Fórum témák
» Több friss téma |
Pontosan, de ugye 4 tekercs van sorba kötve!
Ahogy mondod, a 90 fokra lévők fölött van a mágnes ugyanabban az időpontban. Csatoltam egy videót a működésről, de ebbe már a feszültségkétszerező is be van kötve.
Még egy gondolatot szeretnék hozzátenni a méretezéssel kapcsolatban. 200W-os kétszerezőt építettem, de lehet, hogy rontanom kell rajta. Pontosabban az áramkorlátot kisebbre kell állítanom, mert mikor bekapcsol azonnal 15A-t akar felvenni a generátorból. Szerintem ez megfogja a 3 lapátosokat alacsony fordulaton (nincs akkora nyomaték). Többlapátosnál jó lehet.
Mivel a mágneseim nem a legnagyobbak mint tudjátok arra gondoltam hogy ha duplázom a generátort akkor már nagyobb eséllyel tölthetné az aksit. Valami ilyesmire gondoltam. Mi a véleményetek?
Sőt ha a középső mágneseket egy 6mm-es plexibe süllyeszetem akkor elég 3 sor mágnes is.
Valahogy így.
A feszültség növelök feszszabályzó szerepét is betöltik?
Hasonló mint amit be linkeltem a 623534 hózzászolásban.Én inkább egy másik kereket csinálok a maradék cuccból majd,egy másik helyre(magasabbra és kissebbet).Azert igy akarom hátha az egyik mindig termelní fog.Ez egy tároló siló állandó huzattal(ha üres).
Használ valamelyikötök Baji elektronikás fesznövelőt?
Stabilak a cuccaík?
amíg túl nem terheled addig nincs vele gond. Nálam is az megy. Több darabot is lehet párhuzamosítani, akkor kisebb az esélye hogy túlterheled.
Tegnap este át néztem a bekötéseket, de mindent rendben találtam. Mellékelek 2 képet az egyenirányítók bekötéséről nézzen rá valaki, hogy jól van e ez így.
Igy,első nézetre helyesnek látszik a bekötés.Azért csak jó lenne bemérni külön,külön,mindeggyik hidat ohmmérövel,elöször kis ohm-on,(esetleges hidszakadás)majd ismételd meg a méréseket,nagyobb ohm lépcsön,(megaohmos skálán)ha nincs e visszavezetés valamelyik hidon.(diodán) Ha minden rendben,akkor mégis csak a tekercs belső bekötéseivel lessz a gond.A három kivezetést is mérd le ohm-mérövel,nagyon közeli értéket kell kapj.Ha eltérnek egymás közt,akkor szintén a belső bekötésekkel lessz a gond.
Rendeltem kettöt,csak nem kérdeztem meg hogy a feszszabályzást is megoldja-e.Nálad van külön szabályzó vagy 12v felett ez is leszabályoz?
Elképzelhető, hogy az egyenirányító hibásodása okozza az amper hiányát? Ha igen, akkor lehet, hogy az előző tekercstömböm sem volt hibás mivel ugyan ez a három dióda volt rajta
Melyik végén mérjek ellenállást a diódán? Pozitív és a negatív között? Milyen értékekre számítsak?
A Baji elektronikás fesznövelő nem végzi el a szabályozást. Az mindig kétszerez, ezért le kell kapcsolni, ha sok lenne a fesz. Amit én használok az stabil 28V-ot ad ki (24V-os a rendszerem) és nem kell kapcsolgatni. Viszont ahogy előzőleg írtam az mindig a 28V-ra törekszik, tehát mikor kicsi a bemenő fesz, nagy áramokat kíván a bemenetére ezért szükség van a lapátokhoz állítani a felvett áramot (hogy ne fékezze le).
az enyém ugyan igy néz ki akkor lehet hogy azis szervomotor?csakaz enyém180 voltos,180wattos és a 3 nappal ezelötti szélben termelt is. volt még 35 voltis rajta meg kb:200-500mA.az ado-vevömmüködött is rolla 8voltos stab kockárol adáson 50 mWattal.szerintem a 24voltosverziok nem termelnek alacson fordulaton csak vagy 4-5voltot.ha dc motort akarunk minden féleképpen használni generátornak akkor lehetöleg minnél magasabb legyen a feszültség és áramerösség tartománya,hogy kis fordulaton kellö energia legyen rajta.az én elméletem szerint+tapasztalatom szerint ha az auto generátor is 220as lenne és ugyanigy kevés polusszámmal rendelkezne akkor biztos hogy alacsonyabb fordulaton kilehetne venni a 12 voltot.
ilyen elektronikanekem is elkéne ha jol értem kis fesznél felviszi 28 ra nagynál meg le 28ra ez jo. megoldhato lenne 12 voltra is a kapcsolást feltudnád rakni?
Hogy milyen értékeket kell mutasson a müszer?.Ez az alkalmazott müszertöl függ.Amennyiben digitális,univerzális müszered van,akkor a dioda méröre kapcsolod,és ott,vezetö irányba kb.45O-55O között kell legyen a helyes érték.Záró irányba 1,ami semmi féle visszavezetésre utal.(ezek lennének a helyes értékek) Ha másféle müszert használsz(pl analog,tüs.) akkor az alkalmazott müszertöl függ.Persze a legjobb lenne ha egy uj, ugyanolyan hiddal vetnéd össze a méréseket.Gondolom M.-on se tul drágák.Esetleg egy elektronikában jártas,valamelyik haverod is besegithet a mérések elvégzésébe.
Ezt a problémát akkor hogy lehet meg oldaní?
Szia Tirex.
Megvan már a hiba? A tekercseid és a mágneseid számának aránya helyes. Miért nem használsz egy háromfázisú diódahidat? Ez 6 db diódát jelent. Kisebb a veszteség mint a jelenleginél. Amit én gondolok. Túl magas a menetszám, elég vékony a huzal, emiatt magas a generátorod belső ellenállása. Túl sok rajt a veszteség. Nem kritizálni akartam, mert ezt valószínű Te is tudod.
Én ilyennel raktam össze tökéletesen működik.
3 fázisú diódahíd 1600V 35A (SKBPC3516) DIÓDAHÍD nettó ár: 1 108,00 Ft Itt találtam. http://katalogus.elektrokontha.hu/ http://katalogus.elektrokontha.hu/alkatresz/DB35-12.pdf
"Miért nem használsz egy háromfázisú diódahidat?"
A képeken felismerhető, hogy a Graetz-ek váltakozó bemenete össze van kötve, a diódák párhuzamosan kapcsolódnak. Azaz 6*2 dióda van 3 fázisú hídba kötve.
Erről mjoy tudna bővebben írni. Ugy tudom vett még hozzá egy feszültség-komparátor áramkört. Mikor már amugy is eléri a generátor a töltőfeszültséget, a komparátor egy relén keresztül lekapcsolja a kétszerező áramkört.
Szia!
A 0.8mm-es huzal állítólag nem vékony. A javasolt huzal vastagságok közt van. Az előző tárcsám valóban 0.4mm-es huzalból volt és ott tuti hogy az miatt volt kevés az amper. De a 0.8-asnak már jónak kellene lennie. A menetszámmal meg sajnos nem tudtam mit kezdeni, mert kellett ahhoz hogy kis fordulaton is meg legyen a feszültség. A dióda bekötése valóban úgy van ahogy azt erbe mondja. Azzal sem lehet gond. Mindenesetre most fúj a szél és töltődnek az akkuk. Bár elég lassan. Nagyjából 5 óra alatt nyomott beléjük 4V pluszt. De igazából nem tudom, hogy ez jó vagy rossz. Reggel 6-kor 46,7V-on állt a műszer. Most 50V. Ma vettem egy analóg ampermérőt. Este rá kötöm. Kíváncsi vagyok azzal mit mérek. Veszek még 3db 35A-es egyenirányítót is holnap és kicserélem a most rajtlévőket. Az a baj hogy reggeltől estig melóvan és mire haza érek sötét van mint a csollányos zsákban.
Ha 1 tekercsen 2 ampert mértél,akkor a kész kapcsolásnak is tudnia kellene 50 volton is.
Én így gondolom.Persze ha bele van "tekerve"a kívánt teljesítmény fizikailag a generátorba. Itt is fújogat a szél,csak sajnos szokásos lökésszerű hullámokban( Itt soha nincs folyamatos állandó szél.
Azért egyátalán nem mindegy, hogy akkura kell dolgozni, vagy valami ohmos terhelésre!
Szóval a kérdés az, hogy mivel lett megmérve az a 2A/tekercs. Idézet: „Persze ha bele van "tekerve"a kívánt teljesítmény fizikailag a generátorba.” Na ezen szöget ütött a fejembe. Lehet hogy a lapátokon kell alakítanom, hogy nagyobb nyomatéka legyen. Azt az egészséges morgását a generátornak amit kéne hallanom azt nem hallom mikor forog a cucc.
Multiméterrel mértem 2A-t kézzel megforgatva.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |