Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Halvány lila gőzőm sincs hány V ra gondoltam.
De számolgassunk ha már űgy belejöttünk ![]() A trafó 32,4ohm rövidzárban(ha 40VA) az izzók 12^2/10=14,4 Re=32,4+3*14,4=75,6ohm I=0,4761 Ebbol az izzókon esik: 0,4761*3*14,4=20,57V Valamit vagy elszámoltam de nagyon??? Vagy ez így nemjó.
Hali nagyon kezdő vagyok igazából most kezdeném el az egészet . Lenne pár kérdésem (le kéne fordítani magyarra
![]()
NYomtatott ÁramKör, Integrált Áramkör(Circuit), Olyan erősítő ami a tranzisztor elődjét az elektroncsövet használja(sokkal szebb a hangja).
Van pár cikk az oldalon ami kifejezetten a kezdőknek szól(Alapkapcsolások, ilyenek), azokat olvasgasd. Üdv
Itt szerintem az egész elektronika világának definícióival találkozhatsz, (én mondjuk még nem nézegettem meg, de) gondolom le van írva szakszerűen minden
![]()
Fogalmam sincs mit akartál kiszámolni, de ha a hálózati 230 helyett 240 van, mint az előbb számoltam, akkor a trafó áttételéből adódóan ez a +10V os emelkedés csupán 1,5V-ot eredményez a szekunder oldalon. Ráadásul ezt egy izzóra vetítve csak, 0,5V. Na ez az amire azt mondtam, hogy tuti ki kell bírnia. Az autókban ennél nagyobb az ingadozás, aztán mégsem égnek ki olyan sűrűn a halogén fényszórók.
Köszönöm szépen . Amúgy 2* 50 wattos 3 vagy 2 utas hangfalat akarok csinálni kezdésnek van hozzá 2 aszem 28 cm es hang szórom ( azthiszem mély)
Tévesen használtam az ingadozás kifejezést.
Arra gondoltam, hogy a 40W os trafó megterheled 30W ra akkor cirka 10Val fog leesni a szekunder. Ennek próbáltam közelítőleg utánna számolni. ui: A halogének feszültségtűrése csak ilyen kiegészítő kérdésem lett volna, mert még nem hallottam róla.
Köszi a linket! Ráadásul van még egy, ott már aktivizáltam is magam: Teljesen automata világítás
300Ft/db áron vettem a 10W-os, süllyeszthető halogén lámpatestet izzóval együtt. Eleinte a ledesben gondolkodtam, de ami kb 70 lumen fényáramot ad, + 2.156 Ft/db: link. 20 lámpánál az már jó sok költség, és valahogy a fényük sem tetszik. Ráadásul a 10W-os halogén pedig 210 lument ad. Na ezért marattam a halogén mellett. Többet fogyaszt, de legalább nem vakulok meg mellette. Persze a kompakt izék meg szóba se jöhetnek.
Üdv!
Miért jó a szimmetrikus feszültség? Úgy értem miért nem lehet megcsinálni normál feszről? Miért kellet bevezetni? Szerettem volna egy 20W körüli erősítőt de normál tápról...
Szia!
Kimarad a hangszóró kimenetről a DC leválasztó nagykapacitású kondenzátor - és a hatása a frekvencia átvitelre... (Helyette a tápegységben lesz kettő). Szia
Üdv mindenkinek!
Lehet, hogy butaságot kérdezek de van egy kis problémám. Van egy pár VHS eredeti kazettám / főleg rajzfilmek/ amiket meg szeretnék menteni, mivel már a videómagnók kora sajnos lassan lejár. Szeretném házilag dvd,-re átmásolni őket. Ha valaki tudna ebben néhány ötlettel segíteni azt nagyon megköszönném! ![]()
Sziasztok
Attila86 forrasztóállomását szeretném megépíteni a 2. verziót és az a gondom , hogy alkalmaz az építésnél 2db 3,3K trimmert, ezeket nem találok sehol sem ahol lehetne venni , és szeretném helyettesíteni őket 4,7K trimmerekkel . Ahogy néztem a leírást , ezek arra valók , hogy ha más beállítottuk a hőmérőt , akkor utánna a szabályzót lecsavarva az egyikkel a 150fokot a másik trimmerrel pedig a felcsavart szabályzó után a 450fokot kell beállítani, vagyis nem függnek egymástól. Válaszokat előre is köszönöm
Én is kérdezek tőled.
Van DVD íród, asztali , van a számítógpedben TV kártya? A kettőközül az egyikre szükséged lesz, ezekhiányában nem ismerek módszert amivel lehetne másolni VHS ről dvd re.Ha van TV kárytád írd le a típusát
TV. kártyám az van de sajnos illesztő prg.-t nem találtam hozzá sehol.
a tipusa: ASUS v7100 Érdekelne még, hogy a gépem elég erős hozzá? Proci: AMD Semron 3000+ A memeória: 480 MB
Sajnos képet nem tudok feltenni mivel nincs felszerelésem.
![]() Idézet: De van, csak vem otthoni felhasználóknak. Hasonlít a TV kártyákhoz, csak, ezen nem tudsz TV-t nézni. Ez csak videojelet digitalizál DVD minőségben. E mellett a megvágott videót DVD minőségben vissza is játsza. Ez meg már a TV kimenetes videokártyának felel meg, viszont szintén tökéletes képminőséggel. Ezek mellett stúdió minőségű hang be és kimenet van rajta, ami szintén nagyságrendekkel jobb az alaplapi integráltakhoz képest. Tovább fokozva, még digitális ki és bemenet is van rajta, ami kompatibilis a világ összes digitális (FireWire) otthoni és stúdio videorendszereivel. Ez az, nekem egy ilyenem van: Bővebben: Link Ez nem TV kártya, hanem Studio Capture Card. (a Függetlenség napja című film is ilyenen készült) „ezekhiányában nem ismerek módszert”
Az nem TV-kártya, csak videokártya. Bővebben: Link Nincs rajta video bemenet.
![]()
Szia!
Neked egy TV-tuner kártya is tökéletes választás.Bővebben: Link
Pedig van rajta AV in és out csatlakozó és vr out meg rf in csatlakozási lehetőség.
![]()
Akkor viszont tényleg csak egy driver kell hozzá, de akkor bővebb típust kell mondanod.
Esetleg: ASUS V7100 Deluxe Combo
Leírom, hogy mi van ráírva mert csak a kártya van és más semmi.
Hátlapon: V7100/dc/32M/P/U 1BCP039665 A tv tuner részre pedig: PHILIPS 3139 147 15941/ph sv21 0142 Ezeket találtam rajta.
Igen erről a kártyáról van szó!
Bocsi nem figyeltem és nem néztem rá a linkre! ![]()
A célnak megfelel, csak kell akkor a driver, meg azokból a speciális kábelekből az egyik.
Helló!
Egy feladatot kellene megoldanom. Mérőkártya analóg bemenetén kellene hőmérsékletet mérnem. Én arra gondoltam, hogy egy ptc-ből és ellenállásból csinálnék egy egyszerű feszültségosztót. 1K-s ptc-t néztem. Ezeknek az értékük ugye 25°C-on van megadva? Ha simán csinálnék egy feszosztót, úgy, hogy egy 1K-s ellenállással sorba kötném, az ellenállás menne a tápra, a ptc szabad lába pedig testre, akkor az működne? Kb 20°C-ot kellene tartani egy programmal. Így elvileg egyszerű lenne a kapott jel értelmezése is. Működne így a dolog, vagy hülyeséget beszélek? ![]()
Véletlenül nem tudsz illesztő prg. letöltő helyet ?
![]()
Azt írják mindenhol, hogy XP-re nincs driver. Bővebben: Link
Tegyél fel win98-at egy belógatott winyóra. De akkor is még kell az a spec csatis kábel
![]()
Remelem egyrol beszelunk, mert az Asus V7100-hoz az XP driver innen letoltheto.
Gondolom nem 5 perces idointervallumban, mert ha hoszabb ideju, akkor egy kicsit azert bonyolultabb a helyzet, nem eleg egy sima oszto.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |