Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   5 / 258
(#) Collector válasza Kicsa hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Igen, sajnos Magyarországról nem lehet külön pénzt feltölteni a paypal accountra. Persze nem is nagyon szükséges a legtöbb esetben. Viszont, ha neked küld valaki paypalra pénzt, azt te el tudod küldeni a bankszámládra.
Ahogy greatman mondta, fizetéskor lényegében a paypal csak mint közvetítő működik, egyébként közvetlen bankszámláról történik az átutalás.
(#) pbalazs válasza Collector hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Idézet:
„sajnos Magyarországról nem lehet külön pénzt feltölteni a paypal accountra”

De lehet, legalábbis tavaly lehetett. Ha nem "regisztrálod" a bankkártyádat, akkor nem veszi le a bankszámládról automatikusan a vételárat, hanem manuálisan kell a
paypal számláról az eladónak átutalni. Előtte persze fel kell tölteni a Paypal-os számlát sima banki átutalással, amihet ad a Paypal egy számlaszámot. Ez persze pár nap, így "nem regisztrált" kártyával nem tudsz 0Ft-os Paypal egyenleggel vásárolni.
(#) Collector válasza pbalazs hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Hát ez érdekes, a paypal oldalán volt ez leírva, hogy itthonról nem lehet küldeni, és én sem tudok, igaz nekem premier van.

Én meg nem akartam a kártyám számát megadni, így addig kerestem, amíg meg nem találtam ezt a megoldást. Nekem biztos, hogy nem premier van, mert hiányzik ez a kártyás visszaigazolós utolsó lépés. De lehet, hogy azóta már megszűnt? (A "top up" funkció volt az egyenleg feltöltés, ha jól emlékszem.)
(#) Kicsa válasza pbalazs hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Hú most akkor nem regisztrtált kártyával nem lehet így vásárolni? Mert én tegnap kértem kódot de még nem történt semmi ,még a pénzt sem vonta le ha jól látom,nemhogy kódot kaptam volna...
köszi szépen
Üdv Kicsa

Próbáld ki, hogy 0$-os egyenlegre rátöltesz valamennyit.

Meg kell erősíteni a kártyádat, aztán már lehet rendesen használni. De ez függ attól, milyen accountod van. Personal esetén van mindenféle fizetési limit, többek közt én is ezért választottam premiert (de ehhez dombornyomott kártya kell).

Hú, ezt most nem értem. Így csináltam rögtön az elején.
Megnéztem: * Account Type: Personal * Status: Unverified
Most 1095Ft van a számlámon, és a "top up" gombra nyomva ad egy számlaszámot, meg egy kódot, amiből kitalálja, hogy én küldtem a pénzt.

Alírom, hogy jobb a te megoldásod, de én félek kiadni bármi adatot, meg nincs dombornyomott kártyám.
(#) Kicsa válasza Collector hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Hát nekem Visa Electron van de dombornyomott. Ettől is félek hogy nem biztos hogy tudom használni...
Az accountom pedig a legegyszerűbb 'sima'

szerk.: Personal accountom van
(#) pbalazs válasza Kicsa hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Az enyém is visa electron, de nem dombornyomott, azaz "rosszabb", mint a tiéd.

Hát várj..a dombornyomott azt jelenti hogy a számok kidomborodnak rajta?
(#) pbalazs válasza Kicsa hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

A pontos definíciót nem tudom, de igen, kidomborodós.

Jó,akkor nekem elvileg dombornyomott. Tehát akkor a kártya jó lehet...
Tehát akkor ha jól értem akkor 2 féle vásárlás lehetséges :
a. unverifield státusszal saját bankból bankszámlaszámra utalás majd az összeg megékrezése utáni vásárlás
b. verifield státusszal 'közvetlen pénzelérés' PayPalon keresztül,nem kell előzetes utalás.
Jól látom mostmár a dolgokat?
Üdv Kicsa

Nem tudom, mi a helyzet, de az biztos, hogy én eddig csak úgy tudtam fizetni, ha paypal mint közvetítő működik, azaz ha fizetsz valamit ebayon pl. akkor a pénzt a paypal közvetlen a bankszámládról emeli le, rögtön (illetve először csak lefoglalja, de ekkor már ki is fizetted amit meg akartál venni).
A lényeg, hogy ha fizetsz paypallal, akkor a bankszámládon nem kell semmit sem csinálni, a paypal leemeli az összeget magától.

A VISA electron nem dombornyomott.
Bővebben: Link
(#) Kicsa válasza Collector hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Szia!
Tényleg nem dombornyomott a kártya...akkor marad az ellenőriztetés vagy a manuális feltöltés?
Köszi szépen
Üdv Kicsa

Mindenképpen meg kell erősítened a kártyádat. Majd a próbaterhelés megjegyzésében találod az aktiváló kódot.
Manuálisan nem tudsz feltölteni Magyarországról, ez volt leírva a paypal oldalán, és nekem sem megy, szóval valószínű neked sem fog menni.
(#) sprofan válasza Collector hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Ehhez hogy kell beállítani?
Mert én eddig úgy csináltam hogy átutaltam paypal-ra az összeget és majd onnan fizettem, tudtam hogy van ilyen lehetőség is hogy a paypal emeli le a pénzt de igazából sosem találtam meg hogy hol mit merre stb...
(#) kavkar válasza sprofan hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Nekem úgy volt hogy mikor regisztráltam akkor meg kellett erősítenem a regisztrációkor meg adott kártyámat, ami abból állt hogy leemelt 1$-t próbából a kártyáról, de később visszautalta.
Szerintem ahol a kártyáidat kezeled ott lehet a megerősítés is.
Nekem sosem volt még pénzem a belső ebay-es számlán, mindig a kártyáról emeli le.
(#) Collector válasza sprofan hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Nem tudom, hogy azt hogyan csinálod, hogy be tudsz utalni, szóval nem tudom, mit kéne egyáltalán állítani, mert mindenki másnak alapból így működik.

Egyszerűen átutalom a paypal számlaszámára, általában 2-3 nap alatt rajta is van és tök ingyenes, de én arra lennék kíváncsi hogy a paypal-al hogy lehet pénz lehúzni a számláról hogy ne keljen utalgatni.
(#) Collector válasza sprofan hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Az, hogy ráutalsz a paypal accountodra, külön, a bankszámládról pénzt, mindenféle probléma nélkül.

Közben módosítottam, mert láttam csak én olvastam félre valamit.

OK, nem vagyok képben a bankkártyákkal, sem a bankokkal.

Rohadt ingyenélő banda mind. A bankrablásnál csak egy dolog jövedelmezőbb: a bankalapítás.

Internetes vásárlásra nem minden kártya alkalmas, a visa electron sem erre lett kitalálva, de működik. Mint mondtam, a "top up" gomb való a paypal egyenleg feltöltésre. Neked ilyen gomb nincs?
(#) Collector hozzászólása Márc 19, 2010 /

Egyébként most megváltoztatták a vámmal kapcsolatos eljárásokat. Nem érvényes az, mint tavaly, hogy a dobozra/csomagra írt ár alapján történik a vámeljárás, hanem a paypal (és ebay, ha van) számla alapján. Ez azt jelenti, hogy mindegy, mennyit ír a küldő a csomagra. Ez különösen nagyobb, biztosítással rendelkező csomagok esetén lehet problémás, ha jól emlékszem 150euró a határa ennek, de nem biztos, hogy ez minden kereskedelmi csomagra vonatkozik.
Tehát, aki kap értesítőt, hogy a vámhivatalnál van a csomagja, nyomtassa ki a paypal (és ebay, ha van) számlát, mert csak úgy fogják kiadni a csomagját.
Arra pedig különösen oda kell figyelni, hogy ne legyen más ráírva a csomagra, mint ami az ebay vételnél maga a megvett cucc, mert abból nagy baj lehet most már.
Ez persze nem a vevő hibája lehet, hanem alapból van olyan eladó (főként a kínaiak), akik simán ráírják egy 1000$-os lézerdiódára, hogy "cheap LED" és hogy "gift". Na ebben az esetben ilyenkor már van esélye, hogy nem adják ki a vevőnek itthon, hanem vagy a vámhivatal lefoglalja, vagy ha az eladó kitölt egy vámárunyilatkozatot, akkor visszaküldik neki, és esetleg a vevő visszakaphatja a pénzét (persze a szállítást bukta).
Gondolom gyorsan rájöttek, hogy már itthon is nagyon sokan vásárolnak külföldről, és egy két trükköt ezzel kivédenek (ezt a ráír az eladó 1$-t a 100$-os csomagra, és a vámosok rá sem néznek).
(#) Collector válasza Collector hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Még esetleg egy hasznos link: Bővebben: Link
Itt a 'vámtarifaszámok' hasznos lehet, aki esetleg pontosan ki akarja számolni a szállítási költséget. Itt aztán még az atomfegyvereknek is megvan a vámtarifaszáma (de tényleg "2844208900 Másféle plutóniumot és vegyületeit tartalmazó ötvözetek" ; "8401100000 Atomreaktor" )
(#) FREDDI válasza Collector hozzászólására (») Márc 23, 2010 /

Segítek neked én is Collector !
Adózási és Vámunió - TARIC honlap
Ez pedig a kisokos hozzá.
GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK – TARIC

Na ezt az oldalt kerestem egy hete! Ha valaki perfekt beszél németül, megnézhetné nekem, hogy ausztriában 400 dollár internetees vásárlásra kínából mennyit kell fizetni, és miket. Szóval leginkább a magánforgalmu vámeljárások, mik a határok, tarifák, stb.
Érdekelne még, DE NAGYON !, hogy az e-bay regisztrációval mit lehetne csinálni. A lényeg: vasárnap reggeltem az e-bay.de-en. Nem tudtambeadni a kártyám (és nem is szeretem, na meg nem is fog kelleni most), mert nem dombornyomott, erre rá kellett böknöm a kiértesítésre. Kiküldi a levelet a rendszer, egy litánia a használatról, a legvégén meg odabiggyesztve, hogy majd 14 napon belül "intézkednek" ! Azaz elvileg 3 hét is lehet mire kiér a levél, és aktíválhatom a belépésem ! De nekem meg vasárnapig legkésőbb okvetlen kell ! Kéne nekik írni angolul, vagy németül, hogy adjanak már egy nyomorék számlaszámot, amire utalhatok pár eurót, hogy biztosan azonosítva legyek. Persze úgy van fogalmazva a levél, hogy a 2 hét sem kötelező rájuk nézve ! Csak urasan ! Semmi kapkodás !
Más. A szkóp tarifája kéne nekem egyébként, hogy az mennyibe vámol, mert az áfa az adott.
(#) klemo86 hozzászólása Máj 15, 2010 /

100Wattos LED-et valaki? Nem semmi szerkezet… A mostani árfolyam miatt nem biztos, hogy veszek (17820Ft)
(#) gydanee válasza klemo86 hozzászólására (») Máj 15, 2010 /

Én már egy ideje nézem az árfolyamot, mivel egy ebay-es rendeléshez készülök. Azt kell hogy mondjam a HUF értéke rohamosan csökken. Addig viszont nem akarok rendelni, amíg vissza nem csökken 200 HUF környékére az USD. Aki nincs annyira tisztában vele, jelenleg 1USD=217Forint. Több tízezerforintos tétel esetén azért számít az a néhány forint.
(#) klemo86 válasza gydanee hozzászólására (») Máj 15, 2010 /

Hogy a fenébe ne! Néhány ezer forintosoknál is számít… Én a Geiger-Müller számlálómhoz vettem épp egy szupi analóg műszert 800Ft-ért, és ebben a posta is benne van Még nem ért ide… A 198HUF körüli váltás a legjobb, én mindig megvárom, hogy kb ennyi legyen (de PayPal szerint néha mindig több lesz valahogy, mint amire számítok )
Következő: »»   5 / 258
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem