Fórum témák
» Több friss téma |
Én is figyelem itt az eseményeket és engem is érdekelen hogy az a kondi amire az van irva hogy 560 Us meg 470 Us az mit jelent?
A válaszokat előre is köszönöm.
Azért is keveredtem meg, mert van ám olyan kondim, amin a 470 J bizony még 470 pF -ot jelentett. A mai kondik azonban már kódoltak, ahol az első két szám után oda kel tenni annyi nullát, amennyi a harmadik szám értéke. (A 470 esetében egyet sem, tehát 47 lesz.) A kondi megjelenéséből látszik (számomra), hogy hogyan is kell leolvasni, - vagy megmérem...
Persze, ez csak akkor ilyen kritikus, ha "0"az utolsó jegy, hiszen 472 esetében biztosan nincs 472 pF-os kondi, hanem akkor ez 4700 pF.
Szia
Adj neki 24V-ot (a fénymásolók nagy részében ez a rendszerfeszültség) és mérd meg hány Ampert kajál be. Különféle gépekből nekem is van vagy 10-20 ilyen izzósorom, egyszer talán majd használni is fogom őket valamire
Hali !
Már többször kérdeztem, de nem válaszolt senki, ha valaki foglalkozott már olyan LCD-vel ami gyárilag 4 bites ,segíthetne, hogy tudom kitalálni, az LCD megyik kivezetése mi! Ezek az LCD-k gyári azonosítói: DCM1626-D-YTNFD-00 GWMSB990A/E (SM2286) Mitsumi 72-A001A-00 PC1602LRS-CLA-H Bontásból származnak, de szerintem még használhatók. Előre is köszi. Üdv : Z.
Azt a fáradtságot sem veszed, hogy feltegyél egy képet róla...
4 bites? Mennyinek kellene lenni szerinted? Kevés vagy sok a 4 bit neked?
HI!
Álltalában 8bites , lefényképezem, de nem sokban külömbözig egy átla 2x16-os LCD-től! Üdv : Z. Idézet: „Hidegen az ellenállása 12ohm.” Énszerintem ez glimmlámpával nem lenne lehetséges. Ettől függetlenül van nekem ilyen lámpasorom izzóval is, meg glimmlámpával is, de ezek alapján számomra kétségtelen, hogy ez az izzós verzió.
A dobra világít rá, és igazából fogalmam sincs, hogy mi az értelme, de eddig minden gépben találkoztam valami ilyen megoldással. Van izzós verzióm, glimmes verzióm és még ledes is, de a rendeltetésére eddig még nem sikerült rájönnöm.
Hali!
Azt nem elektrosztatikusan törli? Z.
Több féle technika létezik. A dobok sem egyformák. Régebben szelén henger volt a "dob", ha jól emlékszem ott kellett a levilágítás is. (A Sharpoknál biztosan.)
Később jöttek az OPC hengerek, ahhoz már nem használtak levilágítást.
Jó ötlet, megpróbálom megszerezni a kapcsi rajzot.
Köszi! Z.
Hja valami ilyesmi lehet (a gombokat, ledeket ki lehet mérni azzal nincs gond), mert a neten amit találok az mind 8 bites. Ha találomra rákötök tönkremehet?
Kösz Z.
jól kikövetkeztetted és lehet kapni olyan biztit
Te sem egy mai hozzászólásra válaszoltál.
Hello
Valaki meg tudná mondani, hogy mi ez a műszer: UV intensity % ? Mit lehet vele mérni?
Az UV sugárzás mértékét (intenzitását). Ennek a jelentősége az UV sugárzás káros hatásainak kiküszöbölésénél van, ui. az UV sugárzás a bőrnél elváltozásokat (súlyos esetben rákos elváltozásokat is) okozhat, illetve káros a szemre is.
Ez egy analóg műszer és ez van rá írva: UV-intennsity és %-ba adja, meg 0-100-van skálázva.
Azért az emeljük ki, hogy elsősorban a szemre káros az UV sugárzás! Vagyis belenézni egy pillanatra sem szabad, mert visszafordíthatatlan károkat okozhat a szemben. A bőr azért közel sem ennyire érzékeny.
Sziasztok, ma bontottam egy kijelző egységet, valahogy így néz ki : Bővebben: Link
4 1/2-digites, és 220V ról üzemel, működik szépen, csak nem tudom mire jó, a Tipusa amiről semmit nem találtam AN2574 aztán egy kód 1-1-2-P a kódot sikerült kiderítenem, azt jelenti, hogy 220-ról üzemel, van BCD kimenete, 1.999V a bemenete és Plastic tokos. Igazából nem értem, hogy ez tulajdonképpen mire jó, azt sejtem, hogy fesz mérésnél többet tud, erről a hátulján lévő 58db csatlakozó árulkodik. Szóval ha tudtok valamit erről, osszátok meg velem is. Üdv. Doncso
Sziasztok.
Szétszedtem egy rakás hőpapíros nyomtatót, és ezeket az alkatrészeket nem tudtam belőlük beazonosítani. A táp részében volt, feltételezem, hogy feszültség stabilizátorok. Előre is köszönöm a segítséget.
Esetleg 2SD560.
Szia!
Ő lesz az:KSD560
Sziasztok! Van ket alkatreszem-megtudnatok mondani hogy mire tudnam felhasznalni(rajz)? En egy villogora gondoltam,ket ledesre.8 labu ic KA3842B alatta V137C,a masik ATMEL119 alatta 24C08
Szia!
A KA egy kpcsolóüzemű tápegység vezérlő, a másik egy EEPROM memória. Ezekből nem igazán lehet villogót csinálni.
Köszi szépen mind a kettőtöknek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |