Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nálunk 14°C volt, a "teraszra", kifukároztam a mamáméknál néha, kabát, pulóver nélkül, egy "hosszúujjú" ingben. Nem volt valami hideg, na aztán mostanra lehűlt az idő.
Sziasztok.
Felmerült egy váratlan probléma, amiben segítséget szeretnék kérni, vagy inkább információt. Adott az a helyzet, hogy elvagyunk maradva a villannyal, és úgy néz ki a közel jövőben (januárban) sem lesz arra lehetőség, hogy kitudjuk rendezni. Beregisztráltam az eony*hoz - mert attól vételezzük a villanyt - és próbáltam valamit kiügyeskedni és a következőre lettem figyelmes, majd később a számla lábjegyzetében is ugyan ezt olvastam: Idézet: „Tájékoztatjuk, hogy a tartozásának rendezésére részletfizetési kedvezményt, vagy fizetési haladékot kérhet, amennyiben 12 hónapon belül ilyen kedvezményt még nem vett igénybe, továbbá lehetősége van előre fizető mérő felszerelését igényelni.” Kérdésem következő: Valaki igénybe vette már ezt a "szolgáltatást", és miképp igényelte azt. Hogy ne legyen szétoffolva a topic, ezért annyit kérek, hogy aki írna, az privátba tegye. Előre is mindent köszönök.
OFF-ot OFF-olni?
Szerintem az ilyen, és mindennemű ügyfélszolgálati dolgokat vagy írásban, vagy telefonon, megfelelő ügyfél azonosítás után lehet intézni, ha nem akarsz személyesen a sorban állni.
Valahol el kell kezdeni.
Az lesz majd, és evvel kapcsolatban szerettem volna információt szerezni. A dolog úgy néz ki, hogy nagyobb probléma is lesz még, de elsősorban ez a villanyt érinti és még valami mást...
Hova tűnt a kapcsolásoknál az új kapcsolóüzemű táp? Még nem olvastam végig
Köszi Délelőtt még az újdonságoknál volt…
Most volt egy sorozat, aminek ebben az epizódjában kifigurázták az amisokat. Na, ők elég zölden élnek. Egyébként megkockáztatom, mindannyian boldogabban tudnánk élni egy ilyen közösség tagjaiként, csak a neveltetésünkből fakadóan egyszerűen el sem tudjuk képzelni, hogy közéjük álljunk.
Éjjel volt az M1-en egy film a globális felmelegedés hatásairól. (Jó időpontban) A borúlátóbbak 2015-re már a sarki jégsapkák teljes elolvadását jósolják.
Szerintem meg az ilyeneket személyesen érdemes intézni...
Megmossa az ember a fülét/nyakát, megborotválkozik, tiszta ruhát vesz és előveszi az udvarias modorát (bepakolja a táskába a fellelhető okmányokat) és láss csodát...
Hali!
Köszi a segítséget!! De ebben a Job Control ablakban nincs semmi és nem csinál semmit, ha a Start-ra kattintok...
Végignéztem csakhogy nem gondoltam ennyire részletbe menő elmzést ami sajnos igaz is. Valaki véletlenül nem vette fel , mert pl. a grafikák is szenzációsak voltak. Kifizetem postaköltséggel tokkal- vonóval mert engem ez a téma midig is érdekelt, És aki figyelte akorábbi beszólásaimat az rögtön látja nem az energialobby mellett teszem le voksom......
Frissítettem a LED-es részt mert egy-két dolog lemaradt, azóta nem nézett rá modi, majd ha itt lesz egy szólok neki.
Idézet: „Egyébként pont egy magasan képzett közgazdász(nő) mondta nekem...” Látod, Matyi! Ez itt kulcsfontosságú, amivel kezdtél! Mert a magasan képzett közgazdásznő nem egyenlő a magasan képzett közgazdásznővel, még ha látszatra ugyanannak tűnnek, akkor sem. Míg az előbbit fentről, a magasból "képezik/csinálják/alkotják/próbálnak rá hatni (rosszabb esetben ötni, vagy hétni)", addig az utóbbi okos és értelmes. Remélem, érzed a lényeget!
Én elsősorban az "agymosott birka fogyaszói társadalom" szindrómában látom a problémát. Az emberek nem mérlegelnek, nem tezsnek fel maguknak hasonló kérdéseket: "Biztos, hogy kell ez nekem? Biztos, hogy annyival többet nyújt az új modell számomra, hogy érdemes megvennem? Biztos hogy akarom ezt?" A nővéremmel két hete mentem el karácsonyi ajándékot vásárolni, és körülbelül 10 perc után szívem szerint ordítva rohantam volna ki a bevásárlóközpontból. Ennyi már bocsánat megvezetett birkát komolyan mondom. Felesleges holmik orrba szájba, amik úgyis kidobásra kerülnek. Csak a saját példánkat tudom mondani: Az egyébként harmadik (!) tulajdonosként nálunk működő grundig színes TV-nk idén döglött be 20 év után. Kétszer volt cserélve benne a sokszorozó, és akkor dobtuk ki ill. végezte a szerelőasztalomon, miután a képcső is elszállt benne. Csak ezek után vettünk új TV-t, azt is ha jólemlékszem outlet szerűen csomagolássérült készülékek külföldről műszerészen keresztül aki kényszerből ilyen árusítással is foglalkozik. Kibontottam belőle egy ELKO-t, Philips 5 lábú 1992-es gyártással, azaz a TV működött 17 évig. Tessék ma mutatni valamit, ami 17 év múlva működött, vagy egyáltalán emlékezni fogunk rá, hogy létezett. Más példa: 4 hónapja tönkrement az egyébként "pajtás" szintű fényképezőgépünk (az is körülbelül 20 éves volt - mellékelt kép). Most vettünk egy árában és szolgáltatásaiban hasonló szintű digitális berendezést. A számítógépem 4 éves, nem szeretném a közeljövőben lecserélni. MP3 lejátszóm nem lenne, ha nem kerültem volna Bajára, és a 3 órás téli utakat valahogy ki kellett bírnom, de egyébként nem vágytam rá. Nem azért vettük meg ezeket, mert bírtunk nélkülük élni - ezt sugallja ugye a média, hoyg vedd meg az újat, jobbat... Azért vettünk újat, mert a régi elhasználódott. Micsoda különbség!
Idézet: „Ennyi már bocsánat megvezetett birkát komolyan mondom.” Meg vannak vezetve kőkeményen. Látják, hogy minden szép, színes, csillog-villog. Látják ezek egy részét ismerőseik, barátaik házában, náluk, eszközlistáikon... ezzel egyszerűen el van intézve az egész, mindenkinek káprázik a szeme a gyönyörtől, csak nem jut el sokak tudatáig, hogy ez egy álca, mögöttes tartalom nagyon nagy részben nuku. Idézet: „A számítógépem 4 éves, nem szeretném a közeljövőben lecserélni.” Sok ismerősöm valószínűleg h*ének néz egy hasonló miatt engem, pedig közben tudom, hogy ők a h*ék. :hehe: Mivel nekem meg 6 éves az asztali gépem. Athlon XP 2200+ NF7 alaplappal, 1 GB RAM. Tökéletesen elég az igényeimnek. Néhány majdnem teljesen friss játék is menne vele, ha játszanék... Képszerkesztő, elektronikai jellegű programok, szimulációs- és tervezőszoftverek lazán, könnyedén, vígan futnak rajta. MultiSIM, MATLAB, MPLAB, AVRStudio, stb. sokáig lehetne sorolni, ha csak a szakmában maradunk, akkor is. Szóval csak azért vegyek új gépet, hogy az évente egyszer megrendezendő LAN-party-n nekem is ugyanolyan csilivili és atombrutál gépem legyen, mint a haveroknak/ismerősöknek, vagy hogy felvághassak vele? Ez nonszensz és nem is igen fog bekövetkezni...
Látom ma formában vagy! :hide: Milyen szép a magyar nyelv és milyen eszes a magyar elme! Egyetlen másik nyelven sem lehet akárcsak ehhez hasonló elmés szójátékot kitalálni. A szóját még értem de, minek azt kiékelni? :hehe:
Erről az írásról hirtelen ez a zene jutott eszembe: Régi cucc
Egyesek szerint már az utolsó előtti pápánál tartunk. Persze az efféle jövendölések erős fenntartással kezelendőek, de egyre többen látják úgy, hogy valami nagy változás felé haladunk.
Én is azért vettem egy két dolgot mert a régi elromlott. Orion 70 tv-n néztem anno a tv-t, tökéletes volt. Az volt az egyetlen ami azért lett lecserélve mert hoztak egy szineset, az ITT kb 10 évig húzta nálunk, sajnos sorkimenős lett, pipálná a mai tv ket, a mostani lcd sem tud többet. Aztán hosszú könyvolvasás után- az volt a jó igazán- megkaptam egy samsung 51 cm tv-t, tökéletes volt mígnem összekötöttem az akkori gépemmel és kinyírtam a TV processzorát. Ekkor kezdett a monitorom is eléggé furcsán viselkedni, miután már totális kontaktos lett és az átforrasztás sem segített, a kondicsere sem vettem egy lcd-tv-t helytakarékosság miatt.A számítógépeimet csak azért cserélgettem úgy mint az alsógatyát mert ingyen hozzámvágták szinte, 2004 ig bőven elég volt a 486 is, de megkockáztatom a 386 is elég lett volna a Graphic Pakettre. A mostani gépem energiatakarékosság jegyében lett összerakva, a laptopot megint csak kaptam, persze agyhalott volt. Mp3 lejátszó jól jött a hosszú utakon, telefonom még mindig a régi v300i, tökéletes két éve szolgál, nem is használom csak telefonálásra. Felesleges dolgom nincs, maximum kiegészítők. Sosem kinézet alapján vettem meg valamit, sőt semmiből sem újat hanem régebbi bevállt modellt amivel a legkevesebb baj volt de az ára jó. Ha nem jön az ITT tv még mindig a jó öreg orion van, viszont onnantól kezdve a minősége az áruknak csak lefelé mászott. Már szólt a haverom hogy a két éves (akkor sem modern gépem) elavult nagyon, mondom amire kell megfelel. Nem az a lényeg mit lehet hozzátenni hanem hogy mit nem lehet már elvenni hogy valami betöltse a neki szánt feladatot.
A tavasszal ment tönkre a régi számítógépem. Illetve már több gépből lett összerakva, így volt benne 64 mebibyte RAM, talán P2-es volt???. A többit elképzelhetitek...
Az új gépnél lényeges volt a soros és párhuzamos port, mert a pásztázó és nyomtató párhuzamoson vezérelhető. Képernyője is annyival nagyobb, amennyivel romlik a látásom. Orion mini torony szól éppen, HS4-el; első tulajdonos vagyok '86 körültől; majd kapnak egy kis kapcsolat permetet és a magnó szíjat. A huszon éves ITT Nokia TV-ben kiszáradt egy kondenzátor, ki nem cseréltem, nincs is bent, helyette két TV vevő van egy-egy számítógépben. Legalább nincs konfliktus, kinél legyen a távirányító. A zsebtelefonom az első ( pontosabban a páromé ), Ericsson A1018s. Beszélni tudok rajta, mutatja az időt és reggel ébreszt. Nem kell több. Még rádió adapter is van hozzá, nekem tökéletes. Ha tönkremegy, nagyifont veszek. Ami nagy örömet okoz, az egy digitális fényképező, mindig velem van. Sokszor bosszankodtam, hogy kihagytam egy kép elkészítését... Távcsőnek is jó. Olcsó húsnak pedig híg a leve. És a feleségemet sincs eszemben lecserélni, csak mert néhány évjárat kijött mostanában.
Ez a felelős gondolkodás, csak ez a jelenlegi érdekek ellen hat. Az senkit sem érdekel, hogy a jelenlegi gazdasági érdekeknek köszönhetően olvad a jégtakaró, és az éghajlatváltozás miatt 20 év mulva az élelmiszerárak háromszorosára fognak emelkedni... Az, hogy mai pazarlás jövőben mit okoz? ez az, ami nem érdekel senkit.
Jó estét mindenkinek!
Csatlakozom a "tábor" -hoz. Hozzáteszem, akkoriban azzal a célzattal vettem ilyen masinát, hogy évek múlva is - ha olyan igényem támadna - kitudjon teljes mértékben szolgálni mindenféle hardverbővítés nélkül. Így is történt. Mindent kiszolgál a gépem: film nézés t-vn szerkesztés, mókolás a programokkal, letöltések, fájlmegosztók, játékok (ritkán) akár ez mind egyszerre. Nekem ASUS P5B (nem pro, vagy delux, csak a sima) van, 2GB DDR2 800Mhz -es memóriákkal, 2,4Ghz Core 2 Duo E6600 -al, TV tunerrel, és egy 9800GT videokártyával. Egyedül a videokártya teljesítménye az, amit nem tudok kihasználni mindig, a többi eszközt egyébként igen. Nagyon sokszor ott tévednek el az emberek, hogy ha mimnél nagyobb értékűre végződik az eszköz, tele van hűtőbordával, UV reagens vízhűtéssel, világítással, csilivili kék ledekkel, az a f@sz@. Akkor lesz nagyobb hatásfokú a gépezet, ha minden eszköz azonos értékben ki van használva. Tehát hiába van 4 magos 3,8Ghz es prockó a gépben, és 4X1giga DDR2 memória a gépben ami tegyük fel 1066Mhz -es memóriabuszt használ, továbbá tegyük fel hogy az időzítése alapján egy kicsit lomha. Itt a CPU nincsen kihasználva, mert a memóriák igaz 4GB -osak (de az semmit nem jelent) lassúak, egyrészt a memóriabusz igénye miatt, másrészt az időzítés miatt, másrészt a memóriamodulok száma miatt. Voltaképpen alig veri meg a 2x1GB -osat (kb 10 - 16%) sőt gyorsabb is lehet, ha olyan modult használna, aminek az időzítését lehet variálni, és azt huzamosabb időn át eltudja viselni, és a tápegység is ezt maradéktalanul "követni" tudja! Egy példa volt az ezermilliárd közül, amivel hibáznak a kedves júzerek. Voltaképpen ezért tud hatékonyan kiszolgálni gépem a mai napig. Annyit az igazságból elárulok hogy szerettem volna 4GB memóriát, de pár nap alatt átértékelődött bennem ez a dolog, és inkább egy 2x1GB -osat vennék(ha tehetném!), nem többet, viszont minőségit, variálható időzítéssel. Jaaaa! Amit elfelejtettem mondani, tuning nélkül megy a gépem! ( amikor meglátták a vasam, mivel plexiben van, lenézték mert felismerték a régi P5B deszkát, majd akkor jött a csodálkozás amikor a Call of Duty 5 -öt full grafikával, az összes hatás bekapcsolása mellett betöltötte egy pillanat alatt! Másnak ugyan ezt művelte csak lomhábban, nem sokban különböző konfigurációval, annyi különbséggel, hogy a proci és a memória egy lépcsővel jobb mint az enyém (P5B Dölux 2,8Gz CPU, 4GB Kingston RAM, ugyan az a videokártya!*). Ekkor annyira jó érzés fogott el, mert egy pár arcról az irigységet olvastam le ilyenkor, és hozzáteszem azok már hozzám jönnek, ha fejleszteni akarnak, igaz néha sokat tökölök, mert szeretem kihegyezni és néha túlzásba is esek.) *A konfigurációnál a 4GB memória okozta a gondot, egyrészt az időzítése miatt, és mert 4x1GB -os modult használt(a laphibák száma, és a hátul jó meleg levegő távozása a tápegységből arra utalt, hogy komolyan megterhelik a memóriamodulok a rendszert, megteremtve ezzel egy instabilitást is a jövőben!), és a processzor, mert igaz 400Hmz -el gyorsabb mint az enyém, viszont, kevesebb utasításkészlettel rendelkezett ami a számítási/feldolgozási teljesítményben jócskán vissza tud venni!
Legalább is azok körében nem érdekelt a dolog, aki megtehetné, hogy környezet barát technológiát alkalmazzon, de nem teszi, mert lesz@rja, hogy mennyit kell fizetni ez és az után.
Az élelmiszerárak már most is sokat emelkedtek. Ma jártak nálunk vendégek és ki van akadva hogy szinte percenként vitték ki a tv ket a munkahelyén (egy plázában) a kocsikhoz. Aztán kérdezte én miért vettem, egyszerű tv és monitor kiváltására, akkor volt egy 19" os monitor és egy 52 cm tv ugyan annyi mint az lcd ami a kettőt együtt tudja, meg persze a helyigény ami egy fő szempont volt. Eddig 3x szedtem szét, első oka az előlapi kezelőszervek gombjai, második a panel be volt feszülve harmadszor kondikat cseréltem jó minőségűekre és egy jobb "bordát" kapott táp. Őszintén max 5 évig ha húzta volna. Ha mindenből a tartósabbat választaná az ember akkor pénzt is és szemetet is takaríthatna meg. Én általában célirányosan választok szerszámot, gépet, és próbálom minél előbb kitapasztalni mire is jó valójában. Sajnos sokszor semmire. Érdekes de a 20 éves kézi körfűrészem még a mai napig működik pedig nem kímélték, én meg szemétként kaptam, a mai bosch és a saját márkája a nyomába sem ér, egyszerűen atomstabil, a vezeték még mindig az eredeti.
Szokás szerint, mint már megszokhattátok van egy gondolatom... 197??-ben a jól ismert Porsche cég előjött azzal a nagy ötlettel, hogy ók az autójukra 20!! azaz húsz év garanciát adnak a teljes működöképességre. az akkorori csúcstechnológiát pedig be is dobták. Na ugyan ehhez mit szólt a többi autógyár? Nem irom le pedig ez igaz. Ezt csak azért mondom mert pont ma láttam egy 944-est hibátlan állapotban pedig ebben Audi motor működik. Tehát ahogy a nagyokosok mondják ha minden TARTÓS fogyasztási cikk az lenne aminek lenni kéne akkor ez szerintük mind a tudományos mind a technikai fejlődés gátjává válna. Na kérem azért lakunk lassan egy szemétdombon ami lassan kezelhetetlen ....
|
Bejelentkezés
Hirdetés |