Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ICD2 - Kérdések - válaszok
a jumperrel volt a probléma, át kellett rakni fixen vpp-re a 4066 control-t, így most tökéletesen debuggol mplab és ccs alatt is.
a kóddal kapcsolatban teljesen igazad van köszönöm a segítséget!
Inkább az olvasással van a probléma, mert ez le van írva...
Telepítettem az mplabhoz a ccs-t. Hol tudom beállítani, hogy ne asm-et várjon a fordító hanem a c nyelvet?
Remélem érthető voltam Idézet: „Remélem érthető voltam” Ja. Csak ez nem az a topik...
Sziasztok.
Segitseget szeretnek kerni. Ugy jo felevenel tobb ,hogy epitettem egy soros portra ICD2 klont, es Pic 16f8xx-es 18Fxxx aramkorokkel mukodott is. Tobb procit is felprogra moztam vele. vannak probapaneljeim is. Ido hianyaba azota nem tudtam foglalkozni vele, akkor atbongesztem a forumot de azota sok minden kiment a fejembol. a kerdesem az lenne hogy,most van nehany dsPIC 30f4012 procim , amit szeretnek motorvezerlesre hasznalni de az ICD2 prg. elindul , betolti az op.sys. filet, mar amit betolt nem tudom jot-e, de nem ismeri fel a celaramkort vagyis a 30F4012-ot. Nem tudom hogy az ICD2 -nek van-e minden ami kell hogy felismerje , vagy en kell hozzarendeljek op.sys.filet.Elnezest ha nem jol fejeztem ki magam . Ha valaki segitene hogy, legalabb hol mit keressek nagyon megkoszonnem. Miki.
Sziasztok!
Tudna vki segíteni abban, hogy miért nem jó a meg épített icd2esem. Fel ismeri a gép de az eszközkezelőben ismeretlen gyártó van. már elértem h ki írja h texas instruments... de a gép harver varázslóból nem ismeri fel , vagyin nem tudja be azonosítani. holott ki írj a gyártó céget. Ezek után az mplab progi sem érzékeli azt h rá van csatlakoztatva, pedig a power led világít. Mi lehet a gond? A nyák forrasztás és ilyen apróságok minősége? E miatt nem stabil vagy mi? Köszi előre is minden jót!
Az ICD2 clone-t építetted meg? 4550-el és 877-tel?
Idézet: „"már elértem h ki írja h texas instruments..."” Ezt hogy érted el? Az MPlab telpítése során kell az ICD2 USB-s driver-t is felrakni. Az eszközkezelőben pedig a "Microchip Firmware Client" kellene hogy megjelenjen, semmiképp sem "Texas Instruments"...
nem tudom h hogy értem el csak egyik alkalommal láttam h ki írta előtte meg nem . És nem lehet vmi telepítőt tölteni vhonan?
ha fel van telepítve az mplab akkor az ICD2 mappában lesz.
Csinálj már egy képernyőfotót arról a texasról
Valaki nem tudna segiteni h a TDA7294 es integraltat mivel tudom hejetesiteni mas integraltal es mijennel elore is kox
ezt nem tudom, de nem itt a mikrovezérlők területén kellene kérdezned, a 100W-os erősitőkről
sziaztok!
Vettem egy explorer 16 fejlesztő panelt van egy épített icd2-m. Összedugdosva nem égeti a 24 picet van egy kapcsoló a rj45 csati melett pic meg pim mindkettőben próbáltam. edaboardon olvastam, hogy mintha nem tudna égetni 3,3 v picinyeket. ICDWarn0020: Invalid target device id (expected=0x40D, read=0x0) ...Reading ICD Product ID Running ICD Self Test ... Failed Self Test. See ICD2 Settings (Programmer->Settings) (status tab) for details. MPLAB ICD 2 ready for next operation Downloading Operating System Connecting to MPLAB ICD 2 ...Connected Setting Vdd source to MPLAB ICD 2 ICDWarn0020: Invalid target device id (expected=0x40D, read=0x0) ...Reading ICD Product ID Running ICD Self Test ... Failed Self Test. See ICD2 Settings (Programmer->Settings) (status tab) for details. ...Download Operating System Succeeded MPLAB ICD 2 ready for next operation target Vdd=0.98 Vpp=0.72 icd2 Vpp=10.94 ezt írja ki. az bajom hogy valami buffer vonalakat mondtak az edaboardon hogy ott kevés a fesz. De ott sem oldották meg problémát Kérdés: hogyan lehetne megcsnálni az icd2 hogy égessen 24 piceket? Bárki irhat akinek explorer 16 panelja vagy simán a 24 sorozattal fellépet ugyanez a probléma, és megoldotta.
expoler 16 panelről egy 9v dugasztápról...mert?
Idézet: „expoler 16 panelről egy 9v dugasztápról...mert?” Mert úgy tűnik, hogy nem kap, vagy nem vezetted oda az ICD2 Vdd kimenetére.
biztos hogy kap feszt mert a teszt progi fut rajta ami benne van picen ezt látom a lcd-n.
9v-t kell oda vezetni vdd kimenetre? hamát itt vgy kedves potyo :yes: akkor fogalakoztatok evvel témával edaboardon http://www.edaboard.com/ftopic176893-0.html mi lett megoldás problémára? köszi előre is
Az a megoldás, hogy kösd oda a kontroller tápját az ICD2 Vdd lábára. Nem a 9V-ot, hanem a 3,3V-ot, vagy amennyiről járatod a kontrollert. Ez ilyen a gyári ICD2-nél is, jobb oldalon a Guidelines alatt ír erről: Link
Sziasztok!
Kedves potyo mester! Elsősorban hozzád fordulnék, de mindenkihez szól aki szenvedett már ICD2 építésekor. Megépítettem az általad közzétett ICD2-t a potyo2-rev1.zip-ben lévő kapcsrajz és nyákterv szerint. Mindössze annyi módosítás történt a részemről, hogy az RJ12-es telefoncsatlakozót átszerkesztettem az eagle-ban olyanra amilyent a boltban kaptam, mert annak máshol voltak a műanyag rögzítőlábai, valamint az USB-csatlakozót cseréltem olyanra, amin a külső fém burkolat is be van kötve (shielded). Gyakorlatilag ez áramköri szempontból nem számottevő módosítás. A 18F4550-be a watt-féle COM-portos égetővel és watt-féle 18F-hez való programmal töltöttem fel a 18f4550-bor.hex-et, a 16F877A-ba pedig a WILLEM égetőmmel a 16F877A_boot.hex-et. Az áramkört leellenőriztem, zárlat, vagy szakadás a PIC-ek közt nincs. Az MPLAB feltette az ICD2 driverét, az XP rendesen fel is ismerte, ennek ellenére a Debugger-Select menüben szürke, azaz nem tudom kiválasztani. Az égetőkkel, illetve a programokkal visszaellenőrizve a beégetett tartalmak rendben vannak, ennek ellenére mégsem éled fel redesen. Két "garnitúra" PIC-kel is próbáltam. Kérnék hozzá segítséget, köszi!
Az MPLAB-ot olyan módon kell konfigurálni a telepítése közben, hogy az ICD2 kezelés/támogatás be legyen pipálva a fejlesztőeszközök listáján.
Köszi, de ezen a részen már az MPLAB telepítésekor túl voltam, úgy történt ahogy leírtad.
Ahogy mondtam is: Windows felismerte és telepítette is a driver-t hozzá, tehát az eszközkezelőben "Az eszköz megfelelően működik" olvasható.
Automatikusan választotta drivert, vagy kézzel adtad meg neki? Ha automatikusan választott, akkor cseréld le a drivert az mplab mappájában levőre.
Idáig el sem jutok, hisz már a debugger menüben sem tudom kiválasztani, akkor hogy töltsek le rá oprendszert?
Erről beszélek, ami a csatolt képen van.
Ha kézzel adom meg neki akkor sem jó.
Most ellenőrizni fogom a beültetést...
Én azthiszem, hogy akkor is ki lehet választani, mivel létezik belőle debuggolható változat.
Minden alkatrész a megfelelő helyen van a megfelelő értékekkel.
Egy kicsit magyarázza el nekem valaki legyen kedves a helyes működés esetén végbemenő dolgokat. Ha az eddigi ismereteim nem csalnak, akkor a 18F4550 "csak" egy USB-ről "valamire" történő illesztést csinál, az érdemi munkát majd a 16F877A végezné, jól gondolom? Tehát ha a Windows látja az eszközkezelőben, de az MPLAB-ban a "Debugger - Select tool" menüpontban nem aktív (szürke), akkor a 16F877A nem teszi a dolgát rendesen, ugye? Aminek az előzménye lehet a nem megfelelő felprogramozottság, kapcsolat a két PIC közt stb. Ez utóbbit többször ellenőriztem, nem volt gond. A 16F877A-ba égetendő .HEX is felment rendesen a PIC-be a WILLEM égetővel, és vissza is ellenőrizte hiba nélkül. Tényleg nem tudom mi lehet a gond. Azt esetleg megmondhatná valaki, hogy a Q4 helyén BC237 helyett BC337 van, és ez nem gond-e, ami ugye szintén NPN tranzisztor, tehát mennie kéne vele. A többi PNP, azok máshol vannak, de ennek NPN-nek a kollektora közvetlenül a 16F877A MCLR lábára megy, és húzza azt alacsonyra, ha vezet.
Elnézést uraim!
Én voltam a "barom". Tényleg nem lehet kiválasztani akkor, ha olyan cél van kiválasztva ami nem debuggolható. Átállítottam PIC16F628A-ra és: Idézet: „ Downloading Operating System Connecting to MPLAB ICD 2 ...Connected Setting Vdd source to MPLAB ICD 2 ICDWarn0020: Invalid target device id (expected=0x89, read=0x0) ...Reading ICD Product ID Running ICD Self Test ...Passed ...Download Operating System Succeeded MPLAB ICD 2 ready for next operation” Az ICDWarn0020 valószínűleg azért van, mert nincs rácsatlakoztatva "target". Köszi szépen urak, mindig a saját hibájából tanul legjobban az ember! Azért ha bármi gond van, remélem kapok még instrukciókat... |
Bejelentkezés
Hirdetés |