Fórum témák
» Több friss téma |
Tulajdonképp tudom hogy mi a suply,csak nem értettem mért van rajta,de már azóta rájöttem,szal sorry a hülyeségemért.
...ott kapta a tápot nekem is de mivel olvastam olyat hogy a mod in az bemenet vagy fix 5 volt,ezért nem tudtam mi a suply itt.Akkor tulajdonképp mi szerepe van 2 két tápellátásnak? Ahogy én következtettem a mod in lényegében egy jel bementet pl a dióda szaggatására?
De még most sem oldódott meg a gubanc
Igen, a mod in a fényerő szabályzáshoz kell. Ha nem akarod használni, tápot kell neki adni (+5V).
A Supply az fixen 5 volt (7805) a mod in lehet 5V (a 7805ről) vagy pl LPT port a számítógépen, ezzel kapcsolod ki a lézert, de ha csak azt akarod, hogy világítson akkor a mod in-re is 5 volt kell! Nézz szét az áramkörön, nincs-e forrasztási hiba, vagy nem maródott alá a NYÁK amikor marattad.
Ismét akadt egy problémám.Van nekem egy 50mw-os zöld lézer pointerem.Az utóbbi időben eléggé problémásan működött.Ha megnyomtam a gombot alig akart világítani és szaggatottan.Azt gondoltam rosz a gomb.Aztán már egyáltalán nem világít.Az áramgenerátorára át tettem egy másik 5mw-os diódát azzal sem ment.Ugyan ez az 5my-os dióda a saját áramkörével ment.Át tettem egy másik áramkörre azzal sem megy az 50mw-os.Búcsúzzak el az 50-estől mert tönkre ment,vagy csak a saját elektroniája lehet hibás
Hűen belém nevelt tisztelet adás miatt, add meg a tiszteletet ha én is megadtam feléd a tiszteletet.Igen elemet cseréltem!(de ha velem tudott egy európa bajnok boxoló tisztelettel beszélni és mérkőzni,azt hiszem tőled is elvárató.Taknyos)
Csak saját tapasztalatból indultam ki. Bárkivel előfurdalhat, nem nagyzolásból/kötöszködésből írtam.
Az a probléma ,hogy vadi új elemel is ezt csinálta.A gomb megkopására gyanakodtam(mivel 3 ilyen pointerrel is volt ugyan ez a probléma csak 5mw-al nem 50mw-al .) Kicseréltem mert volt pont ehhez alkatrész és nem muzsikált.Elszomorodtam mert szilveszterre jó nagy termet nagy füstben szépen szépen belőtt volna.
Esetleg ötlet valakitől?
Az 50mW-os diódát kipróbáltad másik áramkörről? Vagy az egész meghajtó elektronikát cserélted ki és úgy se működött? Lehet az elektronikával van a probléma. Szerintem az még a jobbik eset... LM317-el tudsz csinálni nagyon jó kis áramgenerátort neki, pár alkatrész az egész. :yes:
Kár volt egyből ugrani, és lehordani valakit, pedig csak segíteni akart :no:
Egyet értek Kovidivi kollégámmal!
A pointerekben általában a kapcsolók a hunyók! Ha erősen nyomod meg akkor a panel elmozdul stb. De találkoztam olyannal is amiben a kristály volt meglazulva (nem megfelelően rögzítve)
Sziasztok!
Egy aprocska kerdes! Az IRL540-el mukodo aramgeneratornal a Mod In bemenetre mit kell kotni?
(#589429) Georgee válasza Roy Jones hozzászólására (#589402) Válasz • Hé, 17:04 [Georgee jelenleg nincs az oldalon] [Hozzászólást segítőnek jelöl]
A Supply az fixen 5 volt (7805) a mod in lehet 5V (a 7805ről) vagy pl LPT port a számítógépen, ezzel kapcsolod ki a lézert, de ha csak azt akarod, hogy világítson akkor a mod in-re is 5 volt kell! Nézz szét az áramkörön, nincs-e forrasztási hiba, vagy nem maródott alá a NYÁK amikor marattad.
Elnézést a hirtelen felindulásért!!!Szerelés után voltam épp,és dühített hogy nem működik, szal SORRY.
Jó tanács, ha valami nem működik (bár sokszor ez van a haladó elektrósoknál is) azt el kell nevezni 1.0-ás verziónak!
sziasztok én is megakarom épiteni eszt az egyszerü lézer showt de igen gyanus ez akapcsolás. utánanézttem és igaz, rosszul van a lábkiosztás a rajzon összevan keverve a 2. és a 3.láb a 317-es nek,igy nembisztos hogy működik.
Szia!
Szerintem meg jól van. Itt az adatlapja
ha kiradirozod a lábszámozást, a bekötés a tokozáson szereplő jelöléssel jó. Az más kérdés hogy a gyártó nem ebben a sorrendben számozza.
lásd pl: http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/8619/NSC/LM317.html
oldalt a tokozáson jó a láb kiosztás csak a számozás nem.a kapcsolási rajzot meg havalaki meg csinálja aval a lábkiosztással ami rávan irva az t nemlehet szabályozni.csak ha figyelembe veszi a tokozást is .szerintem ez a beütetési rajz is rosszul van bekötve és ez innen van afórumról .bocsánat amiért ilyen sokat irttam.
még csak anyit aki ezt arajzot csináltta az is csak a kapcsolásirajz után ment nem nézte a lábkiosztást
Hali! Én csináltam a kapcsirajzot még anno
A lábkiosztás valóban nem jó De mindenütt össze-vissza volt leírva
Azért nem reagál erre sok ember, mert ilyen egyszerű kapcsolásnál mindenki saját maga készíti el a tervet, és nem másét használja fel. Pontosan azért, amit Te próbálsz mondani. Itt van egy kiindulási pont. Ne is foglalkozz vele, aki más tervét készíti el, és még le sem ellenőrzi, az vesződni fog vele... Valamit valamiért. Üdv!
köszi a gyors válaszokat csak azért irttam mert ahogy olvasom a fórumot vannak benne kezdök is.buék midenkinek
B.U.É.K mindenkinek.Az én winyós zöld lézerem már a buliban szépen teljesít(zöld krix raxos minden).Remélem sok lézeres kollégának hasonlóan szépen muzsikál
Nagyon szépen müködik ez a kapcsolás, a szilveszteri bulit egész végig birta, ha kell a nyákrajz akkor szivesen felteszem.
Üdv. Merida
Ha már szilveszter, készült egy pár kép a buliban. Jól szerepelt. A végén már kicsit szédelegve kimentem nézni, hogy milyen is lett. Akkor kijelentettem, a lézershow az egyik legvadabb fényeffekt
|
Bejelentkezés
Hirdetés |