Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   350 / 1385
(#) gulasoft válasza Zsika hozzászólására (») Jan 18, 2010 /
 
Akkor egész jól saccoltam az árát. Természetesen ha többet veszel, akkor a szállítási költség úgy csökken egy darabra vonatkozóan, tehát ideális esetben akár a 250Ft-is elérheted.
Én az egyetemen vettem egy tekercset, ezzel az a gond, hogy mivel tekercsben van, mikor levágod összepöndörödik. De 4000Ft volt a 20 méter*30cm (bár az van több is szerintem
(#) gulasoft válasza watt hozzászólására (») Jan 18, 2010 /
 
Én nem azt mondtam, hogy a vasalásos laminálós bonyolultabb, csak azt magyaráztam, hogy a fóliás sem egy hó de bonyolult vegyszerigényes dolog. De van itt már egy kolléga aki fóliázik, esetleg megmondhatja hogy neki hányadikra sikerült, és mennyért vett vegyszert hozzá.
(#) watt válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 18, 2010 /
 
Én azt hiszem maradok egyelőre a lézernyomtatónál és a vasalásnál(olcsóbbnak és tisztábbnak tartom). Ha netán nem menne a laminálóval, akkor vasalok tovább és buktam 3000Ft-ot, illetve használom majd fényképek laminálására!
(#) edison14 válasza pici hozzászólására (») Jan 18, 2010 /
 
Hát azt hogy sikerült? Gratulálok.
(#) pici válasza edison14 hozzászólására (») Jan 18, 2010 /
 
Alatta van valahol a kép is.
2-3 pixeles csík 600dpi-s lézernyomtatóval.
És szerintem sokat számít a panel is.
Nekem csak a vékony 0,4/0,8 mm-es nyákokkal sikerült ilyen finom vezetéket. Vastagabbnál durvább az üvegszál szövése és ott néha voltak gondjaim.
De persze én is kerülöm az ilyen vékonyat.
De ezzel már a BGA lábak kötött is el lehetne vezetni 1 szálat
(#) edison14 válasza pici hozzászólására (») Jan 18, 2010 /
 
HUH

Nekem elég a 0.01 inch is. Sőt még a 0.012 inch is untig elég. De gratulálok.
(#) emmzolee válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 18, 2010 /
 
Az Octamex-nél nem úgy van, hogy 1 összeg a szállítási költség. 12-esével növekszik Tehát 1-12-ig Nem tudom mennyi a költség, mondjuk 5 euro, aztán ha 13-at veszel, akkor 10 euro egészen 23-ig- Nem pontos, amit írok, de ez a lényege. 250Ft sose jön ki. Egy A4-es lap 1000Ft körül lenne. Régebben úgy számoltam.
(#) watt válasza Zsika hozzászólására (») Jan 18, 2010 /
 
Szia!
Nekem így sikerülnek a vasalások(ezt még vasalóval).
A lamináló egyenletesebben nyomja át, nem keni el itt ott...
(#) gulasoft válasza emmzolee hozzászólására (») Jan 18, 2010 /
 
Hát mi 30 lapot rendeltünk a lötstoppból és ott már olcsóbb volt.
(#) watt válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 19, 2010 /
 
Nem kötekedésképpen, csak racionálisan vizsgálva.
A fóliáshoz is kell egy lézernyomtató, vagy valami, ami a maszkot kinyomtatja, valamint lamináló, eddig egál.

De ezen kívül kell hozzá fólia, előhívó vegyszer, tégelyek, maszkfólia és levilágító is.
Nem tudom még, hogy hány helyről kell ezeket beszerezni(posta, vagy utiköltség forrásonként)?
Ez mind kölség.

Ha működik a Lamináló(3eFt) 200°C-on(internetes videók és más források is ezt mutatják), akkor csak egy lézernyomtató kell és műnyomópapír(vagy lézeres fényes fényképpapír a legolcsóbból, de nekem még a naptár papírral is sikerült!), víz a csapból, fogkefe, a maratható nyákig.

A minőségről nem lehet vitatkozni, a képek beszélnek.

Én szeretem a "vasalást"!
(#) gulasoft válasza watt hozzászólására (») Jan 19, 2010 /
 
Te hol voltál eddig?
Nekem nem kell lézernyomtató és fólia, mert nyomdával 360Ft/A4-ért megcsináltatom a maszkot. Tegnap levezettem a 10 forintos vegyszerköltséget. Azt se felejtsük el, hogy az így előállt fóliát újra, és újra, és újra, és újra, és újra, és újra, és újra, és újra, és újra, és újra, és újra, és újra fel tudom használni. Te meg minden alkalommal elhasználsz egy papírt, a toner árát, a nyomtató árát, a nyomtató kopását mindig kifelejtitek pedig nektek tényleg kell lézernyomtató ami nem két filléres tétel. Számoljunk egy kicsit. Szerinted Én hány tálat és és hány kiló vegyszert tudok venni a nyomtatód áráért? Van egy kerámiatálam az a4-es méretű nyákoknak, meg egy tepsim amiben ezeket lemosom. A kisebbek a 2l-es fagyis dobozokban készülnek 0 forintos "tégely" áron.
Szerethetsz vasalni, nem is olyan rossz az, de most csináltam 3 a4-esnyi nyákot, ott csak egyszer kellett kifizetni a maszk költséget, és lehet hogy kell még több. A levilágítás 2 perc oldalanként, nem az az időigényes hanem a maratás. Amíg maródik az egyik simán előkészítem a következő adagot. Amit írtál hogy honnan kell beszerezni az igaz a te cuccaidra is, nyomtató, toner, műnyomó, vasaló, ezeket is be kell szerezni. Nekem egyszer kellett megvennem a levilágítót, és egyszer voltam a vegyszerboltban, mint említettem az előhívó egy 1%-os vizes oldat, azaz 1 kiló vegyszer 100 literhez elég, az 1 literben meg 2-3 A4-est elő lehet hívni. 2-300 a4-es elkészülése után meg egye kukac elmegyek még egyszer a vegyszerboltba.
És még egyszer nem azt mondom hogy nem jó vasalni, csak ne misztifikáljuk már a fotózásos megoldásokat.
Nyugodtan nézd meg videókat az interneten, az is működik és nem kell hozzá egyetemi diploma.
(#) pici válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 19, 2010 /
 
Hol a belinkelt video?

(-lézernyomtatóm van mert kellett másra is, saját célra, ára 0Ft selejteztettem.
-műnyomót nyomdából kaptam ismerőstől, kb 2 évig elég lesz az 500db A4
-leselejtezett vasaló mindenhol van a családban, de nem kell, mert laminálunk, mint te.
Ezek szerint a laminálón és a NYÁK + marató vegyszeren kívül minden ingyen volt
Nyákot is tudnék szerezni ingyen, csak el kellene menni érte messze.

-UV-s cree ledem nincs és UV lámpám se. Bár nem költség, de ezt könnyebb elszabni, mint laminálót. Ez minimum 5eft, lamináló + vegyszer itt is kell.
Lakklemosó nem pénz, de plusz nyűg.)

Szóval, hol van videó?
(#) watt válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 19, 2010 /
 
Gondold el, hogy én hogy jutnék el egy nyomdába? Szerinted mindenki nyomda mellet lakik, vagy adnak egy nyomdát a fólia mellé? : -)

Szerintem hagyjuk már ezt, mert nem vezet sehová! Én laminálóval fogok vasalni, te meg jársz a nyomdába(Ahágyszor elszúrod a tervet! Tudom, te nem szoktad elszúrni! )

Hol az a videó? (Az is rajta van, hogy a pali elmegy a nyomdába?)
(#) gulasoft válasza pici hozzászólására (») Jan 19, 2010 /
 
Ne bosszantsatok már!
Ezerszer be lett linkelve a videó!
Itt a he-n is van videó, és a youtuben is kilószámra! Keressetek rá! Én sem kértem wattól az összes videó linkjét meg az infó oldalak linkjét.
Pici, ha lehet akkor te a kész nyákjaidat is kapd ingyen, annál tényleg nincs olcsóbb.
(#) pici válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 19, 2010 /
 
Gulasoft nincs kedved nekem prototípus NYÁKot készíteni? (ingyen)
Ne húzd fel magad, nem vérre megy.
Vasalós videót én is csináltam, ha gondolod belinkelem
De tényleg kíváncsiak vagyunk a videóra, nem egyszerű itt rákeresni, De te tudod melyik az.
(#) gulasoft válasza watt hozzászólására (») Jan 19, 2010 /
 
Én sem lakom nyomda mellett, de el tudok menni érte, mert este 10-ig ott vannak.
De mondtam, mindenki azt használ amiot akar, csak ne tegyetek úgy mintha a vasalásos ingyen lenne, a fotózásos meg horror áron.
Nem azért csinálják a nyákgyártó cégek fotózással az egy két tételeket mert nincs kedvük vasalni, hanem azért mert vasalással egy csomó dolgot nem tudtok megcsinálni, csak gondoljátok végig a folyamatot.
Nem szoktam nyákot rontani, ha meg igen akkor sem olyan durván, hogy a következő nyomdába menésig ki lehessen küszöbölni. Ezért használ az ember áramkör + nyáktervezőt egyben, lásd eagle topic. De ezt persze Te is tudod nagfyon jól, és szerintem egy kezeden megszámolod azokat a nyákokat amit valami kis hiba miatt kidobtál és inkább csináltál egy másikat mert lemaradt egy kondi vagy hasonló. Az egész nyákkészítésben ugyanis a nyák a legdrágább.
(#) gulasoft válasza pici hozzászólására (») Jan 19, 2010 /
 
itt egy ami itt van a he-n
Bővebben: Link

Baromi nehéz volt megkeresni, a videók alatt volt hihetetlen módon.

(#) watt válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 19, 2010 /
 
Idézet:
„Nem szoktam nyákot rontani”

Én ezt megmondtam előre!

Nem veszed észre, hogy a legmacerásabb dolog a nyomdába járás. Nekem 5000Ft-omba kerülne(kétszer felmenni) és több órámba. Neked ez van ingyen(picinek más, ha a kész nyák nem is! ), nekem meg olcsóbb egy lézernyomtató, (ami épp ma érkezik, mert a benti nem elérhető egy ideje, így befektettem.).

Tehát nem igaz, hogy a fotózáshoz nem kell lézernyomtató. Kell (Ha te másképp oldod is meg.).

Innen pedig nincs miről beszélni, mert a legkevesebb és a legolcsóbb kellék, ugyanolyan minőséghez a vasalásos technikához szükséges.

Aki akar vessen számot a költségekről és majd úgy válasszon, én így tettem. A vitának nem sok értelme van innentől, inkább a laminálóra koncentrálok, ha megengeded.
(#) Moderátor hozzászólása Jan 19, 2010
 
Uraim!
Kérlek Benneteket, hogy a "Melyik módszer a jobb?"-kérdést ne akarjátok e topic keretein belül megoldani.
Nyilván vannak mindkét (mindhárom) módszernek jó és rossz oldalai, van mindegyikhez pro és contra érv dögivel, az egyiknek ez jön be, a másiknak más. Mindenkinek mások a lehetőségei (anyagi, fizikai, etc.), ne akarjunk meggyőzni senkit, hogy az X módszer jobb, mint az Y, mert csak az egyik szemszögéből tekintve az. A másik ember szemszögéből, az Ő lehetőségeit figyelembe véve korántsem biztos, hogy Neki is az a megfelelő, ami nekünk.
A magam részéről elmondhatom, hogy kipróbáltam mind a vasalás, mind a fotózást, nekem az utóbbi jött be. (Annak ellenére, hogy a cégemnél van jó (sőt: kifejezetten profi!) lézeres (színes és fekete egyaránt) fénymásoló. De nem akarok senkit rábeszélni, hogy fotózzon, mert én is azt csinálom.)

Köszönöm.
(#) watt válasza (») Jan 19, 2010 /
 
Szia!
Elnézést a topicért, nem tudtam kiszálni a malomból, bár próbáltam. Remélem nem az jött le, hogy én arról akarom meggyőzni a kollégát, hogy a vasalás a "jobb". Hülyének nézett bennünket, hogy a nagyértékű(3000Ft-os) laminálót "tönkretesszük".

A célunk egy eszköz elkészítése, ami alkalmas lehet egy bizonyos feladatra, nem pedig a vasalásos módszer fényezése. A vasalást rengetegen használják, és jó eredménnyel(nem kell reklám neki). Egy laminálóval még stabilabban lehetne dolgozni, ami sokakat érdekelhet. Összességében ennyit szerettünk volna, ha nem jön valaki, akinek ez nem szimpatikus.

Ha elkészül az áramkör(van PIC-es és 556-al is terv), és jól működik, mindenképpen számíthattok egy cikkre!
(#) Frankye válasza watt hozzászólására (») Jan 19, 2010 /
 
Természetesen szó nincs arról, hogy egyik vagy másik módszert kellene preferálni. Mint írtam is, mindegyiknek megvannak a maga előnyei-hátrányai, csupán azt szeretném elkerülni, hogy (ismét) elinduljon egy "Győzzük meg a másikat, hogy az én módszerem az egyedül üdvözítő" - típusú vita.
Szívesen látunk minden új módszert, beszámolót, pro és contra érveket. Csak ne az legyen a topicban, hogy egyik felhasználó a másikat akarja meggyőzni, hogy az Ő módszere az egyedüli, amelyik tökéletes.
A cikket pedig várjuk szeretettel!
(#) lidi válasza Frankye hozzászólására (») Jan 19, 2010 /
 
Én amíg nem tudtam egyenletesen lakkozni, volt hogy az egyik oldalt felvasaltam, a másikat meg fotóztam
(#) t-dani válasza watt hozzászólására (») Jan 19, 2010 /
 
Idézet:
„ha nem jön valaki, akinek ez nem szimpatikus”


Érdekes módon az a valaki sajnos mindig jön jóideje, és nyomulni akar előre, nagyon-nagyon erőlködve, az egyre agresszívebb és megmondomegyedülavilágtutiját stílussal...
(#) gulasoft válasza (») Jan 19, 2010 /
 
Én nem győzködtem senkit arról hogy a fotózás a jobb. Idézem a hozzászólásom:
De mondtam, mindenki azt használ amiot akar, csak ne tegyetek úgy mintha a vasalásos ingyen lenne, a fotózásos meg horror áron.
Ennyi.
Ja és szívesen megnézem én is a cikket és a végtermékeket. Az Én laminálóm csak 180Fokot bír, kipróbáltam egy nyákkal, egyes sebességgel semmi nem tapadt fel pedig megpróbáltam háromszor is átküldtem, de a 200 fok alapkövetelmény lehet, és Én inkább nem berheltem szét a laminálót, mert mint írtam Én más technikát alkalmazok. (és ne értsétek félre, ha valakinek a vasalás megy, akkor vasaljon)
(#) Moderátor hozzászólása gulasoft hozzászólására (») Jan 19, 2010
 
Szinte biztos voltam benne, hogy "mindenki" magára veszi, pedig szándékosan nem "valakinek" címeztem.
A lényeg, hogy ne keveredjék senki vitába, remélem, ez, így, mindenkinek világos név nélkül!
(#) Peppe hozzászólása Jan 19, 2010 /
 
Én is vettem Tesz.ós laminálót.
Kicsit átalakitottam és teljesen jól működik!
Amit csináltam a géppel:
- a klixon alá tettem 4 réteg 0.1 mm-es nyákdarabot
-meg könnyitettem a henger leszoritó rugót.
4 szer küldetm át a nyákot és kész is.
Nekem igy 164 fokra melegedik fel a masina és akkor Ready. Amikor jelzi, hogy kész akkor kezdem el bele tenni a nyákot.
Sok sikert mindenkinek.

Szerintem nem kell semmi motor szabályzás meg hőfok szabályzás. Csak egyszer kell szétszedni. Megcsinálni ezeket a dolgokat és lehet használni.

ui: lehet mégjhobban megkönnyitem a leszorito rugót a vékonyabb vonalak miatt.

Üdv Peppe

Nem sokára teszek fel képeke
(#) gulasoft válasza Peppe hozzászólására (») Jan 19, 2010 /
 
164 foknál megy? Mindig azt írták a vasalásnál, hogy kb 200fok kell a festékpor olvadásához. Milyen nyomtatód van és milyen papírt használtál?
(#) Peppe válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 19, 2010 /
 
Szia!

A papir egy magyarhorgász fedő boritója volt.
A nyomtató meg egy HP LaserJet
A 164 fokot a klixonnál mértem, ez azt jelenti hogy a henger több volt.

Peppe
(#) gulasoft válasza Peppe hozzászólására (») Jan 19, 2010 /
 
Milyen hp? Nekem az 5L az használhatatlan.
(#) Rumcájsz hozzászólása Jan 19, 2010 /
 
A megfelelően használható lamináló gépezetnek mi a tipusa, ára és hol kapható?
Következő: »»   350 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem