Fórum témák
» Több friss téma |
Satuval lejön az alaplapról könnyen!
Úgy kell befogni,hogy oldalirányban meg tudd roppantani! Ha raksz a mágnes mellé egy rudat,vagy hasábot,ami picit túllóg az alaplapján. És a vinyó mágneseket nem kell alábecsülni. Sajnos rossz irányba vannak polarizálva.Ennyi bajuk van csak.
Nekem a 15-ös fordulatott meg kell harmadolnom mert általában annyít forog a kerekem.Újjab áttételt kell még csak a végére befogok sokalní,biztos hogy a generátoron is állítaní fogok.
Felére vettem légrést 8 ford/percen indul a töltés és még mindig van 5-6mm légrésem,most már a keréken hangolom tovább.
Nálad van beépítve feszszabályzó? A töltést hogy mérted,multival magán az akkun vagy közé tetted a töltő vezetéknek?Nálam teljesen más értékeket mutatott a két mérésnél,az akkun tizedeket változott a másik módon felment 30v-ig alig nagyobb fordulatnál.(és utána ha nem tekertem lassan lépegetett vissza az akku fezsültségére)
Lehet hogy a müterhelés kavarbe a haver nem azt a diodát tettebe amit mondtam és izzónak sem passzol a teljesítménye 2w-nál kissebb,elötte 5w tettembe végül is müködött?
Mivel az akkuk tultöltése elég káros az akkukra nézve,természetesen a töltöfesz tullépése is ua. Ezért töltésszabályozó mindenképpen kell.Ha már feszkétszerezöt alkalmazol,jó volna ha stabilizálnád a kimeneti feszt 28,4 voltra,igy nagyon megkiméled az akkudat a korai elöregedéstöl.
Tudsz esetleg valamí jó megoldást vagy marad a komparátor?
Szerintem is túl kicsi a vinyómágnes. A neodynium mágnesek Curie pontja 310 °C. Itt olcsón kaphatsz mágneseket: Bővebben: Link.
Nincs szabályzóm.
Lúgos akksim van Nem üzemel a duplázó,mert kicsi nálam a teljesítmény... Mire a duplázót meglöki,addigra már szinte megvan a bemeneten a kívánt feszültség. Ez a duplázó nekem nem fog összejönni.(a gyári biztos sokkal jobb) Tavasszal áttételeznem kell. Még nem optimális az áttétel! Ha üresben méred a duplázót,kell rá tenni mindenképpen terhelést.Mindegy milyen kicsi! Mert egy kondenzátor van a duplázó végén,az töltődik fel. Ha nincs rajta terhelés,nagyon soká ürül ki.
Hol vettél lugos akkut?Én is kerestem de nem igazán találtam pedig a perion gyárt állítólag.
Vinyomágnessel is lehet generátort késziteni,ha tekintetbe veszed hogy páronkét2-4 wattot ,,,termelhetsz,,,.Ezért is irtam egy elöbbi hozzászolásomba,hogy vinyomágnesböl jó sok kell.
...innen iszonyat drágán rendelhetsz mágneseket...
A normál ár kb dupláján. Még ennél olcsóbb is van!
Eddig (ma) szétszedtem 44 db 3,5"-os HDD-t. Az eredmény 8-6-5-4... db egyforma. Ezek között van az 1,6 mm vastag, ~2cm2 felületűtől kezdve a 4 mm vastag, ~6 cm2 felületűig mindenféle.
Most melyikre mondod "páronkét2-4 wattot ,,,termelhetsz" ? Méregettem néhányat, az újabbak (10-15 év!!!) úgy 1T körüli remanenciával rendelkeznek. Ja! Nem ártana átbújni a nyelvtankönyvet! Vagy legalább ne kapkodd el a hozzászólásaidat!
Az enyémbe 50×20×5 mégnesek vannak duplán azaz egy centi vastagságúra rakva és ennek az ára 840Ft/db volt.
Én itt vettem http://www.borsmagnet.hu/magnes-neodimium.html
Ajándékba kaptam...
6 V 105 Amperorás. Nekem udvari világítást viszi. Szürkületkapcsolóval. Hibátlanul üzemel több mint 1 hónapja folyamatosan . Van egy kis napelem is rajta. 4 kerti szolár lámpa sorbakötve. 11Voltot nyom,és kb 40 ma-t
Holnap megkérdezem az accusaled kft-nél mennyíbe kerül.A feszszabályzóról se teszek le.Mennyíre nem érzékeny ez a tipus a töltöfeszre?
Ami mágnest eddig vinyobol termeltem ki,egyik se haladta meg a 2 mm vastagságot,alaplap nélkül.A szélesség,ill hosszuságuk pedig az 1-2 cmt.ezekre a mágnesekre értettem a 2-4 wattot páronként.és ezt már számitási alapnak értem.Ui. UxI=W.Ennek alapján már könnyü kiszámolni hogy pl.12 voltra kb.O,2-O,3 A.-t vehetsz le tekercsenként.Számold ki kb.hány tekercsre ill.mágnes párra lessz szükséged mondjuk 5O Watt teljesitményre.A 4 mm vastag/6cm2-es mágnespár már valszeg elérheti a 4-7 wattot is.Persze a legprecizebb számitásokra is ráverhet a gyakorlati mérés.Ami a nyelvtan könyveket illeti,valamennyire igazad lehet,de szeretnélek emlékeztetni hogy több nyelvet beszélek szinte anyanyelvi szinten,és ezeknek a nyelveknek a hatását néha nehéz ellensulyozni.Gondolj pl.amerikábol hazatért honfitársaidra,akiknek a beszédén nagyon is érzödik az angol nyelv kihatása.(a magyar nyelv sokszinüségét itt meg se merem emliteni)
Érdekes! Én németül is tudok helyesen írni.
Igaz, angolul még nem mindig.
Ha a lúgos akksira gondolsz,kifejezetten szadizásra tervezték!
Nem kényes .... Cserébe csak a TÖREDÉK ampert tudja leadni,mint az ólomakkumulátorok. És a hatásfoka is kevesebb egy kicsivel.
Ezek nagyon fiatal vinyók!
A többtányéros vinyókban vannak a "normálisabb" mágnesek.
5,25"-osokban külön léptetőmotor mozgatta a fejeket, lineáris motor egyenes mágnessel, ívelt hasábmágnessel készült a fejmozgató... 20 MB 1 tányér külön léptetőmotor. 80 MB 4 tányér 2 db ívelt hasáb között, mint a Deprez műszer.
Ilyeneket már nehéz találni, különösen nagy mennyiségben. Elég jó képet ad az eddig szétszedett 3,5"-osok sokfélesége. 40 MB-tól 80 GB-ig 44 db. 160 GB ma már 1 tányéron van.
Ez a teljesítmény számolás érthetetlen. " pl.12 voltra kb.O,2-O,3 A.-t vehetsz le tekercsenként." Miért? Ez csak dobálózás a számokkal.
azért csak lassan a testtel.A lúgos akkumlátor töltése sokkal kényesebb az olóm akksinál.Szadizásra is való szemben az olommal élettartalomban,mivel kémialag teljesen megforditható folyamat játszodik le bene.
Hátránya még a lugosnak,hogy a szállítás közbeni rázkodás nagyon megviseli illetve a mérete nagyobb ezért nem terjedt el inditó akksiként.Viszont tárolóként sokkal jobb nem ritka a müködő 30 éves darab.
"A belinkelt képemen 3,5"-os HDD van."
Láttam. XX(X?) éves... Talán egyet-kettőt még múzeumból lehetne "szerezni". MÉH telepen fellelhetők 2-10 évesek. Ellenben abban valószínűbb, hogy a lehar által emlegetett valamivel gyengébb szamárium mágnes van. Némelyik 15 évnél régebbiben még fekete festetlen mágnes is akad. A maiak viszont pici méretben is iszonyat erősek. >>Neodimium.
Nem számokkal való dobálozás,hanem egy elsö megközelitésnek szántam,amikor ránézel egy mágnesre,ugy saccra tudd felbecsülni(kb.) a várható teljesitménytTermészetesen ez nem helyettesiti az esetleg pontos beméréseket.Hogy egy kis székely humorral éljek,amikor használt autora alkudozott,megkérdezte az eladot : mondja kérem,hánylóerös ez az autó? -1O5 feleli az eladó.És mondja kérem?biztosam megvan mind a 1O5?.Erre az eladó,hát kérem, lehet hogy a legutobbi Csiki utamom néhányat megevett a farkas,de a legtöbb biztosan megvan.
Az accusealed már nem forgalmaz lugos akkut.Tud valaki forgalmazót-gyártot?
Új lúgos akkumulátort nem érdemes venni. Mivel általában ipari célra készülnek, abból is csupán bizonyos területre, nem f..ssák úgy a gyárak, mint az ólomakkumulátort. Emiatt az ára is olyan, amilyen. Legalább nagyságrenddel nagyobb az autóindítóknál. A savas Solar akkuk is kb kétszer annyiba kerülnek. Többünk szerint indokolatlanul.
Lúgos aksit legfeljebb úgy érdemes beszerezni, ha valahol selejteznek vagy elkap az ember a MÉH-ecskéknél egy szállítmányt. De ha ragaszkodsz hozzá, nézd meg a Permanent KFT-nél. Náluk Li-ion járműhajtó akkumulátort is lehet kapni.Permanent KFT A "Zöld" autó címszó alatt keresd.
Sziasztok
lehetséges autogenerátort ugy áttekercselni hogy kissebb fordulatszámon is müködjön? |
Bejelentkezés
Hirdetés |