Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális fényképezőgép javítás, egyebek
Lapozás: OK   6 / 45
(#) pacal76 válasza syria hozzászólására (») Dec 29, 2009 /

A javaslatom az lenne hogy nézegess használt gépeket a márkásabból amivel nem csináltak több 10 ezer képet.
Ezek 5-10 ezer forint között mozognak kevés garival.
Ha kibír még egy pár évet akkor jól jártál.
Én most vettem egy fél éves KODAK ZD710-et használtan minden kacatával + táska 20 db ezresért. Csak 1500db képet csináltak vele és nagyon meg vagyok vele elégedve igaz ez már komoly gépnek számít.
(#) syria válasza pacal76 hozzászólására (») Dec 29, 2009 /

Hát igen inkább hajlok a régebbi készülékek felé, mert azokat még talán nem a veddmeg-hamardobdel-vegyélújat szemlélettel gyártották. (Nem véletlen, hogy a mosógépem elmúlt 30 éves.)

Azt honnan lehet tudni, hogy egy géppel hány képet csináltak?
(#) pacal76 válasza syria hozzászólására (») Dec 29, 2009 /

Az elkészült képet automatikusan sorszámozza az ikonok alatt pl: SONY=dsc04104 vagy KODAK=100_1528
(#) Bassmester válasza syria hozzászólására (») Dec 29, 2009 /

Sorszámozza a képeket.
Én nem vennék 2-3 éves konstrukciókat használtan.
A mai gépek olcsóbbak, fejlettebbek és van rájuk 1-2 év garancia. Egy belépő szintű kompakt gép, már 20 ezer alatt megvehető, de egy jóval komolyabb, optikai stabilizátoros, 4x -es zoom-os Canon kompakt is megvan 40-ből.
(#) teddysnow válasza syria hozzászólására (») Dec 29, 2009 /

VÁRJÁL! VÁRJÁL!

Nekem egy A260-om (vagy valami hasonló) volt (unokahúgomnak adtam tavaly) ősöreg 2 Mpixeles, külföldről behozott, sorozatszám lekopott. Ugyan az volt a baja: képeket lehet rajta nézni, de fényképezés üzemmódban sötét a kijelzője. Elvittem a Canon szervízbe (Bartók Béla utca azt hiszem) és IGYEN MEGCSINÁLTÁK. Mert ez a hiba gyári/tipus hiba és ingyen kijavították függetlenül, hogy kié, hol vettem, mikor vettem.
Én azt mondom, hogy a szervízben érdeklődj ne fórumokom, ott tudnak neked pontos infót adni a javításról. Én e-mail-ben kérdeztem meg tőlük.
(#) Bassmester válasza teddysnow hozzászólására (») Dec 29, 2009 /

Na ez egy hasznos infó
Valószínű hogy csak egy firmware reset/update kellett neki, ami néhány perces "munka".
(#) teddysnow válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 29, 2009 /

Azt mondták, hogy a kijelzőt kellett kicserélni, mert az sony és az gyári hibás.
(#) pacal76 válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 29, 2009 /

Én ezt vettem most egy huszasért szerintem jó vétel volt.Bővebben: Link Fél év garival.
De a kompakt gépek közt is van olcsó csak turkálni kell a neten.
(#) Bassmester válasza pacal76 hozzászólására (») Dec 29, 2009 /

Ezt ismerem, jó gép :yes:
Van az oldalán szinkroncsatlakozó, másodvaku számára. Ugye?
(#) pacal76 válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 29, 2009 /

Szerintem az csak táp csatlakozó (DC3V)
De az alján lehet van a dokkoló résznél.
(#) Bassmester válasza pacal76 hozzászólására (») Dec 29, 2009 /

Jajj bocs...
Összekevertem a régebbi Kodak DX 7590-nel
Annak van az oldalán vakuszinkron csati :yes:
(#) majorosalbi hozzászólása Jan 3, 2010 /

Sziasztok! Nekem van egy Samsung S860as gépem elmúlt egy éves egy hónappal persze a garancia után romlott el. Egyik napról a másikra nem működött a vaku. Nézegettem a beállításokat a gépen de ott nem lett elállítva semmi. Működik a gép minden oké vele csak vaku nuku. Esetleg valaki tudna segíteni hogy mi lehet a baja vagy hogy egy másik rossz gépből kijavítani lehet-e? Szívem szerint szervizbe vinném de gondolom sokba fájna. Előre is köszi a válaszokat mindenkinek.Ja néztem mintha feltöltené a vakut mert villog a zöld led amíg tölt és nem is enged fényképezni addig amíg folyamatosan nem ég.Remélem érthető
(#) barcsl hozzászólása Jan 4, 2010 /

Sziasztok !

Egy karácsonyi ajándék Panasonic DMC-FS42 digitális kompack kamera szerencsétlen módon az első héten leesett a kőre . A kijelzője sérült (nem látni rajta semmit). A gép többi funkciója működik. A Panasonic márkaszervíz azt mondja a javítás 35 eFt lenne. (A gép maga 28eFt. Elképzelhető, hogy valahol lehetne ilyen gépbe való LCD kijelzőt szerezni? Vagy van valakinek pont ilyen de más hibával?

012f2a60.jpg

(#) pacal76 válasza majorosalbi hozzászólására (») Jan 4, 2010 /

Valószínűleg neked a villanó cső halálozott el.
Szerencsére javítható csak a baj ott kezdődik hogy honnan szerzel csövet. Bár ez is megoldható, ha szerzel egy hasonló márkájú régebbi gépet. Abba talán ugyan olyan cső van.
(#) barcsl válasza pacal76 hozzászólására (») Jan 4, 2010 /

Nem Nem !

A villanócső az jó. Az LCD kijelző törött el a hátlapján.
(#) vtsoftware válasza barcsl hozzászólására (») Jan 4, 2010 /

Ezt nem neked írta...
"(#595513) pacal76 válasza majorosalbi hozzászólására (#595237)"
(#) majorosalbi hozzászólása Jan 4, 2010 /

Köszi a válaszokat akkor keresek egy hibás gépet és remélem át tudom szerelni itthon sufni tuninggal
Azt néztem hogy az s760as is ugyan olyan mint az s860as csak a pixxelszám más elvileg abból is jó a villanó cső?Köszi
(#) pacal76 válasza majorosalbi hozzászólására (») Jan 4, 2010 /

Nézhetsz még régebbieket is mert a csövekkel nem szoktak sokat variálni. Vagy akár más típust is a lényeg a cső mérete! (Meg a donor ára.)
(#) pacal76 válasza barcsl hozzászólására (») Jan 4, 2010 /

Elkeserítlek mert ez a gép még túl ujj a hoz hogy legyen belőle döglött pédány. Talán majd egy v két év múlva de addig úgyis veszel másikat mert javíttatni nem éri meg.
(#) syria válasza pacal76 hozzászólására (») Jan 5, 2010 /

Van egy jó hírem!
Próbálkoztam teljesen feltöltött 2600 mA-es akkuval és tudtam fényképezni.
Most az a kérdés jön, hogy vajon az akku a pocsék (tavasszal vettem, alig használtam), vagy a gép szívja le vakuzás közben. Mert nézegetni, letölteni lehet, csak a fényképezésnél van gond pár kép készítése után.
És továbbra is ott a probléma, hogy az exponáló gomb csak többszöri megnyomásra működni. Úgyhogy cicát, kutyát lekapni egy.egy érdekesebb pózban, esélytelen vele.
(#) Bassmester válasza syria hozzászólására (») Jan 5, 2010 /

Akkor érdemes lenne kipróbálni, aksi helyett tartós elemmel, az 1,5Vos és nem 1,2. Ha ritkán és keveset használod, akkor talán lehet hogy jobb lesz. A korabeli kompaktok egyénként nem voltak valami gyorsak, pláne állatfotózáshoz.
(#) syria válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 5, 2010 /

Köszönöm, kipróbálom.
Az exponáló gomb csak egy jó idő után lett ilyen "lusta", eleinte nem volt vele bajom.
Rátaláltam a camera kft-re. Nem volna érdemes megnézetnem velük azt a gombot?
(Baromira nem veszi be a gyomrom, hogy ilyen kevés használat után egy 5 éves gép feldobja a talpát. )
(#) pacal76 válasza syria hozzászólására (») Jan 5, 2010 /

Javaslat!
Előbb szerezz valakitől egy pár tuti jó akkut vagy (elemet) és használd amíg bírja. Ebből kiderül minek van baja, az akkudnak vagy a gépnek. Ha jó a gép akkor már csak keresni kell egy szervizt ahol megcsinálják az exponáló gombot. Nem hinném hogy egy nagy összeg lenne a javítás (bár ki tudja). Inkább a kapcsoló beszerzése lehet nehézkes.
(#) syria válasza pacal76 hozzászólására (») Jan 8, 2010 /

Köszi, ezt fogom tenni.
A VIII. kerületben van a Camera Kft, ők kimondottan Canon termékek javításával foglalkoznak, őket gondoltam felkeresni.
(#) attila1 hozzászólása Jan 12, 2010 /

Sziasztok.A gondom a következő:van egy Canon Power Shot A560 típusú gépem,és zabálja az elemeket.Már próbáltam az újratölthető Varta aksikat is,és az Energizer elemeket is,de semmi változás.Változóan,de néhány kép után kiírja,hogy cseréljen akkumulátort.Ennyire nagy étvágya van,vagy az összes elem-akksi rossz lenne?Amúgy minden funkciója jól működik.Köszi a segítséget
(#) pacal76 válasza attila1 hozzászólására (») Jan 12, 2010 /

Neked kontakt hibás az elem tartód a gépbe!
Takarítsd meg az érintkezőket!
De ha ez nem segít akkor az elem tartó ajtóba lévő érintkezők alá kell szúrni egy (fogpiszkálót) vagy valami rugalmas anyagot.
Így már biztosan jól fog érintkezni, és nem fog butaságokat írni a telep állapotáról!
(#) attila1 válasza pacal76 hozzászólására (») Jan 12, 2010 /

Szia.Köszönöm a tippet,megpróbálom
(#) attila1 válasza attila1 hozzászólására (») Jan 12, 2010 /

Hali.Kihézagoltam az érintkezőket,de nem lett jobb.Az aksik feltöltött állapotban 1,382 volt,néhány kép után már kiírja,hogy cseréljek aksikat,és kikapcsol.Akkor megmérve 1,267 a feszültség.Passzolom sajna.
(#) pacal76 válasza attila1 hozzászólására (») Jan 12, 2010 /

Nézd meg h nem e megy bele a CRV3 akku.
Nekem ez megoldotta a problémát, igaz nekem egy kodak zd710 van.
Ezek az akkuk nem 1,2 hanem 1,5 voltosak.
(#) attila1 válasza pacal76 hozzászólására (») Jan 13, 2010 /

Szia.Az valami AA méretű aksi?Bocsi a kérdésért,csak még nem hallottam róla.És hol lehet beszerezni?
Következő: »»   6 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem