Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   888 / 3607
(#) DuMatyi válasza tungsram hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Felteszem a kérdést megint: Biztosan annyival többet tud az új kütyü, hogy érdemes megvásárolni? NEM? akkor ne vegyük meg. Emellett nem beszélve arról, hoyg az embert frusztrálttá tesz az, hogy oké megtanultam, de mire az ismereteimet elmélyítem benne, és magabiztosan alkalmazom, már jön a következő verzió/készülék, aminek nyilván kevesebb lelkesedéssel fogok nekilátni, mivel tudom, hogy minden megismétlődik. Mindegy, hoyg autó, hangkártya, PC, fényképezőgép. Engem ez például kifejezetten zavar a hányaveti módon kidobott windows verzióknál zavar a leginkább. Első mozdulatom a "klasszikus nézet" beállí tása. Remélem ha már nagyon muszáj lesz, a windows 7-nél is meg tudom tenni. A word 2007-nél sajnos nem! Kellemesebb téma: Nyáron ígértem képeket a vizslánkról. Íme:

DSC00061.JPG

(#) CIROKL válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Matyi ! csinos a kutyus Ezért megmutatom én is az eggyiket az 5-ből Zoli: A tiédet az enyém hosszában ,hamm bekapná

Kitty.JPG

(#) tungsram hozzászólása Dec 26, 2009 /

Tulajdonképpen valahol már nekem is tele van a t@k@m ezzel az agyondigitalizált és ez a talán már nekem nehezen elfogadható világtól. Persze az eszközeit én is használom csak nem jövök tőle lázba. Most is kaptam a nejemtől egy telefont Új kereken 1900FT-ért. No camera no MMS no internet. Nekem így is jó mert a használati értékét nézem... Inkább elnézegetek egy PL509- es csövet és elgondokozok pl. hova jutottunk a Commodore-64-től és ezáltal ugyan mi változott meg az emberi magatartásunkat figyelembevéve a világon. Tulajdonképpen semmi csak én lettem korosabb és még hajszásabb az élet..
(#) DuMatyi hozzászólása Dec 26, 2009 /

Meg vagyok sértődve! Apám lábát senki sem dícsérte, sem pedig a két mappát, sem pedig a PLUS-os szatytot, amiben a gyújtós fa van bekészítve :hehe:
(#) _ampervadasz_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Ez másik a Wíndóz7. Fel áll a haj a hátamon tőle.
Nem tudom emlékszel e rá, amikor a börzén megpillantottam egy subnotebook -ot, és mikor megláttam akkor említettem, hogy miért kell wín7 egy ilyen gyenge notebookra, és a fickó rögtön meg is nyekkent, hogy az beszél így, aki nem tudja használni, na persze! Azt mondta hogy Core 2 Duo -van benne és hogy 60 -ért adja! Megjegyezném, hogy íntel Átom van benne (és rá is kérdeztem, akkor miért az Átomnak a matricája van felragasztva?!). Csávókám nem tudja, hogy 100 ért egy azuszt nagyobb kapacitással már hozzávágnak XP -vel szerencsére, igaz Cerka procival, de egy subnotebooknak ez bőven elég!
Egyébként semmi újat nem mutat a Wín7. 98% Viszta, és csak annyiban különbözik tőle, hogy a grafika nem kernel módban fut, amivel gondoltak a játékosokra, és a WDM -et "átrajzolták" teljesen. De Minek?! Semmi sem ott van ahol kéne lennie, és relatíve mindent újból fel kell kutatni, mert más néven, más helyen szerepel ugyan az a komponens.

A kutty nagyon édi!
(#) _ampervadasz_ válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

A ciccem mekkorát tudna harcolni vele!
(#) tungsram válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Valódi véreb, de hol van róla a támadó szájkosár. Ahogy elnézem ez nem más mint egy ugandai bőgőmajomvadász. Ez pedig veszélyes.....
(#) szamóca válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Ma néztem meg. A keret történet Dolf Lundgren-Dzsungelháború (1993) sci-fi átirata.
A technikája jó a filmnek. Látványos, (talán kissé túlzottan is) de sok a sablon benne. Mindenesetre a fantasztikum kedvelőinek, érdemes megnézni.
(#) CIROKL válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Lehet a cicc megenné vacsorára , most 3 éves a Kitty művésznő és kemény 1kiló 70 deka
(#) Stadi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Kicsit védelmembe veszem a gyártókat. Nekik egyetlen érdekük van: a profit maximalizálása. Mindent ezen cél érdekében tesznek. Milyen eszközök vannak a kezükben ehhez? Lássuk:

- Áremelés. Telített kínálatú piacon ez nem jó, mert a fogyasztó a konkurenciától fog vásárolni.
- Költségcsökkentés. Ez már megoldás. Itt jönnek a gyenge minőségű alkatrészek/összetevők a képbe. Illetve lehet növelni a gyártás volumenét, de ez kockázatos, mert ha a nyakán marad az áru, az nagy bukta. Itt jön a képbe az a fogalom, hogy veszteségminimalizálás.
- Marketing. A gyártók hatékony fegyvere. Ha nem tudja olcsóbban adni a termékét, mint a konkurencia, akkor megpróbálja elhitetni, hogy az övé jobb.

Látható, hogy a környezet védelme sehol nem szerepel. Talán a marketinghez lehetne elsózni, de a zöld technológiák nagyon drágák és ezt az árba is be kell építeni. És a fogyasztó az árcédulát nézi. Mivel telített kínálatú piacon mindenki kis árréssel, az előállítási ár közelében tudja csak eladni a termékét, esély nincs bármi olyan technológia bevezetésére, ami a költségeket növeli. Hacsak nem éri külső (nem piaci) behatás a gyártókat. Pl. egy jogszabály, ami füstgázmosó berendezés beépítésére kötelez.

Szóval a gyártóknak nem érdeke a környezet védelme, de a szennyezése sem. Őket csak a profit érdekli, minden más mellékes.

A fentiekből az következik, hogy csak azt gyártják, amire van kereslet, magyarul eladható. Ha kereslet mutatkozik valami újra, akkor lesz hozzá kínálat is. Fordítva már nem biztos. Vegyük az utóbbi pár év netbook-robbanását. Szó szerint bomba üzlet volt. Ha a kutyának se kellettek volna, az első széria után leállították volna a gyártást.

Egyedül a fogyasztó dönt, hogy megveszi-e a polcon levő terméket, vagy sem. Lehet azzal jönni, hogy "de az agymosás..." Persze. De agymosni is csak azt lehet, aki hagyja magát. Nem kötelező reklámot nézni a TV-ben, hirdetőújságokat olvasni, sőt, még a weboldalakon levő reklámoktól is meg lehet szabadulni, ha valaki ezt igényli. Nem kötelező a gyereknevelést abbahagyni a szülőszobában, majd odaültetni a porontyot a TV elé, hogy az majd úgyis felprogramozza az agyát. Az már keményebb téma, mikor a suliban azzal cikizik, hogy neki miért nincs a legújabb "Addide azt" cipő a lábán, meg miért nincs MP4 lejátszója, de ez is kezelhető.

Sajnos jelenleg a legnagyobb gond, hogy nincs választási lehetőség. Illetve van: választhatunk a rossz, a rosszabb és a még rosszabb termékek közül. Ez azért van, mert a (környezet)tudatos vásárlók (még) nem érték el azt a kritikus tömeget és vásárlóerőt, amikor már érdemes az ő igényeiknek megfelelően gyártani. A másik probléma az, hogy egy termék tartósságát nem lehet a vásárlás előtt megítélni. Kivételek azért vannak: egy fél kilós, 1000W-os barkácsgép biztos nem való ipari használatra. De mindezek nem változtatnak azon a tényen, hogy mindig a fogyasztó dönt.
(#) Stadi hozzászólása Dec 26, 2009 /

A nap reklámoldala. Mikor beleolvastam, lassan, mélyről jövő röhögés vett rajtam erőt...

HT.jpg

(#) DuMatyi válasza Stadi hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Oké, ez nem annyira jó, de dobodós. Hasonló logikával az elektromos ágymelegítő és ülőpárna mellé javaslom az elektromos kisülés nagytestvérét, a villamosszéket. :hide:
(#) KTobi válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Csatlakozok. Van pár dolog, amit már vettem, volna, de nem bírtam. Miért, mert a szüleimet rá kell beszélni. Csak hát, ha valamit veszek, akkor előtte utána járok a kínálatnak, nem az áraknak, a minőségnek, szolgáltatásoknak. Most lett véve nagymamáméknak, LCD TV, nagyobb, hogy jobban lássák. Szempont volt a digitális vevő. Miért? Hogy három év múlva ne kelljen cserélni.
Nem olyan régen, vettem fényképezőt, miért, mert a majd 5 éves előző, már nagyon nem működött, kapott is rendesen. Lett egy minőségi véve. Fél évig előtte tanulmányoztam a témát. Kínálatot. Régebbi modellt vettünk, mert az újabb csak több megapixeles. Más előnye nem volt. Ezért nem akartam 200€ többet adni.
A LCD monitorom egy három éve cseréltem, drága volt, de digitálisan van bekötve. Még ma is sok csak analógot tud. A gépemet egy évre rá cseréltem, mert tönkrement benne az egyik RAM, régebbi volt, nem lehetett bele minőségit találni. Kellett erősebb gép, a videókamerának, most ez marad még jó pár évig. Rendes alaplap, csomagba jött hozzá minőségi kábelek is. Eddig ilyen minőségit még nem is láttam. Nem extra erős, de nem is játszok rajta, néha LANozunk, családon belül, de az egy régi gyenge játék.
Az autó témára. Nekünk nagy kocsi kell, nem vagyunk sem extra magasak, sem súlyosak, csak hatan vagyunk. Van már nálunk legalább 5 éve, egy Espace, decemberben lett 20. De nincs is gondunk a hitellel. Kétliteres, hát néha gyenge, tengerre menet, megpakolva (min 250kg csomag), már hegyre felfelé 60nál gyorsabban felforr a hűtővíz. De eddig mindent elbírt. Nem kell csak rohanni, de nem is vagyunk elkésve. Lakókocsit elhúzza, de akkor 10 felett fogyaszt, különben 8 körül. Pár apró hibájával kell együtt élni, meg pár szerszám legyen kéznél a szériahibákra, és nincs gond. Eddig csak sokkal rosszabbul kinéző darabokat láttam ebből a szériából. E mellett megmaradt előzőlegről a Yugo45ösünk, most akkora luxusunk van, hogy két autónk is van. Jövőre, valószínűleg mennie kell a kis kocsinak, keveset hajtsuk, sokat fogyaszt, drága lesz az évi két vizsga. Nemrég hajtottam bele a 70ezret, 24 éves. Kár érte. Sajnos nekünk már többlet, értéke pedig nincs. Lehet, súlyra többet ér, mint kocsiként.
(#) _ampervadasz_ válasza Stadi hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Idézet:
„- Marketing. A gyártók hatékony fegyvere. Ha nem tudja olcsóbban adni a termékét, mint a konkurencia, akkor megpróbálja elhitetni, hogy az övé jobb.”

Aláírom! Ezért is mondtam azt, idézek:

Idézet:
„Nagyon sokszor ott tévednek el az emberek, hogy ha mimnél nagyobb értékűre végződik az eszköz, tele van hűtőbordával, UV reagens vízhűtéssel, világítással, csilivili kék ledekkel, az a f@sz@.

Másik dolog:
Tényleg a vásárló dönt, és itt van a lényeg, sokan azt se tudják mit vesznek, és itt is buknak el. Ezért is irtam, a korábbi kettő példát!
(#) szamóca válasza Stadi hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Igazad van, egy kis kiegészítéssel. Kihagytál a sorból egy elemet. Ez a kereskedelem. Nem a gyártók felelősek azért hogy gagyira van kereslet. Manapság a nagy lét ők akasszák le. Míg régen a gyártók kitaláltak ,legyártottak, piackutattak, mad átadták a kereskedelemnek a produktumot, addig ma ez úgy működik, hogy a kereskedelmi cég megbízottja megmondja a gyártónak hogy x/természetesen minimális/ összegből hozza ki neki y terméket. Összedugják a fejüket a gyártó cégnél a megfelelő emberkék, és megcsinálnak egy olyan design minimalizált terméket amiben 20%-nyi anyag, minimális technológia található, hiszen lehetetlen a jó minőséget kihozni a felkínált összegből, pláne úgy hogy még hasznuk is legyen rajta. A produktum pedig ipari hulladék, amivel a környezetünket terheljük.
Ezek pl. a nagy hipermarkec áruházláncok, kici occo országból származó akciós dolgai.
(#) tungsram válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

DOS 5.0-val és Norton Commanderrel keztdtem...Ja és 286-ossal amiben annyi jump volt mint a szomszéd kertjében elvetett dughagyma. De ment....
(#) Stadi válasza szamóca hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

A kereskedő (jelen esetben gyártató; nem mindegyik kereskedő ilyen) csak kétirányú közvetítő szerepet játszik. Ezért nem is került a képbe. (Mivel nem az volt a téma, hogy hová megy a nagy pénz.) A gyártó jól jár velük, mert előre ki van fizetve és a kereskedő bukik, ha nem tudja eladni az árut.

Idézet:
„design minimalizált termék”

Pont hogy jól kinéző terméket igyekeznek gyártani, mert a "sz*rt is megveszik, ha ibolyaillatú".

Idézet:
„Ezek pl. a nagy hipermarkec áruházláncok, kici occo országból származó akciós dolgai.”

És az új volánbuszok...
(#) tungsram válasza szamóca hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Ebben igazad van mert ugyan miért kell egy játékautomata tervezéséhez pszihológus? Mert ő ismeri a H@-ék lelkivilágát. Csilingeljen zörögjön stb..
(#) DuMatyi válasza tungsram hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

DOS 6.22 WIN 3.1 Norton commander szintén, valahol még megvan a telepítője. 286, 1 Mb RAM az iskolában. 2 évre rá lett egy használt 386-os PC-m. Az alaplap a polc tetjén díszeleg, a gép többi része - monitor és nyomtató - pincében A mai napig fejből megy a DOS parancssor.
(#) gg630504 válasza Stadi hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Idézet:
„A fentiekből az következik, hogy csak azt gyártják, amire van kereslet, magyarul eladható.”

Olyan jól megvoltunk Bálint - bocsánat Valenitn - nap nélkül. Egyszercsak egy virágárus elkezdte, azaz felkeltette az igényt. Amit utána szíves örömest kielégített.
Szóval bármit is gyárts, szolgáltass, keltsd fel rá az igényt és nyertél.
(#) tungsram válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Na ezért nincs nekem javításkor a parancssorokkal bajom amikor DOS-ból kell indulni bár én ezt soha iskolában nem tanultam. Régebben dolgoztam egy számtek cégnek mint külsős maszek úgy, hogy ott nem volt mese......
(#) Stadi válasza gg630504 hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Itt az egész bekezdést illett volna idézned.
Egyébként meg a mondatod így igaz: ...ha fel tudod kelteni az igényt, nyertél.

A következő dili a Halloween lesz (illetve már az is).
(#) _ampervadasz_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Nekem is vannak ilyen mókaságim, - megrögzött gyűjtő vagyok.

Nekem is van eredeti 6.22 DOS -os Floppy -m, hozzá még kettő lemez, ami diagnosztikai, és egyéb szoftvereket tartalmazott (pl merevlemez fej parkoló program!) és hozzá egy kartoték könyv, ami elmagyarázta hogyan kell használni a programot egy egyszerű júzer számára.
(#) szamóca válasza Stadi hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Idézet:
„A gyártó jól jár velük, mert előre ki van fizetve és a kereskedő bukik, ha nem tudja eladni az árut.”

Ja persze mint a tusko és hasonlóknál, bizományba, mikor eladta majd fizet.

Idézet:
„Pont hogy jól kinéző terméket igyekeznek gyártani, mert a "sz*rt is megveszik, ha ibolyaillatú".”

És az ellenpéldák. Mikor megfogod a terméket a boltban, és a ujjaid között törik el. Látszik a formaleválasztó illesztés, kilóg a 230-as vezeték a dugvillából, stb, stb.
És ezeket is megveszik.
(#) Stadi válasza szamóca hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Idézet:
„Ja persze mint a tusko és hasonlóknál, bizományba, mikor eladta majd fizet.”

Egy globális multi sokmindent megtehet. Azért nem az az általános, hogy puszira megterveznek és legyártanak neked egy termékből egymillió darabot, aztán majd kifizeted, ha épp olyan kedved van. Ráadásul kevés esélyt látok rá, hogy bármelyik Tacskó méretű multi bedőljön a közeljövőben.

Idézet:
„Mikor megfogod a terméket a boltban, és a ujjaid között törik el. Látszik a formaleválasztó illesztés, kilóg a 230-as vezeték a dugvillából, stb, stb. És ezeket is megveszik.”

Tudod, hülyeség ellen nincs orvosság. A kínai piacon is vesznek hálózati árammal működő cuccokat, amiket semmilyen hatóság nem látott soha.
(#) sprofan hozzászólása Dec 26, 2009 /

Egy kis olvasnivaló azoknak akiket érdekel: Bővebben: Link
Név: 99942 Apophis, Átmérő: 270m, Sebesség:30.728 km/s
Várható első találkozás: April 13, 2029 Péntek, Ekkor távolsága a földtől: nagyon kicsi, közelebb lesz hozzánk mint a geostacionárius pályán keringő műholdjaink. Látható lesz Európában, Afrikában és Nyugat Ázsiában Következő találkozás: 2036, Esély a becsapódásra: 1:250.000 De már most is megtekinthető a lehetséges becsapódásnak a lehetséges pontjai: Bővebben: Link Amikor felfedezték, December 23, 2004, ekkor a NASA szerint a becsapódás esélye még 1:300 volt.
(#) DuMatyi válasza sprofan hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Remélem megérjük! Addigra ha veszélyes, tuti szétlövik valami hiperszuper lézerágyúval 270 db 1 méteres szilánkra.
(#) sprofan válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Ja csak abban a 270db -ban tuti lesz legalább 1db ami nagyobb mint 40m, ez pedig még mindíg veszedelmes. Nagyon szeretem az ilyen doku filmeket, de annyira tudom utálni hogy Natgeo és Spektrumon is éjfél után vannak csak az érdekesebb fajták, de akkor dögivel.
(#) Norberto válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Matyi!

Ezt a kutyát megtanítottad beszélni? Tisztára úgy néz ki a képen, mint akit monológjának közepén megzavarnak a fotósok!
(#) Action2K válasza Norberto hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Ugyan már, csak épp a CSÍÍÍÍZ-t formálja.
Következő: »»   888 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem