Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ICL7106/ICL7107
sziasztok
Átböngésztem a hobbielektronika topicjait, de ilyen témával foglalkozó topicot nem találtam A kérdésem az lenne, hogy szeretnék egy LCD kijelzős műszert építeni amit az Alkotó féle labortáphoz lehetne illeszteni. Ennek a műszernek az lenne a feladata, hogy a feszültséget és az áramot egy kjelzőn megjelenítse! Ebben kérném a segítségeteket. Előre is köszönöm mindenkinek, remélem másnak is hasznosak lehetnek ezek az infók majd B.Ú.É.K.
Például ez tökéletesen megfelel szerintem.Bővebben: Link
vagy ez Esetleg tudok segíteni az AVR felprogramozásában.Bővebben: Link
Legegyszerűbb egy 7106-os IC-vel megoldani.
Ha akarod nézek valami kapcsrajzot.
De van még egy itt amit én is használokBővebben: Link
Ezekkel lehet szebb és nem sokkal drágább mint egy 7 szegmenses kijelzős panelméter.
köszönöm a hozzászólásokat!
denon888: ezek jónak tünnek viszont nekem 0-50V-ig és 0-5A-ig kéne mérnem ja és még annyi hogy én ezt 2*16 soros LCD-re szeretném, és egy LCD-re a két mért adatot (ezt a többieknek írnám:köbzoli, gabi20)
Esetleg ez.?Bővebben: Link
Lehet hogy rosszúl láttam, de ennek minha a hex-e csak demó lenne, javíts ki ha tévednék
Nem hiszem hogy demo lenne, mert régebben csináltam egy ilyet és jól működött.
Ennyit tudtam segíteni.
Köszönöm a segítséget, akkor már csak egy AVR programozót kell készítenem (avr dopper)
Egyébként szerinted melyik hexet kell beégetni hogy tudja az 50V/5A-t, vagy kísérletezzek???
Ha lesz egy kis időm,megnézem és kipróbálom.
Köszönöm szépen!!!
És mégegyszer B.Ú.É.K. mindenkinek
Szia denon888!
Én is hasonló fesz/árammérő építésén gondolkodom. Érdeklődőm, hogy az AVR AD-ja kellő pontosságú, nincs lényeges eltérés a kijelzett és a tényleges érték között? Valahol itt a fórumon olvastam, hogy az AVR-ek AD átalakító hibája bizonyos tartományokban sokszor lényegesen meghaladja az adatlapban megadott értékeket. Erre javasolták, hogy egy érték mérésére több AD bemenetet kell használni eltérő ellenállásosztókkal. Így csökkenthető a mérési tartományban észlelhető "mozgó" hiba aránya. Te (vagy bárki) tapasztaltál ilyesmit?
Mellékelek egy pár képet, szerintem elég meggyőzőek.
És itt van még egy pár.
BUÉK!!!
Szia denon888.
Ahogy látom Te is megépítetted ezt a műszert
Üdv mesterek!
2. mapja kaparom a fejemet mert az ICL7107 - ICL7660 feszmérő nem akar összejönni. A -5V ref fesz megvan stabilan de a kijelzőn csak 1666 jelenik meg. Sokszor leellenőriztem a panelt, semmi zárlatot nem találtam, elkötve sincs semmi. Van 2db mindkét alkatrészből, ugyanazt csinálja mindkettővel. Ötletetek van?
Igen! Ez optimális megoldás, sőt, akkor sem mellőzhető, ha hálózati adapterrel járatod a kéziműszered. Az 50Hz-es trafón kapacitív módon átjutó fesz. egy hálózati táplálású készülékben végzett mérésnél képes tönkretenni az IC-t.
Ez melyik kapcsolás alapján van? Ami nekem van ott a TL431 adja a referenciát, ez 2,4V ha jól emlékszem és van egy helitrimmer, amivel lehet állítani a nullpontot.
Linkelj be egy kapcsolást.
No, hát amit te ref fesznek írsz, az nem referencia feszültség , az csak egy nagatív tápfesz, ha az rendbe van az csak jó, de nem itt lehet a probléma.
A referencia az a 35-36 lábaknál érdekes, azt kellene átnyálazni, megméregetni, egyébként ha adsz neki feszt a bemenetre mér valamit? Vagy csak mereven áll 1666-nál? Esetleg az oszcillátort lehetne megnézegetni, a 38-39-40 es lábaknál. Üdv.
szia Denon888.
Nem akarlak sűrgetni de múltkor említetted, hogy ránézel, hogy tudja-e ez az AVR-es kapcsolás az 50V-ot és 5A-t kijelezni. Érdeklődnék, hogy jutottál e már valamire Előre is köszönöm Idézet: Ez volt a nyerő ! A beépitett 100pF gyárilag zárlatos volt. Kicseréltem egy másikra és egyből életjelet adott magáról! Ha beadok a bemenetre feszültséget, ugrál a kijelzett érték. Átfutottam e topicot valai emlitette hogy talán a GND nem megfelelő kalakitása miatt...„Esetleg az oszcillátort lehetne megnézegetni, a 38-39-40 es lábaknál.” Majd szórakozok vele... Köszönöm a segitséget!
Hello!
Két "apró" gond van.. - Csak akkor tudsz mérni, ha a két táp negatív kimenő pontja közösítve van. - Át kell írni a programot. üdv! proli007
Látom már, hogy nem lesz olyan egyszerű ezt megcsinálni.
- Igen, utánna gondolkoztam, hogy a két kimenetnél közös gnd-nek kellene lennie. - És bíztam benne, hogy már másnak is kellett ilyen, és van egy ehhez való átírt programja. Még nézelődöm, de lehet, hogy mégiscsak két kijelzővel tudom ezt megoldani.
Érdeklődnék, hogy van-e olyan közületek aki épített AVR-el felépített feszültség/áram mérőt??
|
Bejelentkezés
Hirdetés |