Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   90 / 579
(#) moltam hozzászólása Jan 26, 2010 /
 
Az én Orion AT-1161-OC (Mátra) televíziómban cserélve lett a sorkimenő. Egy TV szerelő adott bele ugyan olyat mint a #617722 es hsz. melléklete. Tökéletesen működik vele de egy idő után elkezd elég hangosan sípolni. Nem tudja valaki mitől lehet ez?
(#) llaci56 válasza moltam hozzászólására (») Jan 26, 2010 /
 
Az mindíg olyan hangos, csak a 20 kHz -et nem halljuk. Valami beterhelhet neki, és leesik a freki, ezért átmegy hallható tartományba. Azt kell megkeresni, hogy mi terheli.
(#) Imi65 válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 26, 2010 /
 
Sorkimenőről esett szó, Lacikám, az 15625Hz. De jó annak, akit ez még zavar. Én örülnék neki, ha hallanám.
(#) kisgeri válasza mackopajtas hozzászólására (») Jan 26, 2010 /
 
Ezen a Colorvox képeslap-lemezen nagyot néztem, sosem láttam ilyet... de tetszik, nagy ötlet.
(#) kisgeri válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Jan 26, 2010 /
 
Üdv! Látom egyre inkább otthon vagy a Márta lelkivilágában. Nekem is van egy ilyen, nem működik. Ha bekapcsolom, halkan lehet hallani a nagyfreki füttyét, fény és hang nincs, csak halk "szélfújás" a hangszóróból. A képcsőpanelen a glimm világít. Valamint valahonnan ütemes kattogás szerű hang hallatszik. A moduljait nem ismerem melyik mi, de amin van a BU406D egy hűtőbordával, meg biztosítékkal, na azon meg van feketedve egy ZPD18 dióda. Kicserélném másikra, de vajon ezt mi okozhatta? Nem tudja valaki? Meg egyáltalán jó helyen keresgélem-e a hibát?
(#) Imi65 válasza kisgeri hozzászólására (») Jan 26, 2010 /
 
Nem valószínű. Ha zaj van a hangszóróból, akkor megy a táp. Ha fény nincs, én a malomkerékre tippelnék. Vagy a diódájára (a szelénoszlopra, ha régebbi a kimenő trafó). Vagy a képcső.
(#) oregtamas0202 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 26, 2010 /
 
Üdv Mesterek !Szerintem a modulos gépektől kezdve a VT gépek megbízhatóbbak és könnyebben szerelhetők is voltak mint az Orion gépek. A színeskről nem is beszélek , főleg ezek táprészéről. Öreg T
(#) küzmös Gergely válasza kisgeri hozzászólására (») Jan 26, 2010 /
 
Sziasztok! Ja lelkivilág.. elég szeszélyes a lelki világa.. az ütemes kattogáson már túl van a drága.. nálam a malomkerék okozta. Vedd le a vasról hagyd rajta az inditótekercset,rakd össze rendesen és úgy nézd meg.Ja és a BU 326 mellett van egy 10ohm-os ellenállás azt is ellenőrizd.... de tudod mit inkább te is külső tápról próbálkozz,mert én már annyit szivtam vele hogy ne többet..
(#) küzmös Gergely válasza moltam hozzászólására (») Jan 26, 2010 /
 
Szia moltam! Az AT-az orion, a TA-1161-OC szerintem vidi gép.. Bár a képemen tényleg úgy van ,mert a primer orion a nagyfeszkarika Videoton.. Tényleg müködik,ad nagyfeszt,bár érzésem szerint kevesebbet mint az eredeti orion..
(#) llaci56 válasza Imi65 hozzászólására (») Jan 26, 2010 /
 
Húúúú! De jó, hogy figyelsz!
De miért mondtam 20-at? :nemtudom:
(#) kisgeri válasza Imi65 hozzászólására (») Jan 26, 2010 /
 
Köszönöm, megnézem majd mi a helyzet ezekkel, aztán hátha.
(#) kisgeri válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Jan 26, 2010 /
 
Köszi, mindent megnézek, amit írtál, csak lesz belőle valami. Elég jó állapotú a gép, sajnálnám kidobni. A Mártáért bocs, csúnyán összekeveredtek az ujjaim
(#) Szilard1990 hozzászólása Jan 26, 2010 /
 
Sziasztok!
Nekem egy 1982 es HIFI m van Videoton rádió, Orion kazettás magnó, Taya lemezjátszó, 2 db 4 utas 100W os hangszóró. A magnóhoz csináltunk egy 3.5 ös jack csatlakozót, és a video/DVD lejátszóval össze van kötve.
(#) küzmös Gergely válasza kisgeri hozzászólására (») Jan 26, 2010 /
 
Jól emlékszem hogy neked van az a sok csöves jószágod? Mármint régi-régi tv-k... a 60-as évekből
(#) kisgeri válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Jan 26, 2010 /
 
Nekem is vannak igen. egy kép van párról itt. Elég vegyes állapotúak, de mind menthető. Az AT302 lesz 2-ből összerakva,az AT 301 dobozát gyakorlatilag újra kell építeni, mert szétázott és szétesett. Van 3db Duna, 3db AT 403, AT 603, Munkácsy, meg van még 4db AT 501, ez utóbbi 3 különféle. Az egyik AT 501L (az linkelt képen látható), szerintem az egyik legritkább. Legalábbis én csak a sajátomról tudok itthon. Ez van épp restaurálás alatt, egyik kedves fórumrtársunk foglalkozik a dobozzal (az linkelt képen látható)
A mellékelt képen a felső most került haza év elején, eddig máshol pihent. Ez egyébként működőképes, bár még lesz javítanivaló rajta.

Te csak újabbakkal foglalkozol, vagy neked is vannak ilyen 50-es és 60-as évekbeliek?

501-hegy.JPG
    
(#) küzmös Gergely válasza kisgeri hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Az igen szép gyűjtemény.. Nekem a legrégebbi egy Gömbölyű Kékes,a többi mind korábbi.. Orion AT-1550, Orion "Oretta" AT-759, Orion Victoria AT-459 ,Videoton Fortuna 2 TA-4106 .. ezek mind a 60-as évek második fele és 70-es évek eleje.. na meg a 2 modulos gép a 80-as évek közepéről.
(#) hatvanasjocó hozzászólása Jan 27, 2010 /
 
Fiúk! ha valakit érdekel: honlap linkem a restaurálás témában:

http://hg7aw.maltermester.hu/
(#) llaci56 válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Most azéé, hogy irígykedjünk?!

Nagyon szépek ám! (De gondolom, ezt tudod Te is... :yes: )
(#) kisgeri válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Nagyon tetszik az oldalad! A rádiók, és a témája mégjobban; azt hiszem rendszeres látogató leszek ott.
(#) küzmös Gergely válasza kisgeri hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Csatlakozom! Nagyon szép munka,gratulálok Énis rendszeres látogatója leszek mint a www.retronom.hu-nak.Jó lenne mégtöbb ilyen oldal.. egyébként nekem is van egy pár rádióm:Velence,Badacsony,Szófia,szögletes pacsirta,sokol-rádiók és orosz cuccok is
(#) hatvanasjocó hozzászólása Jan 27, 2010 /
 
Egy kicsi még róla. Az elmúlt cca. 40 évben sok régi rrádió és egyéb elektronikai ritkaság gyült össze amire nem volt időm. Most a nyögdíj már lehetővé tette, hogy nekik álljak és gyerekkori hobbimnak éljek. A honlap készítést is igy 62 évesen kezdtem, és remélem ezzel párhuzamosan sikerül egy kiállítható kollekciót felújítani. Nem azért tettem fel a linket,hogy irigykedjetek inkább azért,hogy ti is részesei lehessetek. Persze jólesik a pozitív vélemény. Még egy linket is felteszek, oda is szoktam dokumentumokat, képeket küldeni:
http://www.radiohistoria.hu/Oldradio/mainhu.nsf/wdocu/0000035
Ez csak egyik oldala a honlapnak, itt szinte minden régi készülék megtalálható.
(#) hatvanasjocó válasza kisgeri hozzászólására (») Jan 28, 2010 /
 
Egy kis adalék a tipushoz: 1959-ben a kultúrházban 1,- azaz egy forintért bámultuk az adásszünet feliratot és utána Takács Marika bemondónőt és azután a kb. másfél órás műsort heti egy, majd két alkalommal ezen a tipuson......(AT 501)
(#) oregtamas0202 válasza Videotonman hozzászólására (») Jan 28, 2010 /
 
Üdv Videotonman ! Megvan az ajtó ! Igaz többnapi pakolás vezetett eredményre csak. Nem ezüst hanem arany . Hogy mikre bukkantam! Majd teszek fel képeket Öreg T
(#) Videotonman válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Jan 28, 2010 /
 
Üdv! Nagyon szépen köszönöm! Várom a pakolás eredményének képeit Ha benne vagy, akkor cserélném a Super Star 12 piros hátlapját az ajtóra.
(#) oregtamas0202 válasza Videotonman hozzászólására (») Jan 28, 2010 /
 
Üdv! Természetesen ,bár a tiéd nagyobb darab.A pakolás eredményét? Ilyen helyen a pakolásnak nincs vége , csak pakolás van és újból kupi majd majdnem rend és kezdődik előlről . Öreg T
(#) kisgeri válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Jan 28, 2010 /
 
Köszönöm az infókat! Örülök, hogy vannak köztünk olyanok is, akik ezeket a készülékeket még újkorukban is látták működni.
1 forintért.... elég beszédes ez a szám, hát nem most volt az sem.
(#) Videotonman válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Jan 29, 2010 /
 
Hali! Tudom, de a múltkor kaptam egy csomó doksit tőled, így ez nem gond. A postázási ügyeket majd magánban meg kéne beszélni. A pakolással valahogy mindig így van az ember. Bár én a műhelyemet ellehetetlenítettem a sok holmival, ezért apu helyet szorított az övében egy asztalon
(#) Videotonman hozzászólása Jan 29, 2010 /
 
Nemrég újabb tévéket mentettem meg, ezért most is csináltam egy újabb képes beszámolót. A két szélén látható futurisztikus formájú készülék az Orion Venus. Remélem legalább az egyiket fel lehet éleszteni. Bal alsó sarokban egy VT Inter Favorit érdekes hangolóegységgel. Középen fent egy VT Szenzor Star. Sajna csak itthon vettem észre, hogy a képcsöve halott Alatta van a Sens Orion, ami 4 csatornás, érintőgombos. Legalul egy Orion Victoria Super. Dobváltója finoman jár és jó a hangja. UHF hangolása mint egy rádió, a mutatót a skálahúr viszi. Jobb alsó sarokban egy VT Alba Regia 53 cm-es képcsővel, fehér díszkerettel. A barna díszkeretes változata a műhelyben van, 4 becsavarható tartólábbal és használati útmutatóval Ehhez a típushoz is lehetett vezetékes távszabályzót kötni és készült 59 cm-es képátlóval is.
(#) oregtamas0202 válasza Videotonman hozzászólására (») Jan 30, 2010 /
 
Üdv! A Vénuszt nagyon szerettem csinálni és a szállítása is könnyebb volt mint az Alba-é. Mindenhez van mindenem kivéve az Alba Regia, csak gombjai vannak. Szépek. Még gyüjtögetek és később küldöm ha nem gond.Öreg T
(#) küzmös Gergely válasza Videotonman hozzászólására (») Jan 30, 2010 /
 
Szia!!! Az igen papám.. hát most irigykedem.. Engem ki sem lehetne onnan robbantani.. Honnan mentetted a készülékeket? Nagyon jól néznek ki.. a VT Inter Favorit hangolóegysége azthiszem, a dobváltó utáni,de a KOMBI-1-es előtti valamiféle átmenet,de nem vagyok benne biztos..
Következő: »»   90 / 579
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem