Fórum témák
» Több friss téma |
A másik fórumon a következőt írtam:
A célom a szélgéppel: A barkács szinten készített áramtermelő szélgenerátor szerintem xxxxxxx térül meg. Épp ezért nincs célom vele, de megengedhetem magamnak, hogy esetleg legyen egy hobbiból. De: vasam van, abból lehet oszlop,olyan, amiről képet raktam fel. A generátor kicsi mágnese a roncstelepen jó 500 forint lesz, a pántoló szalag ingyen jön. Talán a drót is kikerül a lomomból, esztergapadom meg van. A lapátozással is elboldogulok. Nekem ez az olcsó. Ráadásul működni is fog! Megjegyzés:A roncstelepen van egy rakás rossz hangszóró, a legnagyobb darabja kb. 50 forint. (kilóra adják). Most meg azért írtam, hogy feltehessek egy képet egy oszlopról, ami nekem tetszik.
Nekem is ez az oszlop megoldás tetszik.
Megkönnyíti a felhelyezést és a javítást is, valamint nagy viharban is egy ember könnyen kezeli.
több dolog van amiért beirok a 24 voltos 250wattos elektromos roller motor a tapasztalatom szerint nem jo mert az enyém nemigazán termel nagyon jo áttétel kellene rá ,ha megpörgetem a kezemmel alig van 1.5 volt rajta,de a napokban szereztem egy 180 voltos dc permanens mágneses motort ami pörgetésre már 30 volt is van rajta furoval járatva meg a 220-as égö kiváloan világit csak azt nem tudom mennyi áramot adna le nekem ha tételezük fel hogy áttétel nélkül szerintem szélben biztos hogy termelne 30-50 volt között ezt fesszabályoznám hogy 12 voltos aksit töltsek vele de mennyi lenne az áram amit leadna.?!az adattáblán nem igazán tudok eligazodni de talán:180 wattos,1.8 amperos,ez mind 180 voltra meg motor üzemre igaz.ha valaki tud valami tanácsot azt szivesen meghalgatom.és még azután érdeklödnék hogy az auto generátor alacsony fordulaton termel-e feszültséget pl:ha megtekerem kézzel vagy kell neki a 800 körüli fordulat kinekmi a tapasztalata.lehete gépekböl kivenni van-e gyárigenerátornak használható motor
Egy 100v-os futopad motort én is probálgatok.Erre 22.3A van irva 1.75 Hp a másik helyen meg 2.9Hp,most meg tekertem 1:25 áttétellel 50V adott le.Holnap felrakom a helyére mig jobb nem lesz.
Szia!
Sajna az áram az Uindukált /Rbelső+Rterhelés . túl nagyra ne számits. Ilyen esetben célszerű feszültségcsökkentő konverterrel tölteni .PL: az 1es: 34063Ic vel a 2: meg PC táp átalakitva.... ha visszaolvasol kb 2 hete rajzot is raktam fel róla ...
csak azt tudom csinálni hogy kiprobálom elöszöris milyen szélben mennyit termel terhelés alatt utána meg elgondolkodok a többin érdemese vele foglalkozni.kb 1 orája sikerült szerezni 1 auto generátort csak nem tudom a bekötését meg hogy kelle gerjesztés neki.ebben nem tudsz segiteni?ha minden jol megy akkor holnap vagy holnap után összetudom rakni ideiglenesen proba ként a "szélerömüvet"össze kell heggeszteni a dolgokat.ja meg az a baj hogy mostanában nemigazán fuj a szél legalábbis itt lúcon nem, pedig itt aztán szokott gyakran arrafelé miskolcon mi a helyzet?neked termelnek a szélkerekeid?milyen szélben indulnak el?amult szombaton fujt akkor probáztam a roller motort a lapátok forogtak elég rendesen csak nem termelt szinte semmit 1,5voltot.
Üdv!
Én is szeretnék egy szélkereket építeni az udvaromba, amivel kicsit legalább az áramszámlát lehetne csökkenteni. A mechanikai részéhez van valakinek egy jó, pontos leírása? Azt megköszönném, ha valaki belinkelné. Átsiklottam ugyan a topik hosszászólásain, de annyi van, hogy képtelenség végigolvasni mindet. Köszönöm
Szia!
kb igy kellene bekötni----Ha OROSZ a cseh lengyel-NDk s kicsit másabb- Bekötési útmutató: Összesen 3 darab kivezetés található a generátor hátsó pajzsán, igy a bekötése viszonylag bonyolultabbnak mondható a szamara generátorhoz képest: * nagyáramú kimenet (30-as jelű pont). Itt adja le a generátor a megtermelt teljesítményt.Vastag 10-es kulcsnyílású anyacsavarral van megoldva a kivezetés. Ide kell bekötni az akkumulátort és a generátort összekötő vastag vezetéket, valamint a biztosítéktáblához menő fő gerincvezetéket. * gerjesztés bemenete (15-ös pont) Ide kell kötni a gyújtáskapcsoló által kapcsolt +12V-ot (gyújtáskapcsoló 15-ös pontjáról), hogy amint gyújtást adunk, az akkumulátor feszültsége ezen a ponton megjelenjen és felgerjedhessen a generátor forgórésze. * állórésztekercsek közös pontja (csillagpont) Nem kötelező bekötni sehová. Akkor van szerepe, ha szeretnénk az autó műszerfalában lévő (de gyárilag 1985-től be nem kötött) töltésellenőrző lámpát beüzemelni. Ez esetben rá kell majd dugnunk egy vezetéket, lásd lejjebb)
Tudna valaki abban segíteni hogy 12tekercset mennyi fázisba kössem?
12db a mágnes is tárcsánként.
Szia.
Minden munkafázist belinkelni lehetetlen dolog. Vannak még más topikok is, javaslom azokat is olvasgasd el. Ahhoz hogy bárki segíteni tudjon, tudni kellene milyen szélgépet is akarsz építeni pontosan.
Szia joci01.
Én azt javaslom, hogy három fázisba kösd és csillagba. De a 12 mágnes nem stimmel. A 12 tekercshez 16 mágnes kellene.
Hugh Piggott-ot már többnyire kész csak ahogy olvasgattam a forumot és mindenki mást ír a fázisok számáról.
Az enyémnél ugyanannyi a mágnes mint a tekercs azaz egyszerre van minden mágnes a tekercsek közepébe.
Szűken bele tudom sűríteni a 16-ot is.
De akkor kell figyelni a mágneseket is hogy mikor takarja a tekercs?
A generátorod is kész már? Vagy csak most építed? Most akarod összekötni a tekercseket?
Igen kell figyelni. Ha 16 mágnest teszel fel, akkor minden azonos fázisú tekercs felett kell lenni egy mágnesnek.
Igen a tekercseket szeretném összekötni és gyantázni.
Már csak ez hiányzik hogy kész legyen. Találtam itt egy képet ilyenre gondolod csinálni? Csak ebben 18 mágnes van. (506784) számú megszólalásban.
Nem, nem ilyenre. Itt egyszerre csak két tekercs fölött van mágnes. Mindjárt leskiccelem és elküldöm hogy van az enyém.
Köszi.
Az összekötött tekercseknek akkor lessz 6 kivezetése azaz 3+ és 3- . Utánna ezeket is összekötjük hogy egy + és egy - lessz? Ez az enyém idáig kész.
Nem joci, nem úgy kell kötni. Így kösd őket.
A lényeg, hogy mindig az egymástól 90 fokra elhelyezkedő tekercseket kell összekötni. A tekercseknek van egy tekerési menetiránya. A huzalnak van egy kezdete és egy vége. Az első tekercs végét rákötöd a második elejére majd annak a végét a harmadik elejére majd annak a végét a negyedik elejére. Így lesz négy sorba kötött tekercsed két véggel. Lesz egy eleje és egy vége. Ezt megcsinálod háromszor. A végén lesz háromszor négy sorbakötött tekercsed. Lesz három eleje és három vége. A három végét összekötöd, ez lesz a csillagpont. Ennek ezután nem lesz szerepe. A három tekercsvégre kell kötnöd majd a három fázisú egyenirányítóhidat (Graetz-et) Remélem érthetően írtam le.
Köszönöm.
Valahogy igy akartam énis leirni.
Az enyém igy néz ki a 6m magas oszlopon.
[OFF]Szélgenerátor építését tervezem. Konkrét terveim vannak, ezekről később. Előbb kis léptetőmotoros, pár wattos játékot, később nagyobbat kalickás frgórészű aszinkronnal (mosógép Dahlander) vagy saját építésű állandó mágnesest. Tudom bunkóság rögtön kérdezni, erre nagyon allergiásak szoktak lenni a fórumokon. El is kezdtem olvasni elejétől...nagyon fárasztó, főleg amikor ellentétes vélemények vannak, sőt sokszor badarságok ha pedig rákeresek mondjuk a "mosógép" szóra, akkor az összes mosógép kérdés megjelenik, de a válaszok nem Van valakinek hatásos taktikája fórumolvasásra? Nem a mennyiséggel van gondom, hanem az útközbeni sok sallanggal... köszönöm a türelmet, megértést, tippeket, trükköket...
Sajnos a keresés egy tragédia, mi is rengeteget szívunk vele, miatta.....
A keresendő szöveg után van 1 kérdőjel húzd rá az egeret és olvasd el. Így könnyebb lesz.
Köszönöm.
Sajnos, nem vagyok könyvtáros, így abból kell dolgoznom, ami kéznél van. De mi a hiba? Idézet: „Szia. Minden munkafázist belinkelni lehetetlen dolog. Vannak még más topikok is, javaslom azokat is olvasgasd el. Ahhoz hogy bárki segíteni tudjon, tudni kellene milyen szélgépet is akarsz építeni pontosan.” Nos, jogos.. Szóval. Megpróbálom leírni, hogy mi a célom, hova lenne elhelyezve és mekkora teljesítményre si lenne szükségem. A célom egészen egyszerű: a villanyszámla csökkentése, illetve a tudásom bővítése. Nyilván nem szeretnék több 10 kW-os gépet, de azért szeretnék relatív olcsón és jól kijönni. Tehát a teljesítmény értelem szerűen legyen minél nagyobb, az ár pedig minél kisebb. Ez nem azt jelenti, hogy nem vagyok hajlandó rákölteni 500 Ft-nál többet, de azért 200 ezret sem szeretnék a projectbe beleölni Az elhelyezésről: Az udvaromba gondoltam elhelyezni a gépezetet, egy telefonoszlopra, vagy valami hasonló 6 méteres rúdra, vagy a háztetőre egy 3 méteres tartóra. Az utóbbival szerintem jobban járnék, mert az udvarunkat sajnos minden irányból házak övezik, így a 6 méter lehet kevés lenne. Sziget üzemű rendszert szándékozok kialakítani a generátor mögött, és ez segítene be a hálózatra. Erre így már tudsz esetleg ajánlani egy típust, vagy mutatni egy mechanikát? Vagy van még esetleg valami fontos tényező a megtervezés és a típus kiválasztásánál? Köszönöm, karika200 |
Bejelentkezés
Hirdetés |