Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv Athor77!
Levél ment a freemail-ra, légy szíves olvasd el.
Üdv Pudding1!
Eddig sem volt harag miatta. Gyógyulj meg gyorsan! Ha eredményre jutok, Neked szólok először.
Hát, forog nálam is csak nem termel semmit. Mondjuk 4Km-es széltől nem is lehet sokat várni.
Az enyém sem,mert nincs rajt generátor.Már itt a gyanta csak most dolgoznom kell és nem érekrá kiöntení.A tekercsek bekötésénél,egyenirányításánál úgyis szerettem volna a segítségedet kérní.
Ha 3 fázisod van, akkor ez a legjobb egyenirányítás.
Ez nem volna jobb megoldás? Így magasabb a fázisfeszültség is, meg csak 6 diódán esik feszültség.
Ezek a diodák milyenek azaz mi a paraméterei mert akikkelvel beszéltem idáig itt nálunk nem tud semmit ezekről.
Most találtam komplett dioda hidakat abból akkor Pl. elég egy 15A / 600V
http://www.hestore.hu/kat_36.html
Nálam voltak ilyenek, de mindig szétégtek, képtelenség hűteni....... gratz-el is azóta nincs gond mióta hűtés van rajta.
Igen, elég. Ha kell hűtőbordára kell szerelni.
A három fázishoz három fázisú diódahíd kell.
Az olyan mint amit te raktál fel pár megszólalással ezelőtt.
Amit én tettem fel fotót az nem diódahíd. Az 6 db nagyáramú, nagyfeszültségű diódából készült három fázisú Graetz kapcsolás egy nyomtatott áramköri lapon szerelve.
Akkor ez mi "három fázisú diódahíd"??
Kicsit analfabéta vagyok ezekhez.
Szia!
ezeket a különálló diódákat is lehetne hűteni. ónozott vaslemezt(pl:konzervdoboz fedele ) kell forrasztani a kivezetésekre , mind a két oldalon. a mérete kb: 6 A nél 5-5 cm2.... ![]()
Egyetértek, de nálam erre még nem volt szükség. Mások viszont itt a fórumon tanulhatnak belőle, alkalmazhatják ezt a módszert.
Köszönöm a választ a diódák tipusát meg írnátok?A tekercsek másik végét hova kell kötní?Esetleg egy rajzot feltennétek a tekercsek össze kötéséről,mindenképp kint (gyantán kivül)szeretném megoldaní.
Diódahíd egy komplett szerelt egység .
az hogy hány fázisú,attól függ mennyi "váltóáramos" kivezetése van. a 3 fázisú 5 kivezetéssel rendelkezik.Ebből 2 a pozitív,és negatív. Nagyon jó hidakat gyártanak,nem ritka a 30-50 amper terhelhetőségű sem.
Autó generátorból még nagyobb terhelhetőségű is bontható.
Igen,de azon még dolgoznod kell.
A diódahíd pedig egy kész egység.
Ez pl. jó?
KBPC 3506 Diódahíd 35A / 420V QF
A legnagyobb amit találtam:
B1000C50000F 1000V 50A http://www.hqelektronik.hu/info/hu/b1000c50000f.html
A 608682 ben már feltettem a rajzot. A tekercseid egyik végét kösd össze (csillag kapcsolás) a másik három végét pedig a három fázisú Graetz-re.
lehet hogy meg kellene nézni mekkora maradékfesze van a benne lévő diódáknak... gyanús a nagyobb fesz miatt
|
Bejelentkezés
Hirdetés |