Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Itt van a komparátor definíciója:Bővebben: Link Más néven feszültségkomparátor. Az oldal keresőjébe írd be azt, hogy "komparátor".
Köszi, még nem láttam ilyet
Üdv Mindenkinek! Ez a kondi egy 64 Mb-os ASUS videokártyán található, de csak a képen látható számok vannak rajta. Ez a szám akkor most mit takar, hogy 510 mikrofarados és 4V-os, vagy valami különleges jelölés. Köszi előre is a segítséget! István
Az alkatrészeket biztosan tudod használni, van rajta stab, fet, tranyó... Bár, nem tudom, hogy cca 100 Ft értékű alkatrészt érdemes-e kiforrasztani. Nekem ez olyankor érték, ha vasárnap délelőtt, vagy egyéb napokon 17 óra után (üzletek bezártak,) van rajta olyasmi, ami éppen kell.
Így mire lehet használni? Abba a készülékbe amibe tervezték, biztosan jó. Rajzold vissza, és meglátod, mit tud.
Köszi a gyors választ. Már csak az lenne a kérdésem hogy hol lehet ilyet értékűt beszerezni, mert a HQVideo-ban nem találtam, és a belinkelt táblázatban sincs ilyen értékű kondi. Üdv : István
Valószínű, hogy pont ilyen értékűt sehol, csak SANYO -éknál. Próbáld meg a 470 µF -ot a legkisebb feszültséggel, és tegyél vele párhuzamba még egy 47 µF-ost, ha az kevés lenne. Ennek mi baja egyébként?
Indulásnál látványosan csíkos a kép, függőleges irányban, a grafikus képen már nem annyira látható. Nem biztos hogy a kondi rossz, csak erre gyanakszom, és gondoltam kicserélem. Csak ez az egy kondi van rajta.
Nem forrasztottál véletlenség a kártya közelében?
Nekem akkor fordult elő, amikor forrasztottam, és amikor megráztam a pákát, akkor pont rövidre zárt a pötty két lábat, és az tuán lett ilyen a kép. Természetesen megjavult a kép, amikor leszedtem róla. Ha nincsen ónpaca rajta, akkor gyanakszom, hogy a memória modulok valamelyike megadta magát, mert akkor automatikusan ez a végeredmény, vagy el sem indul többet a GPU. Ezekben a modulokban a félvezető FET párok, olyan feszültségen üzemelnek, hogy pont átüti a feszültség a Gate - jét, de csak annyira, hogy ne károsodjon. Ez idővel kisül, ezért újból be kell írni az adatot, vagy is újból át kell ütni. Nem stabil táp esetén, végződik az esemény teljes károsodással, amit okozhatnak a passzív (kondenzátor, ellenállás),- és aktív elemek ( stab.) meghibásodása.
Nem történt forrasztás, viszont a hűtőt valaki leszedte róla (aktív).
Volt már nálam ilyen videokártya, amikor levették róla a hűtést, "lesarkazták" a GPU-t. Rögtön kuka lett a vége. Ugyanezeket a hibákat produkálta...
Akkor, lehet megvan a magyarázat.
Elsősorban a GPU -n és a RAM modulokon keress sérüléseket, majd a nyáklemezen. (átvágott vezetősávok, kitört láb, lepattant SMD ellenállás, stb.) A rásült hűtőbordát nagyon nehéz levenni, még csavarással is, biztos megsérülhetett, mert gondolom az aki levette az felfeszíthette.
Sziasztok.
Érdeklődni szeretnék, M5241L tipusú audió IC-t keresek, egy zenekari keverő EQ kill részéhez. Valami tipp hogy mi helyetesíti ezt az IC-t, sajnos neten, boltokban nem találtam semmi hasonlót. adatlap: http://www.datasheetcatalog.org/datasheets/1150/499289_DS.pdf Előre is köszönöm a segítséget.
Sziasztok! Elmondja nekem légyszives valaki hogy hogy lehet itt kérdezni.Mert hiába szeretnék tanácsot vagy segitséget kapni kérni nem segitetek.
KÖSZÖNÖM.
Talán ha kérdőjelet teszel a mondat végére, akkor az kérdésnek hangzik és látszik. :yes: Egyébként meg a megfelelő témában felteszed a kérdésedet és vársz. Idővel jön rá válasz. Ez nem chat, hogy azonnal válaszolnak neked. Lehet más sem tudja a kérdésedre a választ és azért nem is kapsz rá.
Köszönöm hogy te legalább válaszolsz!
Nem chat akarok nem is tudok! Csak tudod kb 1 hete kértem tanácsot de még annyit sem irt nekem senki hogy.....
Sziasztok! szeretnék épiteni egy ledes villogot ami strobi valamint terelőfény is.vettem egy gyári kis kütyüt ami 3 villogási modot tud.nagyon egyszerü kapcs. de van benne egy ic amiről nem találok semmit segitsetek ha tudtok KÖSZÖNÖM! ez van a tetején az icnek 8PS563P alatta HDACSG715
Bővebben: Link ez egy régebbi kérdésem! Nagyon köszönöm ha tudnál segiteni!
És ha időm lenne, akkor megírnám neki egy attiny45-re a programot, mert jó kis gyakorlófeladat lenne. Majd esetleg hétvégén, a vizsgák végeztével... Ha addig ráér.
Nagyon nagyon Hálás lennék és KÖSZÖNÖM a Segitségeteket! Én sajna nem tudok programot irni és égetni sem! De ha valaki megirná és be is égetné nekem annak természetesen ha ad egy bankszámlaszámot (priviben) elutalol az összeget! Köszönöm! Irjatok ha valaki elválalná ezt nekem!
Elmondanám hogy milyen villogást szeretnék kb módút
lenne és 5 db ledpanelt villogtatna egy szolgálati autóban.
Írd meg privátban, hogy pontosan hogy szeretnéd milyen módok, hogy villogjanak és a hét második fele körül elkezdem megcsinálni.
Köszönöm akkor a freemailod-ra megirom! Köszönöm mégegyszer!
hali. kerámia kondi, amire az van írva, hogy 560 Us
meg 150 Js, az 560 piko, meg 150piko?
Igen.
Ha nem kerámiára van írva, akkor is.
Szia!
A 150J csak 15pF. A harmadik szám a nullák számát jelöli. Mivel ott nulla van, ezért nincs harmadik szám. Helyesen 15pF.Bővebben: Link. A "J" az 5% tűrést jelöli. |
Bejelentkezés
Hirdetés |