Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Végfokozat TDA2030-40-50-el

Témaindító: sasorr, idő: Jan 16, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   124 / 274
(#) TheBartucz válasza kadarist hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

De akkor az Ic lábai nem kerülnek rossz helyre?
(#) kadarist válasza TheBartucz hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

Ha magad felé tartod az IC feliratos oldalát, akkor a bal első láb az 1-es. Ennek fényében nézd meg a rajzolatodat.
(#) TheBartucz hozzászólása Jan 20, 2010 /

Na, így látszik a forrasztási, és a beütési oldala is... tehát az 1-es láb az 1-es, In+ be megy.

DSC00056.JPG

Akkor ez mégiscsak a beültetési oldal képe. Tudom, hogy át akarsz verni
(#) TheBartucz válasza kadarist hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

Nem volt szándékomban egyébként vasaltam és ott ugye tükröződik stb, azért mondtam h forrasztási... de a lényeg, a lényeg, tehát akkor van valami működést gátló része a kapcsolásnak?
(#) Kovidivi válasza TheBartucz hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

A C6-ot a három 100k-s ellenállás közé kellene rakni, nem pedig a jel és föld közé. A többi jónak néz ki. És ha jól látom, a C6 egy kerámia kondi, oda inkább 100µF körüli kellene, hogy a féltápfeszültséget stabilizálja. A C1 polaritása nincs fordítva?

Egyszerűen csak hasonlítsd össze a kapcsolási rajzzal a rajzolatodat. Ha tényleg stimmel minden, az alkatrészek jól vannak összekötve, akkor mennie kell a dolognak, mese nincs. Az IC biztosan jó? Melyik rajz alapján készítetted el?
(#) TheBartucz válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

Várjatok, itt a rajz, csak hogy ne engem kövezzetek meg.

tdash.gif

Én azt az 1nF-ot kikötném, és a tápfeszültségfelező 100k-sokra raknék 100µF-ot. A becsatoló kondi a kép alapján fordítva van. A többi jó. Ezzel hasonlítsd össze, ez tuti jó:TDA2030

Igen a nyák rajzomon a rossz... de a kész erősítőn, jó.
Tehát csak cseréljem ki 100uf osra és ennyi, nem kell semmi átkötés plusszba?

Idézet:
„A többi jó.”
Ha valamelyik alkatrész rossz értékkel lett beépítve, vagy hibásan, azt innen nem lehet kideríteni. És azt sem, ha a tápod hibás, stb...

Hát itt igazából, csak arra voltam kíváncsi, hogy az általam készített rajz, felépítésileg, megfelelő-e, ha igen, akkor máshol van a gubanc, ezek szerint, másol.

Nekem volt egy ajánlásom, hogy mit változtass. Nem tudom, hogy milyen hatással van az, ha a bemenő jelet egy 1nF-dal leföldelik, de én nem tenném. A többi a Te dolgod.
(#) highand hozzászólása Jan 20, 2010 /

Én nem látok szigetelő gyűrűt a csavarnál, ami felfogja az IC-t!
(#) kadarist válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

Nem földelik le a jelet, csak egy kis magasvágást csinál az 1nF.
(#) hangszoros válasza kadarist hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

De az nem mindegy, hogy milyen messze !
A hangfalkábel induktivitásával képes rezgökört alkotni.
Még jobban gerjed
(#) kadarist válasza highand hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

Egytáposnál nem kell szigetelt felerősítés, mert a 3-as láb, ami a hűtőfülre van kötve egyben a - táp és a GND is.
(#) kadarist válasza hangszoros hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

Egyelőre még áramot se vesz fel szegény, nemhogy gerjedjen...
(#) TheBartucz hozzászólása Jan 21, 2010 /

Hát, nem tudom. A rajzba nincs hiba, a nyákot a lehető legpontosabban forrasztottam, nem ér össze sehol, a kondik-, diódák lábai jó helyen... és meg se nyikkan
(#) kadarist válasza TheBartucz hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Az erősítő kimenetén a csatolókondenzátor előtt fél tápfeszültségnek kell lennie. Mennyi van ott?
(#) hangszoros válasza kadarist hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Hogy a picskoszba ?
Ez már súlyos
(#) TheBartucz hozzászólása Jan 21, 2010 /

Egyszerűen, nem vesz fel semennyi áramot, szikrázik ha rákötöm a cuccost... egy picit "pukkan" a hangfal és ennyi... így inkább nem méregetem , mert még elveszítem, ha eddig nem történt meg, az ic-t, vagy falat.
(#) kadarist válasza hangszoros hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Most mi a baj? Kifejtenéd?

Csak egy multiméteres feszültségmérésről lenne szó.
(#) TheBartucz válasza kadarist hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

3V kb

Mekkora tápról megy? A tápfszültség felének kell ott lennie. Ha 12V-ról megy, akkor 6V-nak kell ott lenni. A kimeneti csatolókondenzátor ezt a feszültséget választja le, azért kell oda.
Az R6 és R5 állítja be a kimeneti féltápot. A mérésnél az "in"-t zárd testre(-).

Nos, zártam,de ugyan azt mérte... egyébként egy 12V-os aksi.

Akkor nézd át az ellenállásokat, hogy biztosan jó értékűek-e. 12V mellett bizony 6V-nak kell az IC kimenetén lenni.

Az az igazság, hogy úgy raktam be, hogy pontosan lemértem mindent, szóval szerintem az is kilőve... ellenben, a C2 helyére, ami a 2 es lábán van, a 10uf-os, valamiért egy 10v-os került be... ennek van jelentősége? egyébként a többi mind 50V os egy kivételével de az is 25v... Ez lehet gond?

A C2 nem vészes. A rajz szerint nem a kettes lábra megy a kondi, de biztosan csak elírtad.
A már javasolt 100 µF-os elkót azért építsd be az R5 és R6 közös pontja és a mínusz közé.
Következő: »»   124 / 274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem