Fórum témák
» Több friss téma |
PA ez a diszkós 3 utas hangfal? Félek azokat nem nagyon hajtaná, persze otthoni felhasználásra bőségesen elég.
Egy ilyen "3-at párhuzamba" dolog úgy kezdődne, hogy a tápot is meg kéne úgymond háromszorozni.
Nem is folytatom ![]()
Hát ja... de milyen brutális táp kéne neki, hogy mutatni is tudjon valamit. Egyébként a sima híd is egy falánk dög. A 600W-os kapcsolótápot reggelire megeszi
![]()
Sokkal egyszerűbb mint gondolod. Kipróbálhatod az otthoni erősítőddel, ha nem hidas a kimenete.
A párhuzamosítás lényege az, hogy egészen pontosan egyforma erősítésű fokozatok kellenek hozzá. Például az otthoni sztereo erősítőd bal és jobb csatornája. A bemeneteket közösíted, vagy ha van az erősítőn monósító kapcsoló, akkor azt bekapcsolod. A kimenetekkel sorba kötsz egy-egy darab 0,1 ohm -ost. A jobb és bal csatorna kimenete közé pedig egy darab 1k-st. Namost rákapcsolod a zenét, beállítod a hangerőt és ezután a balance potit addig csavarod, amig az 1k-on multiméterrel a legkisebb jelet méred. Ezután lehet összekötni a 0,1 Ohm-ok szabad végét és rákötni a hangszórót. Figyelem: - ha változtatod a hangerőt akkor le kell venni a hangszórót, szétkötni a 0,1 ohm-ok közös pontját és újból nullázni a balance-val at 1k-n a jelet. 3 db erősítővel értelemszerűen ugyanez.
Ebben is igazad van.
Hogy néz ki elméletben egy utánhúzó táp?
Olyasmit nem lehetne csinálni, hogy egy külön tápos, sok tranyós power blokkot hajtanánk 7294-gyel? Meghajtásra talán elég lenne egymagában is. Vagy ez hülyeség?
Egyáltalán nem megvalósíthatatlan, de erre felesleges ilyen nagyáramú meghajtás.
Az utánhúzó tápot szerintem máskor beszéljük meg, mert ráesek a billentyűzetre. Jó éjt mindenkinek.
Oké, jó éjt
![]()
A PA (Public Adress) hangosítási célú berendezések jelzője. Otthonra pedig felesleges ilyen gigászokban gondolkozni, ha csak nem vagy megalomániás
![]() Szerintem neked bőven elég lesz egy sztereó híd otthonra. Ha nem hiszed, építsd meg tisztességesen, komoly tápegységgel és az első próba alkamával messzire fogja kergetni minden kételyedet. No meg a szomszédaidat is. :yes: (vagy ők téged)
Most itthon 3×100W-os TDA7294-es van(hangszórónként 1-1 IC) jól szól nincs vele probléma, igazából ez a párhuzamosítás érdekelt hogy hogyan is lehet kivitelezni
7294-et is lehet párhuzamosítani? Mondjuk mostfeteket elviekben lehet.. és a 7294 is mosfetes.
Raktam fel kapcsolást a 274. oldalra. TDA7294 párhuzamosítása. Ha érdekel, nézzétek még. Az utánhúzós tápra én is kíváncsi lennék majd!
![]() Üdv!
Ebben a topikban van? Én nem találom. Ha rábukkansz, légyszi linkeld be. Köszi.
Kovidivi előkereste nekem, mert nem hittem el, hogy a 7294-et is lehet párhuzamos üzemben hajtani.
Ezen a kapcsolási rajzon 4db 7294 van párhuzamosítva ? Ha ez igaz, akkor egészen brutális, akár 1 Ohm-ra is tud dolgozni. Csak azt nem értem, hogy az adatlap miért nem foglalkozik a párhuzamos üzemmel a 94-nél. Biztosan lehetséges ?? ![]()
Bármilyen erősítő járatható párhuzamosan.
Hello!
Segítséget kérnék. Csináltam egy sima7294est és a kimeneten 6.3V körüli értéket kaptam. Mi lehet a gond?
hello
TDA8560-ast lehet hidalni? köszi azért ilyen röviden írok mert sietek.
Nem lehet a két csatornáját hídba kötni, mert már eleve hidalt
![]()
köszi. azért kár
Segíteni nem tudok de kérdeznék.
![]() Gondolom 4Ohm -os hangszorókat kötsz rá, milyen teljesítmény fog ebből kijönni 14V-on? Engem is érdekelne valami ilyesmi 2*20-30W az autómba az első szettett meghajtani.Sinusban bőven elég ennyi nekik.
Van egy kapcsim TDA1562-vel. 60W-ot ad le, meg 60W-ot fűt el.
Tegyél fel képeket akkor többet tudunk mondani.Az in-t rákötöted a testre?Nekem akkor mutatot feszültséget amikor elkötötem valamit és meghalt az Ic.Már ugy is jártam hogy nem sütötem ki a pufferkondikat és ahogy rátettem a végfokra megkárosodot az ic.Ha nálad is ez a hehyzet akkor uj ic.Nézd át mégegyszer nem csináltal valamit roszul lehet nincs is nagy baj
![]()
Na például a TDA 1562 működik utánhúzó táppal. Adva volt nekik a TDA1554 maszkja és ehhez tették hozzá az utánhúzó tápot, így lett belőle TDA 1562.
Bekötöttem a tápot és földet, mást nem. A mérővel így mértem 6.3V. Kettő panelt csináltam és mindkettőnél ugyanez a probléma, viszont van egy régebbi kb. éves végfok és ott ugyanezt a mérést megcsinálva 0.001-et mértem. Létezik,hogy ic-k rosszak eleve?
Gyanús az a 6,3 V. Nem lehet, hogy fordítva van a táp?
Nemhiszem hogy mindketö rosz lenne.Tegyél fel képet lehet többet látunk
![]()
Tehát erre gondoltál. Köszönöm. Az elvét már többször taglalták, de nem emlékszem pontosan, hogy ez most mekkora teljesítménynövelést tesz lehetővé... Talán le is mérte egyik fórumtársunk (talán Lamalas?) ? Régen volt, az biztos. Üdv!
Ideális estben 4x-t, de a gyakorlatban a különböző veszteségek miatt ( saturátio, stb) ez csak kb 2,5x-ös.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |