Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   948 / 3610
(#) tungsram válasza Stadi hozzászólására (») Jan 16, 2010 /

Na ebben is van igazság, bár szerintem a pénzverés még mindég kissebb bűn a bűnök között.. Lásd többnejűség.. Nekem még egy is sok..Ezt is elég hallgatni hát még..
(#) Stadi hozzászólása Jan 16, 2010 /

A királyi 1-esen lesz 0:20-kor egy film a videojátékok hatásáról. Ha most nem is nézem meg, felveszem, mert kíváncsi vagyok, van-e benne valami értelmes gondolat.
(#) gg630504 válasza Stadi hozzászólására (») Jan 16, 2010 /

Idézet:
„van-e benne valami értelmes gondolat”

Szerintem annyi, mint egy videojátékban.
Na jó, én legutóbb AY-3-8500-al játszottam.
(#) radiomano válasza radiomano hozzászólására (») Jan 16, 2010 /

Linket javítom: Öngyújtó.com
(#) sound.man hozzászólása Jan 17, 2010 /

Fel se tűnt, hogy már írtam 2000 hozzászólást.
(#) Action2K válasza sound.man hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Talán mert a 911-et hívogatod? Boldog 2000.-et!
(#) _ampervadasz_ válasza szamóca hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Jó reggelt mindenkinek.

Teljes mértékben igazad van, elnézésed kérem, és azokét akiket megbántottam, mostanában én sem vagyok formában ( idegileg ), ezért hallgatok mostanában és inkább nem írok semmit.

Most a változások időszakát kezdem élni, és lehet egy "szakasz" zárulhat le az életemben, addig meg a teljes bizonytalanság...

Szép napot mindenkinek.
(#) Stadi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Pedig nem jó magadba zárni a problémákat. Remélem, van kinek elmondani őket.

Különben meg majdcsak lesz valahogy. Mert az még sosem fordult elő, hogy valahogy ne lett volna.
(#) _ampervadasz_ válasza Stadi hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Szia.

Köszönöm az együttérzést, remélem majd csak lesz valahogy.
Persze van kivel megbeszélni a dolgokat, az némileg segít, csak most nagyon összejött minden, és ez így nagyon sok nekem.
(#) llaci56 válasza mizsei.robi hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Itt és itt nézz körül!
(#) llaci56 hozzászólása Jan 17, 2010 /

Tessék mondani! Ez a Phenő Pá(lin)kások topik? És tessék mondani! A "kakaó biztos" az olyan, mint a rend biztos, csak barna? És ez biztos?

(Ennyi baromságot régen olvastam, mint itt fentebb.. )
(#) szamóca válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Az éremnek három oldala van. A te véleményed, az enyém, és a tények.
(#) Action2K válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Igen, és szippantós kocsin jár.

Amúgy jó reggelt!
(#) llaci56 válasza Action2K hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Remélem, kialudtátok Matyikémet!
(Nem baj, ha most kitombolja magát, legalább 24 -én oda tudunk figyelni a börzére is.)
(#) DuMatyi válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Én a soha ki nem fogyó szövegláda vagyok. Próbálkoztak hasonlót létrehozni étellel is : terulj-terülj asztalkám a neve. A prototípus a lejegyzett források szerint működik, de senkinek sem sikerült reprodukálnia, tehát valószínű fikció. Hasonló gondolatmenettel meg kellene kisérelni a soha ki nem fogyó pénzesláda elkészítését. Az elődök egy evolúciós zsákutcát már kijártak - kommunizmus címszó alatt. Sajnos nem pénzesláda, sokkal inkább pénznyelő volt, hiába látszott annak. Reméljük, hogy jelenlegi kutatásaink hosszú távon meghozzák eredményüket. A tudomány mai álláspontja szerint a soha ki nem fogyó pénzesláda csak egyesek számára elérhető. Ezeknek neve: bankár, tőkés, gyárigazgató. A társadalom létszámához képest csak elhanyagolhatóan kis hányadot képviselnek, a cél: mindenki számára legyen elérheő az, ami nekik is.

Bíztató kisérletek folynak a témában, mert "malacpersely" és " újra töltődő bankszámla" néven már jelentős eredmények születtek. Az első esetben három bökkenő van: soha ki nem fogy a persely, ha a tulajdonos mindig annyit tesz bele, mint amennyit kivett. Emellett akkor sem fogy ki, ha soha nem nyúl hozzá. Második probléma: a malacperselynek kell némi kezdőtőke, azaz fel kell tölteni. Harmadik probléma: ha a tulajdonos egyszerre nagyobb tőkéhez akar hozzájutni, akkor csak fizikai megsemmisítéssel teheti meg (összetöri minden csontját).

A második projekt sajnos ennél is nagyobb bukkanókat rejt. Csak akkor töltődik újra a bankszámla, ha munkaegyenérték, azaz pénz érkezik rá. Amennyiben engedélyezve van az, hogy a munkaegyenértéknél többet emeljünk le róla, akkor egyrészt annyival (illetve pluszban jelentősen többel - melynek neve kamat) kevesebb lesz jövő tárgyidőszakra eső - havi keretünk. Emellett díjat kell fizetnünk - nem is keveset azért, hogy legyen egy ilyen terülj-terülj asztalkámnak látszó tárgyunk.

Végkövetkeztetésképp: A fenti fáradságos kutatásokban való részvétel helyett kényelmesebb, ha megelégedtek a jelenleg rendelkezésre álló eredménnyel: a soha ki nem fogyó szövegládával, azaz velem. Én nem csapok be senkit, nem számolok fel kamatot a kimondott szavaim után. Furamód a törzstőke mégis exponenciálisan növekszik. Na ezt csinálja utánam bármelyik közgazdász! :hide:
(#) Georgee hozzászólása Jan 17, 2010 /

Szerintetek ez mennyire igaz? klikk
(#) DuMatyi válasza Georgee hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

A földrajztanárom annó azt mondta: Magyarországon vékony a földkéreg - ezért sok hévíz forrás van nálunk, DE az ország egy hatalmas gránittömbön fekszik, ami nem darabolódik. Földrengés szinten a leg biztonságosabb, azaz: minket nem fenyegetnek nagy földrengések.
(#) Rober_4 válasza Georgee hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Egy kicsit félrevezető a cikk, mert bizonyára igaz, hogy nagy földrengések utóhatásaként máshol is lehetnek földrengések, de ez nem azt jelenti, hogy reng az egész föld mindenhol. :boxer:

(Egyébként tuti, hogy a következő lépés, hogy speciális vitaminokat kell szedni, illetve adagolni a földköpeny-meggyengülés ellen. Sőt én már készítem a földköpenyerősítő készülékemet)
(#) DuMatyi válasza Rober_4 hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Földköpenyerősítő készülék építésénél ügyelni kell a fázis-, és impedancia viszonyokra. A kis kimenő impedancia is követelmény, mert az tud csak megfelelően nagy csúcs magáramokat adni, melyek stabilzálják az örvénymagáramot, különban nagy lesz a magörvényveszteség, és a Föld folyékony magja kitör. Ekkor lesz a világ legnagyobb magömlése. Fentiekből is látszik, hogy csak szakemberek fogjanak hozzá az erősítőépítéshez, akik jártasak az elektroncső-, félvezető-, és atommagtechnikában.
(#) Georgee válasza Rober_4 hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

A poén az lenne, ha irnának egy cikket, Forog a Föld néven.
(#) SALáta hozzászólása Jan 17, 2010 /

Most találtam vakerán: 27 db pic Ilyen típusokról még nem is hallottam.
(#) Rober_4 válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Oké oké, leállok, mielőtt katasztrófát okozok. Majd nem ugrálok a telken, meg óvatosan lépünk, amíg ez az egész el nem múlik
(#) tungsram válasza Rober_4 hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Csákány!! Azért azt tudni kell, hogy Magyarország gyakorlatilag földrengésmentes..Egy nagyról tudok ami 1956-ban volt Dunaharasztiban 5.6-es ami komoly károkat is okozott. Nálunk miért is volna hiszen a Duna Tisza köze nem tudom milyen vastag homokos talaj márpedig ez a rezgéseket igen hatásosan csillapítja. Bár nálunk is vagy egy törésvonal de most nem jut eszembe. Viszont Paks alatt megy le az Adriáig..
(#) Ricsi89 válasza SALáta hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Ezek csak sima logikai IC-k.
(#) Georgee hozzászólása Jan 17, 2010 /

Jól végződik a hét, kiégett a falban a vezeték.
(#) szamóca válasza Georgee hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

És ráadásul rímel is.
(#) Georgee válasza szamóca hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Na látod, ezt nem figyeltem. Amugy egy gyors kérdés, a falban alu vezeték megy, ha az adott szakaszt rézre cserélem, akkor az egész lakást át kell kábelezni? Vagy csak az adott szakaszt? ha jól tudom a kismegszakítón még a konyha van. gondolom ugy se jó ha a réz vezeték mellé megy az aluminium.
(#) levii válasza Georgee hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

A villanyszerelős topicban szerintem több segítséget kapsz mint itt. Sőt néhány dologra egy kis keresés után talán választ is.

Üdv!
(#) DuMatyi válasza Georgee hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Elvielg az egész lakást át kellene. Nem is egészséges, annó mindenhol csak egy 6 amperes diazed volt. Erre mi történik? Kicserélik 10 amperes kismegszakítóra. Oké, hoyg a lakás áramigénye 2-3 szorosára nőtt (régen nem volt sem PC, sem ennyi TV, sem mikró, sem grill sütő). A kábel kerezstmetszete meg nem nőtt meg.
(#) Georgee válasza levii hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Közbe olvasgatom a topicot. Csak kicsit ideges vagyok, mert a kábelen a szigetelés el van olvadva, és félek h lesz valami.
Következő: »»   948 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem