Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ez a statikus ip -cím kiosztásnál még jó, de ott vannak - már pedig ebből van több - dinamikus IP -ve rendelkező felhasználók.
Ahogy lecsatlakozol, máris feloldja a az ügyfél DHCP az ISP -nél, és másik gépnek osztja ki, amikor meg csatlakozol, akkor friss IP -vel indulsz. Legalább is PPPoE berkekben.
Szívesen. Amúgy kilistázza a merevlemezt?
Sok lehetőség nincs. Vagy linux, vagy windows. Na jó, talán spéci embedded. Amit láttam az winre írt progis volt.
Én is gondolkodtam, hogy írok egy ilyen progit... De kinek, minek? Nincs aki megfizesse, pláne, ha karbantartást is kér. Itt a környékünkön mindenki az őskövület CD korongost használja. sok(száz) kilóméterre lévőt meg hogy tudnák karbantartani?
Én is azért lettem llaci56, hogy ha megutálnak ezt levetem, és jön az 55, aztán 54...stb, amíg le nem nullázom magam.
Az IP nem használható azonosításra, - illetve nem mindenkinél, - a fent már említett okok miatt, de azért volna lehetőség. A kirívó eseteket viszont azonosítás nélkül is fel lehet ismerni.
Még nem tartok ott mert közben a bojler biztonsági szelepe megadta magát. Ha baj akkor az jön....most várom majd az unokámat, hogy vízóra elzár kinyit..
A minap kaptam egy doboz csövet, amint nézegettem őket, a kislányom nagy érdeklődéssel figyelte, majd elraktam, ma reggel a kislányom szalad oda a dobozhoz , azt mondja : Azt, azt, és mutatja, mondom mit akarsz? Azt mondja : Csövezek!
Hát jó, előszedtem a dobozt, kibontotta és........... Vigyázat, jön az utánpótlás!
Én meg azért lettem zolika59 után zolika60 mert így sosem tudom magam lenullázni. Bár a számok a másik irányban is végtelenek, de mégis furcsa enne egy llaci-1.
Csöves szülő csöves gyermeke.
(Nagyon aranyos! Van ám két fiam! )
Na ez az, így leszünk egyre többen. Szép kislány gratulálok. Testvére van?
Ajjaj! Reszketünk! Bár, nálam is cseperedik a konkurencia.
Köszi.
annyira elvan vele, hogy nem akarja hogy elpakoljuk persze nem hagyom ott egyedül vele, azért nehogy baj legyen.
Üdv!
Laptopom nagyon melegedett, a gyári hűtésével, egy film nézéstől 80-85 fokra felment az Everest szerint. Bal fenn van a proci, ha a kezem odateszem a házon is nagyon érezni lehetett hogy nagyon meleg. Rendeltem a laptophoz hűtőt, 2 nagyobb venti van alatta, és sokkal nagyobb terület van a levegő áramlásnak. Az everest igy is 90 fokokat is jelez, de a házon abszolut nem érezni olyan meleget mint azelött. Ami érdekes, hogy elindítottam egy HD filmet, Everest szerint 90 fokos volt a proci. Mihelyt kiléptem a filmből abban a pillanatban 70 fokot jelzett. Nahmost nem hiszem, hogy 1 másodperc alatt tud hülni valami 20 fokot. Kérdésem, mennyire hihetek az Everestnek?
Az everest nem hazudik, ő csak azt mondja, amit a bios mond neki.
De akkor ez hogy lehet? 1 másodperc alatt képes 20 fokot hűlni? Azt meg nem hinném, hogy egy filmtől 90 fokra felmegy a hőfok. Akkor a ház nagyon forro lenne. Tudom mert míg nem volt hűtésem forró is volt. Csak az zavar, hogy hűtéssel is ugyan azt irja, közbe a ház langyos mint mikor 50-60 fokos a proci..
Sajnos ezt nem én raktam össze így se a hideg oldalon se a meleg oldalon nincs elzáró szelep. Aki szerelte hová kívánom az egy másik történet ,mert csak itt volna már az unokám akna le-fel .. Na de majd megérkezik..
zolika60: Hát igen jön a konkurencia , csak féltem a csövek feliratait , nagyon könnyen lejön, de a játékért mindent.
Action2k : Láttam neked is növekszik a kisfiad, ő érdeklődik már? Bár ha jól emlékszem a műhelyes topicba láttam képet amint valamit csinál apa műhelyében.
Na ha még nem volt nagyfeszültség ( nem a családban) majd a kicsi íntézkedik CSÖ-ügyben..
A külső hűtő hűti a házat, de a procit nem.Nekem a régi gép 50 fokon ment alapból. A mostani 30 fok fölé még sose ment, játék után sem, viszont a gpu az állandó 40 fok környékén van még netezés közben is. A gép amúgy jéghideg, csak a hűtőnél melegebb egy picit. Csak annyi a baj, hogy állandóan megy nagy fordulaton a venti és ez zavar, mert minek megy, ha úgyis ilyen hideg a rendszer. Semmit nem szabályoz a bios. :no: Elvileg a régebbi bios szabályozta, de az újból kiszedték és maxon járatja állandóan így. :no: Ja és az everest nem csal. Csak akkor, ha ő is hibás értéket kap.
Magyarul amit vettem, csak a házat hűti? Az karaj. 2 nagyobb venti van de nem mennek nagy fordulattal. Nem szabályozza őket semmi. Erről van szó: Bővebben: Link
Hát ha ez olyan külső hűtő, mint amit szoktak árulni, akkor nagyjából igen. Ha a külsejét hűtöd, attól még belül a hűtőtől nem sok hőt vonsz el, max amit az lead a környezetének, amitől felmelegszik a burkolat és te az hűtöd. Nekem a régi gép volt ilyen forrófejű, mert passzív hűtésű volt a GPU-ja és ezt a bill alatt lévő réz lap hűtötte, ami rendesen melegítette a bill-t és a gép tetejét. Ezt hűthettem volna alulról, semmit nem értem volna el.
Szerk.: Látom arról van szó, így kb érvényes rá, amit írtam. Egyébként fújja a gépre a levegőt, vagy szívja tőle?
A filmek sok mindent tudnak produkálni. 20 fokot le vagy fel? Akár a vérnyomásomat is felviszik 1 mp alatt. (...persze az hgmm)
Próbáld azt, amit én! Egyszerűen nem nézek filmeket. (Az utóbbi 40 évben úgy sem tudnak újat csinálni.) A procim 70 fok alatt, a vérnyomásom 110 alatt, és a koleszterinem is úgy áll, ahogyan kell.
Csak ezzel az a gond, hogy nem ezt írta a forgalmazó. Hanem, hogy 150 %-os hűtés, és akár 17 fokig levihető a hőmérséklet. El nem hittem, de annyiban azért bíztam, hogy 40 fok körül lesz...
llaci56: Ennyi erővel nem eszek mert úgyis kisz@rom!
Akkor itt az alkalom beszerelni, hogy legközelebb ne legyen ilyen gond.
Bizony, nemsokára 3 éves. Jól láttad azt a műhelyes képet. Ő is imád bütykölni.
Én azt szeretem a notebookban, hogy olyan kicsi helyen elfér... Csak felakasztom a vállamra, és bedobom hátra a kocsiba.
Aztán visszamegyek még két kofferért. Ebben vannak a külső winyók, (hogy tudjak tárolni,) a külső tasztatúra, (hogy tudjak dolgozni,) egy normális monitor, (hogy lássam, amit csinálok) a külső hűtő, (hogy a gép is bírja), - egyszóval, - jó kis szerkezet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |