Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Hello! Ennek a kondinak az alján az 1ik lábánál van egy jelölés... mit jelöl ez nekem??? Ennek is van polaritása???
Akkor jól tudtam, hogy polarizálatlan, kösz a választ. Am ugyanazon oldalon van a csík, mint amelyiken a fehér is... Képek mellékelve... ez egy tirisztoros gyújtásegységnek készül, a kondin a rajzon van is egy pont gondolom jelölésként... Jól gondolom, hogy arról legyen a csík? Egyébként a 15ös kivezetés egy trafó bevezetése....
Nyugodtan fogom használni
Ezen a képen látod, hogy mire gondoltam... A telefonom is elég ratyis, meg annyira már nem is számít...de el akarom érni hogy lásd amiről én beszéltem... (a csík nem fehér, hanem fekete, mert az a műanyag házzal 1be tartozik, csak a fény úgy tükröződik....)
Hát akkor ezt megbeszéltük. Kösz, hali!
Hello mindenkinek!
Valakinek esetleg nincs egy eladó "Tsc - 112L3H" tip. reléje? Egy kapu vezérlő elektronikában ment tönkrel és szükségem lenne 1 vagy esetleg 2db-ra. Remélem, hogy valakinél esetleg van elfekvő... Köszönettel: Norbert
Üdv!
Az lenne a kérdésem,hogyan kössem be ezt a relét?(A kapcsolási rajzon is kivehető) Várom a válaszokat!
Helló
Unaloműzés képpen megépítettem ezt a kapcsolást! Amit módosítottam az a tranyók fajtája, mind a kettő egyforma bc 337-40. A tekercs 100 és 150 közti menetszámú, és 0.2mm átmérőjű huzalból van, és 9 Ohm körüli az ellenállása! Ja és nem működik, nem tudjátok mi lehet a baj? Amikor ráteszem az elemet, az a hangszórón hallatszik! De nem csinál semmit amikor kábel közelébe teszem pedig amin próbáltam abban aztán folyik áram! Köszönöm a segítséget előre is! Helló
Szia!
Talán egy csatolókondi lemaradt az erősítő bemenetéről.
Hali. Milyen tippet tudnádtok adni, amivel AA ceruzaelemet sorba tudnék kötni? Forrasztani a pólusokat, úgytudom nem jó dolog lenne...
Szia!
Forraszthatod a pólusokat, csak sokáig ne melegítsd őket.
Helló
Köszi a segítséget, és milyen értékű kondit javasolsz?
De ahoz hogy az rátapadjon, sokáig kell melegíteni. Próbáltam olyat régebben, hogy csak rácseppentem az ónt, de azt semmit se tartott. Lepattant róla. Ha sokáig melegítettem a pólust, akkor odatapadt rendesen.
Nézd meg 10 µF-al. a + fele csatlakozzon a bázishoz. Ha nem elég jó az eredmény, akkor növeld az értékét.
Szia! Előbb csiszold meg a felületét, utána forraszd.
Szia!
Inkább ne bántsa a jó kis nikkelréteget. Arra jól tapad az ón.
Ja, és gyantás cinnel kell forrasztani. Nem csak úgy "szárazon".
Nekem mindegy, de én úgy szoktam ( nem most találtam ki...). Mondjuk, Zolinak is van igazsága, én is 100W-tal tolom.
Hidd el én sem most...
Háromszor akkora áramot szeretnék kapcsolni mint amekkorára az általam talált áramkör képes.Összeköthetek három tranzisztort párhuzamosan?(bc182b)
Üdv!
Túlterhelheti-e az erősítőt, ha a ráírt 8 ohm helyett 4 ohm-os hangszórót kötök a kimenetre? Kösz előre is!
akkor a hangszórókat terheled túl... :o)
Nem lesz semmi baj, csak ésszel a hangerőpotival!
Tudna valaki ennek az erositonek : Bővebben: Link egy nyakrajzot es egy beultetesit is kuldeni !!
Koszonom szepen !!
Sziasztok!
Van egy ismerősöm, aki az udvarára épített egy huszon akárhány méter magas vastornyot mikrohullámú internetszolgáltatási célból. Hogy bele ne csapjon a villám, illetve ha mégis, akkor ugye gond nélkül levezesse, jól le kellett földelnie. Józan paraszt ésszel úgy gondolnám, hogy elég az a több méter szögvas ami a betontalapzaton keresztül a földbe lóg, ám jött egy szaki (sajnos nem voltam ott személyesen az akciónál), volt nála egy kis kéziműszer, egy darab tapintócsúccsal, azt hozzáérintette a vashoz, és azt mondta, 6 ohm az ellenállása, ami ugye sok, mert 2 alatt kell lennie... Még pár tábla vaslemezt le kellett ásni, hogy az érték megfelelő legyen. Ismeri e valaki az itt körülírt mérési eljárást, hogy mégis mit mérhetett az a kis kéziműszer, mihez képest, és milyen elven?? Nem igazán találtam ehez hasonló eszközről leírást, és eléggé foglalkoztat a dolog, mindezekmellett remélem nem írtam nagy marhaságot a művelettel kapcsolatban, de sajnos csak a helyszínen lévő (nem szakemberek) elbeszélésére tudok támaszkodni. Köszi : Csabi
Szia!
Az elvről, és a műszerekről:Bővebben: Link
Ja, ezeket én is ismerem, sőt a Rapast is, dehát ezek több pontos galvanikus mérések, amit nekem meséltek az meg inkább hasonlíthatott varázspálcára mint ezekre az eszközökre. Szóval köszi a linket, de nem erre gondoltam...
A földelési ellenállás méréséhet kell egy galvanikus viszonyítási alap, hisz ellenállást mérünk. Varázspálcával max. varázsolni lehet, de mérni nem.
Hát ezaz, ezt mondtam én is elsőnek, mivel 9 éve méréstechnikai területen dolgozok, meglepett a beszámoló, és kezdtem magam kényelmetlenül érezni, hogy ennyire nem esik le a dolog. Akkor lehet hogy tényleg csak sarlatánok voltak??
De kár hogy nem voltam ott személyesen |
Bejelentkezés
Hirdetés |