Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   54 / 211
(#) zenetom válasza Hp41C hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Kicsit nagyobb mint a negyed W-os ellenállatok.

Kép(1).jpg

(#) Hp41C válasza zenetom hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Szia!

A 100mA-esnek az átmérője 2.5 mm, a hossza 7.5 mm kivezetés nélkül...

Szia

Akkor ez jó lesz, köszi!
Viszont lenne egy kérdésem.
Itt Bővebben: Link a VDD-re nem kell ugye semmit se rákötni mert azt az USB-ről kapja? Csak jelzésnek van ott?
(#) zenetom válasza zenetom hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Közbe átterveztem az egészet Sprint Layout 4-be (pdf-be csatolom). A PIC lábtávolsága nem biztos hogy jó azt majd még megnézem..
(#) vicsys válasza zenetom hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Nézd csak mit találtam itt a topicban:
Bővebben: Link
(#) Hp41C válasza zenetom hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Szia!

Még egyszer megkérdezem: Érdemes-e ekkora munkát beleölni abba a verzióba, ami nem állítja a pic tápját? Ha már áttervezed a nyomtatást, az új kontrollerek igényét figyelembe kellene venni. Egy ilyen eszközt nem két-három hónapra, hanem évekre épít az ember. Ennyi idő alatt egy tucat új fejlesztésű, olcsó, de alacsony feszültségű kontroller fog megjelenni. Inkább megérné most beletervezni az a néhány alkatrészt (MCP6002, IRF7314), mint hamarosan egy újabb verziót építeni...
Lehet, hogy mégis Neked lesz igazad, akkor már valami mást kell majd használni....
Az ICD2 supportja a összel megszűnik ("Please consider the MPLAB ICD 3 (DV164035). The MPLAB ICD 2 is not recommended for new designs and will not support new MCU or dsPIC devices released after September 2010."), az újabb típusok kezelését már csak az ICD3-ba teszik bele (abban meg egy fpga áramkör van...), a PicKit2-nél is megjelent már az első mondata "Please consider the PICkit 3."...

Szia
(#) watt válasza Hp41C hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Idézet:
„a PicKit2-nél is megjelent már az első mondata "Please consider the PICkit 3."...”

Hamarosan eljön az idő, hogy előkerülnek az egyedi égetők, és programok, mert a PICKit3-at nem nagyon érdemes utánépíteni(eleve egy kalap kaki lett).! Fetéve persze, hogy valóban annyira jók lesznek az új típusok, hogy a régiekkel már nem érdemes építeni!?
(#) Hp41C válasza watt hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Szia!

Arra próbálom rábeszélni Zenetom-ot, hogy egy az újabb kontrollereket is kezelő verziót építsen - kevés sikerrel... Remélem, hogy az új kontrollerek jók lesznek (24F64GA002-val és 16F1936-tal kísérletezem - nem tetszik, hogy egy lábat lefoglal a Vcap), és reménykedek, hogy a PicKit3 (PicKit4) használhatóbb lesz....
Ha valamiért áttervezzük a PicKit2 áramkörét, az az, hogy az USB tápból előállított magasabb feszültségről működő stabilizátorról kapjon 5V-ot ...

Szia

Szuper.
Nem bántásként írom, de inkább egy stabil, működő verziót akarok, amibe szinte nincs hibalehetőség. Mire eljutok odáig hogy az új PIC-ekre szükségem legyen... hát szerintem az nem most lesz
(#) icserny válasza zenetom hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Idézet:
„Csak jelzésnek van ott?”

Az azonos nevű (pl. VDD és GND) pontokat össze kell kötni. Nincs behúzva a rajzon minden összekötő vonal, csak nyíl, vagy földelésjel jelzi, hogy valahová csatlakozik).
(#) icserny válasza watt hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Már sokat gondolkodtam azon, hogy miért "dobta" a Microchip a rendkívül sikeres PICkit2 termékét? Csak nem azért , mert nem bír már versenyezni a kínai klónokkal? Az E-Bay hirdetései között már 26 $-os PICkit2 klón is van, ráadásul PICkit3 kinézetű dobozban... Bővebben: Link
(#) zenetom válasza icserny hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Juj ez most "égő" kérdés volt részemről
Sebaj, remélem nem látták sokan
(#) watt válasza icserny hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Van benne valami!
(#) roland79 hozzászólása Feb 21, 2010 /

Sziasztok!
Végre megszületett az én PICKit2 klónom is... nagyon nagy köszönet Hp41C-nek a segítségért. Egyenlőre csak 5V-os PIC-eket tudok programozni, mert U5P helyen nem a megfelelő fet van, de ha minden igaz akkor hamarossan meg kell hogy érkezzen az IRF7314 is.
Ime néhány kép a művemről
(#) sucuka válasza watt hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Hát nem örülök neki amit mondtál.
Idézet:
„PICKit3-at nem nagyon érdemes utánépíteni(eleve egy kalap kaki lett).”

Épp azon gondolkodtam, hogy PICkit2 helyett inkább a 3-at "klónozom".
Mivel az FPGA-tól messze vagyok, mint ide МОСКВА, ezért nem valószínű hogy ICD3 készítésre adnám a fejem.
Ha pedig valaha eljutok arra a szintre, hogy nem csak hobbi lesz, hanem "megélhetési" lehetőség, akkor úgyis gyári fejlesztőeszközöket veszek majd...
(#) zenetom hozzászólása Feb 21, 2010 /

Végre nekem is kész a panel
Már csak az IRF9Z34 kell meg a PIC.
De az még másfél hét, hogy birom ki addig?
szerk.: ja és filccel csináltam.
(#) Hp41C válasza zenetom hozzászólására (») Feb 22, 2010 /

Szia!

Gratulálok....
Az átkötéseket az előző project alkatrészeinek levágott lábából szoktam csinálni, pontosan méretre hajlítva (C0nr@d-nál lehet kapni szemmértéket - műanyag hajlítósablont - hozzá), tövig beültetve. Szebben néznek ki...

Szia
(#) hormi hozzászólása Feb 22, 2010 /

Üdv mindenkinek Sziasztok
Olyan kérdésem lenne hogy ki e lehet nyomtatni az egész témát" PICKit2 klón építése"..??Mert ennyit nem tudok elolvasni a monitoron.. :zavart2: :wow1:
(#) watt válasza hormi hozzászólására (») Feb 22, 2010 /

Az oldalamról biztosan! (Ott még a színek is jobbak, nem viszi szét az ember szemét a fehér háttér! )
(#) hormi válasza watt hozzászólására (») Feb 22, 2010 /

Az már megvan ...Köszönöm!!!
Csak erről is szerettem volna elolvasni mindent mivel most állok neki a pic-ekkel foglalkozni.
Azért köszönöm.
(#) zenetom válasza Hp41C hozzászólására (») Feb 22, 2010 /

Köszi, az átkötések nekem is zavarják a szemem, megszokásból csináltam így
(#) watt válasza hormi hozzászólására (») Feb 22, 2010 /

Az itteni cikk ugyanaz...
(#) kaqkk válasza zenetom hozzászólására (») Feb 22, 2010 /

Én vettem vagy 50db 0 ohmos "ellenállást " ha szépen akarok átkötést csinálni (elég ritkán kell) akkor azokat használom . Senki meg nem mondja első látásra hogy az csak átkötés
(#) zenetom válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 22, 2010 /

Frappáns megoldás
(#) sucuka válasza sucuka hozzászólására (») Feb 22, 2010 /

watt, megtudhatom, hogy miért mondtad a PICkit3-ról amit mondtál? Komoly érveket várok, mert ezen áll, vagy bukik, hogy mit építek.

A PICkit3-ban 24-es sorozatú PIC van, arra mivel tudom feltölteni a firmware-t? Az ICD2 vajon megteszi?
Köszi!
(#) patexati válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 22, 2010 /

Nekem meg van (kaptam) egy kiló kerámia kondi valahol kidobták de zsír újak én ebbe a zacsiba matatok ha átkötés lell Még egy 20 évig elég erre a célra szerintem
(#) watt válasza sucuka hozzászólására (») Feb 22, 2010 /

Idézet:
„mert ezen áll, vagy bukik, hogy mit építek.”

Lemaradtam valamiről? Tudomásom szerint nincs PK3 klón! Néztem régebben, de hogy én utánépítsem, kicsi a valószínűsége, inkább megírom magam a vezérlőprogramot, ha olyan PIC-et akarok használni(ennek is kicsi a valószínűsége), amit nem kezel a PK2!

Az érvek miatt keress rá a PK3-ra és találni fogsz egy csomó érvet és videóra hivatkozást is(trudnai-tól, azt hiszem). Lehet, hogy a PIC Miértekben van!
(#) sucuka válasza watt hozzászólására (») Feb 22, 2010 /

Nem maradtál le semmiről.
Mindössze arról van szó, hogy előbb-utóbb a PICkit3-at is klónozni fogják, mert a kapcsolási rajza ugyanúgy bent van a júzer manuálban. Tehát már csak a firmware hiányzik, az meg szerintem csak idő kérdése, akárcsak az áramkör utánépítése...
(#) watt válasza sucuka hozzászólására (») Feb 22, 2010 /

Akkor csak azt nem értem hogyan akarod most utánépíteni?
(#) Hp41C válasza sucuka hozzászólására (») Feb 22, 2010 /

Sziasztok!

Szerintem, ahogy a PicKit2 firmware benne van az MpLab telepítő csomagban, a PicKit3 -ét is ott kellene keresni (PK3FW_012505.jam)...
Találtam már PK3 klón kapcsolási rajzot, nyáktervet, de tele van olyan alkatrészekkel, amit nehéz beszerezni: 50 - 500mA öngyógyuló biztosíték, 74AHCT1G125, 74LVCT45... , de nem reménytelen...

Sziasztok
Következő: »»   54 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem