Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Arra ajánlottam az illetőnek egy 50méter hosszú változatot. Egyetlen darab elég neki, nem kell töb pótméter
Feleslegessé vált potenciaméteremet elcserélném 2 db 10 kohmos helipotra!
Na de 50 kilós? És ha a lábára ejti?
Ha meg még logaritmikus is, akkor aztán végképp használhatatlan.
Mert azt tovább lehet tekergetni, mi?!
Ha már potenciaméter. Az 1970-es Rádiótechnika évkönyvben találtam.
Jó! Ezek szerint már akkor is küzdöttek potencia zavarral...
Kétirányú átvitelszabályzó, mely megakadályozza, hogy a vele párhuzamosan kapcsolt fogyasztón 3v-nál nagyobb feszültség essen Még nem hallottál róla?
Jó reggelt mindenkinek.
Eszméletlenek vagytok! Most olvastam végig, az egész Szerdai off - olásokat, de nem nagyon, nagyon, nagyon, kikészültem a röhögéstől! Visítottam! Hirtelen már az én potencimám sem tudom, hogy hol van, gyorsan előkapom apótmétert.
Na de nem 60Km-ről jársz dolgozni mindennap. Egyébként azt nem vitatom vezetni jó. A mai autóm egy 81-es passat 1,6d ebben sincs szervó. De van fűtés és tud tartósan 130-al menni. A fogyasztása 5l. Ha valaki tud ennél jobb bejárós autót szóljon.
Ha valaha nyugdíjas leszek én is fogok. De nem Pesten.
Nem azt hívják véletlenül szupresszor diódának?
Általában túlfeszültségvédelemre használják, antennáknál , illetve kisfeszültségű hálózatnál ( ott ahol diszipatív tápegység van pl)
Én először a zénerre gondoltam, de lehet, hogy valami ilyesmi.
(jav: 3v-nál nagyobb NE essent akartam írni)
ÉN kérek elnézést.
Ennek kis kétlábúnak az a feladata, hogy nagyobb feszültség hatására, vezetővé válik, megvédve ezzel az Rt ( NEM részvény társaságra gondoltam! ) és a biztosíték kiolvad gyorsabban, mert hamarabb lépett fel a zárlati áram.
Így lehet minimalizálni az elemi károsodást, a létfontosságú(vagy sokba került) részegységekben.
Akkor még - és Köbzoli most fogsz megdícsérni, mert egy magyar kifejezés nem kerül majd elő! - az avalance diódák.
Avalance = lavina átütésfeszülségálló dióa.
Igen. :yes:
Igaz úgy tanultam hogy azok helyett alkalmazzák a szupi diódákat, de szerintem félrenyomtatás volt (inkább, mert neked hiszek, meg a saját megállapításomban), mert akkor a kapcsolási jele is más lenne (? ), vagy csak egy két memóriacímem sérült.
Ez így teljesen logikusan, hangzik, akkor ilyenből kérnék 3v-at! :buck:
A Varisztornak más a viselkedés mechanizmusa, az megnöveli az ellenállását, a szupresszor, meg azonnal rövidrezár.
Aki eltéveszti a jelszót azzal mi lessz?
Ikább el kell mondania büntetésből tízszer: Ki bidirectional, vet, transylt arat!
Értem.
A varisztor pont fordítva működik: ha bizonyos szint fölé emelkedik a feszültség, átmegy drótba, és a biztosítékot kiolvasztja. Más kapcsolástechnikával ugyanez megoldható tirisztorral is.
Már megint agyon offoljátok a topikot.
Kopp-kopp!
Elnézést, jó helyen járok? Én az OFF-topicot keresem!
Inkább azt mondanátok meg, hogy az Eps. tintasugaras nyomi honnan tudja, hogy szétszedtem!
Ebben a nyomiban kellene lennie egy elemnek, ami egy elektronikát tart életben (EPRAM, vagy hasonló).
Ezt az elemet próbád meg lekötni, majd visszakötni. Amúgy is ajánlott, mert a hibakódot is eltárolhatja oda.
Jaa, hogy ez nem a kezdős topik, upsz.
#611919: simpi: ez ütött!
Matyi!
Mit írtam nemrégen a Fejlesztési topikba?! Azért neked címzem, mert te válaszoltál is ott... Más: Vicc kedvéért off egy picit! Ampi: Ha szerzel nekem EPRAM-ot, akkor lehet egy kívánságod!
Bármi lehet?!
Amúgy a méretes, kitört ágyláb helyettesítő, hajóhorgony súlyú nyomtatókra gondoltam hirtelen, nem ezekre a vazdsi új, műanyag kollekcióra. |
Bejelentkezés
Hirdetés |