Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   889 / 3607
(#) tungsram válasza sprofan hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Világéletemben szerettem ezt a valószínű kifejezést: mert ha nagyapám elment a WC-re kezében egy újsággal ebből kettő lehetett:
-egy az öreg vágyik egy csendes olvasó helyre
-kettő miután nem tud olvasni így tehát a többit nem nehéz kitalálni.
A NASA a maga módján ugyanezt csinálja állami pénzből, míg nagyapám a mindezt a nyugdíjából tette.
(#) hapro válasza Stadi hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Ebben a témában sokféle vélemény ismeretanyagát hallottam már, és persze nekem is kialakult egy véleményem.
Az, hogy hányadik pápánál tartunk nem tudom, és nem is érdekel. Nagy valószínűséggel a kereszténység mint népbutítás és pénz beszedés hamarosan ebben a formájában meg fog szűnni, mert elkerülhetetlen a tömeg részéről egy szemléletbeli és gondolkodásbeli emelkedés. egy olyan, amikor "tudatukra ébrednek" az emberek, egy olyan állapot küszöbén állunk mindenképpen, amikor "rájönnek" az emberek, hogy éltek eddig, amikor arra jönnek rá, hogy így élhetetlen amit csinálnak egymással, amikor nem az előre könyöklés lesz a fontos az életében, hanem a segítés, és a saját magával foglalkozás. itt egy kicsit vissza utalnék az egyházra, mert ott a fontos, a tudatlanságba és megfélemlítésbe tartás, a valóság elferdítése, így ha valaki fél valamitől, akkor azzal őt lehet terrorizálni, megvezetni, és lehet szabályokat hozni, hogy ha így és így élsz akkor az Istennek tetsző, ha meg így és így akkor az meg nem tetszik, és kimondatlanul, is elültetnek az emberekben valamiféle magot, vagy egy képet, hogy ilyen meg olyan rossz lesz neked, ha nem a "törvények" szerint cselekszel.
Az a helyes, ha így, meg úgy teszel.
Gyakorlatilag ez a séma minden vallásra ráhúzható. A cél a tömegmanipulálás, az, hogy minél több hívet gyűjtsenek maguk mellé, ezáltal minél többen legyenek, így globális hatalomra tudnak szert tenni.
Melyik vallásnak van a legtöbb híve? Egy összefogó néven a kereszténységnek. Nekik már saját államuk is van a Vatikán. Borzasztó gazdagságban. Bármelyik vallásnak a módszere az, hogy szabályokat felállítanak, emellett egy lehetséges jövőképet, egy általuk vélt ideálisat elültetnek az ember fejében, "amihez így kell élned, hogy elérd" címmel fogják őket, és magukhoz láncolják. Minél szorosabb családban vannak, annál jobban működik a belső kémelhárítás, vagy minél kisebb közösségről beszélünk.
Aki kilóg a sorból, nem átlag, azt kinézik, kiközösítik, annak a saját lábára kell állnia, és csak magára számíthat.
Ezt az utolsó gondolatot is használja ki a "rendszer".
Ha valamiben jobb vagy mint az átlag, akkor ha nem tud belőled hasznot húzni, akkor eltapos. Ha nem tud eltaposni, akkor próbál ellehetetleníteni.
Ezt a tapló gondolkodást, és mentalistást, bármennyire is tapló és bunkó, a legtöbb ember még mindig nem érti, és képtelen alkalmazni.
Ha valakit nem tudsz legyőzni, akkor tedd a barátoddá.
Ettől sokkal fontosabb még az egyénnek a másik eltaposása. Nem fogják fel, hogy akár hasznot is húzhatnak belőle. Ehhez még a legtöbbje túl buta, és ostoba.

A változásra visszatérve ez a kis kitérő után, ha nem is armageddon, de lényeges szellemi változáson kell átesni mindenkinek, és aki nem hajlandó, annak kényszerűen a levesbe kell aprítódnia. Ha tetszik ha nem alapon. Az, hogy ez hogy fog történni, fogalmam sincs, és nem is érdekel.
Érzésen szerint ez már egy annyira alacsony szint, ahol ezekkel kell foglalkozni, hogy értelmét nem látom a gondolataimat erre fecsérelni.
Szükségszerűen az ész diadalának kell következzen, más lehetőség nem adott, és nincs létjogosultsága.
Arra az esetre, ha mégis az ellenkezője lenne alakulóba, ahogy a dolgok jelenlegi állása mutatja, akkor is optimistaként, ha már csak egy maréknyi ember maradna, mert egymást elpusztították, szükségszerűen be kell látniuk, hogy ha így fojtatják, annak saját maguk elpusztítása lesz a vége, és abba kell hagyniuk az öldöklést. ott abban esetben saját magukat tanítják és maguk fognak rájönni a "helyes" útra.
De elég csak a gyakorlatot nézni. Mi az ami előre visz? A szeretet. Semmi más. Minden más álságos, és minden más pozitív dolog a szeretetre eredeztethető vissza. Érdemes belegondolni. Bármilyen pozitív dologba, hogy az miből ered. Minden esetben ugyanarra lyukadhattok ki, a szeretetre.
Amennyiben nem annak útját járja az ember, úgy szükségszerűen el kell pusztulni, már csak a természetes kiválasztódás miatt is.
lehet bármilyen misztikumot köré tenni, bármilyen fátyolba lehet burkolni, és bármilyen ezoterikus és spirituális dologgal lehet elfedni, a lényeg egy, a szeretet.
Sokan elítélik még a mai napig is azokat az embereket, akik bármilyen nem a helyhez kötött vallást gyakorolják, hanem például kelete felé kacsintgatnak, és kipróbálnak ezt-azt. olyat amitől azt mondják, ők boldogok, vagy bele menekülnek a magyarkodásba, mert nekik az az élet szerintük.
A véleményem, hogy senkit semmiért nem szabad elítélni, sőt megítélni mégúgyse! Valami olyasmit mondott Jézus is, hogy ne ítélj, hogy ne ítéltess, és ez tök igaz már a gyakorlatból kiindulva is.
Az más kérdés, hogy pszichológiailag miért teszik ezt az emberek, miért "menekülnek" keleti filozófiák, és ősiség felé, de ez megér még egy jó hosszú hozzászólást majd.
Még a gondolatmenetem legelejéhez vissza utalva egy kicsit nagyon röviden, a rendszernek célja, hogy téged butává tegyen, hogy ne gondolkodj, hogy ő legyen az eltartó, kemény pénzekért minden téren, de ez az utolsó mondat is megér még egy jó hosszú hozzászólást.
Amiket írtam részben tapasztalatból mondom, részben saját elméletemnek tudhatók be amire úgy 50%-osan lehet adni .
Ugye beszélni lehet akármit, írni, mondani is lehet akármit. A cselekedetek amik egy embert jobban meghatároznak, és jellemeznek. Na de erről is majd egy másik hozzászólásban egyszer. Hátha valaki kíváncsi, és szeretné a világképét tágítani a sajátján kívül eső véleményekkel, és látásmódokkal.
Megítélés nélkül. A kulcs az elfogadás. Elfogadni a másikat olyannak amilyen. Ezzel lehet neki segíteni a legtöbbet, mert ha hajlandó változni, akkor így tudja ezt a folyamatot elkezdeni. Így magadnak is és neki is jót teszel.
Na most már tényleg befejezem, mert kalandozok mindenfelé, aminek ugyan ha akarom van köze a témához, ha szögletesen nézem nincs, de mégis leírtam.
(#) DuMatyi válasza Norberto hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Nem. Épp apám eteti az asztalnál, amit én kifejezetten elleneztem, de hát az én szavam... Azóta mindig oda jön kunyerálni, amit ki nem állhatok. Mindig van előtte száraz táp de neki a mi ételünk kell...
(#) SALáta válasza hapro hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

A nemzeteknek az identitásukat meg kell őrizni, a globalizáció átka hogy egyesek akik semmit nem akarnak elfogadni másokkal mindent elfogadtatnak. Legyen az bármi, legyen akármilyen romboló erejű. Egy nemzetnek egészséges önbizalomra van szüksége. A nemzet érzésére, a történelme igaz tanítására, a család összetartó erejére. Ha egy nemzet szerves része a vallás nem szabad elvenni.
A mi nemzetünk mintaország, minden identitást, gyökeret elvesznek. Kénytelenek vagyunk nézni gyerekként egy másik kultura történelmét, persze kötelezően mozivásznon, míg a miénket nem- itt tudatlanság a cél.
Szerintem a világ attól szép hogy sokszinű, nemzetek teszik sokszinűvé.
(#) DuMatyi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Kap normális kaját, nem szárazat. Neki a mienk kell
(#) tungsram válasza hapro hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

[quote]De elég csak a gyakorlatot nézni. Mi az ami előre visz? A szeretet. Semmi más. Minden más álságos, és minden más pozitív dolog a szeretetre eredeztethető vissza. Érdemes belegondolni. Bármilyen pozitív dologba, hogy az miből ered. Minden esetben ugyanarra lyukadhattok ki, a szeretetre.
Amennyiben nem annak útját járja az ember, úgy szükségszerűen el kell pusztulni, már csak a természetes kiválasztódás miatt is.
lehet bármilyen misztikumot köré tenni, bármilyen fátyolba lehet burkolni, és bármilyen ezoterikus és spirituális dologgal lehet elfedni, a lényeg egy, a szeretet. Akkor miért gyűlölködsz az egyházakra. Mert nem hirdetik a melegek igazát , akkikel nekem személyesen semmi gondom nincs csak ne kapjanak nyilvánosságot.Szeretetről meg az ne beszéjen mint te aki ezt a fogalmat hírből nem ismered parallel csak szitkozódol. Az egyházi iskolák képzési szinvonala miért sokkal magasabb az általad jónak tartott ateistáktól.Mondj csak Mo.-on egyetlen tanítórendet aki az általad elképzelt világképet felforgatta. Volt nekünk Jedlik Ányosunk is akiről még én tanultam alig lehetett beszélni? Ugyan miért? Mert ugye ő is a az általad utált VATIKÁN "beosztottja" volt egy kitűnő lángelme. Nem véletlen, hogy a világ vezető tudósai között sok vallásos ember van aki ezt összetudja egyeztetni a hivatásával.Gyakorlatilag ez a séma minden vallásra ráhúzható. A cél a tömegmanipulálás, az, hogy minél több hívet gyűjtsenek maguk mellé, ezáltal minél többen legyenek, így globális hatalomra tudnak szert tenni.
Melyik vallásnak van a legtöbb híve? Egy összefogó néven a kereszténységnek. Nekik már saját államuk is van a Vatikán. Borzasztó gazdagságban. Bármelyik vallásnak a módszere az, hogy szabályokat felállítanak, emellett egy lehetséges jövőképet, egy általuk vélt ideálisat elültetnek az ember fejében, "amihez így kell élned, hogy elérd" címmel fogják őket, és magukhoz láncolják. Minél szorosabb családban vannak, annál jobban működik a belső kémelhárítás, vagy minél kisebb közösségről beszélünk.
Aki kilóg a sorból, nem átlag, azt kinézik, kiközösítik, annak a saját lábára kell állnia, és csak magára számíthat.
Ezt az utolsó gondolatot is használja ki a "rendszer".
Ha valamiben jobb vagy mint az átlag, akkor ha nem tud belőled hasznot húzni, akkor eltapos. Ha nem tud eltaposni, akkor próbál ellehetetleníteni.
Milyen rendszer?Ezt a tapló gondolkodást, és mentalistást, bármennyire is tapló és bunkó, a legtöbb ember még mindig nem érti, és képtelen alkalmazni.
Na ezt meg magyrázd el egy arabnak......
(#) hapro válasza tungsram hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Na most ezt nem így írtam. Nem tőlem idéztél. De mégis az egész úgy néz ki mintha...
Olyanokat állítasz amiket nem írtam le, és ítéletet alkotsz rólam. A te dolgod, de ebben nem veszek részt.
Araboknak nem akarom elmagyarázni, Ha nem emelkedik kényszerűen a szellemi szint akkor írtam, a véleményem szerint mennek a levesbe. Persze ez nem csak arabokra vonatkozik, hanem mindenkire, aki nem képes másképp hozzáállni az életéhez, a többiekhez, és legfőképp saját magához. Sajnos a legtöbb ember nem szereti saját magát! És itt kezdődik sok probléma, az egészségügyi dolgai az embernek. Ugyanis kevesebbet törődik magával mint kéne, kevesebb időt fordít arra amire inkább kéne. A cigizés is mint pótcselekvés van jelen az ember életében. Miért is? Azért, hogy addig is foglalkozzon magával az illető, 99%-ban nem tudatosan teszi ezt, csak teszi, mert jó neki. Közben meg egészséget rombol vele. Alkoholisták, drogosok dettó ugyanez.
kérdés: szeretem-e annyira magam, hogy nem teszek kárt a testemben szándékosan? Mert itt szándékosan teszi, és tudatosan söpri a szőnyeg alá ezt az információt a szándékosságról...a
Nem állítottam, hogy ateista vagyok, ezt csak te állítottad, bár eléggé összefolyik, az írásod így.
Sőt a vatikánt sem utálom, ezt sem írtam, sőt én senkit nem utálok, még téged sem, bármennyire furcsán jött le neked az írásom. Egy meglátás amin lehet el kéne gondolkodni: talán nem voltál elég objektív olvasás közben, talán voltak benned elő ítéletek valami illetve valakik felé, talán azt gondolod csak az a te igazad létezik...Ilyen alapon az araboknak sem kéne elmagyarázni semmit, mert ők is pont így gondolják.
Egyházi iskolákról, és ateistákról csak szót sem ejtettem. Csupán saját és mások tapasztalatáról beszéltem. Sőt írtam, ha így világosabb.
A véleményedet tiszteletben tartom, szemben azzal hogy az írásod felém nem ezt tükrözi. Még soha nem beszéltem veled, nem találkoztam veled, de így elsőre érzések alakultak ki bennem az írásod kapcsán. Amik ugye nem gondolatok, hogy azokat elfelejtjük, törüljük, stb., "mert már felnőttek vagyunk, és erre képesek vagyunk".
Legközelebb ha idéznél tőlem, kérem pontosan tedd meg a fentebb említett okok miatt!

Persze, ha ezt az egészet valahonnan idézted, akkor az egész írást vedd semmisnek amit most írtam.
modern korban élünk a számítógépek világában, és azok nem nagyon tévednek, ha egy hivatkozást jelöl, hogy innen van, akkor az onnan van. Márpedig ahonnan a hozzászólásod jelöli ezt, ott nincs ilyen szöveg amit idézel.

idézni így kell, ha esetleg nem tudnád:
Kijelölsz egy szövegrészt valahol, azt beilleszted a szövegedbe, szigorúan változtatás nélkül, mert ugye ha változtatsz akkor az már nem idézés.
A beillesztett szövegrészt amit idézésként szeretnél megjeleníteni a hozzászólásodban kijelölöd, ha megszűnt a kijelölés, és megnyomod az idézet feliratú gombot.
Ha megnyomtad, akkor úgynevezett tag-ok közé fogja tenni az idézni kívánt szöveget. Ha a tagon belülre írsz, akkor azt is idézetként fogja megjeleníteni, ha a tag-on kívülre írsz akkor az lesz a te hozzászólásod.
Bármennyiszer lehet idézni egy hozzászóláson belül, csak mindig a tag-on kívülre írd a saját gondolataidat.
(#) Norberto válasza hapro hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Idézet:
„lényeges szellemi változáson kell átesni mindenkinek”

Egyébként ebben egyetértek, csak azt is vegyük hozzá, hogy a Föld lakossága elég komoly mértékben nő. Másodpercenként 2,6 kisbaba jön világra. Már 6 850 000 000-an vagyunk. Szóval gyarapodunk... viszont ebből fakadóan a szellemi felhígulás is bekövetkezik... így a szellemi változás egyre kevésbé valószínűen bekövetkező esemény lesz, ha lesz.
(#) mex válasza Norberto hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Idézet:
„viszont ebből fakadóan a szellemi felhígulás is bekövetkezik.”

Akkor is ha, arányszámokkal fejezed ki?
Kicsit ördögi a kör egyébként: Jó, jobbitó, nemes gondolatok nagyobb valószinűséggel születnek a nyugodt kiegyensúlyozott életet élő emberek körében, mint a napi megélhetés súlya alatt nyögő egyénben. A mai állapotok pedig nagyon nem kedveznek a nemes szándékoknak.
Ti még fiatalok vagytok, másképp élitek meg a napi történéseket, de a velem egykorúaknak már rég betelt a hócipője, és ezért is olvashattok első látásra "ellenséges" érzületűnek látszó hsz-okat.
(#) Norberto válasza mex hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Idézet:
„Akkor is ha, arányszámokkal fejezed ki?”

Biztosan.

Konkrét arányszámokat nem fogok tudni írni, mivel nem ismerem a "tudatlanok" és a "megvilágosultak/észhez téríthetők" pontos számát.

Ha ez a 2,6 kis emberke arra vonatkozik, hogy ennyi az, amely valójában születik, tehát egészséges a legtöbb tekintetben és nem hal meg fiatalon, stb., szerintem holtbiztos, hogy ugyanilyen arányban nem nő a társadalmon belül arányaiban a "megvilágosultak/észhez téríthetők" száma.
(#) Stadi válasza hapro hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

A hit, a vallás és az egyház három különböző dolog. Nem vagyok sem vallásos, sem pedig tájékozott e téren, így örömmel veszem, ha valaki kijavít, ha nincs igazam. De szerintem minden világvallás a szeretetet helyezi a középpontba és egyikben sincs benne, hogy a másik embert meg szabad, vagy meg kell ölni azért, mert más (vallású). Ugye ismerős az irgalmas szamaritánus története?

Az egyházak természetesen pénzből élnek, mint bármely más szervezet manapság. A mai napig vannak kiváltságaik is. Hogy ez jó, vagy rossz, azt mindenki döntse el maga. De valószínűnek tartom, hogy a fórumtársak déd- illetve ükszülei még vallásos neveltetést kaptak. És nem voltak sem rosszabbak, sem együgyűbbek a mai leszármazottaiknál. Sőt, valószínűleg sokkal erkölcsösebbek voltak.

A Biblia egyébként nem a buta embereknek van kitalálva. Kiolvasható belőle, hogyan, milyen értékrend szerint helyes élni, és ez nem sokban különbözik attól, ahogy "civilként" jólnevelt embert faragnak belőled a szüleid. (Már ha van olyan szerencséd, hogy ilyen szüleid vannak.) Ugyanakkor számos elgondolkodtató példabeszéd van benne, de nem hiányzik belőle az ellentmondás és a vér sem. Szóval akár hiszel Istenben, akár nem, érdekes olvasmány lehet. Főleg, ha nem tömény formában jutsz hozzá, hanem valamilyen feldolgozásban. Pl. jelent meg belőle gyerekeknek szánt képregény változat is. Ez már gyakorlatilag annyira könnyen fogyasztható, mint bármelyik fantasy képregény. Csak egy kicsit mélyebben szánt.
(#) Jossz hozzászólása Dec 27, 2009 /

Urak, ha tudna valaki küldeni részemre egy meghívót a torrent tanyára, hát nagyon megköszönném!
(#) Stadi válasza szamóca hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Megnéztem én is ezt a filmet. A képanyag tényleg gyönyörű de én a felrázáshoz inkább szívbemarkoló felvételeket mutattam volna a pusztításról. Haldokló állatokat, embereket. Még a szegény halászok nyomorúságos viskóit is csak jó messziről mutatták. Szóval nem volt elég "véres", az alámondott szöveg pedig kevés a napi átlag 5-10 hullán nevelkedett európaiaknak. Ami tartamlilag furcsa volt, az az, hogy az ipari forradalmat átugrotta, és csak az Északi Sark jegéről beszélt, az Antarktiszról meg volt talán egy mondat úgy mellékesen. Ott talán nem olvad a jég? Az ózonlyukról szó sem esett. Amennyire emlékszem, a kísérleti atomrobbantásokról sem. Nagyon a kőolajra volt kihegyezve az egész, bár sokminden mást is megemlítettek.

Bírom, hogy az ilyen filmek mindig úgy végződnek: még nem késő tenni valamit. És? Én magam mit tehetek? Ültetek fát, hogy a légkörből vonja ki a szén-dioxidot, meg locsolom az utcán, amit az önkormi ültetett. Emellett nem veszek meg egy csomó szemetet, ami meg már nem kell, azt nem a kukába dobom, hanem vagy szétbontom és alkatrésznek használom, vagy megy az árverési oldalra, hátha valaki még hasznát veszi. De ettől még az ég világon semmi nem fog változni. Aki meg döntési pozícióban van, még csak le se sz..ja ezt a filmet. Nehogy a jó és olcsó tömegközlekedés miatt legalább néhanapján letehessem az autót.

Mondom mindezt úgy, hogy kis hazánkban is növelni kell a megújuló energiaforrások használatának arányát. De hogyan? Magyar módra! Nemrég hallottam, hogy fa- meg szalmatüzelésű erőműveket építenek (15-30% hatásfok!!!). Érdekes, ezek égetése során nem CO2 keletkezik? Majd jól megdrágul a fa, meg az állatoknak szánt szalma is, és még a villany árát is emelni fogják. Kést a kedves kiagyaló és az engedélyező szívébe, hogy ne puskaporral és ólommal szennyezzük a környezetet...
(#) hapro válasza Stadi hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Teljesen egyetértek veled. egy szóval nem állítottam, hogy a hit és a vallás az rossz. Az egyházról mint rendszerről írtam véleményt, és semmi többet. A többi az már egyéni következtetés, amit az olvasó hozzá gondol, és hozzámond.
Személy szerint is volt részem egyházi neveltetésben, annak előnyeit, és "hátrányait" is élvezhettem.
A másik kérdés Isten. sajnálom ha az írásomból úgy jött le, hogy ateista vagyok. igazából nagyon jóba vagyok istennel, és ez a lényeg szerintem. Tudok kérni tőle, és meg is tudom beszélni a problémáimat vele anélkül, hogy az egyházat mint rendszert bevonjam ebbe.
Attól, hogy valaki templomba jár vagy nem jár attól még akármilyen ember is lehet ő, az nem mérce, és nem értékrend, hogy valaki vallásos, vagy egyáltalán olyan neveltetést kapott.
Ezek mind vélemények, akik vagy tetszenek valakinek, vagy nem. Vagy elfogadják, vagy nem.
A tantermemben van egy idézet kezdettől fogva. Aquinoi Szent Tamás: "Az egyetértés nem a vélemények egyformasága, hanem az akaratok egyezése." Ez pont ide illik.
(#) hapro válasza Norberto hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Igen..igen.
Nem vagyok jövendőmondó, és nem látom a jövőt, csak elméleteket gyártottam, de ez is egy olyan faktor amit mindenképpen figyelembe kell venni.
Egyenlőre azon vagyok, hogy ne így legyen, olyan módszerrel, hogy magamat fejlesztem, és próbálom a tapasztalatokat átadni minél több embernek, úgy, hogy ha kell, kell, ha nem, nem alapon. Senkit nem szándékom megerőszakolni, és emellett bármire én is nyitott vagyok, ha ép érvekkel van az adott információ alátámasztva, akkor hajlamos vagyok elhinni, de még mindenképpen nekem is le kell ellenőriznem, a biztonság kedvéért, mert nem birka vagyok akiben a csordaszellem él.
Nem egy világbajnokmódszer tudom, valószínű nem lesz közöm mind a majd 7 milliárd földlakóhoz, de ha csak 1-2 embert a nagy fogyasztói társadalom útjáról az ész útjára tudtam terelni, és azt önszántából látta be, akkor már úgy érzem értem el eredményt.
Ha valaki már jobban érzi magát attól, ha beszélgettem vele, akkor már megérte így hozzá állnom az emberekhez.
És ha valakit csak elgondolkodásra késztettem azzal hogy beszélgettem vele, akkor is már örülök.
Annak viszont nagyon örülök, hogy ilyen intelligens olvasóközönsége van ennek a fórumnak, hogy ennyi mindenről lehet velük beszélgetni. Ez azt mutatja számomra, hogy nincs minden veszve, és még ha a világ kis százaléka is, de még mindig vannak emberek akik hajlandóak gondolkodni, és nem sémák, dogmák, megszokások szerint élni.
Ez mindenkié aki itt van:
(#) KTobi válasza hapro hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Idézet:
„Ezek mind vélemények, akik vagy tetszenek valakinek, vagy nem. Vagy elfogadják, vagy nem.”

Tévedés, ez mint a Te egyéni véleményed. A többi igaz.

tungsram fórumtárs, nem számolt a megváltozott idézet rendszerrel. Ha akarod felismered benne mit idézett, mit írt hozzá.
(#) hapro válasza KTobi hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Pontosan ezek az én véleményeim, csak így írtam le.
Nem szeretem sokszor használni az írásaimban az én szót, mert az nekem túl önzőnek hat.
szerk:
Ja és kinél van az igazság? nem tudom, de az emberek olyanok általában, hogy a saját igazuk a legfőbb igazság.
Nem állítom, hogy próféta vagyok, és minden stimmel a mondandómban. Mindenki tanul élete végéig, és téved is sokat. Ha tud tanulni ebből akkor ok, ha nem akkor meg szenvedni fog. Nem vagyok tévedhetetlen, és elképzelhető, hogy sok mindent rosszul gondolok, de ugyanígy a fordítottja is igaznak kell legyen.
Talán néhányak számára úgy hatott az írásom, hogy "osztom az észt". Ezt a kiegészítést csak ezért írtam még hozzá.
(#) hapro válasza hapro hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Legtöbbször, ha valami hatás ér, valami nemkívánatos akkor elgondolkodok a miértjén, és önvizsgálatot tartok akkor is, ha valaki valamit állít rólam, függetlenül attól, hogy az illetőt ismerem-e vagy sem. Sőt az ismeretleneknek a szavára szerintem még többet lehet adni, mert ők nem köntörfalaznak, és a fórumon személyes találkozás hiányában az emberek "nyelvezete" szabadabb általában, így többet megengednek maguknak a kimondott szavak terén.
Ezért érdemesebb jobban elgondolkodni azon amiket az itteni ráadásul az értelmesebb rétegje kimond.
(#) Mzolee hozzászólása Dec 27, 2009 /

T-Home

Van itt valaki akinek ugyanúgy normál családi csomagja van (50 csatornás) mint nekem?

Ha igen akkor nézegessen tovább is 52-es csatornától, mert az ünnepek alatt észrevettem, hogy az a 6-7 mozicsatorna kivételével mindent megnyitottak. Érdekes
(#) mark.budai válasza Mzolee hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Én is furcsálltam, hogy a 102-es csatorna megy, a kamionos műsor igen jó rajt. Nem lenne rossz, ha maradnának is, és nem csak most lennének.
(#) Mzolee válasza mark.budai hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Én a Discovery Science-t szeretem nagyon, de az már a kódoltak közé esik alaphelyzetben, most az is nyitva van szóval
(#) zenetom hozzászólása Dec 27, 2009 /

Én már nem bírom ezt a programot, hogy lehet valami ennyire bugos...
szerk.: mostmár működik.

vacak.JPG

(#) _ampervadasz_ válasza zenetom hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Jó reggelt mindenkinek.
Nálam nem bugzik, de ettől függetlenül sem szeretem.
(#) Ricsi89 válasza zenetom hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Nálam tegnap kifagyott az egész, amikor fogadni akartam egy fájlt. Inkább felraktam az amsn-t. Ez már linuxon is jól működött.
(#) tungsram válasza KTobi hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Hálásan köszönöm a kiigazítást mert mire észrevettem a bakit már nem tudtam törölni.Ezek után után csak egy észrevételem van:mindenkinek joga van az őáltala felállított értékrendszerint élni. A világon nem véletlenül van kb. 2900! vallás és ez nem vicc. A baj csak ott van amikor a történelmi egyházakat piszkálják. Természetesen midenki tisztában van az Isten nevében elkövetett bűnökről .Élő példa volt Luther Márton aki a zsidókat Krisztus gyilkosainak nevezte. Tudom ez az írás nem fog tetszeni mindenkinek de miután a történelem a hobbim leírom. A középkorban sajnos pont a katolikus egyház volt aki a zsidókat nem engedte céhekbe tömörülni, ezáltal lettek nagyon sokan kereskedők. A többi viszont vitte a hagyományos kézműipart méghozzá nagyon is tökélyre. A szakadár egyházak pedig mind gyűlölködve fogadták ezt . Nekem zsidó cigány ( a szomszédom az és bármilyen rendes ) arab engem nem érdekel stb csak egy legyen EMBER.. Nemrég volt amikor a római katolikus egyház bocsánatot kért a zsidóktól II János Pál ideje alatt és talán még nem megkésve. Tehát nem egymást kéne marni hanem kéne egy olyan egészséges összefogás ami mindenki javára válik. Na jól elmentünk a FET-ek vezérlésétől..
(#) mark.budai válasza Mzolee hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Jó lenne, ha Karácsonyi ajándékként ezeket a csatornákat megkapnánk a T-online-tól. Mondjuk amennyit nézem a TV-t..
(#) Norberto hozzászólása Dec 27, 2009 /

Tudna valaki segíteni nekem audio fájl szerkesztésének ügyében?

Csatoltam egy közel 90 perces, diktafonnal felvett szöveges anyag amplitúdómenetét.

A probléma, hogy van benne néhány igen zavaró tényező, amelyeket el kéne távolítanom oly módon, hogy az amplitúdóját lecsökkentem. Amint látható, az anyag nagyrészt viszonylag halk, legalábbis a leghangosabb pillanatnyi zavarokhoz képest. Szóval azt kellene valahogy megoldanom, hogy ezen zavarok amplitúdócsúcsait, egy bizonyos pont felett valahogyan le tudjam "vágni". Már egy csomót szórakoztam a GoldWave nevű programmal, de nem igazán találtam eddig a megfelelő funkcióra.

hanganyag.jpg

(#) hapro válasza Norberto hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Adobe auditiont javaslom, próbálkozz azzal, esetleg MSN-en át tudom küldeni, és kipróbálhatod. Más kategória a két program, a goldwave egyszerűbben kezelhető, és kevesebb funkcióval rendelkezik, a audition meg profibb, és bonyolultabb, lényegesen több funkcióval. Esetleg még a Steinberg nevű programot is kipróbálhatod, azt is dicsérik sokan, ahhoz viszont csak egyszer volt szerencsém, kipróbálás szinten, de azt is át tudom küldeni, ha kell.
írd meg ha kell és fellépek oda.
Az igazság az, hogy a program saját zajcsökkentőjén kívül mást nem használtam még az auditionban, de azt is olyan régen, most így hirtelen azt sem tudom hogy néz ki a kezelőfelület.
(#) Laciveszp hozzászólása Dec 27, 2009 /

Sziasztok.
Nekem egy olyan progi kellene a telefonomra, amivel az infrán keresztül lehet a különböző készülékeket kapcsolgatni. Úgy tudom valahol itt van, de az 1883 oldal kicsit sok végignézni. Aki találkozott vele, legyen oly kedves és szóljon.
Köszi
(#) Secret válasza Norberto hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

A Cool Edit, és/vagy a Sound Forge programokkal azt hiszem, megoldható.
Következő: »»   889 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem