Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ez sima hárító szöveg, elvégre leesne a karikagyűrű az ujjukról, ha azt kellene mondaniuk, hogy basszus, nem tudjuk.
Ha valóban az lenne a gond, akkor a TV adással is problémák lennének, hisz ugyanazon a koaxiális érpáron jönnek. Ha egy zavar szélessávú, akkor mindent megküld DC-1 GHz-ig, márpedig a kapcsolóüzemű-, és motorzaj az ilyen.
Szép jó estét Mindenkinek! A hét végén nem voltam itthon, ma este jöttünk meg. De haza felé elmentem Eger közelébe egyik ismerős pincészetébe és hoztunk 3 féle bort . Vörös szárazat, vörös édeset és egri szürkebarátot.Itthon nyomtam egy fél szilvát,megvacsoráztunk és végig kóstoltam a borokat.Legjobban az egri szürkebarát ízlett, azt többször is teszteltem. Úgyhogy nálam nyoma sincs a pesszimista-egyesek szerint realista- hangulatnak ami a topikon eluralkodott az utóbbi órákban. Tungsram már ismeri a boraimat többször küldtem már Neki fénypostával.
Elérjük vajon az 1000 főt, vagy már csak csökkeni fog ez a szám?
Kontaktlencse és hajfesték. Kis optikai tuning.
Már csökken is, méghozzá meredeken...
Vége móúnika shavnak, mehetnek a pasik focit nézni!
Kár volt linkelni mert emlékeztem amikor mérges volt.
44-ben már a németek gyakorlatilag lefeküdtek. Tehát semmi nem indokolta az ő részvételüket nem beszélve, hogy mit összebénáztak a partraszálástól Berlinig. Inkább Sztálintól volta begyulladva. A kommunista ezsméket meg kellett állítani. Nem beszélve arról, hogy a nemzetgazdaságuk köszönhetően ennek megugrott (hadiipar). 56-ban mint Európa és mint Amerika szégyelhette magát, hogy bennehagytak minket a sz.Itt a mai napig vannak még tisztázatlan pl miért kellett a szövetségeseknek Drezdát lebombázni 98%-an ahol hadiipar nem volt csak 170000 ember pogári áldozat.Egy pár éve kértek elnézést illetve bocsánatot Németországtól..
Nos, '44-ben a németek még olyannyira nem feküdtek le, hogy abban az évben szállták meg Magyarországot. Az amik '41-ben léptek be a háborúba, nekünk '42-ben üzentek hadat. Nem a partraszállás volt az első európai hadműveletük. Szerintem köszönettel tartozunk nekik, hogy visszaugrottak besegíteni az öreg kontinensre. És maguktól hazamentek utána, nem úgy kellett kirugdosni őket egy alkalmas pillanatban, mint az oroszokat. A háború előtt úgy gondolták, a komcsik veszélyesebbek a náciknál. Ez az álláspontjuk azonban elég hamar megváltozott. '56-ról az a véleményem, hogy itt a környéken volt még egy pár ország hasonló cipőben. Értük miért nem szól a kesergés? Rajtuk segített a nyugat? Egy frászt. A lapok le voltak osztva, és abban a világhatalmi (egyensúlyi) helyzetben nem volt lehetőség a változtatásra.
Az amerikai nép sosem önzetlen. Nem a két szép szemünkért segitettek minket, európaiakat. Az amcsi oylan, hoyg egyik pillanatban a szövetségesed, a másikban a hátadba döfi a kést, és megforgatja.
A mellékelt kép mutatja. A horogkeresztes csizma képe alatt Washington DC található. Azaz: ha a náci Németország legyőzi Angliát - az annó nagy erőforrásokat kötött le -, olyannyira megerősödik, hogy adott esetben Amerikát is fenyegetheti, nem csak közvetve, hanem közvetlenül, fizikálisan is. Azaz: az ameriaiak a rongyos életüket féltették, és nem Európával rokonszenveztek. Magukkla voltak elfoglalva mindig is, és magukkal lesznek mindig is, amíg világ a világ.
Ennyi erővel megtehették volna, hogy kihagyják a briteket és a nélkülük visszafoglalt kisebb-nagyobb európai országokat megszállás alatt tartják, mint gyarmatot. De nem ezt tették.
Haditechnikai számításokban nem vagyok járatos, de a németek világuralmi terveit erősen limitálhatta a saját népességük száma. Ha minden hadrafogható férfi fegyvert fogott volna a kezébe, akkor durván 13-15 millió katonájuk lehetett volna. Ezekből nyilván helyőrséget kell szervezni minden nagyobb megszállt településre, emellett szükség van logisztikára és odahaza se gyárthatnak mindent az asszonyok/öregek/gyerekek/hadifoglyok, és kell rendőrség is. Szóval ennyi pasiból kb. 1 fő jutott volna Európa egy négyzetkilométerére. Emellett a frontokra nyilván koncentrálni kellett a létszámot. Szóval oda akarok kilyukadni, hogy egész egyszerűen nem lett volna elég emberük ahhoz, hogy Amerikában egy partraszállási hadművelettel lényeges veszteséget okozzanak az ottaniaknak. Az oroszok megtámadása pedig (pláne, hogy volt egy ezzel ellentétes szerződésük), egyértelműen öngyilkosság volt. Márpedig ha arra nem voltak képesek, hogy a földön/levegőben utánpótlást szállítsanak egy viszonylag közeli területre, hogyan oldották volna meg ugyanezt az óceánon keresztül, jóval messzebbre? Nem lehet, hogy az a plakát csak az agitációs propaganda része volt?
Idézet: Dehogynem csak mire fizikát kéne tanítani addigra kéne, hogy az a szerencsétlen tudjon legalább írni olvasni. Egy időben tanítottam 7. 8. osztályosokat fizikára és technikára. Döbbenetes volt számomra, hogy egy két soros szöveget nem tudott a nagy része felolvasni. Ha nagy nehezen mégis sikerült, fogalma sem volt róla mit is olvasott. Ez már több mint húsz éve volt, azóta gondolom csak felejtettek. „Na de kérem fizikát nem tani ítanak ált. iskolában, vagy mi?” Idézet: Ez a mai napig így van. Szinte minden állami poszton is. Egyébként eszembe jut róla az a könyv, amit kb. húsz éve olvastam. Ha jól emlékszem "A Peter elv" volt a címe. A mondanivalója az volt, hogy mindenki addig emelkedik a ranglétrán, amíg olyan pozícióba nem jut, aminek teljesen alkalmatlan az ellátására. Aztán ott marad örökre. „Mind Hitlernek, mind Sztálinnak az volt az eszméje: vedd magad körül idiótákkal, és akkor is ki fogsz tűnni, ha közepes képeségű vagy, ráadásul nem szólnak bele a dolgodba.” Idézet: Azt gondolom nem a sok hülye érdeme. Az USA-t még az európaiak tették azzá ami, és manapság is agyelszívásból tartják fent a rendszert. „Én csak annyit fűznék hozzá, hogy ha ennyi "hülye" fel tudta építeni a világ egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb államát, akkor nem lehet, hogy mi valamit rosszul csinálunk/csináltunk?”
Engem egy picit azért zavar amit mondtok,( bár sok mindenben igazatok van) mert rengeteg gyermekkori barátom, cimborám, rokon döntött úgy az elmúlt 10 évben, hogy ő inkább Amerikában próbál szerencsét. Ők most ott élnek, és mi itthon egy picit irigykedve, de szeretettel szorítunk nekik, és mi büszkék vagyunk, ha valamit elérnek! És látva azt, hogy többségükben jól boldogulnak, amikor én amerikaiakra gondolok akkor rájuk is gondolok...
Ez csak megerősíti amit írtam. Mármint az agyelszívást.
Nem mind mérnök, a szakácstól a gázosig, az asztalosig, zöldségesig mindenfajta ember van közöttük. Egyszerűen nem akartak tovább itthon szenvedni, úgy ahogy a szüleik, és a nagyszüleik. Ez sajnos sokkal több, mint egyszerű agyelszívás. Inkább azt mondanám, hogy az agyleszívás elől menekültek el.
Nem csak kutatói szinten beszélünk agyelszívásról sajnos. Hiszen a barátaid, ismerőseid itt tanulják a szakmát, de ott dolgoznak, élnek. Aztán ha maradnak a gyerekük vagy az unokájuk már idióta lesz. Ezt a fajta bevándorlást ezért támogatja az USA.
Feleségem kint tanult egy évet Amerikában, ő ott érettségizett. Tehát szerintem hibát követünk el, mikor ebben az ügyben általánosítunk. Meg hát az amerikaiak is jöhetnének ide dolgozni, csak minek...
Viszont az egyik szakácsként dolgozó rokonunk, a család főzőtudományát viszi tovább. Csak mi nem sajnáljuk tőle.
Természetesen minden általánosítás tartalmaz hibát. Viszont a feleséged autentikus véleményt mondhat, a két oktatási rendszer színvonaláról.
Még tavaly Decemberben bevezette az Agria volán zrt hogy egyes buszain, amik az Eger-Gyöngyös-Budapest útvonalon közlekednek legyen ingyenes WIFI, nagyon jó dolog, 3mb/s a kapcsolat, jelenleg egyedül élvezem
Szerintem nagyon ötletes dolog volt tőlük, most is épp megyek haza, természetesen Hobbielektronikás póló rajtam, és kiélvezem ezt az extra szolágáltatást. (megjegyzem, egy oldal sincs tiltva, bár én amúgy sem csinálnék semmi olyat, de azért nem túl jó ötlet ez így.)
Szerintem nem volna helyes, ha ők szelektálnának helyetted. Nem igen szeretem a cenzúrát.
De jó hogy nincs akkumlátorom, így sajnos ezt nem élvezhetem. Bár van két darab 12 V kis akkum de azért azt mégse cipelném ha lehet . Amúgy ez nem luxus, vagyis nem kellene hogy az legyen ekkora jegyárak mellett, én szivesebben járnék egy 50 éves konstrukciójú csepel autóbusszal is csak legyen már mindenkinek munkája. Lehet ezen a járaton van wifi de van olyan település is ahol buszjárat sincs. Persze kényszeríteni nem lehet még senkit a munkára... Az itt jelen lévő munkanélkülieket valószínű nem is kellene ha lenne bármiféle munka is.
Úgy látom ez az Amerika téma kezd egy viccre emlékezteni:
Egy városban híre megy,hogy van egy csodadoktor aki képes mindent meggyógyítani. Elmegy hozzá vak a sánta és a pösze. Mondja a doki a vaknak , dobd ek a szemüvegedet és láss.Utána szól a sántának:dobd el a botodat és járj!! Pösze beszélj: B.meg a szánta megint eleszett..
Én is így voltam ezl, de ha már van akkor élvezem. Nem egy szupersz net amúgy ez, kb. 2 percenként ledob, fogalmam sincs miért, rossz is, meg nem is túl gyors, de a miénk
Hát igen. Én is így vagyok a gépemmel, ha makacskodik fél óránként kikapcsol, nem is egy mai darab (van benne 20 éves alkatrész is- tápcsatlakozó ) de legalább van. Érdekes de nekem is ezt játszotta a ruterem egy időben.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |