Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » JLT-02 analóg forrasztóállomás
Amit ide írtál az mindent elárul, ha csak 24V-os trafód van akkor a vzoole féle verziót kellett volna megépíteni!
Ez a kapcsolás feltételezi a 2x12V vagy a 24+12V meglétét!
Igen elmondom, arról megy ugyanis az egész szabályzó rész! (plusz ha van a kijelző)!
Nézd már meg a rajzot!
Ahogy elnézem a fele alkatrész (ami kell) be sincs építve! Mindjárt megírom mit muszáj beépíteni! Csak kinyomtatom a rajzot!
Tehát a csoki a 12V-nak D2,C4,C6,IC2,C11,C13,F1
Meglehetne csinálni úgy ahogy a vzoole félében van, hogy ide is a 24V-ot kötöd, de akkor egy rendes 7808 kellen jó nagy hűtőbordával!
Ja ha van mégis egy plusz trafód 12V felé ne nagyon menj, a 78L08 nem nagyon fogja komálni! Ja adtam volna hozzá egy rendes trafót! Ezek a mai fiatalok!
Nézd meg az enyém ez az Attila86 féle Forrasztó állomás 2.Bővebben: Link
Egyedül a dióda nem volt benne de beletettem.Van egy 9V os adapterem ezt rá lehet tenni attól hogy egyenáram?
Meg 800mA kimenőt ír az adapter a bizti pedig 315mA. És találtam egy kis trafót ami 6Vot ad ki.
A 9v-os jó lesz, csak arra figyelj, hogy a pozitívja menjen a diódára! Előtte azéert mérd meg mennyi jön ki belőle!
A szabályzó rész a kijelzők nélkül még 100mA sem vesz fel, így több mint jó!
Magyarul úgy kösd be, hogy a pozitív a biztosítékra menjen! Ez a rengeteg hozzászólás! Ezt Msn-en jobban le tudtuk volna rendezni!
Figyi ez az msn dolog mehetne.Mert a 6V os trafóm rákötöttem a led egyből kigyulladt és ahogy tekergetem a potit néha villog vagy elalszik,de a páka fűtése nem indul meg.
6V az kevés! Tedd rá másikat! Most nem megy az Msn, ép egy Dual Core-t telepítek! Bocsi! Ha rajta az adapter mérj tápfeszt az ic 4-11 lábán 8v kell, hogy legyen! Akkor már mennije kellene! Olvasd el a vzoole féle cikket az jobb az áramkör ugyanaz!
Fűtött a 9 V al,de a 4es lábon nem találtam áramot de megmérem még egyszer.11 es láb az nem az IC test.
Ez erős volt, egymáshoz képest mérj! Az egyik mérőcsúcs a 4-esre a másik a 11-esre. De ez már dedos!
Jah bocsi én úgy értettem hogy 4 és 11 en mérjek.OK
0V az eredmény
Nehéz eset vagy nulla elektronikai ismerettel! Mérj feszültséget a C4 két lábán! Aztán a C11-en (ott is a két lábán!
Hozzá ért rendesen a mérőcsúcs? Reszket a kezed? Vegyél be egy sört! Én is azt teszem, ezt nem lehet józanon bírni! Na látod azt a két ledes villogót mégsem kellett volna hikagyni! Ja a műszer Dc volton van 20 Voltos állásban?
Ezt a fűtést meg felejtsd el, legyen tápfeszültség a C11-en 8V, majd ha van akkor lenni kell az ic 4 és 11-es lábán is!
Hát ha én most elmondom az igazat?.
AC-t mértem 4 és 11 között megvan a a 8V.
Tudtam, de már sírok a fájdalomtól!
Nagyon Köszönöm hogy segítettél.Elnézésed kérem a tudatlanságomért.Sajnos nem tanultam semmi ilyet soha,de nagyon szeretem és folyamatosan olvasgatok ebbe a témakörbe hogy minél többet tudjak meg.
Még egyszer Köszönöm.
Arra felhívám a figyelmed, hogy ebben a formában ( ahogy most az adapter be van kötve) a kijelzőt nem lehet rátenni! Nem lesz -5V! Szerezz egy 12V-os trafót hozzá! Jössz eggyel! látogasd meg a honlapom!
Bővebben: Link
Az tuti hogy jövök egyel,megnézed az oldalad is.
Én megnézem, de te nézd meg! (mert hát ezt írtad!)
Ohhh látod annyira örülök hogy már össze vissza irkálok,lehet megiszom a javasolt sört.
Még jó, hogy súlyos depresszióval kezelnek, és így naponta le kell nyeljek egy rakat nyugtatot! Mert ezt mésképp nem bírtam volna!
Igen nagyon szépen működik az egész.Köszönöm Neked is a segítséget.
Sziasztok.Szereztem egy adaptert ami 12V és 300mA(Ihanzi tanácsára a pozitívat a biztire tettem),ezt tettem a forrasztóállomásba.Valaki meg tudja mondani hogy ez elég lesz a kijelző résznek?Köszönöm.
Maga a trafó elég lenne, ha kiszeded az egyenirányítot az adapterből és mint váltót kötöd be! Ha az egyen küldöd rá nem lesz -5V-od és nem működik a 7107-t.
A kijelzőre, annyit nézek, hogy van-e itthon, most akarunk elektronikai alkatrészboltot nyitni Gyulán, nem tudod mit mulasztottál el!
Nah az szuper.rámértem egyenirányítás nélkül is de úgy kb 14V-ot mutatott a műszer.Az még belefér?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |