Fórum témák
» Több friss téma |
Nem is szösz ,hanem mikro szemcsék ,pollenek amik nem is látszanak . De például gondolj csak arra amikor besüt a nap az ablakon. Na ott aztán látszik sok minden ami a levegőben szál.
Üdv adott egy vinyó ami windows telepítés után a következőt produkálta.
Menet közben mindíg kékhalált nyom a gép akár milyen ost rakok rá. Ha tárolóként rakom be nem mindíg ismeri fel a gép. Mi lehet a hiba javítható esetleg. ![]()
Szia!
Formázd meg, de ne gyorsformázással. Utána rakj fel rá egy rendszert. A formázás alatt(után) megláthatod. vannak -e a lemezen bad sector-ok. Ha vannak, akkor még adattárolásra sem biztonságos a vinyó.
Üdv csak a gyorsformázást engedi ha a sima formázásra meek kikapcsola a gép.
Rendszertelepítésnél(windows) meg kellene csinálnia a formázást. Akkor kapcsol ki a gép?
Hiren's BootCD 10.1 Ezzel minden problémát megtudhatsz a winyódról. ..persze nem mindíg orvosolható.
Köszi a segítséget megoldódott a hiba kellemes ünnepeket.
Hello!
Valaki nem tudná meg mondani honana lehetne venni vagy rendelni samsung sp1654n winchesterhez áramköri panelt? Elöre is köszi!
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. A winchesterem kb 2500 képpel elszállt. Most az utolsó esélyem hogy találjak hozzá elektronikát. Ahogy látom ismerős nektek is ez a szitu. Keresgélek a neten és ehez kérek egy kis segítséget. Milyen oldalakon érdemes körülnézni ahol lenne esélyem egy ugyanolyan winchester találnom? Leírom az adatokat ha valaki bele botlik egy ilyenbe légyszi szóljon. Maxtor DiamondMax Plus 9 80 GB ATA/133 HDD Code:YAR41BW0 SN: Y22G9C4C 6Y080L0422611 Előre is köszi a segítséget. Nensy
Jó reggelt!
A kérésedre a válasz már magad is megfogalmaztad: "Maxtor DiamondMax Plus 9 80 GB ATA/133 HDD", csak ennyit kell(ene) beírni a keresőbe. Ezek után kikeresni a még megvehető példányokat, és felvenni a kapcsolatot az eladókkal.De a gyártási számokat is fellehet használni. Maxtor DiamondMax Plus 9 80 GB ATA/133 HDD: Link 6Y080L0422611 : Link Minden jót! Beradan
Fordítsd meg a vinyót és nézd meg az elektronika számát is!
Az 5 jegyű kód kell neked (pl. M6FYA), olyat kell keresgélned, mert még ugyan azokkal a kódokkal (sorszámon kívül minden egyezik) is képesek másik elektronikát alápakolni. Azon pedig ne lepődj meg, ha pl. egy 200gigás vinyóról sikerül elektronikát átraknod rá ![]() A másik amit még vásárolgatás előtt megnéznék a helyedben, hogy a preamp jó-e még: így
cső mindenkinek nekem van egy 250-es maxtorom vinyóm lefuttattunk rajta egy teszt programot és letiltotta a 250gigát 30 gigára mitlehetne tenni
![]()
Sziasztok!
Beradan és bbb nagyon köszönöm a válaszotok. Így még azt is hihetem nem teljesen reménytelen ![]() Azóta is keresem és ha van én megtalálom ![]() Nensy
Maxtor bontó BP. a Blahától kb. két villamosmegállóra a körúton van egy (maxtorpc, vagy mi a neve a boltnak). Ha ott nincs, akkor vatera, idővel lesz...
Császtok!
Van egy 80GB-s Samsung vinyóm. A gond úgy kezdődött hogy lefagyott a gépem, újrainditottam, a vinyó felpörgött, fel is ismerte a BIOS de nem indult a Windows. A vinyóból kis kattogó hangok jöttek elö. Megpróbáltam leformázni, de semmi csak a kattogás, particiót sem lehet létrehozni. Mi lehet a gond??? ![]() Segitsetek!!!
üdv adott egy Samsung sp0411n es 40GB os vinyó a gondom vele az hogy menet közben beadta a kékhalált a windows és ujraindult a gép. A windows sehol csak egy hibaüzenet:"Hiba a cdről való olvasás közben". Majd egy ujraindítást követően már fel se ismerte a vinyót pedig felpörög. Mi lehet a gond?
Felejtős. Vagyis kuka.
Én egyet megtanultam a Samsung cuccokról. Olyasmit sosem veszek tőlük, amiben mozgó alkatrész van, mert eddig mindennel csak a baj volt. Nekem is halt meg 2 samsung HDD-m, DVD-íróm, stb. Van egy MP4 lejátszóm, na az tökéletes, abban nem mozog semmi, csak az elektronok.... ![]()
Nálam egy 400 gb-s Maxtor állt meg.
Mikor vettem, beraktuk a gépbe és időnként dobott a win egy véletlenszerű memóriahibát. (1 óra és 1 hét közti időintervallumokban). Lefuttattam mindenféle tesztet, de sehol semmi gond. 2 év után egyszercsak annyit csinált, hogy bootolás közben lefagyott az egész gép. Kipróbáltam más gépben, és induláskor minden adat rajta van, szépen működik. Elkezdtem róla lementeni az adatokat, 5-10 mp után elkezdett lassulni, majd eltűnt a rendszerből. Újraindítás után egy kis ideig újból használható. Minél tovább hagyom pihenni, annál hoszzabb ideig használható. (de így is csak másodpercekig) A vinyó erősen melegszik, próbáltam hűteni de ugyanaz. Feltételezem a hibákat az erős melegedés és a rosszul szellőző ház okozhatta, illetve mostanra valami megfáradhatott valamelyik IC-ben vagy valahol a panelon. Szerintetek mit kezdjek vele? Jó lenne legalább az adatokat lementeni róla.
A............ba na mindegy köszi a segítséget! BY
Nahát, nekem olyan problémám van hogy a 160 Gb-os Samsung vinyóm a 80-mega olvasás helyett, csak hárommal csinálja, persze régebben nem így volt...
de egyszer sikerült megcsinálnom, de akkor kivettem a gépből.Amikor meg visszatettem újra ugyanez lett, és nem értem, próbáltam visszatenni úgy, ahogy akkor ment, de semmi. Biosban is próbáltam, semmi. De van valakinek valami elképzelése? Ja, és a kábel is jó, mert a másik merevlemez működik... (döcögve) De nem kábel hiba! Szóval, a segítségeteket kérem! Előre is köszi! ![]()
Jah, bocsi elirtam, Seagate, a Samsung a másik
![]()
Sziasztok,
Tegnap be akartam kapcsolni a gépet, amire egy apró pukkanás, erős "nyákszag", és se kép-se hang volt a válasz. Gondoltam elszállt a táp. Ma szédszedtem, a táp nem csinál semmit, 2db ellenállást látok megégve benne. Viszont a vinyó felöl is éreztem furcsa szagokat, ezért kiszedtem, és a mellékelt kép fogadott. A kérdésem az lenne, hogy ez milyen alkatrész, lehetséges-e a cseréje, vagy inkább komplett elektronika beszerzésével próbáljam meg lementeni az adatokat róla. Köszönöm ha segítetek.
Bakker, az szépen odakozmált. Az elektronikának tuti kampeca...
Esetleg tegyél fel hírdetést ide, hogy elektronikát keresel egy Maxtorhoz, de add meg a pontos típusát, úgy nagyobb az esély. Ott sokan keresgélnek/kínálgatnak ilyesmit, hátha szerencséd lesz. Meg a Maxtorokból elég sok tönkrement, főleg a régiekből, van hozzá cucc elvileg. Nekem is van Maxtorom, egy 40 GB-os, de az még él és virul, úgyhogy nem adom... ![]()
Ez egy kondi. Szerintem olyan értékű lehet, mint ami ott a környékén is tanyázik. Szerintem túlfeszt kapott a hibás táp miatt és azért durrant el.
tatabike:
Igen, már szétnéztem ott is elektronika ügyben. gr89: És szerinted lenne rá esély, hogy a kondi cseréje után elinduljon? Hagyományos kondival is helyettesíthető ideiglenesen, ha kiderülne az értéke? Kezdő vagyok, ha hülyeséget kérdezek nézzétek el nekem. Egyébként a hibás alkatrész lerepült darabja is ott van a képen, a fehér matricás részre tettem. Vannak rajta számok, de nem igazán tudom kivenni őket.
Nem látom én sem igazán, főleg így képről, de mintha 330 µF-os lenne. Ehelyett jó lenne lehet kipróbálni egy sima 330 µF 16V-os kondi is, de az igazi egy ugyanilyen lenne. A kondi sötét csíkkal jelzett oldala a pozitív.
Akkor egy sima elkót be lehetne forrasztani ideiglenesen a próba/adatmentés idejére?
Működhet? |
Bejelentkezés
Hirdetés |