Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   885 / 3607
(#) tungsram válasza oldman hozzászólására (») Dec 24, 2009 /

Ebben igazad van csak engem úgy neveltek, hogy a dokit minnél távolabbról lássam. Persze nem vitatom, hogy miután neki ez megélhetése tehát ragaszkodik a pacienturájához. De ha most valaki nem érzi magát betegnek illetve nem hisz az ő tudományukban akkor miért keressem fel minden kis problémáért. Régebben sokan ebből sportot űztek az orvoshoz járáshoz. És jó volt?
(#) vtsoftware válasza Georgee hozzászólására (») Dec 24, 2009 /

A Black Eyed Peas-nek lenne ilyen stílusú száma?
Azért szétnézek...
(#) Georgee válasza vtsoftware hozzászólására (») Dec 24, 2009 /

Az egyik zenéjükből rémlik, vagyis a kezdése ez, de irtam, hogy nem tutti, amugy nem nagyon hallgatom ezt a stílust.
(#) tungsram válasza Georgee hozzászólására (») Dec 24, 2009 /

Milyen az idő Tiszaújvárosban?
(#) GrandF válasza vtsoftware hozzászólására (») Dec 24, 2009 /

Szia!
Szerintem te ezt a zenét keresed.
Üdv.
(#) Georgee válasza tungsram hozzászólására (») Dec 24, 2009 /

Nem hazudok sokat, ha azt mondom, hogy rövidnadrágban lehet rohangálni. +8°C körül lehet. A hó elolvadt még foltokban akad, de az is tiszta latyak. Két napja még hógolyóztunk.
(#) vtsoftware válasza GrandF hozzászólására (») Dec 24, 2009 /

Jáá, jupí, ez az.
Nagyon köszönöm... ilyen előadóval és címmel szerintem keresgélhettem volna egy darabig.

Nagyon szépen köszönöm

Itt is szemét ködös idö van csak még talajmenti fagy is van. Most jó csúszkálni.....

Kicsit furcsa, hogy decemberben kb 40 fokos a hőingás.

Köszönhetjük a nagyhatalmaknak akik nem írták alá a szennyezőanyagok kibocsátását előiró törvényt. Lásd USA. Én személy szerint utálom mert hacsak abba belegondolunk, hogy az árúszállítás 40%-a közúton történik akkor ezen el lehet gondolkozni. Voltam két alkalommal Svácjban, de ott a kamionokat vasúton szállítják javarészt......

Sajnos ez van ezt kell szeretni. Csak az a baj, hogy érzékeny vagyok az időjárásra, és néha nehéz elviselni.
(#) tungsram válasza Georgee hozzászólására (») Dec 25, 2009 /

Néha neki bírnék menni a falnak annyira fáj a fejem. Volt mindenfajta vizsgálat de eredmény:semmi. Megoldás hagyományos: rengeteg fokhagyma kis keserű gyomorlikőr és alles gut. Kint tanultam.
(#) Georgee válasza tungsram hozzászólására (») Dec 25, 2009 /

Márciust úgy éltem túl az akkori munkahelyemen, hogy minden nap fájdalom csillapító. Nem volt egy leány álom. Félek, hogy most is az lessz. Bár most sok ember hangulatán látom, hogy az időjárás is közbe szól.
(#) sándor válasza tungsram hozzászólására (») Dec 25, 2009 /

Idézet:
„az árúszállítás 40%-a közúton történik”

Azért érdekes lenne egyszer kiszámolni , hogy mennyibe kerül különböző energianövények termesztése szállítása feldolgozása? Nem tudom hány km-re vannak az ország dél-keleti csücskétől a hőerőművek, de hogy a bálázott kukoricaszárat, szalmát mire elszállítják szerintem több üzemanyagot elfogyasztanak a járművek mint amennyi értékű villamos energiát kinyernek belőle.

Sajnos az időjárásváltozására egyre több ember érzékeny magamat is beleértve. Ez már szerintem egy urbánus betegség amit nem tudnak és nem is lehet kezelni. A környezeti ártalmak ráteszik a bélyegüket a mindennapi életünkre aminek ez az erdménye. Pl dolgoztam Békéscsabán a 400KV-os elosztóban és amikor az élő vezeték alatt voltam a karomon a szőr szabályosan felállt! Szerinted ez jó az egészségre?

A mai világba mi az ami nem árt? Anno a volt munkahelyemen annyit mondtam, hogy ha leteszem a cigit akkor lehet, hogy a kamion üt el hazafelé. De engem ez a mi nem ártalmas, kicsit elgondolkoztat. Fólia gyárban voltam ott is nagyfeszültséggel kezeltük a kész terméket, az se volt valami egészséges (ózon termelődés, olvadt műanyag szaga bár ezt szerettem) napi 8-12 órában.
(#) tungsram válasza sándor hozzászólására (») Dec 25, 2009 /

Ja csak nem kéne az a USA-nak olyan véletletlenül nagy lábon élni más szempontból is. Ha autó akkor 5800cmm mert ők amerikaikak. Mennyi a fogyasztás? Ha ismered az adottságaikat, mert van minden .Vasút nincs? DE senkit nem érdekel míg van olcsó üzemanyag. Nekem van rokonom kint és nemhogy nem szeretem hanem egyenesen utálom ezért a fellengzősért, mert minden ott van. Hát nem......

Pedig ezt "majmoljuk" nem értem miért? Elég ha megnézed a tv műsorokat tele van -e "felsőbbrendű "országból jövő filmekkel, azután meg csodálkozunk hogy nálunk is megjelentek az iskolai lövöldözések utcai leszámolások stb...(Azért jó kis karácsonyi témát találtunk..)
Amúgy meg:

Hát ha valamit megtanultam az életben az egy: az embernek főképp itt nálunk nincs értéke. Ha kibuktál jön Gipsz Jakab Barom Bernát Lemez Elek stb... Magyarán sem szakmailag nem fogadják az emberkét ahogy kéne sem emberileg. A baj még ott kezdődik amikor egy melóhely veszélyes is. 20-25 éve már most le lehet írni, hogy a PVC gyárban (BVK) elég sok ember halt meg májrákban. Tőbbsége életében nem ivott.Később kiderült, hogy a friss granulátum még tartalmazott vinil-klorid gázt ami a PVC alapanyaga....

Valakiknek a piszkos munkát is el kell végezni. Meg a megélhetés is ott van.
(#) Georgee hozzászólása Dec 25, 2009 /

Elköszönök lassan, mert fáradt vagyok. További szép estét és Boldog Karácsonyt.
(#) tungsram válasza sándor hozzászólására (») Dec 25, 2009 /

Lehet bennem most csalódni de én távoltartom magam az un. angolszász kultúrától. Ez legyen bármi de én szó szerint k.. rá. Mikor lesz már SI végre a világon? Nem mert a bunkó jenkik +angolok stb nem hajlandóak ezt átvenni. Ue. fentáll a filmjeikkel is . Kettőt megnézek a harmadik forgatókönyvét itthon megírom. Az ő társadalmuk csak a szemfényvesztésen alapul és aki ezen nem lát át azt sajnálom........

Csak nem emberéletek árán!
(#) tungsram hozzászólása Dec 25, 2009 /

Kedves Fórumtársak! Lassan kezdek elemittálni ráadásul már- már fűtésem sincs, ezúttal kivánok mégegyszer mindenkinek áramütésmentes és nemi örömökben gazdag KARÁCSONYT!!

Idézet:
„Az ő társadalmuk csak a szemfényvesztésen alapul”

A miénk is! A reklámokkal próbálnak irányítani (fogyasztói társadalom..) és hogy meg tudja venni az ember azt amire semmi szüksége nincs csak bemagyarázzák neki (évente új telefon, számítógép , televízió, 3-4-5 évenként új autó?) felveszi a bankkölcsönt. Szerinted ha az emberektől elvennék ami hitelből van és még nincs kifizetve mi maradna..?
Lassan én is befejezem az "OFF-ot- jó éjt mindenkinek!
(#) Frankye válasza tungsram hozzászólására (») Dec 25, 2009 /

Idézet:
„Ja csak nem kéne az a USA-nak olyan véletletlenül nagy lábon élni más szempontból is. Ha autó akkor 5800cmm mert ők amerikaikak. Mennyi a fogyasztás? Ha ismered az adottságaikat, mert van minden .Vasút nincs? DE senkit nem érdekel míg van olcsó üzemanyag.”

Ez a tendencia itthon is kezd egyre jobban elterjedni. Nézd csak meg az autókat, amiket eladásra kínálnak! Nincs közöttük 2 literesnél kisebb motorú, nem XS méretű, amibe egy magamfajta "kisember" (198 centi testmagasság, 140 kiló testsúly) belefér. A Buzuki minimopedautóit is 2,5 literes motorral adják. Van benne "graft" ez igaz, de 100-on 200-at eszik, alapjárattal hajtva! Nekem egy családi FIAT-om van (Palio), 1,2-es motorral, átlag 5,5 l-es fogyasztással. Igaz, nem hajtom agyon, nem "padlógáz-satufék"-kettőssel járok vele! Még akkor sem hajtanám agyon, ha a jelenleginél lényegesen olcsóbb lenne az üzemanyag.
Amiről viszont nem a "nagy testvér" tehet, hogy a közösségi közlekedés (városi, városközi, interregionális) olyan, amilyen. Ide értve nem csak a színvonalát, hanem a járatsűrűségét, a minőségét (komfortosság hiánya), és nem utolsó sorban az árát! Az azért már viccnek is rossz, hogy 3 ember olcsóbban jön ki, ha kocsival megy A-ból B-be, mintha közösségi közlekedést venne igénybe! (mindegy, hogy busz, vonat, vagy bármi más.)
Sajnos az emberi erővel hajtott magánközlekedés sem alternatíva, mert pl. egy nagybevásárlást vigyél haza bicajon, vagy próbálj meg kerékpárral árut szállítani! Nyilvánvalóan nem tudsz mondjuk egy komplett redőnyt elvinni a hátadon! Nem is beszélve a kerékpáros kultúráról, pontosabban annak hiányáról. Egyfelől a kerékpárosok (igen nagy tisztelet az igen kisszámú kivételnek!) jelentékeny hányada a legalapvetőbb KRESZ szabályokkal sincs tisztában, a saját életét is kockára teszi egy párszáz Ft-os lámpa maitt (azazhogy nem szereli fel/meg sem veszi), egy nyomorult jó láthatósági mellényt nem vesz magára, hármasával karikáznak az út teljes szélességén, dülöngélnek (mert nem tudnak kerekezni és/vagy be vannak szeszelve), és még sorolhatnám. A bringás futárokról, akik napi szinten teszik kockára a saját és mások életét, már nem is beszélek...
(Aki végigment manapság Pesten a körúton kocsival, érti, miről beszélek: A Combiné villamosok miatt beszűkített sávok, tele drótszamaras futárokkal, akik cikáznak a kocsik között, a külső sávban "parkoló" autók tömege, olykor szabálytalanul is leállva, ezek között kellene úgy autóznod, hogy közben betartsd a KRESZ-t, mert a rendőr a bringást nem jelenti fel (nincs rendszám!), de Téged, autóst, igen, mert Te azonosítható vagy, van rendszámod, típusod, színed, forgalmid, jogsid, meg pénzed, mert tankolod a kocsit!)
És akkor jön január 1-től a KRESZ módosítás: A bringás, motoros mehet a BUSZ sávban, előre mehet a pirosnál (hogy majd megint meg kelljen előzni, ami ugye a KRESZ szerint a legveszélyesebb autós manőver!), mehet az út közepén, vagy ahol éppen neki tetszik, Te meg, autós, kapd be, még rá se szólhatsz, hiszen a nagyon liberális jogszabály védi őt! Autózni akarsz?! Nesze Neked, dögölj meg! Fizess mindenért, mint a katonatiszt! Súlyadó, kötelező biztosítás, jövedéki termék kiemelt adója, útalap, autópálya-díj, zöldkártya, szigorított műszaki, bukta esetén forgalmi bevonás, újra-forgalomba helyezés költsége, jogsihosszabbítás és annak járulékos költségei, okmányirodában sorban állás évente kétszer minimum, mert hol ez jár le, hol az...
No de karácsony van, nem morgok tovább.
(#) tungsram válasza Frankye hozzászólására (») Dec 25, 2009 /

A nagy autó témával én is egytértek mivel én is 196cm és 90kg vagyok. Na ugye ez a válaszodra reflektálva egy suzukiban vagy bármely alsó kategóriás autóban már egy Miskolc-Bpest út is egy kínszenvedés. Sajnos, csak Svájcban tudtam Mercédessel járni. De az.....
(#) Frankye válasza tungsram hozzászólására (») Dec 25, 2009 /

No, akkor megérted, hogy Kispolszki, Trabi, Bogár, $uzuki, stb. nekem nem jöhet szóba. Tekintve, hogy vidéken, kisvárosban élek, elengedhetetlen, hogy időnként "málhás szamarat" ne csináljak az autóból, így kénytelen voltam egy kombi változat mellett dönteni, de - mert gazdag nem vagyok! - mindenképpen kicsi motorú, de még elfogadható teljesítményű autót szerettem volna. Sikerült is. Olyannyira, hogy egy 800 kg-os (ha jól emlékszem, ennyi a felszerelt önsúlya) lakókocsit is vidáman tudtam vele húzni, miközben az autóban 4-en ültünk, és csomag is volt benne bőven. (Kéthetes kirándulás.)
Ezért ítélem el azokat, akik "csak hogy legyen" alapon vesznek 2-3-4-5 literes motorú autókat, amik után oda kell kötni a benzinkutat is, mert annyit esznek, de kihasználni nem tudják ezeket a gépeket...
(#) tungsram válasza Frankye hozzászólására (») Dec 25, 2009 /

De azt is nézd meg, hogy kik vezetik az ilyen autókat. Nem a Kossuth-díjból vették. Kb 2 hete láttam itt egy Ferrari 50-est. Nahát a csávóra simán ki lehetett volna szabni pl. az amarikai törvények szerint 950 évet. Kb 25-30 lehetett.
(#) Tomi20 hozzászólása Dec 25, 2009 /

Sziasztok

Tudom, hogy ide nem lenne szabad elektronikai kéréssel fordulnom, de egy komplett készüléket keresnék...
Autórádió helyére keresnék kinyíló 7"-os kijelzőt. Mindenhol csak autórádióval egybeépített van, elég drágán. Nekem csak kijelző kellene, beépítenék az autóba egy PC-t. Az lenne a legjobb, ha érintő kijelzős is lenne, és soros porton rá lehetne kötni a gépre. Komplett kijelző nem jó, nem tudnám szépen beépíteni a műszerfalba. Remélem valaki látott már ilyesmit az interneten. Előre is köszönöm.

Ui.: Kellemes karácsonyi ünnepeket mindenkinek.
Következő: »»   885 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem