Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   987 / 3610
(#) mark.budai válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 29, 2010 /

Nem tudok pingelni, hisz az IP-t se tudom, mert ezekkel nem megy. Próbáltam 192.168.1.1-el, 192.168.1.4-gyel, de ezekkel se megy, sőt még a Mozilla, amit kiír IP címet, azzal is, hátha alapon, de azzal se megy.
(#) gg630504 válasza mark.budai hozzászólására (») Jan 29, 2010 /

D-link DIR-100 http://192.168.0.1 címen érhető el.
(#) llaci56 válasza gg630504 hozzászólására (») Jan 29, 2010 /

Ezek a címek akkor igazak, ha nem írták át őket. Kell csinálni egy resetet, és akkor visszajönnek a gyári beállított értékek.
(#) szamóca válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 29, 2010 /

Laci Te olyan vagy mint a törpök közt a duli-fuli.
(#) Action2K válasza szamóca hozzászólására (») Jan 29, 2010 /

(#) llaci56 válasza szamóca hozzászólására (») Jan 29, 2010 /

Inkább a fülemmel van a baj.
(#) mark.budai válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 29, 2010 /

De ha resetelek, visszajön a router eredeti IP-je is? Mert ha resetelek, és nem jön vissza, bele is rúghatok egyet, nem bírok majd vele feljönni a netre.
(#) nagy hoho válasza hapro hozzászólására (») Jan 29, 2010 /

A nőgyógyász, szoknyapecér, nagydumás apa megpróbálja fiát, Danit is a képére formálni.
(#) hapro válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 29, 2010 /

Azaz...nagyon nagy dumák voltak benne.
Apropó...a kezed begyógyult már, vagy tudod még használni úszók, csillagszórók, stb. tárolására?
(#) llaci56 válasza mark.budai hozzászólására (») Jan 29, 2010 /

Igen, minden gyári beállítás visszaáll.
(#) Action2K válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 29, 2010 /

De mi lenne, ha a hálózati beállításoknál megnézné, hogy mi az átjáró? Mert ugyebár az az IP-je a routernek.
(#) hapro válasza Action2K hozzászólására (») Jan 29, 2010 /

Ha így akkor futtatás: cmd-enter majd ipconfig-enter
ott alapértelmezett átjáró
Szerintem is ez tök logikus, csak nem értem miért is nem nekem jutott eszembe.
(#) Action2K válasza hapro hozzászólására (») Jan 29, 2010 /

Hát... nem tudom, talán mert én sokszor használom is a munkám során.
(#) vagnerjazon hozzászólása Jan 29, 2010 /

Más is látta már? Az extra.hu meg fog szűnni mint ingyenes szolgáltató, helyette fizetős lesz. Kár, mert jó volt, és szerintem sokaknak volt ott a honlapjuk. Bővebben: Link
(#) titi válasza vagnerjazon hozzászólására (») Jan 29, 2010 /

Egyáltalán van még valahol ingyenesen használható tárhely?
Lassan néznem kellene egyet...
(#) Ricsi89 válasza titi hozzászólására (») Jan 29, 2010 /

Egy-kettő még akad, de ha így haladunk nem lesz egy sem. :no:
(#) nagy hoho válasza hapro hozzászólására (») Jan 29, 2010 /

Köszönöm a kezem rendben van, egy apró pici pötty látszik. Nem gondoltam én sem, hogy ilyen szépen és ilyen hamar begyógyul, minden orvosi beavatkozás nélkül. Hiába ha működik az immunrendszer akkor rendben mennek a dolgok. Hogy állsz a galériával? El dőlt, hogy melyik ötlet lesz kivitelezve?
(#) hapro válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 29, 2010 /

Igen eldőlt...
Nincs építkezés. Kicsi a belmagasság. Alul minimum 190-et akartam, hogy ne kelljen lehajolnom ha bemegyek alá, és fönt meg ha fekszek az ágyon, akkor legalább fel tudjak ülni, de ez így nem ment. 310 a belmagasság, és ha a galéria szintjén feküdtem volna, és a legvékonyabb szerkezetűre készítem, akkor talán fel tudok ülni, de arra még felkerült volna egy 20cm magas ágybetét. Maradt volna olyan 70cm. Kúszni meg nem akartam ott fönt.
De a gyerekeknek valószínű azért építek egyet mostanság. Mert ők még nem közel 2méteresek.
(#) tungsram hozzászólása Jan 29, 2010 /

Az én eszközöm. 40 évet volt padláson. Működik

Kép 372.jpg

(#) hapro hozzászólása Jan 30, 2010 /

Most vacsorázok...
1 szelet friss fehér kenyér
1 szelet füstölt húsos szalonna
1 fej lila hagyma
1 főtt tojás
és mindez leöblítve 1 pohár Egri Bikavérrel

Ha valaki megkívánta, akkor egészségére.
(#) nagy hoho válasza hapro hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

A gyerekek imádni fogják! Nem tudod lecsalni majd őket. Én egy tetőtéri szobát építettem kimondottan a vendégek számára. Mivel a padlás nem túl magas így csak középen lehet felállni. Oldalt 60 cm az atika fal ott van a fekhelyek fejrésze. Csináltattam ágybetéteket de nincs lábuk ha nem közvetlen a padlószőnyegen vannak. Az unokák imádják. Beépítettem egy összecsukható padlás létrát, azon lehet felmenni. Ha vendégek elmennek felcsukom és nem foglal helyet.
(#) hapro válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Sára lányom egyik mesekönyvében van egy tök jó gyerek galéria ötlet, és abból lesem el a kinézetet.
A fekhely nálam sem lenne lábakon, csak az ágybetét maga 20cm magas. Ez egy franciaágy betét, és önhordó fakeretes, azon bonell rugóbetét, és azon még két réteg szivacs, majd a kárpit rétegek. Az is majdnem sk. az egyik előző munkahelyemen készítettem egy részét a maradékot meg az ottani kárpítosra bíztam.
(#) zoly15 válasza tungsram hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Nem tudom miért, de valahogyan nagyon ismerős
(#) llaci56 hozzászólása Jan 30, 2010 /

Majd egy óra volt, amíg ektakarítottam a havat. (És ahogy elnézem, nemsokára kezdhetem újra.) Mennyi más, jobb dolgot tudtam volna csinálni!
(#) Action2K válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Én valahogy nem sajnálom. Persze kezdőként én is örültem neki, mert:
1, az aktuális internetszolgáltató nem mindig ad megfelelő tárhelyet
2, szolgáltatóváltásnál költözhet minden, s előkerülhet az előző pont. Én 15 év alatt már a 4. szolgáltatónál vagyok.

Az ingyenesség megszűnésének az előnye, hogy megszűnnek azok a gagyi weblapok, amik csak "helyet" foglalnak, nincs normális tartalmuk, "dedós" az egész. Ezeknek az oldalaknak nincs semmilyen értékes informatív tartalma. Csak a keresőket szennyezik.
Ezek közé tartozik a honlapcsináló portálok is. Gondolom mindenki tudja, melyikekre gondolok. Itt még vészesebb a helyzet, mert már webprogramozási alapismeretek nélkül is lehet oldalakat kreálni. Semmitmondó tartalmak, 8 éves kölkök hú de vagány vagyok, beszólásos, felvágós megnyilvánulásaival. Hát ezeket én is megszüntetném, vagy legalábbis időlimitessé tenném, hogy ha egy fél éve rá se nézett (tulaj) akkor törlődne. Illetve, minden lap utolsó tulaj által történő módosítása után egy hónappal, a tárhelytulajdonos automatikus moderálást végezne, s ha a lap tartalma nem kielégítő. akkor vagy törli (durva eset, amikor a lapon illegális, illetve sértő tartalmak vannak), vagy küld egy mailt a lap tulajdonosának, hogy változtasson rajta, s indokolva, hogy mi a kifogás.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium-nak e fent vázolt tartalmi kifogásolhatóságokat is kötelezővé kéne tennie.

Ha meg valaki kinőtte már az ingyenes, reklámokkal teletömött, gyerekes kinézetű honlapcsinálókat, s komoly technikai hátteret, lehetőséget szeretne, annak, igaz nem ingyen, de ezt nyújtják:
2000 MB tárhely,
elsődleges és másodlagos DNS szolgáltatást,
korlátlan domain fenntartás,
korlátlan E-mail postafiókot,
korlátlan számú E-mail Aliast,
korlátlan számú Subdomaint,
korlátlan FTP hozzáférést,
korlátlan PHP használatot,
korlátlan MySQL használatot,
korlátlan számú MySQL adatbázist,
Webadmin felületet,
phpMyAdmin használatot,
korlátlan adatforgalmat,
időzített PHP futtatási lehetőséget,
vírusos és SPAM levelek szűrését,
RAID mirror adattárolást,
99.9%-os rendelkezésre állást,
1 Gbit/s belföldi sávszélességet,
100 Mbit/s külföldi sávszélességet,
telefonos ügyfélszolgálatot.

Ezek közül szinte egyiket sem nyújtják az ingyenesek. Ja és internetszolgáltató váltáskor sincs semmi költözés.
És hogy ezt mennyiért? Havi 990+ÁFA. Ha évesen fizeted, akkor 2 hónap ingyen, azaz 825+ÁFA, ami bruttó 1031,25HUF/hó-ra jön ki.
Aki komolyan gondolja, és komoly weblapot akar, annak megéri ez.
(#) zoly15 hozzászólása Jan 30, 2010 /

Most mondjátok meg, bolond ez az idő?
Hová esik már megint a hó?
Az hagyján hogy esik de mekkora pelyhekben :no:
(#) Action2K válasza zoly15 hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Nem tudom, mert nem látom a nagy pelyhektől.
Na én is megkezdem a hóeltakarítási hadműveletet. Nálam csak 18 méter.
(#) llaci56 válasza zoly15 hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Mi az, hogy hová esik? Ide, hozzám!
60 méter bejáró, - meg apósom már teljesen rászokott, hogy előtte a járda... De az végülis semmi, a 20 méterrel meg vagyok 1 perc alatt. (Cca. 1m/s -a bép sebessége.)
(#) Ricsi89 hozzászólása Jan 30, 2010 /

Nálunk nem is esik a hó.
(#) tungsram válasza zoly15 hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Zolika! A földre esik mert felfelé nem igazán tud. Nálunk is szakad úgyhogy átmegyek házmesterbe: megiszok egy fél liter vodkát utána havat hányok.....
Következő: »»   987 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem