Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Én olyan 900Ft-ért láttam a neten pont azt a fajta csövet ami nekem is van. Z573M
http://www.elektroncso.hu/lista.php Isa
Köszi, de ilyen árak mellett inkább várok a boltra, hátha megjön egy héten belöl olcsóbbér, azt nekiállok az órának, most hogy nincs több vizsgám
Na erre varrjatok gombot:
adott volt egy palást kijelzős, drótlábú Nixie cső, aminek csúnya oxidos volt minden lába. Gondoltam, hogy sósavba teszem a csövet egy éjszakára, ami lemarja az ón bevonatot, a rezet meg nem bántja. Ez így is lett, de A SÓSAV BELEMENT A CSŐBE Ahol a belső cuccok nekiérnek a csőnek, ott látszik a legjobban a felületi feszültség miatt, de látszik az is, ahogy eszi a belső fém elemeket és kicsi buborékok képződnek. Képet ne kérjetek, nincs gépem. Most akkor mi van a belső vákuummal? Hogy ment bele? A láb-üveg érintkezésnél elvékonyodhatott a láb és a vákuum behúzta a savat? Fene se gondolta volna ... Idézet: „Most akkor mi van a belső vákuummal? Hogy ment bele?” A belső vákuum olyan hihhhetetlenül nagy volt, hogy átszívta a sósavat az üvegburkolaton...előfordul :yes: Idézet: „A belső vákuum olyan hihhhetetlenül nagy volt, hogy átszívta a sósavat az üvegburkolaton” Hát, ebben azért kételkednék. Akkor a levegő miért nem jut át évekig? A sósav meg egy éjszaka alatt. Sőt, szerintem ha vízbe tenném, az sem menne bele. Na mindegy. Most tök párás belül a cső, a fém cuccok meg oxidosak, meg száraz buboréknyomok vannak rajtuk. Hát, ezt elk..tuk. Nem kicsit, nagyon. Lehet, hogy széttöröm a burát, hogy alaposan megvizsgálhassam a belsejét.
Szerintem azért ment bele mert a vezeték kerületén lévő vékony réteget leoldotta, és azon a kis résen keresztül be tudott menni. Az hogy mekkora vákum van benne azt nemtom, mivel neongáz van igazából a csőben
Idézet: „azért ment bele mert a vezeték kerületén lévő vékony réteget leoldotta, és azon a kis résen keresztül be tudott menni” Jaja, én is erre jutottam.
Hi
Kösz az érdeklődést. Beforrasztottam az uj csövet. Azóta nem került elő. A vizsgáka csak a héten tudtam le. Amúgy valószínü az a nixi meghajtó IC nem tudja dekódolni a jeleket, de nem tudtam még leellenőrizni. De most hogy írtad előveszem nézegetni. És most kemény tervezésben meg számolsában vagyok hogy érdemes e igénybevenni Mechanikus kollega szakértelmét a JLH dobozolása ügyében. Mert nagyon profi és szép dobozokat csinál csak nekem számolgatnom kel hogy mennyi időt jelentene nekem és mennyi pénzbe kerülne ha én akarnám megcsinálni. komoly fejtörés modhatom....
Hi!
Ma nekiálltunk az órának, lemarattuk a kétoldalas nyákot. Elsőre egész jó lett, de a fúrás még hátravan Meg a PIC-et is fel kell valahogy programozni... Remélem működni fog Így sikerült a nyák: (kapcsolás egy korábbi hozzászólásban)
Hello!
Hogy áll az óra? működik már minden számjegy?
Helló!
Ehhez az órához hol találtátok meg a pic-be égetendő programot, mert én nem találom azon az oldalon ahol van a kapcsolási rajza, de lehet, hogy vaksi vagyok.?
Ott van a lap alján zippelve...
http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbriefe/Simple_DCF-Nixie-Clock/...ck.zip
A választ már megkaptad
Te is nekiálltál ennek az órának? Vagy csak tervezed? Mi most állunk beültetés előtt, hétvégén kifúrtam a kb 340 furatot A jövő héten meg lesz felprogramozott PICem, ugyhogy már csak sok-sok-sok idő kel...
Még nemszereztem be a nixiket, de magcsináltam azt a vezérlést amit korábban isamisa is megcsinált, de neki nem működött rendesen és ha nekem sem fog rendesen működni, akkor megcsinálom azt amit ti csináltok.Majd írj hogy milyen lett!
Hát jelenleg gondban vagyunk, mert nem sikerült a PICet megprogramozni ... Haverom azt írta, hogy egyik PIC-et sem tudta megprogramozni. Nmetom mitől lehet, egyik zsír új volt, akkor vettem, neki meg rendes programozója van, nem olyan, amivel én próbálkoztam. Majd még utánnajárok, de idegesít, hogy már vettem 2 PICet, és egyik sem akar működni...
Szia(sztok)!
Na ez tetszik a legjobban! itt A propelleres sajna ugytunik eltunt. Arra gondoltam hogy: van egy-ket kissebb meretu feher -fekete tv-m,milyen lenne egyikbol orat csinalni?Mar van egy felkesz de mukodokepes oram AVR-el.Ezt kellene tovabbfejleszteni Ha valakinek van otlete hogy,hogy tudok irni kepcsore ne fogja vissza magat!
Olyan nincs, hogy 2 PIC is rossz...
...úgyhogy célszerű lenne visszaszerezni a haverodtól a PIC-eket, nehogy tönkretegye őket valóban Próbálj inkább TE otthon egy égetőt gyorsan összerakni, nagyobb sikered lesz, ha működik!
Hi!
Itthon próbálkoztam már 2 féle égetővel, és egyikkel sem ment. Haverom meg otthon van a témában, azért kértem meg. Érdekesség, hogy talált otthon ő egy ilyen PIC-et, próbaként felprogramozta, és azt sikerült. Szóval az én 2 PICemmel van vmi . Egy jóbarátom felajánlotta, hogy megnézi nekem őket, hogy jók-e... Úgyhogy várok, addig meg forrastgatom majd az ellenállásaimat a panelre, van pár darab
Valaki tud esetleg egy konkrét kapcsolási rajzot erről az óráról, mert ezeket nézegetem de csak darabjait találtam meg, nem PIC-eset!!!! Mondjuk lehet hogy csak én nem láttam. Amit megtaláltam az meg nem igazán működik, vagyis azt olvastam. Én is szeretnék ilyen órát csinálni, sikerült csövet szereznem 250Ft-ért, vettem is egyből 12 darabot.
Idézet: „Valaki tud esetleg egy konkrét kapcsolási rajzot erről az óráról, mert ezeket nézegetem de csak darabjait találtam meg, nem PIC-eset!!!!” Melyik óráról? Amit mi építünk, arról komplettan fent van minden a linken, valamelyik hozzászólásomban benne van. De a fórumban több komplett kapcslás, picprogrammal, mindennel be van rakva.
Hol és milyen tipusúkat vettél ha megkérdezhetem?
Csabrendeken vettem egy öreg bácsitól. A cső típusa Z573M. de sajna csak ennyi volt neki
Hi!
Ez nem PIC-es: http://www.mcamafia.de/nixie/ncp_en/ncp.htm
Hi!
Összeraktam az órát, amit haverommal ketten csinálunk, és MŰKÖDIK!!! Egyenlőre az ő csöveivel, mert neki volt egy kész panelje hozzá. De lassan megelsz az egyém is Z560M-es csövekkel. Itt van fent pár kép meg egy kis video http://zoknee.atw.hu/nixie/nixie.html Zoli
Sziasztok,
bár nem néztem részletesen végig a topicot, de nem találtam benne meg egy alap linket ebben a témában: www.elektroncso.hu Egy Bozó Balázs nevű magyar srác, mindenféle elektroncsöves cikk, kép, nixie-s óra is, kittben. Én tőle vettem Nixie csövet az órámhoz, és van egy elegáns kapcsolása tápegységre is. Érdemes megnézni. Üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |