Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
A legjobb megoldás, ha ki lehet venni a procihűtőt, akkor meg kell nézni mennyire poros és kitakarítani, majd hővezető pasztával jól bekenve visszarakni a procira. Én is ki akartam már szedni, de rá van ragadva a proci és nem akarom kitépni a foglalatból, nehogy valami baja legyen a procinak, vagy a foglalatnak. Erre valaki valami megoldást nem tud, hogy miként szedjem ki?
![]()
És még nem is beszéltél a legnagyobb bőröndről, amiben a külső akksi van, hogy...
![]()
Még nem szedtem le a burkolatot, csak amiről egyértelműen le lehetett. A procihoz ugy lehet hozzáférni, ha leszedetm az egész hátlapot.
Ahogy mi "termelünk", nem is lesz olyan későn.
![]() Szerk: Na tessék, már át is csúsztam az idősík alatt. ![]()
Akkor nem egyszerű az eset. Viszont az, hogy szívja a hűtő a gép alól a levegőt még rossz is lehet, mert egyes gépek a gép aljáról szívják be a hűtéshez a levegőt, és akkor így a procihűtő kevesebb levegőt kaphat a külső hűtő miatt. A laptopok használati útmutatójában is le szokták írni, hogy a gépet mindig úgy helyezzük el, hogy ne akadályozzuk a levegő áramlását. Szerencsére nekem a billentyűzet alól szívja a levegőt és nem alulról, így tehetem a gépet ágyra, vagy bárhová.
![]()
De igen mert nemrégen javítottam egy HP laptopot ami állandóan lefagyott kb 20 perrc múlva. A gép hátulját leszedve a proc állandóan tűzfórró volt. Ez a hülye rézcsöves (PIPLINE??) technikájú hűtése volt.. A ventillátor viszont nem ment. Ezt viszont már ismertem a régebbi videókarikból, hogy a sz@tól megszorul. A megoldás: régi porszívó rátesz a kipufogóra egy szűkítést és neki a ventillátornak. Persze előtte a a beragadt port egy darab madzaggal kipiszkáltam. Attól meg nem kell megijedni, hogy a ventillátor sivit...
![]()
Ez is egy megoldás, de ha nincs régi porszívó...Nekem is ilyen hőcsöves megoldás van és a GPU-tól fél méterről jön a hő.
![]()
Bár tudok ellenpéldát is. Két éve amikor volt az a nagy hőség az egyik haveromnál kellett telepíteni. A gép (laptop) fel volt téve már nem tudom hány könyvre plusz asztali ventillátor és mégis túlmelegedett. Késő éjszaka volt amikor már lehetett dolgozni. A lakásban tizedik emeleten 38Cfok volt..
![]()
Németül menne a dolog de angolul.
![]() ![]()
Igen!
![]() ![]()
Hát a laptop témáját osztom mert az enyém a szervízgép egy retek P3. Csak míg a vejem nézegeti a monitort addig ez már régen dolgozik. Nem tudom elhinni, hogy tizedrész? teljesítményfelvétel mellett ennyivel többet tudnának. Mert ha ez így volna senki nem venne hálózati számítógépet....
![]() ![]() ![]()
Volt egy p3 alaplapom, egy kártyapc. Azt hiszem annál gyorsabb nem kell de mivel nem tudtam felhasználni szabadultam tőle. Viszont laptop méretben lehetett volna építeni egy jó kis gépet. Egy ipari pc ből adtak kölcsön videókártyát, szutyok 8 megás volt. Az mx440 64 megás kártyát lealázta, a gép felgyorsult tőle. Nézegettem egy intel atom procis netbookot bő fél éve, jó sebességű volt nagyon, de az én gépem nem adnám érte. Ebben a laptopban akku nincs. Nagyon jó a wlan, és most szabványos pc ként feltelepítve az XP-t a gép gyors is, azonban sp3 nem megy fel rá. A halálból hoztam vissza, effektív ingyen volt.
Én ellentmondanék neked ha nem baj
![]() Az én gépemben egy 3,2Ghz-ez mobil proci van (notebook) Ha közel 1 órát jár 70-80%-os terhelés mellett soha nem ment 50°C fölé nyáron sem. Az igaz, hogy havonta egyszer ki kellett takarítani a hűtőt mert sajnos gyűjti a port de ez engem nem zavar, azt általában azzal "jelzi" hogy alapjáraton eléri a 45°C-ot. A hűtője? Egyáltalán nem hallani, amikor bekapcsol még nem szabályozza le a gép és 1-2mp -ig 100%-on megy de úgy is alig van hangja, ha ezt hozzávesszük egy asztali viszonylag halk géphez, az elbújhat mellette. Egy dolog melegszik csak, az is miattam mert bolond voltam. Gyárilag egy 120gb Samsung merevlemez volt benne, én bolond lecseréltem egy szintén 120gb-os Toshibára, amíg a Samsung épp langyos volt ez felmegy néha 45°C-sra is, amint lesz fölös pénzem cserélem is ez meg megy a kukába (na jó nem is, mert eladom)
Hú, de termeltek! Boldog 2000. oldalt OFF topik!!
![]()
Hú de jó napom volt ma!
![]() Kimentem a méhtelepre és annyi mindent hoztam haza, hogy ismét teletudtam rakni a szobámat. Kijelenteném Köbzoli, Szamóca, hogy ÉN fogok bankot nyitni, mert nekem már van bankautomatám is! :eplus2: Ugyan is ma szállítottak le egyet, mert gondolom ellopták, mert eléggé össze volt törve, viszont rengeteg nagyon jó alkatrész volt benne, amik működnek is! Teljes kártyaolvasó, és továbbító mechanika, 274W -os 24V -os PWM tápegységek, 7+1 USB hub, egy tonna jelfogók, csatlakozók, CMOS IC -k, és preciziós IC foglalatok, ledsorok, stb, stb, szóval minden. Egyedül az UV scanneres, pénz olvaső, és továbbitó mechanika nem volt benne! ![]() Innen jelezném, valaki írta, hogy a börzén vett egy bizonyos illetőtől egy szervertápba való dupla turbinás PWM szabályzós ventilátort, 1800ft -ért / darab, ugyanezekhez, fentebb említett bontott alkatrészekkel együtt, összesen 1000Ft ot fizettem!
....Ugyan attól az illetőtől vettem akitől 1000Ft -ért Wieress egeret vettem decemberben, ami három nap után tönkrement.
![]() Tanúságnak mondom csak.
Nem mondod, hogy hasonlít rád!?
Gipsz mintát szedtél az arcodról a gyerek klónozása előtt? A vörös haj az nem stimmel, ott valamit elrontottál. Képzeld pont ugyanilyen babakocsija van a lányomnak is.
Nem tudom milyen Tosibád van, de vess egy pillantást az enyémre...
Már egy pár évet megélt, és két gyenge szektort jelzett a S.M.A.R.T. A többi szenzor azért jelez magas hőmérsékletet, mert vírust írtok, és mert az ágyon van, így nem tud megfelelően szellőzni, de ez még a tűrésben van.
Te ez milyen méh telep, ahová bankautomatákat visznek? Ilyen helyre én is szívesen járnék, de itt a méhbe max hulladékokat visznek.
Felhasználók száma: 50 148
Hozzászólások száma: 584 629
Amúgy sajnos valamilyen mértékben igazat kell adjak a Köbzolinak, mert vannak ilyen laptopok, nem kevés számmal sajnos.
Az Észer, Della, Azusz, Szóni Vájó, Hápé, ezeknek köztudott eléggé jó a hűtésük, de van egy két "kezdő" széria, amit ettől menetesítettek. pl Hápé Kompak. ![]() ![]()
Két nap alatt kipakoltam az egész méhtelepet, mert nem olyan nagy, és nem mindennap van szállítás.
Szerintem ezt ellopták, majd megtalálták a rendőrők, jegyzőkönyv blablabla, majd a bank elküldte a méhbe megsemmisítésre. Ráadásul a széffel együtt, ami vagy van másfél tonna, gondolom a méhtelep sokat fizetett a jó súlyban lévő páncélért.
Amióta megvan az én hápém azóta zörög a ventillátor, pedig milyen csendes kis gép lenne. A nagygép alaplapja meg lefagy sokszor, teszek bele egy 12 V venntit 5 V ról járatva.
Méhtelepes akció ha lenne hely nálam is jól jönne, van egy jó hely ha lesz pici tőkém lemegyek az amatőrtárssal és teletesszük a cégeskocsit.
A kis csaj bombanő lesz, már most látható.
![]()
A kis csaj már most bombanő ez később is látható lesz.
![]()
Most még gyerekbomba, (trotiltrinitrát) de ha felnő atombombázó lesz.
Csak azt ne mond hogy "közbe" bistabil multivibrátorra gondoltál. ![]()
Nekem, nagyon halk, néha néha felpörren, de az sem hangos.
Hozzá tartozik az is, hogy a hűtést módosítottam, egy picit. A hővezető gumikat, kicseréltem, hővezető lapkára, amit egy nagy teljesítményű fetes H hídból szedtem ki, majd átpasztáztam, mind két oldalát, és erre raktam vissza hűtést. Voltaképp csak a hűtőközeget cseréltem ki. Ennek a szériának is meg van az a betegsége, hogy műanyag. Ismerősömnek vibrál a CD meghajtója, és látszik is, hogy ferdén ment a helyére. Nekem 10 hónap után elszállt a deszkám, és addig 52 perc volt bemásolni egy DVD -t, de nem gyanakodtam hardverhibára, csak szoftveresre.
Most nézem csak!
![]() Trafót már tud tekerni? ![]() Csak vicc, bocs ha átléptem valami határt. Csak csövezni szeret, vagy valami mást is szokott csinálni, esetleg szerelni? ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |