Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Lapozás: OK   13 / 170
(#) El_Pinyo válasza FlashJimmy hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Szia!
Nekem sajnos nincs vele tapasztalatom, de van egy videoblog, amin bemutatja a blog szerkesztője a szkópot kívül-belül és megosztja tapasztalatait. Szerinte jól tervezett, használható műszer.
Itt a videók vannak a szkópról, itt pedig az említett blog.
Remélem segít a döntésben!
Üdv.
(#) mrsad hozzászólása Feb 19, 2010 /

Sziasztok,

akit DSO vásárláson töri a fejét, annak Rigol DS1052E (DS1102E) vonatkozású kérdéseire szívesen válaszolok.
(#) TAKLACO válasza mrsad hozzászólására (») Feb 22, 2010 /

En szinten a rigolra voksolok.

http://drieg.sweb.cz/rigol.html
(#) manta-z hozzászólása Feb 23, 2010 /

Sziasztok

Most készülök vásárolni egy GW Instek 1152A típusú szkópot. Esetleg van valakinek tapasztalata ezzel a márkával? Az egyik magyarországi forgalmazótól 216eFt+ÁFÁ-s ajánlatot kaptam. Bármilyen vélemény, ötlet, meglátás érdekelne.

Előre is köszi.

http://www.gwinstek.com.tw/en/product/productdetail.aspx?pid=3&mid=7&id=42
(#) oldmann válasza TAKLACO hozzászólására (») Feb 23, 2010 /

Én is bár az "elektromodulator dva" részemre könnyebben lefordítható mint a link
(#) TAKLACO válasza oldmann hozzászólására (») Feb 23, 2010 /

A linken legalabb megtekintheted belulrol .Ami azonnal latszik nem amator munkarol van szo tetszetos dobozba csomagolva.A kepekhez nem kell szotar...
(#) simop válasza TAKLACO hozzászólására (») Feb 23, 2010 /

Sziasztok!

Nézzetek körül itt:

www.ageta.hu

Üdv:Simop
(#) oldmann válasza TAKLACO hozzászólására (») Feb 24, 2010 /

Bocsánat a viccelődésért. A link mögötti képek valóban hordoznak új információt. Habár én is eldöntöttem, hogy Rigolt veszek, de csak márciusban lesz rá pénzem, kíváncsi vagyok viszont arra, hogy miként fog viselkedni a gari után.

A mai fogyasztói társadalom hoz némi kellemetlenséget a termékek várható élettartamával kapcsolatban. Nekem pl. most ment tönkre a második DVD lejátszóm 2004 óta. Nem az 5000 Ft-os Tesco minőség, de nem is egy Harman Kardon. Mindkettő kb. 30 e HUF volt új korában.

Szerintetek 5 évet el lehet várni egy szobában tartott Rigoltól?
(#) oldmann válasza mrsad hozzászólására (») Feb 24, 2010 /

Szia Msrad,

mint felhasználó vannak tapasztalataid? A DS1052D-t (a logikai analizátoros típust) is ismered?

o
(#) Petjaa hozzászólása Máj 24, 2010 /

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy mi a véleményetek az Atten oszcilloszkópokról? Képek alapján ugyan az mint a Rigol mégis feleannyiba kerül.

Üdv Petjaa
(#) kadarist válasza Petjaa hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Szia!
Kínai, mint a Rigol. Tektronix koppintás. Teljesen korrektnek néz ki. Persze az ár a sávszélességtől függ.
(#) Petjaa válasza kadarist hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

És mennyire használhatókat ezek a szkópok? A Rigolról aránylag jókat olvastam, persze tudom egy Tektronixal sosem fognak versenyezni.
(#) kadarist válasza Petjaa hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Nem tudom, hogy mennyire jól használható, nincsenek tapasztalataim a kínai szkóppal kapcsolatban. A cégnél Tektronixok vannak. Viszont azt tudni kell, hogy Kínában több száz cég foglalkozik műszergyártással, más-más márkanév alatt, de gyakorlatilag azonos béléssel.
(#) Petjaa válasza kadarist hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Akkor lényegében ugyan az van minden név mögött.
Köszönöm a segítséget.
(#) mex válasza Petjaa hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Van egy ilyenem.

Talán egy hete bekapcsoltam, és a bejelentkező képernyőn túl nem tudtam lépni...
Egyszerűen lefagyott, sokadszori próbálkozásra tudtam csak elinditani. Rejtély mi okozhatta, de azóta rendben működik.
(#) Petjaa válasza mex hozzászólására (») Máj 25, 2010 /

Helló!

És azon a hibán kívül más egyéb gond volt vele?
Mennyire vagy vele meg elégedve?
(#) szeva000 hozzászólása Máj 27, 2010 /

Sziasztok!

Egy TELEQUIPMENT DM 63-as szkóp mit ér mostanság?
(#) kadarist válasza szeva000 hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Szia!
34 ezret ér.
(#) szeva000 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Hali!
Most nézegetem a vaterát .Még találtam egy HAMEG HM-605-öt.A DM63 tároló funkciója nem tökéletes,a hamegen meg a Delay poti hibbant.
Melyik érné meg jobban?
(az a baj,a hamegről sem találik manualt,de ha jól tudom ebebn van alkatrészvizsgáló funkció?ha igen,akkor lehet ez nekem jobban jönne.)
(#) kadarist válasza szeva000 hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Amelyik sávszélességben (megahertzben) többet tud, az a nyerő. Jelen esetben a Hameg nyer a 60 Megahertzével a Telequipment 25 -ével szemben.
(#) szeva000 hozzászólása Máj 29, 2010 /

Hali!
A linken szereplő mérőfejekről van valakinek tapasztalata?Egyáltalán érdemes megvenni?
(#) vikipapa hozzászólása Máj 29, 2010 /

Helló mindenki. Lenne egy olyan kérdésem hogy kinek-mi a véleménye az RFT eo212-es szkóp-ról. Ez lenne az első szkópom, majdhogynem tanuló jelleggel használnám. Az ára se túl nagy (10ezer alatti). Megéri megvenni? Köszönöm a válaszokat. Ha jól tudom Skori-nak Eo213-asa van, és az egész jónak tűnt. Bár nem tudom mennyi köze van az Eo212-höz
(#) Norberto válasza vikipapa hozzászólására (») Máj 30, 2010 /

Amennyiben nem leharcolt darab, úgy tanulási vagy kísérletezési jelleggel sokszor és sokáig hasznát veheted.
(#) vikipapa válasza Norberto hozzászólására (») Máj 30, 2010 /

Köszönöm a gyors választ. Hétfőn "szemrevételezem". Az egyik (hozzáértő) tanáromtól veszem. Azt mondta hogy az előlap egy kicsit fakó, de azon kívül semmi baja. Csinálunk próbamérést és ha nekem megfelel akkor 8ezerét az enyém. Ha jól tudom, akkor 10MHz-s, egy csatornás a műszer.
(#) vikipapa válasza Norberto hozzászólására (») Máj 31, 2010 /

Helló. Megvan a szkóp, nem Eo212 lett hanem Eo201. Nagyon jól működik, csak az előlapról a papír belülről "lehámlott". Esetleg nem tudod honnan tudnék szerezni hozzá papírt? Esetleg egy képet ami alapján tudnék újat nyomtatni bele? Köszönöm
(#) kadarist válasza vikipapa hozzászólására (») Máj 31, 2010 /

Szia!
Képek a szkópról: Bővebben: Link
Másik kép: Bővebben: Link
(#) Norberto válasza vikipapa hozzászólására (») Máj 31, 2010 /

Szia!

Ebben a hozzászólásban találhatsz egy kis segítséget: Bővebben: Link

Valamint csatoltam 2 képet a netről, az előbb találtam.
(#) vikipapa válasza Norberto hozzászólására (») Máj 31, 2010 /

Helló. A másik amit nagyon kerestem az a leírása volt. Csatoltam egy linket a szkópomról, itt fényképeztem a szobában. Az a baj hogy nem tudom róla "lementeni" a maradék papírt, de ha letudnám akkor scanner-> egy kis alakítás/javítás -> nyomtatás -> visszaillesztés. Úgyhogy engem tényleg csak a szimpla előlap-kép kellene. Köszönöm az eddigi dolgokat is.
(#) Norberto válasza vikipapa hozzászólására (») Máj 31, 2010 /

Értem. Ebben viszont sajnos nem tudok segíteni.
(#) water válasza szeva000 hozzászólására (») Máj 31, 2010 /

Ha lehet hinni az árlistának akkor igen. Hasonlókat rendeltek nekem Hong Kong-ból, 2200Ft-ra jött ki az ára szállítással együtt. Mivel kínai biztosan nem fog annyit bírni mechanikusan mint egy profi kábel, de azok 3x-4x ennyibe kerülnek és elektromos szempontból szinte nem is jobbak. Vizsgáltam rövid (néhány és néhányszor 10ns-os) tüskéket mindkettővel és szemmel épphogy észrevehető különbség van a drágább javára.
Következő: »»   13 / 170
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem