Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   54 / 316
(#) 187BodyGuard válasza Ronin hozzászólására (») Dec 30, 2009 /

Ha neked a 25 olcsó :beka2: Én ajándékba kaptam egy Punk Rock bandától ezt a pedált, mert Mesa Boogie V-Twin-t vett a gitáros, és ki akarta dobni ezt... Így megkaptam. Namost eleve nincs pénzem pedálra. Azért szeretném ezt megmoddolni, ha csak annyira hogy Overdrive/Distortion közt legyen kapcsolható, az is elég.
(#) fleta válasza ZSozsóó hozzászólására (») Dec 30, 2009 /

Nem nagy dolog a toroid tekerése, én elég sokat megtekerek, de sajnos ma nem tudtam befejezni az unokák miattt
(#) elbandi hozzászólása Dec 30, 2009 /

Sziasztok!
Segítség kellene valakitől, mert építettem egy Dunlop Cry Baby Wah-t neten talált rajzról és kipróbáláskor elszörnyedve tapasztaltam, hogy a magyar katolikus rádió adása jön be rajta igen tisztán és hangosan. Többször átnéztem, de hibát nem találtam . Hogyan foghatja be az adást.
(#) bourbonstreet válasza elbandi hozzászólására (») Dec 30, 2009 /

Tedd be fémdobozba, csináld meg rendesen a testkábelezést. Ha még mindig összeszedi a nagyfrekit, a bemenettel párhuzamosan rakj néhány pF-os kondit.
(#) bourbonstreet válasza elbandi hozzászólására (») Dec 30, 2009 /

Ja, a kondi természetesen kerámia és célszerű közvetlenül a bemeneti jackre forrasztani. Gondolom az adó közelében vagy valahol és megszórja az áramkört.
(#) elbandi válasza bourbonstreet hozzászólására (») Dec 30, 2009 /

Köszi, megcsinálom de már csak holnap. Ha továbbra is gyíkja lenne majd ordítok.
Szia!
(#) elbandi válasza bourbonstreet hozzászólására (») Dec 30, 2009 /

Kb. 10 km-re a szolnoki adótól. Utánanéztem és AM 1341 KHz-en nyomják.
(#) ZSozsóó hozzászólása Jan 1, 2010 /

BUÉK minden kedves fórumozónak!
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jan 1, 2010 /

Viszont! BUÉK minden húrnyúzónak :wave:
(#) JnCon hozzászólása Jan 1, 2010 /

Csatlakozom én is, Boldog Új Évet!

A toroid kimenőkről meg annyit, hogy nekem is olyan van az erősítőmben és szerintem teljesen jól szól. Nem hiszem, hogy valaki hangzás alapján megmondaná milyen trafó van benne.
(#) ZSozsóó válasza JnCon hozzászólására (») Jan 1, 2010 /

Hello!

Nyílvánvaló! Szerintem egyébként rossz alkatrész nincs is, csak mindegyiknek meg van a helye a készülékekben. Mindegyik más ízt ad, és a végén egy nagy kombináció jön ki. De elátkozni pl.: a fémréteg ellenállásokat, vagy épp az elektrolit kondenzátorokat a jelútban botorság. Nem feltétlenül szól jobban pl.: egy wima kondi adott helyen, inkább úgy mondanám, máshogy. Ízlés, ízlés, ízlés...arról meg nem lehet vitatkozni. Mikor eljut az ember fia oda, hogy már egy általa épített készülékben a nüanszokkal kezd el foglalkozni, az a szép dolog. Egyszer szeretném elérni ezt a szintet

Zsolti
(#) magitor válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jan 1, 2010 /

Én erre azt mondom hogy egyetlen alkatrész szól sz..ul, mégpediglen a hibás alkatrész!
BUÉK mindkinek!
(#) fleta válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jan 1, 2010 /

BUÉK mindenkinek!
Kész a toroid kimenő. Egyenlőre még nincs hozzá kapcsolás , de már folyamatban van, hanggenerátorral, nagyszintű jellel próbáltam, és 40 Hz-nél még nem volt látható a jelen torzulás. Magasat is nagyon viszi. Nagyon kiváncsi vagyok hogy fog szólni majd, gitárerősítőnek szánom, de lehet jó lesz hifinek is
(#) ZSozsóó válasza fleta hozzászólására (») Jan 1, 2010 /

Hello!

Jól hangzik, csak így tovább!!! Akkor ezek szerint inkább tiszta erősítő lesz, mint valami hi-gain őrület
Egyszer láttam egy engl 50W os terror-metál hangzást produkáló erősítő fejet, a markomban elfért volna a kimenő, de hangos volt, az biztos!
További sok sikert az erősítőhöz, tuti hasonlóan ízléses lesz, mint amiket feltettél
Kíváncsi vagyok a végeredményre, mit fog tudni a vallatáson a cucc...majd pár szóval jellemezd légyszíves, ha elkészülsz vele

Zsolti
(#) 187BodyGuard hozzászólása Jan 2, 2010 /

Sziasztok!

Azért írok, mert van egy BOSS MT2-es típusú torzítópedálom. Láttam a YouTube-on egy Moddolt BOSS-MT2-őt. A gyári kapcsolást is letöltöttem, láttam rajta ezt a fajta MOD-ot. A gond az, hogy nem tudom megcsinálni, mert a panelen hiába van ott a pozíció szám a kapcsolási rajzon nincsen ott. A kapcs rajzon jól kivehető fönt egy külön rajz. Mire rájöttem, hogy a fölfele kinyúló 2db kapcsolást kell vele helyettesíteni, eltelt egy kis idő . Ha valaki tudna segíteni, hogy essek neki a MODDOLÁSNAK , vagy aki csinált már ilyet és segít, megköszönném.
(#) Rafael válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Szia! Amit kapásból tudok javasolni, hogy keresd meg Eldzsi vagy EWR kollégát. De Eldzsi a moddoló mester. Hogy majd segíteni fog-e vagy csak saját maga csinálja a beavatkozásokat azt nem tudom, de írjál neki e-mailt!
(#) ZSozsóó válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Hello!

Hát igazából az első műveleti erősítőhöz jön ez szerintem, a girátor hangolásáról van itt szó, ha jól értem. Meg lehet oldani, tulajdonképpen az eredeti panelből a 27nf eset szerintem ki kell venni, és annak a helyére vagy egy kis nyák + kapcsoló + vezeték, vagy a kapcsolóra/kapcsolókra felépíteni + vezeték a panelba, de úgy elég gány lesz, vagy ilyesmi, csak kreatívkodni kell A kimenetnél meg a 10k-s ellenállás az osztóban, ami a föld felé megy, kivenni és annak a helyére ugyanúgy felépíteni azt a pár alkatrészt. Nem nagy kunszt, szépen megcsinálni már nagyobb, mármint belülről

Zsolti
(#) ZSozsóó válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Sziasztok!

Igen nagy a csönd, mindenki kipiheni a fáradalmakat?
(#) skylooker válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Most vagyok fáradt. Elkészült a gitárom, 5 db hangszedővel. Ragasztott nyak, testen átmenő húrozás. A híd kb. ötödik variáció, de az még cserélve lesz, nem tetszik. Egyik nap éjjel 3-ig tekercseltem. Szóval fáradt vagyok.
(#) Bassmester válasza skylooker hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Be is mutathatnád, néhány fotóval
(#) skylooker válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 5, 2010 /

Bocs, de nem vagyok felszerelve, digit fényképező meg ilyesmi.
Amúgy nem vesztesz semmit, ronda, kísérleti cuccnak készült, a másikakat nem akarom farigcsálni.
A forma SG-szerű, csak kissebb, test tölgy, top vmi uszadék, a nyak akármi, a pickup-ök egyenként kapcsolhatók, így elég univerzális.
Most csak két torzítót használok (meg egy multit, de az "nem számít"), van valahol egy rakás panel, be kéne dobozolni - előtte persze megtalálni... Az erősítők, hangfalak is saját gyártmány, az egész " túdió" kb. nulla forintos, hogy mennyi időbe telt, nem számoltam. Jó meló volt.
(#) kefe13 hozzászólása Jan 5, 2010 /

Üdv, linkelt Thor nevezetű motyóval van valakinek tapasztalata ? Bővebben: Link
(#) magitor válasza kefe13 hozzászólására (») Jan 5, 2010 /

Én egyszer megépítettem ,de nem akart szólni rendesen, csak recsegett ropogott, nem tudtam megnézni mert holnap lesz szkópom, hálistennek végre, de biztos én ronottam el, mert YouTube on nézegettem, és ott szépen szolt.
(#) kefe13 válasza magitor hozzászólására (») Jan 5, 2010 /

Értem , köszi, dr bugi mellé gondoltam, alacsonyabb torzításhoz, a puding próbája az evés lesz ismét

Esetleg ha lesz hozzá panel, akkor megköszönnénk ha közzétennéd, mert én is újjáépíteném, csak nincs most időm és energiám panelt tervezgetni.
(#) kefe13 válasza magitor hozzászólására (») Jan 5, 2010 /

Linkben a pdf !! Abban találsz
De ne kelljen keresgélni : Bővebben: Link
(#) JnCon válasza magitor hozzászólására (») Jan 5, 2010 /

Nem mindegy, milyen feteket használsz. A j201-et elég nehéz kiváltani más típussal ,hogy ugyanúgy szóljon.
(#) karpi válasza elbandi hozzászólására (») Jan 5, 2010 /

B.U.E.K.

hat eladod egy vallasos egyennek radiokent es a penzen veszel egy gyari pedalt.

Nekem ket ado is bejott a cuccaimon, attol fuggoen hogy holl jatszottam a varos ban es korulotte levo kozeli helysegekben.Ahogy allitgattam a hangszin gombokat ugy lehetett a ket adot kulon is halgatni.
A szinhazba a vasajto is zenelt a helyi AM radiomusoraval delutan az oltozokbe szerelt interfon aramtalanitva is szolt a helyi radioval.Most mar harom eve megszunt a problema lebontottak az AM adot es egy hatalmas "Mall"-t epitettek helyebe .Az ado meg valahova messze kerult egy faluba .Egy koncerten egy delutan ( iskolasoknak ) ugy 30W-al uvolott a radio a 100W-os csoves gitarerositombe es nem birtuk lecsillapitani , foldelessel meg hqangosabb volt .Egyetlen modja az volt hogy a szamok kozotti szunetbe lecsavartam a bemeneti hangero potmetert.

A pedalodba lehet egy RC tagot tenni a radiofrekvencianak ahogy a kolega ajanlotta,ezeket lesporoljak a pedalgyartok .

A pedal- hazat csak a bemeneti jack-nel kell a foldhoz kotni hogy hatasossan arnyekoljon ,ezt akarmilyen cuccnal igy kell tenni.

Azonkivul visszacsatolo kondenzatorokkal lehet kiserletezni (Miller) kolektor-bazis kozott 20pF-tol max 100pF-ig .Nem kell megijedni egy gitarcucc nem kell feljebb mukodjon mint 5KHz .Ugyanezt kell tenni az IC-s cuccoknal is ,epp az elobb lattam a feltoltott Boss kapcsolasi rajzba a savhatarolast 47pF az IC-k visszacsatolo-agaban.
Ezeket a megelozo kapcsolasokat be kell szerelni minden cucba ( persze a pedalgyartok nem teszik) Az AM adok delutani eros tererejetol beindulhatnak mindenfele oszcillaciok is amik egyedul nem jelennek meg. ,sok erosito kiegett es nem is vettek eszre mi a baj csak azt hogy lealt vagy mar fustolt is.

(#) kefe13 válasza JnCon hozzászólására (») Jan 5, 2010 /

Van 201 es

Hol szerezted be a 201 est?
Következő: »»   54 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem