Fórum témák
» Több friss téma |
Természetesen nem azért "osztom" az észt, hogy bárkit megbántsak, megsértsek, nem akarok lenézni senkit, csak végig olvastam a fórumot, az indexet is beleértve, és érdekes módon olyan hozzászólásokat is olvastam (szakmabelitől is), amin nagyon elcsodálkoztam. Sok nem szakember meg beleteszi a pénzét, és nem úgy megy a dolog, mint ahogy megszakértették. Alapvető, hogy működik egy dióda, vagy feszültségkétszerező, vagy egy háromfázisú graetz, legalább is egy szakembernek. És a tanács megvan, a nem szakmabeli dolgozik,izzad, csak eredmény nincs. Nem tudja miért. Pedig kéne menni, mert szakember segitett. Ezután csinál még kettő-három változatot, az sem úgy működik. Félreteszi, köp egyet, és elmegy a kocsmába búsulni, hogy ilyen az élet. Közben csak nem a járt úton haladt, nem gondolta végig, józan paraszti ésszel, hogy a semmiből semmi lesz, vagy csak kiadás, még ha 100 pólusú, 50 fázisú motort is csinál, gyorsitó áttétellel. Meggyőzik, hogy pedig ennek igy mennie kell.
Még mindig létezik az energia megmaradás törvénye. Ez egy 2.2 átmérőjű 1,9m magas szélkerék, ami 1,5 m/s-os szél esetén percenként 6-ot fordul. 20m/s-nál 3200W. Most próbálok alkudni az árból ,illetve kideriteni az anyagárat.
Szia 5aeb.
Ezekkel a paraméterekkel csak az a baj, hogy 20m/sec ritkán van. Ezért a 3,2kw is ritkán van. Azt meg ki tudja hogy 1,5m/s-nál, 6 fordulatnál mi van? Szerintem semmi.
Mondasz valamit,az enyém bár nem pont ilyen csak 4-et forog(kb 0,8m/sec-nál)kétkézzel erőből megállítom a tegelyénél fogva és az a rotor 8q!
hát igen, a nyomatéka miatt linkeltem a képet. A manusnak van 2kw-os 2,2-es háromlapátosa is . Sajnos kép nincs róla
Sok helyen lehet olvasni különböző szélgenerátorok adatairól. Szélsebesség-teljesítmény grafikonokat is lehet találni. Viszont akárhogy kutakodok, nem találok fordulatszám grafikonokat. Csak az van megadva, hogy induló szélsebesség-maximális szélsebesség.
Arra lennék kíváncsi, hogy Pl: az FD3,2/1000W-os generátor 4m/s-nál (ahol kb180W van megadva) mennyit pörög. Sőt, ha egymás mellett működne egy 300W-os meg egy 1000W-os mennyi különbség lenne a rotor fordulatok között (méreteihez képest arányosan terhelve).
Készült egy program 3 fázisú légmagos állandó mágneses generátor méretezéséhez. Szeretnénk letesztelni elkészült, működő gép adataival.
Kérjük, akinek ilyen generátora van és ismeri a gépének adatait, a mellékelt adatlap kitöltésével segítse munkánkat! Igérjük, hogy ha kiderül a program használhatósága, azonnal elküldjük a címére. ( megfelelő mennyiségű adat esetén a teszt 2-3 hetet vesz igénybe ). Úgy gondoljuk, egy gép készítése elött tisztázni kell, mit tud a mágnes, ha az a feladata, hogy feszültséget gerjesszen egy tekercsben. Erre lett kidolgozva a "Mágnes bemérés", melyet mellékelünk. A tökéletes program teszthez a mágnesek bemérése is kellene. Csak az adatok beérkezése után tudjuk meg, hogy milyen mágnest, milyen légréssel kellene bemérni. Nincs mágnesünk, bemérésre keresünk mágnessel rendelkezőket. A beméréshez 4 db, még nem tudjuk milyen méretű mágnes kell. Igérjük, hogy az első bemérés után azonnal elküldjük a kipróbálatlan programot. (a jót is, csak később) Reméljük, segítségükkel majd be tudunk mutatni egy használható méretező programot.
Szia 5aeb és mindenki! Én is rendeltem ma egy ilyen függőleges tengelyű szélturbinát (szerintem ma Te vitted el előlem villámáron a vaterán). Én a reptér közelében lakom, a házunk fölött van a légifolyosó, itt mindíg fúj a szél (a repcsiknek mindíg a széllel szenben kell fel és leszálniuk). 24 V-os, 160 A-os teherautó generátort szeretnék rászerelni áttételekkel és egy 2,5 Kw-os valódi színuszos inverterrel működtetni. A problémám az és kérek tanácsot, hogy a fordulatszám optimalizálását hogy oldjam meg. Mechanikusan, vagy elektronikusan. Elég tök vagyok hozzá, de bátor és elszánt mint a vak ló. Van még több kérdésem, kérésem is, de most elsőre ennyi. Üdv.Jani
Szia, nem én vittem el, mert nincs rá keretem, érdeklődés szinten megállt a dolog. Én biztos vettem volna az embertől valami olcsót, mert van fenn neki más cucc is. És igy olcsóbban hozzájutottam volna. Neki ennyit ért, megvette, nem tudott várni a lejáratig. Én úgy csinálnám ,hogy felszerelném a helyére a szélkereket, és
megfigyelném , ha van rendesebb szél, akkor mennyit forog percenként? Meg kellene a generátort esztergán pőrgetni, hogy milyen fordulaton mekkora áramot ad le. Ha megvan a közepes teljesitmény fordulatszáma, aránypár. Terhelésen a szélgenerátor lassul, és nem fog lejönni a várt eredmény, de az áttéleli viszonyról már van közelitő érték. Melyiket vetted? A függőlegest?
Az autógenerátornak min. 1500 f/p-et kell forogni ahhoz hogy "valamit" termeljen. Ez a nagy átmérőjű rotor mennyit fordul az átlagos 2-3m/sec szélben? 30-40-et? 25-30 esetleg 40 -szeres gyorsítás kellene. Ennek viszont hatalmas nyomatékigénye van. Nem fog maradni semmi ami töltené az akksikat. Gondold meg ezt a kérdést.
Van Bugyin egy kft, annak tele van a háztető napelemmel, plusz egy kétlapátos 6m-es "gyári" szélgenerátor 12m-en, aminek 100 m-ről is borzasztó hangja van 15km-es szélben. Viszont rádolgozik az elműre.
Mondjuk nyáron voltam ott, amikor a napelemek is döngettek, de a generátor hol elindult, hol megállt.A szél meg fújt. Azt mondták , ilyenkor már csúcson vannak az aksik, és minek forogjon. Nem a szélkerék fordulatszámával van a probléma, hanem a szélenergia mennyiségével. Mindegy, hogy mivel fogod be, a többi áttétel kérdése, a legjobb hatásfokú és olcsón beszerezhető a lánckerék. Ebben is létezik olyan lánc, amin a láncszem is csapágyas. Az húzósabb. Azért az a 4LE-s generátor max terhelésen 4LE-t terhel a szélkeréken. A szélkerék fordulatszámát lehet szabályozni, ha megvan a megfelelő szélteljesitmény egy szabályozható áramgenerátorral, ha van elég terhelés. Ha nem használod ki a generátort, akkor szabadon fut a szélkerék, mintha nem is lenne rajta a generátor az áttételével. Feszültség lejön, áram nem folyik.
Szia ! Lehet, hogy nem tudok tanúlni mások tapasztalataiból és tudásából. Mindenképpen kiakarom próbálni. Biztosan van működő megoldás.
Számításaim szerint kb. bruttó 250.000-ből kihozom (2,5 KW), 2 év alatt megtérül. REMÉLEM !
Ha hálózatra táplál az említett rendszer akkor mit akar jelenteni az hogy "már csúcson vannak az aksik" ?
![]()
Szia, nem tudom, ezt mondták, de szerintem azt jelenti, hogy tök fel vannak töltve. Te vagy ebben a szakember. Úgy gondolom, akkukat tölt, azoknak megvan a feltöltött állapota, azok hajtanak egy invertert, ami rádolgozik a hálózatra, és az inverter maximális teljesitményen dolgozik. Biztos a szinkronizálást és rádolgozást nem tudják más módon megoldani, csak inverterrel, aminek adott a max teljesitménye.
Athor77-nek. Visszanézve, meg okosan, megvehető szerintem 30 pénzé, most már az elérhetőség is meg van jani964-nél
http://www.vatera.hu/szelturbina_szelgenerator_fuggoleges_tengelyu_...1.html
Ha kell megadom a mobilszámát a gyártónak, gépészmérnök, korrektnek tűnik. Azt írta, hogy "a minőségről nem beszélni kell, hanem művelni!"
Kíváncsi vagyok rá. Rendeltem tőle egy-et, az alkupozíció javítása érdekében rendelhetek neked is. Jövő hét szombatján tervezem érte menni utánfutóval, Ha Pest környéki vagy eljöhetsz velem. Komló környékére kell menni.
https://web-edge.chello.com/do/mail/message/view?msgId=INBOXDELIM13118&l=hu-HU&v=upc
Az már jobb, mint a villámár. jan 15.-ével lejárt neki egy 37ért, ebből minusz a jutalék 2200, de nem vették. Úgy látszik ennyit ér. illetve a munkadij + anyagár jelen esetben ezt az összeget fedi. Csak az a baj, hogy Komlóra kell menni érte.
Köszi, Dabas környékén lakom, de sajnos ez nem jár azzal, hogy pénzem is legyen. Köszönöm felajánlásodat, de most kénytelen vagyok kihagyni.
Szia !
Én meg Üllőről indulok, csak kíváncsiságból is eljöhetsz, ha érdekel.
Meg fogom ejteni a látogatást, Zsuzsi napra úgyis hivatalosak vagyunk oda, a Kossuth l. utcába. Kösz a meghivást.
Összeraktam a generátoromat az lehetséges hogy egyenirányító diódahíd után termeljen 300V-ot.
Lemaradt egy kérdőjel....
Terhelés nélkül, üresjárásban alaposan felszökhet a feszültsége, bár a 300V kicsit sok.
Majd holnap pontosan beméretem van egy démászos ismerősöm, mert én kicsit béla vagyok ezekhez .
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |