Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Érdekes, az egyik irányba sokkal gyengébben forog mint a másikba...
Nem, őket: Bővebben: Link
Úgy néz ki, hogy sajnos nem járható ez a dolog, hogy rárakunk kívülre egy motort. Egyszerűen nem bírja a mechanika.
A motoromat szerencsésen elrontottam, azt hiszem vennem kell egy másik laminálót. Tudtok olyan laminálót ami gyárilag oda-vissza forog?
Szia
Pont hasonló ábrát rajzoltál, mint amit én lustaságból nem tettem, csak leírtam a 617839 hozzászólásban. Persze, hogy nem háromszög.
Watt,
lennél olyan kedves és elmondanád, hogy pontosan hol bővítetted oválisra a henger furatát? Illetve hogyan kell megoldani a hőfok szabályzást? Tökéletesen megfelel, ha hozzászólásra mutat. Egyszerűen nem találom...
5000Ft. És ennél már nagyon normálisan van megoldva a görgők hőmérése. A motor sajnos ugyan az, legalábbis kívülről ugyan úgy néz ki.
Idézet: „A fő kérdés, hogy valóban így történik a valóságban?” Megerősítem, hasonlóan zajlik a valóságban a művelet, mint amit Alkotó lerajzolt.
Rajzot tettem fel az elején patexatinak, nem beszéltem a megoldásról külön, mert a rajz magáért beszél. Itt van:
A hengerek futatát gömbölyű reszelővel reszeltem ki, ügyelve, hogy a tengely kereszt irányba ne lötyögjön!
Ha én ezt tudom, akkor már elsőre ezt vettem volna meg! Nem is egy hanem két hőmérő van benne, illetve van egy saját elektronikája is. Az egyik hőmérő a fém burkolatot méri, a másik a hengert. Utóbbit rugók szorítják oda a hengerhez. Bárcsak a motor visszafelé is tudna forogni...
Sziasztok!
Mi van akkor, ha kikapcsoljuk a lézernyomtató ráégető funkcióját, hogy szinte minden festéket át tudjunk vinni a nyákra. Igaz óvatosan kell bánni papírral az elkenődés miatt. Végig olvastam a fórumot, de ezzel kapcsolatban nem találtam infót, bocs ha erről már volt szó.
Egész délután szivattam magamat kipróbáltam vagy 6 motort! Nem tudnak olyan lassan forogni,hogy jó legyen! A legerősebb sem sokal jobb! Kb a felére ment le az eredeti fordulatának! A PWM megoldás de akkor meg van értelme a DC motornak?? Azt a kis füles himbilimbit én nem tettem tönkre mi az eredeti forgásirányért felelős hanem elfordítottam és ott egy horony van a lemezen ott elfér! Így megy a DC-vel oda vissza! A motor jó mit mutatsz szerintem! Ha PWM lesz leszedem ami most rajt van (egy videómotor lenkerekes de azt leveszem róla ) és találtam egy hifiben egy jó hosszú tengelyű motort az is volt bent már az a leg spécibb! Csak hát gyenge 2V-körül. Egy előnye azért van megy oda vissza! Bonyolultabb megoldást választva kontrollerel jó lehet!
janocsi: a motor ebben 4-et fordul percenként a hengert hajtja egy kicsit nagyobb fogaskerékkel mi a hengeren van így kb 6-7 fordulata van percenként az eredeti motorral!
Igen, amit a kezedben fogsz, nálam ugyanazon a helyen van a hőbizti, ami eldurrant, mert túlfűtött, tehát elvileg ez csak a védelem lenne benne, de nekünk ettől csak jobb ha kapásból kettő van benne.
Vajon a Siófoki tacskóban kapni ilyent
Miért akarjátok, hogy oda-vissza forogjon a motor? Lustik vagytok újra berakni a lemezt? Ha forró, akkor fogóval, vagy csipesszel kell, utána úgyis lehül.
Meg asztán ha oda-vissza forog, annak lehet hátránya is, pl: Elképzelhető, hogy nem tudod olyan jól beállítani a vezérlést a különböző panelméretekhez, hogy elejétől a végéig haladjon és vissza, és akkor a szélein nem tapad meg rendesen. Tudom a "technológiai sáv" azért van, de ha egy bizonyos méretűnél nagyobbat hagysz, az meg már pazarlás. Szerintem.
Erről is volt már szó korábban: egy optokapu figyelné, hogy mikor és a végére a nyák és akkor visszafelé húzná. Ez nem csak azért lenne jó mert lusták vagyunk, hanem meg lehetne oldani azt, hogy a henger egy mondjuk 1cm-es csíkon menjen át egymás után 10-szer, aztán menjen tovább 5mm-t és ott megint 1cm előre-hátra tízszer...
Bocsi, de nem azt mondom, hogy nem hasznos dolog egy ilyen automatika, de minek, amikor a watt-féle szabályozás az eredeti motorral simán megteszi, én tegnap csak a hőfokot növeltem 190 fokra, és csak háromszor küldtem át a panelt.
Aki pedig Fine-Pitch QFP tokozáshoz szeretne nyákot, inkább gyártassa le, én azt mondom. Engem így is lenyűgözött, hogy mit tudunk csinálni ezzel a techológiával...
Sokat emlegeted, de nem látunk belőle semmit se...
Idézet: „hogy a henger egy mondjuk 1cm-es csíkon menjen át egymás után 10-szer, aztán menjen tovább 5mm-t és ott megint 1cm előre-hátra tízszer...” Meg lehet, kétségtelen, de mi értelme? Mitől jobb, mint ha nagyon lassan végig cammogna, időt hagyva minden szelet megfelelő átmelegedéséhez? Nem látom a sok munka és pénz előnyét! Idézet: „Lustik vagytok újra berakni a lemezt? Ha forró, akkor fogóval, vagy csipesszel kell, utána úgyis lehül.” Csipesz sem kell, én kézzel fogom meg a papír szélét, és nem éget meg, mert mire kiér a vége, addig az eleje lehűl!
De nehezebb leprogramozni, és ez a lényeg!
A hőmérséklet-szabályozás meg a motor ki-be kapcsolgatása tök egyszerű, már meg is írtam rá a programot. Hála Istennek ez már nem kihívás. Na de ha DC motor lenne akkor kellene a PWM kimenetet használni, kiszámoltatni a megtett távolságot (nyák hossza), LCD kijelzőt hajtani stb...
Nincs rá időm.
Idézet: „A PWM megoldás de akkor meg van értelme a DC motornak??” A PWM pont a DC motorhoz való. A nyomaték megmarad, és a sebesség nagyon kicsire választható. Fordulatszám szabályzást és irányváltást H hidas kapcsolással lehet megoldani, némi meghajtó IC-vel, vagy segéd gate feszültséggel. Megjegyzem, hogy kis fordulaton eléggé zöröghet a motor.
Ami engem illet én a következőképp fogok eljárni (remélem járható út lesz).
Veszek egy olyan laminálót, amit Attila mutatott pár hsz.-el előrébb. Abban a gyári elektronikát átvariálom, hogy tudjon magasabb hőfokot, a motorhoz pedig csinálok egy frekvencia felező áramkört, aztán részemről megoldott a dolog. Csak lehessen kapni a siófoki tacskóban ezt a fajtát amit másodszor vett Attila.
Szép feladat, csak nem sok értelme van, bár a fene tudja! Ha így működne, akkor az sem kellene, hogy a DC motor túl lassan forogjon. Nem beszéllek le, csak valami értelmét akartam keresni az eljárásnak.
Na igen, de az már nem az egyszerűség, te meg tanulni akarsz, akkor inkább ezt mond
Remélem én is elérek arra szintre ahol most te jársz
Ha a frekit felezed, akkor a feszt is csökkenteni kell, mert különben leég a motor...
Igen, azt az elektronikát teljesen biztos hogy át lehet variálni nagyon könnyen hogy magasabb hőfokon működjön. Csak kicsit vissza kell fejteni a kapcsolást. Két LM324 van egyébként benne, nem lehet túl bonyolult...
Nagy valószínűséggel egyetlen ellenállás cseréje az egész. De én mindenképp PIC-el szeretném vezérelni, mert miért ne. Lesz rajta LCD is meg nyomógombok az üzemmód, a hőmérséklet és a motor-sebesség beállítására.
Rendben, akkor ezt megbeszéltük Viszont ha készen vagy és működik, akkor remélem segítesz nekem is hasonlóban (de ne úgy mint a táp esetében, mert rajzolhatom át az egészet, hogy a saját elképzeléseimnek megfelelő dobozba tudjam tenni ) persze csak a tanulás miatt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |