserélni kellene.
Nem tudom, van-e még ilyenem (volt), de lehet, már elvittem Zolinak. Utánanézek, van-e még ilyenem.
A hangjával nekem az a bajom, hogy rettenetes karcosan (a középtartományt forszírozva) szól. Nem érthetetlen, csak bántó (a legtöbbje). Egyébként - ha hangszórót cserélsz - erősen megváltozik a karaktere, elsősorban enek a hibája a hangminőség. Volt egy hasonló átmérőjű TESLA hangszóró, azért a papák, mamák sokat áldoztak (majdnem 300 HUF volt, míg a Szovjet 48 HUF), de avval nagyon jól szólt.
Hallgatni nem fogom, tehát így marad. Elteszem a többi muzeális cuccom közé. Szóval akkor ebben a KT315 és társai laknak?
![]()
Üdv.Szerintem van potméterem ha nem boldogúlsz.Ezekben csodákat művel egy kis tisztítás. Feltéve ha még megvan az a csúszó érintkező pogácsa. Annó mivel mindenből hiány volt , jó puha ceruzabélből pótoltuk az elkopott érinkezőt. Öreg T
Köszönöm a segítséget! Az egyiknél tényleg a csúszkákkal voltak gondok. Volt ami nem érintkezett és volt aminek az egyik érintkezője le volt törve. Viszont a másikkal még mindig semmi... de lehet hogy van még valahol valami más érintkezési hiba is.
Rettenetes hangminőséggel de jó érzékenységgel.
Gyermekkoromban a legkedvesebb rokonomnak volt ilyen, miután az Orbita-t nekem adta. Amikor Nála voltam, titokban ezzel Szabad Európáztam. ![]()
Hát nem könnyű a helyzeted.Javasolom, hogy nézd át a "Rádió hibakeresés"c. könyvet(letölt: Innen), ebben is van egy nagyon jó(ősi)ötlet:astabil multivibrátor,csak ezt ma már 2 tranyóval meg lehet oldani(ez a fórum is sok rp.-et tartalmaz),a rádió minden fokozatának működését lehet vele érzékelni!
Üdv!
Sziasztok gondoltam lekapom a VTGY "régi" Kékes Tv-t üzem közben.. ECH 81-es cseréje utáni állapot
Hellosztok.
Sikerült szereznem két Sokolt meg egy RFT A341 Tournee autórádiót. Igy már 4 rádióm (sajna csöves még nincs de majd remélem lesz) és 2 televízióm van. ![]()
Képek...
Valaki árulja el, hogyan kell ezt letölteni!
![]()
Ha megnyílt a "4shared....", a bal ablakban a "könyvek"+jelére katt(főkönyvtár), ezután az "elektronika"szövegre katt, a megnyílt jobb ablakban alul a 3. fülre katt, ott már láthatod, a cím mellett a zöld nyílra katt, innen biztos, hogy megy!
Üdv!
Köszi! (Megint a kivárással volt a problémám, mert iszonyat lassú.)
Helló srácok!
A minap kaptam egy öreg frekimérőt. Valaki tudna nekem rajzot küldeni, hogy működő állapotra hozhassam?? Előre is köszi..... .....és BUÉK mindenkinek!
Tisztelt MP3MAKER!
Ugyan majd két éves a kérdésed, de azért az ORIPONS kapcsolási rajzom emlékezetem szerint van! ünnepek után ha még szükséges van rá akkor megkeresem neked és lemásolom. Üdvözöl Dorner László Soha ne írd ki nyilvánosan az e-mail címed, mert a spammer botok vadásznak rá! (Hacsak nem akarod a postafiókod spammel feltölteni...) Ott az adatlap, ha kell, ott megtalálják! Frankye
Szia! a 24 V skálaizzó elég nehéz téma, azt hiszem a BpVII. Király u ban van egy volt TUNGSRAM márkabolt talán ott esetleg még van, de hiradástechnikai boltokban is lehet pl LOMEX XIII., Lehet u Dévai u sarok, ha megméred egyy cérnával a gumiszijat lehet hogy valamim még van belőle. az O gyürü boltot meg ne nagyon hajtsad, mert az O gyürü anyaga szándékozan nem rudalmas, annak méretpontosnak KELL lenni és ezért rugalmatlannak. ÍHa a méret alapján van akkor adok neke szivesen , de a szijat CSAK MÉRET ALAPJÁn megpróbálhatod a 13.ker kertekes u ban a HQ nál is csak "minta után lehet vásárolni talán sikerül. fontos a pontos méret . Üdvözöl Dorner László
Soha ne írd ki nyilvánosan az e-mail címed, mert a spammer botok vadásznak rá! (Hacsak nem akarod a postafiókod spammel feltölteni...) Ott az adatlap, ha kell, ott megtalálják! Frankye
Szerintem ne fáradj vele, a következő válaszban ott vannak a ma is elérhető linkek, ahol megtalálható.
24 V -os karácsonyfa égőt lehet kapni, szinte minden helyen, ahol karácsonyfa égőt árulnak. (Ettől pontosabban nem tudtam fogalmazni.
![]() A Szinyei-Merse utcában (Bp. VI. Ker) szoktam magnó és lemezjátszó ékszíjakat venni, ugyanis ott van egy remek "O" gyűrű bolt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |