Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A-osztályú erősítők
 
Témaindító: Dióda, idő: Feb 14, 2006
Lapozás: OK   36 / 137
(#) Mayan válasza bölcsész hozzászólására (») Dec 24, 2009 /
 
Hát azért kicsit több áram tényleg nem ártana, mondjuk 0,5A. Meg csináld meg szépen sztereóban, dobozban... megéri.
(#) soos csaba válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 24, 2009 /
 
Szevasz CIROKL eleg szepen megepiteted ezt a veget anak elenere hogy csak tesztelted.Akor ugy latszik hogy nem csak nalam volt meg az a bizonyos bugas,hanem nalad is.A hangja nekem sem jodt be anyira,mint a 20W-os Zenie,csak inkab nekem az tetszet meg bene hogy kilehet csikarni belole 60W-ot.A Zeni az szepen szol,csak ot is tapasztaltam nemi kis bugast mikor bealitom neki azt a 1.7A-es nyugalmi aramot,es ez nagyon idegesito.Azt mondjak it az oldalon hogy a tapomban van a hiba,igazuk is lehet,de ha megepitenem a tapomat megfeleloen,es akor is benelesz az a bugas,akor hol lehet a hiba?.A Zenit mikor teszteltem akor egy 300W-os trafot alkalmaztam egy35A-es hidal,es egy 10000mikros kondival,a rajz szerint enyi kel neki,akor teszem fel miert volt csak meg neki ez a bugas?,ha letekerem a nyugalmi aramat akor elhalgat.Eleg erdekes nem?.Szerinted hol lehet a hibaja?.Vagy az is lehet hogy nem stabilizaltam le az alimentalasat?,szerintem az nem befojasolja anyira azt a bugast,de ki tudja.Gondoskodtam egy masik vegen is ami bitangul szepen szolhat,az is A-osztaju,csak nagyon nagy mereteket foglalna el.Biztos mar fent van ezen az oldalon a rajz de felteszem meg egyszer hogy lasatok es velemenyt oszatok meg velem hogy erdemes e oszerakni vagy sem,vagy oszerakta e mar valaki?.A parameterei eleg jok,csak a hangjara volnek kivancsi nagyon,de foleg ara hogy szeben szole a Quadnal?,ugyanis szeretnek egy olyan erositot megepiteni ami szeben szol nala.Ja es meg valami,nemtudom hogy miert van de amit edig erositoket megepitetem,amejiknek kondi volt a kimenetelen szeben lagyaban akusztikusaban szolt,(mint a regi KHASTAN szalagos magnoknak),mint azoknak a vegeknek amiknek nem volt kondi a kimeneten.Ez is erdekes egy dolog.Szerintetek miert van ez,vagy ti nem tapasztaltatok ezt?Felteszem az oldalt PDF-be.Valaszotokat elore is koszonom
(#) CIROKL válasza soos csaba hozzászólására (») Dec 24, 2009 /
 
Idézet:
„inkab nekem az tetszet meg bene hogy kilehet csikarni belole 60W-o”
Ebből 60Watt ? ez érdekes amit mondasz a méréseim szerint a 20 is nyögdécselve jött ! Bár igaz 2X 22 Volt -al meghajva 4 Amper nyugalmival !
Idézet:
„egy35A-es hidal,es egy 10000mikros kondival,a rajz szerint enyi kel neki,akor teszem fel”
A greatz még rendben is lenne , de a puffer az kevés amit irsz nálam 2X40000E mikro volt benne . A trafóm az 550VA-as 2X18Voltos volt .
Idézet:
„az is lehet hogy nem stabilizaltam le az alimentalasat”
Végülis az eredeti dokumentációk alapján stabilizált tápot ajánlonak neki ? Mint mondottam a gazdacsere végett erre a probára már nemvolt időm ! Épits inkább egy DoZ -t azt is meglehet spékelni nagyobb kimenő teljesítményre , nekem az jobban bejött . Bővebben: Link
(#) Doncso válasza soos csaba hozzászólására (») Dec 24, 2009 /
 
Szia, melyik rajzon van 10.000uF? Szerintem az több lenne.
Üdv.
(#) soos csaba válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 24, 2009 /
 
Hali,majd akor joban megspekelem az alimentalast.A Dozt te menyire tudtad megspekelni,hany voltrol jaratd,menyi nyugalmi aramot alitotl be neki es lestabilizaltad neki az aramot?.Mintha nem volna bene stabilizator egyseg ugylatom de lehet roszul latom.Amugy gyonyoru munkat vegeztel rajta!.Van valami alapzaja,vagy nincs?.A toraid trafoid hany vatosak,es menyibe fajtak neked?.Ahogy vegigneztem a kepeket kedvem tamdt megcsinalni de az a 20W-nem valami sok,de ha felehet tuningolni az jo volna.
(#) Kovidivi válasza highand hozzászólására (») Dec 24, 2009 /
 
Szia!
Találtam neked valamit a hsz-eddel kapcsolatban, amire válaszoltam. Bővebben: Link Üdv!
(#) soos csaba válasza Doncso hozzászólására (») Dec 24, 2009 /
 
Hali,a Doz rajzon irja hogy 10000mikro kel neki oldalonkent minimum,optimalis a 20000mikro.Amugy Alkoto forumtarsanktol nyomtatam ki a Doz veget es stabilizalo egyseget.Megvan a nyomtatot aramkorok is amit o tervezet.
(#) highand válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 24, 2009 /
 
Köszönöm.
(#) Doncso válasza soos csaba hozzászólására (») Dec 24, 2009 /
 
Az idáig rendbe van, de az a táp a Doz-hoz való, nem ehhez, így akármelyik erősítő tápját is elé tehetnéd.
Ennek a JLH-nak jóval keményebb táp kell azért. De ezt mát írtuk neked p.istvánnal. Próbáld ki, szerintem az lesz a baja. Tudom, Baja egy város
Nem tudnál egy rajzot adni, pontosan most akkor hogy néz ki a táp rajzod? Szimetrikus egyáltalán? Mert eddig csak 1*10.000µF ról beszéltél.
Üdv.
(#) CIROKL válasza soos csaba hozzászólására (») Dec 24, 2009 /
 
A DoZ nálam 40Volt-ról megy ami stabilizált áramkorlátos tápról megy . A nyugalmi áram az 1,8 , alapzaj az nincs , deha megfigyeled a konstrukciót akkor láthatod hogy a leghosszabb vezeték is mindösszesen 10cm ! Kivéve a jelvezetéket ami talán max20 cm .
Idézet:
„Doz rajzon irja hogy 10000mikro”
Azért ez sem igaz a DoZ -hoz is kevés a 10E mikro . Nekem 35E mikro van oldalanként , a trafó az oldalanként 220va -as 36AC anno a vaterán vettem az ár az elég kedvező volt talán a kettő 7E-be volt ?
Idézet:
„de az a 20W-nem valami sok”
Tévedés ! Gyere el és hallgasd meg aztán majd rádöbbensz a valóságra . De mint mondottam ezt is meglehet spékelni , megduplázod a vég tranzisztorokat fölnyomod a nyugalmit a duplájára és kész !
(#) Doncso válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 24, 2009 /
 
Laci, a 20w p.m.p.o tényleg nem sok.
A sin az már viszont több mint elég, én Janikámnál hallottam legutóbb 10-12w ot, egy jó hangfalon, hát verdeste a mellemet, szobába sok is. (nekem).
(#) bölcsész válasza Mayan hozzászólására (») Dec 24, 2009 /
 
Persze szándékozom, de még meg akarom érteni pontosan. Kicsicsázom multisimben és megcsinálom rendesen.
(#) soos csaba válasza Doncso hozzászólására (») Dec 24, 2009 /
 
A JLH-t mikor megepitetem akor +-30Vrol hajtotam meg 2db 10000mikros kondival stabilizalatlanul egy db 35A-es hidal,meg egy 300W-os traforol.Mikor meg a Doz-t epitetem meg ugyanezt a trafot,hidat hasznaltam,csak akor 1db 10000-es kondival hajkuraztam,es +30V-rol mukodot.
(#) CIROKL válasza soos csaba hozzászólására (») Dec 24, 2009 /
 
Idézet:
„Mikor meg a Doz-t epitetem meg ugyanezt”
Ezek szerint már a próbán túl is lennél ? Mármint írod hogy építettél DoZ-t ? akkor csak van róla valami véleményed , tapasztalatod .
(#) Doncso válasza soos csaba hozzászólására (») Dec 24, 2009 /
 
Ahham, így már értem. Igazából akkor is kevés neki. Gondolj bele, rakj egy traktorba kispolszki motort.
(#) soos csaba válasza Doncso hozzászólására (») Dec 24, 2009 /
 
Hat nem volna valami meno taktor,az bizti
(#) CIROKL válasza Doncso hozzászólására (») Dec 24, 2009 /
 
[/OFF]
Idézet:
„Gondolj bele, rakj egy traktorba kispolszki motort”
Vagy kispolszkira traktor kereket ?[OFF]
Idézet:
„A sin az már viszont több mint elég,”
Tudom mire akartál ezzel utalni ! Valóban nem mindeggy hogy hogyan mondjuk 20 vagy 20
(#) soos csaba válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 24, 2009 /
 
Igen van,tetszik is a hangja,csak az a franya bugas ne lene bene,ezert ment egy kicsit el a kedvem tole,de ha nalad nem bugot akor biztos en rontotam el valamit.Na de majd legkozeleb joban megcsinalom a tapjat es lestabolizalom.
(#) hapro válasza soos csaba hozzászólására (») Dec 24, 2009 /
 
Nálam sem búg semmit, és mindössze 10.000µF puffer kondi van oldalanként benne., meg vele párhuzamosan egy-egy 2,2µF jó minőségű fólia kondi.
(#) Doncso válasza soos csaba hozzászólására (») Dec 24, 2009 /
 
Most már kezdek összezavarodni.

Laci kérdezte : Ezek szerint építettél már Doz-t , van e véleményed róla.

Te mondod : Igen tetszik a hangja csak az a fránya búgás ne lenne.

Hapro : Nálam nem búg, pedig csak 10.000µF van rajta.

No, akkor most a Doz búg vagy a JLH ?

Szerintem te a Doz-ra mondtad hogy tetszik a hangja, a JLH-ra értetted hogy fránya búgás, Hapro pedig szintén a Doz ra gondolt, hogy 10.000µF van benne, vagy hogy van ez akkor?
(#) CIROKL válasza Doncso hozzászólására (») Dec 24, 2009 /
 
Doncso hát nem is csoda hogy elveszítetted a fonalat ? soos csaba-nak mindkét erősítője Búg! Csabi tennél fel képet arról a müvekről , mert az felettébb érdekes hogy nálad a DoZ -is furcsa hangokat ad ?
(#) soos csaba válasza Doncso hozzászólására (») Dec 24, 2009 /
 
A Doz es a JLH-is bug szoval mind a keto idegesito.A Doz-nak tetszik a hangja csak a bugas ne volna bene.En igy irtam.
(#) soos csaba válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 24, 2009 /
 
Hat tenek fel kepeket,csak az a baj hogy mar szetkaptam oket mert ideges letem a bugastol.Na de majd legkozeleb lokok fel fotot.Egyebkent a panelon drotokal huzigaltam az aramkoroket,mivelhogy csak tesztelgetem.Nemtudom hogy befojasolta ez a bugast vagy sem?
(#) hapro válasza soos csaba hozzászólására (») Dec 24, 2009 /
 
Idézet:
„Nemtudom hogy befojasolta ez a bugast vagy sem?”

Attól függ hogy húzgálod a drótokat, de az biztos, hogy jót nem tesz a hangjának.
A legideálisabb megoldás az lenne, amit lamalas követett el a JLH-nál, hogy alkatrész lábat alkatrész lábhoz forrasztasz.
(#) Doncso válasza soos csaba hozzászólására (») Dec 24, 2009 /
 
Idézet:
„drotokal huzigaltam az aramkoroket”


mit csináltál? ez nagyon jó.

Figyelj rám, szerintem, ha erősítőt építesz, legalább próbálj olyat építeni, amihez van kipróbált nyákterv, bevállt táp, és próbáld követni a kapcsi rajzon szereplő alkatrészeket, ellenkező esetben ne csodálkozz , hogy zúg búg minden baja van, ha használt alkatrészekből összeszögelsz egy erőlködőt, készülj fel arra, hogy benne van a pakliban egy két hibás alkatrész lehetősége , ez sajnos nem az az összedobom azt fullos minőségi cucc lesz belőle - kategória.
Másfelől, nem értelek, segítséget kérsz, tanácsot, ellátunk tanáccsal, segítséggel, majd ideges leszel és szétkapod az egészet, majd puffogsz magadban hogy az a fránya búgás ne lenne. Ezért dolgoztál vele? Igazából bagaddal szúrsz ki, mert a te munkád lesz oda.
Próbálj meg következetes lenni, próbáld megérteni, miért nem elég oda 10.000µF ahová 30.000-et javasolnak. De legfőképp ne kapkodj össze vissza.
Ha valamit tisztességesen összeépítesz, minden apróságra figyelsz, nem csak összehányod, akkor annak többnyire működnie kell.
Ne érts félre nem kioktatni akarlak, de ha kicsit belegondolsz, csak magaddal szúrsz ki, ha összedobálsz valamit, utánna meg keresheted hol a probléma.
Egyébként én hallgatok, mert régen én is összetaknyoltam a dolgaimat, aztán meg lestem mint hal a sütőbe , hogy mi a probléma.
Üdv.
(#) Doncso válasza hapro hozzászólására (») Dec 24, 2009 /
 
Idézet:
„A legideálisabb megoldás az lenne, amit lamalas követett el a JLH-nál, hogy alkatrész lábat alkatrész lábhoz forrasztasz.”


ez igaz, de azért azt tegyük hozzá, hogy az sem mindegy hogyan. Lamalas , ha jól emlékszem, azért elég sokat szórakozott vele, mire megtalálta ezt az elrendezést.
(#) p_istvan válasza soos csaba hozzászólására (») Dec 24, 2009 /
 
Idézet:
„szetkaptam oket mert ideges letem a bugastol”

Ha ilyen türelmetlen vagy sosem lesz jó erősítőd!
- Javaslom, hogy egyelőre már bevált huzalozás és nyák konstrukciókat keres a kapcsolásokhoz . A JLH-hoz is található bőven még itt a fórumon is.
- Az erősítő és táp általában szerves egységet képez, különösen igaz ez az "A" osztályra, nem csak találomra kell a tápot építeni.
- A földhurokról és annak elkerüléséről is található akár szintén itt a fórumon információ, érdemes tanulmányozni.

Boldog Karácsonyt!
P István
A helyesírásodra is figyelhetnél, az ékezetek elhagyása még hagyján, de a j <-> ly, letem, ... már egy kicsit fáj nekem.
(#) soos csaba válasza Doncso hozzászólására (») Dec 24, 2009 /
 
Teljesen igazad van.Majd akor megcsinalom nyomtatot aramkorel es uj alkatreszekel,akor mar biztos jo lesz.Csak en ojan vagyok hogy elob egy rajzot kinezek aztan felcinezgetem egy plakara bedrotozom,es ha tetszik ahogy szol akor johetnek az uj alkatreszek es a paneltervezes es a megepites.Amugy nem gondoltam hogy enyire erzekeny lene a tapra,de koszi hogy felvilagositotatok!
(#) soos csaba válasza p_istvan hozzászólására (») Dec 24, 2009 /
 
Boldog Karacsonyt neked is.Egyebkent nem vagyok turelmetlen csak edig meg egyik erositomnek nem volt meg ijen nagy alapzaj,de mostmar tudom hogy hol rontotm el. Az operacios rendszerem pedig angol es nemtudok vele irni rendesen magyarul pl hogy az I-betun legyen veszo is,ja es Romaniabol irok nektek,ami megmagyaraza ere a gondot. :yes:
(#) Doncso válasza soos csaba hozzászólására (») Dec 24, 2009 /
 
Idézet:
„Csak en ojan vagyok hogy elob egy rajzot kinezek aztan felcinezgetem egy plakara bedrotozom,es ha tetszik ahogy szol akor johetnek az uj alkatreszek”


Hát barátom, ha rám hallgatsz ezt próbáld meg elhagyni ezt a tulajdonságodat, gondolj bele, valamit összehánysz, nem tetszik, majd hagyod a fenébe, holott lehet hogyha tisztességesen összeépítetted volna, a szíved csücske lett volna, ennek az én olvasatomban nincs értelme.
Csak maradjunk a DOZ-nál vagy a JLH-nál, látod már szét is szedted, pedig ez nem egy himi humi kapcsolás, John Linsley nem 2 perc alatt lökte össze az erősítőit, hosszú hónapokig, vagy évekig kísérletezett velük, ráadásul másoknak, hiszen ingyen utánépítheted, hol jön vissza az ő munkája, sehol.
Szerintem többet érdemel annál, hogy összedrótozd egy panelon. Tessék tisztességesen építkezni. Romból nem lehet házat építeni.
Még egy észrevétel :
Idézet:
„ja es Romaniabol irok nektek,ami megmagyaraza ere a gondot.”


Sajnos nem, a helyesírás nem helyrajzi hanem műveltségi kérdés.
Következő: »»   36 / 137
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem