Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   88 / 582
(#) Imi65 válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

A modulosba két "nagyfogyasztó" van, A TDA, és a TBA, vagyis a függőleges, és a hangvégfokozat ( e modulok nélkül is működik a tápegység). Amit ezek nem fogyasztanak el (a TBA majdnem B osztályú, a fogyasztását [és a teljesítményét] 15 Ohm -os hangszóró alkalmazásával csökkentik), azt a kis BD fogyassza el a sormodulon (az Orionnál, a VT-nél a hordozólapon van a sorkimenő falára felfogatva), aminek a disszipációját ellenállással csökkentik. A vezérlését egy Z-dióda, és BC tranzisztor végzi.
(#) gkari válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Bizony szép.A diódahíd valószínüleg az eredeti "kuprox"(cserebogár)helyett került bele.Villanyszerelők használták-főleg a hálózati fesz.mérésére.A nevét már én sem tudom,ha jól emlékszem, a GANZ MM gyártotta.
Üdv!
(#) llaci56 válasza gkari hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Köszönöm az infot. Még, ha elárulnád, mi volt az a "cserebogár"!
(#) kisgeri válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Ezen az oldalon van róla egy kép. Szép volt ez a műszer, kár, hogy Béka így szétszedte.
Csak a kép nagyban.
(#) llaci56 válasza kisgeri hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Akkor ez egy graetz.
(Békának rácsapnék a kezére! Miért kellett neki ezt így szétszedni?!)
Köszönöm az infot!
(#) llaci56 válasza gkari hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Nem hiszem, hogy ez a műszi tudott váltót, mert a 4 db csatlakozójának a felirata rendre:

O O O O
120 240 600 +

Tehát váltó jelölésnek nyoma sincsen.
(#) llaci56 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

De lehet, mert mint írtam fentebb, valaki tett bele 4 diófát. Az eredeti ellenlábasokat (azt a 3db -ot!) meg egy kivételével mind kszedte.
(#) llaci56 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Jó lenne eredetibe visszaállítani.
(#) oregtamas0202 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Szervusztok !Az első miniatűr műszerem volt. Talán 2kg .Igaz még birtuk. Jó vastag doboz meg egy erőmű benne. Öreg T
(#) llaci56 válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Rég láttalak Tom!
És mit tudsz még erről a műszerről? Mardt valami belőle,esetleg leírás / kapcs.rajz hozzá?
(#) oregtamas0202 válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Szia Laci! Vagyok . Ez 66-69-ig Gelkás műszerem volt. Ezután már Univó jött. Öreg T
(#) Doncso válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Ühhümm, na szóval ha kell egy eredeti üzemképes kuprox, akkor szólj és elviszem a következő börzére. Egy ilyen szép műszer feltámasztásáért bármit.
(#) llaci56 válasza Doncso hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Ezt nem tudom visszautasítani!
(#) Doncso válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Nem is engedném . annyit kérek , hogy szólj rám következő börze előtt, hogy "Doncso koma, kuproxot nosza'" Mert lukas a memóriám.
Üdv. D.
(#) llaci56 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

És mit ér vele, ha nem találja?
(#) llaci56 válasza Doncso hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Természetesen szólok!
(#) Doncso válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Te ki vagy? kicsit ismerős a neved.
(#) Videotonman hozzászólása Jan 23, 2010 /

Üdv mindenkinek! Szeretném bemutatni a legújabb szerzeményeimet. Mint a képen látszik, ebben az évben sem fogok unatkozni, ha mindegyiknek nekilátok. Ami még érdekes, hogy van ott még elvileg, ahonnan ezek jöttek Most pedig jöjjön a lista. Balról kétféle VT Jupiter látszik. Az alsó az érintőgombos. Utána egy VT Inter Sztár következik, egy szép hangolóegységgel és Tungsram képcsővel. Ettől jobbra látható egy Orion 60 és 70. A két legkisebb a szélén egy VT Silver Star és egy alkatrésznek elhozott VT Favorit. A Silvernek hiányzik az ezüstcsillagos ajtaja. A Favorit pedig alkatrésznek kell a már meglévő kétféle mellé. A tévék átlagosnak mondhatóak, 2 hangszóróhiányos van és némelyikből hiányzik 1-1 cső. Kissé karcossak is, de majd teszek ellene

P12300022.JPG

(#) llaci56 válasza Videotonman hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Na de e hol?
Szépek ám!
(#) oregtamas0202 válasza Videotonman hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Üdv! Ez már valami ! Megnézem az ajtót. Ha valaki találna egy TC1612 hátlapot pirossba nagy örömet okozna. Öreg T
(#) llaci56 válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Ha csak találna, vagy ha neked is adná?
(#) oregtamas0202 válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Üdv Laci ! Szóval ha találok , talán oda is adom. Ami inkább biztos mint sem. Hogy legyen kis várakozás benne. Öreg T
(#) Videotonman válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Üdv! Köszönöm! Van piros hátlapom az említett tévéhez.
(#) Videotonman válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Üdv! A sulimban selejteznek és a padlásról lehozott tévék közül válogattam ki a legjobbakat. A többi jóformán roncs volt. Nem tudom, van-e még, majd kiderül. Az biztos, hogy a megmentettek igen jó helyre kerültek
(#) hugi00 hozzászólása Jan 23, 2010 /

Errol a kis erositorol tud valaki infot (Alpine 3502) ?
Gyartasi ido ... stb.

kep 1
kep 2
(#) llaci56 válasza Videotonman hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Én egy öregebbnek örülnék igazán. Ezek már túl modernek.
(#) Malfox hozzászólása Jan 23, 2010 /

Hifisek figyelmébe ajánlom:
Kicsit megváltozott a Thorens-em )

DSCF4216.JPG

(#) llaci56 válasza Malfox hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Szép lett.
(#) Action2K válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Az nem kifejezés. Gyönyörű! S menyivel jobb az új karral? Azt a két lyukat le kéne takarni valami kis dísszel.
(#) oregtamas0202 válasza Videotonman hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Üdv.Hát egéssz gyorsan sikerült szereznem. Laci pontosabban tudja a gyártás kezdetét , (+) 1 év. Öreg T
Következő: »»   88 / 582
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem