Fórum témák
» Több friss téma |
Valóban.
Képzelj el akkor lépten-nyomon több tucat 100 m magas 150 m átmérőjű lyukacsos "várfalat". Kérdezd meg a terület tulajdonosát (mondjuk itthon) hogy hogyan műveli körülöttük - alattuk a földet! Na meg mit tenne akkor, ha néhány 5 m átmérőjű karcsú oszlopot kellene kerülgetni?
Forgasd meg valamilyen eszközzel,elöször 6O ford per perc,mérd be mit ad ki magábol (voltot,és ampert),majd ismeteld meg 1OO,utána 15O,-es fordulaton,és igy tovább,+5O fordulatonként,fel 35O-4OO fordulatig.E mérések ismeretében,akár saját magad is megitélheted,mire számithatsz.
Szia !
Nincs itt várfal. Vettem egy bontott vas villanyoszlopot, annak a tetejére fogom szerelni. Semmivel sem vesz el több területet mint a vízszintes tengelyű. És nem kalinpál nekem össze vissza. Majdnem egy dombtetőn lesz felszerelve, ott mindíg vannak földfelszini áramlatok. Majd möglátjuk, eddigi beruházás 32.500 a szélkerék és 15.000 az oszlop. ( 3 havi vill. számlám ) Jön még generátor, aksik és inverter. Üdv. Jani
Hát igen, ahogy Erbe is kifejtette, sok rizsát írnak a neten.
Erről a gépről már lement egy vita a zöldtechen. Ennél a függőleges tengelyűnél a "befogó" felület többször 10-10orosa a nagy vizszintes tengelyűeknek. Nem csak az oszlop magassága a döntő,hanem hogy a felületen milyne irényú terheléseket kap. Biztos működik, ekkora felületnél nem csoda. Csak a felület mértékéhez valószínüsítem, nem tartozik akkora kivehető teljesítmény, mint amekkorát azonos felületű vízszintes tengelyűeknél ki tudnak nyerni az áttételeken. Ebben az Iparban is a pénz beszél. Nem azért kerül 400millióba egsy ipari gép, mert annyi az előállítási költsége, hanem mert akkora lobbi van mögötte. Ugyenezen nagy számok törvénye szerint kell a befektettőknek megygőzni, erre hivatott a linket Jani 1964.Csak a biznisz, meg a nép hülyítése. Nem kell más nálunk, mint nagy magasság, és a szélturbinák jól megválasztott elhelyezése.
Szerintem nem ilyen könyen eldönhető kérdés ez sok pro és kontra van,szerintem igaza van Jani 1964-nek ha kiprobálja.Első és legfotosabb az ipar nem a legjobbat állitja elő,hanem megmunkálási költség gép igény szállitási lehetőség fontosabb,mint a jól müködö szerkezet.A szokásos 3 lapátosakat nem magyar szélviszonyra tervezték az nem vitás csak veszünk belöle ennek is kell egy esélyt adni.Tudom a leirások rosszabb hatásfokot irnak róla,de épp ugy a 3 lapátosok is jobbak mint a 6 lapátosak leirás szerint,de gyakorlatban a gyenge magyar szélben nem igy van.Az elmélet szerint az egy lapátos a legjobb hatásfukú,de gyakorlatban használhatatlan,de tervező asztalon bebizonyítható milyen jó.Szóval a puding probája az evés ki kell probálni.
Találtam kész lúgot:Agrolabor kft Szolnok a gyártó.Ha a rendelésem nem jön meg ma akkor rendelek tölük,addig nem akarom töltení az akksikat még kinem cserélem a lúgot.Te mivel töltöd a pakkot?
Tegnap felraktuk a generátort a kerékre(függöleges teng.)3.6m van a teteje eddig 0.8 m/s indult na azota még nem láttam forogní.Számitottamrá hogy feljebb kell tenní pedig csak északról van árnyékban és tegnap déliszél volt nem mértem de fujt.Lehet hogy a rotort fogom meg duplázní egy hogy magasabb legyen kettő a nyomatéka is megnő.Vaslemez helyett müanyagból a súly miatt.
Töredelmesen bevallom,és nem szégyellem:
Szélgéppel töltöm,és van egy icipici rásegítés napelemmel is.Legalább az a kis energia sem veszik el.
Lidlben 12V 0,4A fénycsöves lámpa 1300Ft. Inverterrel a kompaktfénycsövem 1A-t kér.
Feszszabályzón keresztül mennyí volt-mennyí amper?Én csak szeretném úgy töltení,egyenlőre.
Nincs beépítve fesszabályzó...
0-30 volt között változik a feszültség. Amper 3-nál lekorlátozva.(Nem bírja az áttétel,átugrik a bordásszíj) Az a baj,hogy kicsi az áttétel,kis feszültségen alig van amper.Ezért nem rakok be elektronikát. Kívül átteszem a csipeszt ha kis szél van ,felváltva töltögetem a cellákat. Naponta 1-2 csíptetés. Ha jó szél van,akkor mehet telibe. 10,5 amperrel lehetne tölteni minimum. Ezt sosem érem el a 3 Amperrel ... 7,2 voltig szokott felmenni erős szélben. Majd ha jó idő lesz,kell egy nagyobb áttétel,vagy valami más generátor... Ha kis szélben is tudna 8-9 V-ot,akkor rátenném a fesszabályzót. Sajnos ez alatt nem indul el! 8,5V a vezérlő ic küszöbfeszültsége.
Mióta használod így, nem megytönkre az akku?Ez elég laza töltés ennyít nem irtak sehol tán 1.75v a legtöbb.Valahogy így gondoltam én is az akku illesztést.
1,75x5=8,75V
7,2 fölé nem igen ment eddig. Nem is tud a gép folyamatosan termelni. Impulzusszerű a szél... 2-3 hónapja megy kb így.
ha esetleg el szeretném adni ezt a motort mennyit lehetne érte kérni
neked mákod van mint ahogy már irták biztoshogy jo mert12 amperos biztos hogytöbbet fog tudni leadni mint az enyém mert nekem csak sima dc motorom van hasonlo mint a tied csak 180voltos és180 wattos és nekem elég jol termelt feszültsében átétel nélkül kisebb szélben is 12-35 volt is volt.cak amperban nembirt csak kb 400-500mApert.
szétszedtem a roller motorom van benne 16 tekercs 16 szelettel vasmaggal,szerintetek ha16kisebb neo vagy ferritmágnest tennékbele kb:1cmx3cm-est jobblenne termelne hamarabb feszt meg áramot mint gyárilag?jelenleg 3,8cm x 5cm-es ives ferrit van benne 4db,ez hány polusnak felel meg és átlehetne -e kötözgetni a tekercseket?ja és az auto generátort érdemes lennee átalakitani ugyanigy a forgorészbe mágneseket tenni többet valaki tudja hogy hány polusu az auto generátor?összehasonlitáskén még kérdezném hogy a pmg generátor hánypolusu a 6 tekercses verzio?tudom hogy elég fura kérdésim vannak csak tisztában szeretnék lenni egy-két kérdéssel ami felmerül bennem.
Autó generátoron meg kell számolni a pólusokat...
Szépen látszik az álló,és a forgórészen is. Rollermotorral ne kínlódj,mer 4-5 voltot termel. Hacsak nem tudod megforgatni 2000-fordulat felett Egy módon lehet megoldani,több egyforma motort meghajtani egyszerre .
meg mertem a motoromat 140-es fordulaton 16.85-17.34 voltot adle és mind ezt 7-8 amperen
Biztos hogy annyit termelt a motorod?
Enyém 220V 250W-os. 30 voltnál nyom több mint 5 ampert.
Sziasztok!
Szerintetek egy aggregátor generátorja milyen feszültséget termel mert arra gondoltam abból kiszedném és azt föl, de sehol nem találtam leírást erre vonatkozólag hogy mit termel ha valaki tudná létrszi világosítson föl Köszi
szerintem jolkellett hogy mérjem.hogy lehetett hogy nekedtöbbet adott le 5amper kölül.hát az enyém max áramfelvétele 1.6 körül van akkorhogy adjon le többet demondjuk azlenne a jo persze .ha nekem5ampert termelne nemis görcsölnék semilyen generátorral.
Gondolj bele mennyit forog az aggregát motorja csak alapjáraton.Szerinted ez a fordulat széllel elérhető?Nem valoszinű igy az egész nem sokat érne.
Szerintem nem jó gondolat. Az agregátorban egy elektronika állandóan szabályozza a fordulatszámot, hogy az 50 Hz is meglegyen.
Üdv Jani
Szerintem viszont egyátalán nem elvetendő ötlet.
Álltalában egy aszinkron montor kondenzátorokkal össezkapcsolva, mivel kalickás aszinkron, ezért csak csapágysúrlódása van, fordulatszám viszont az kell neki, de ha átterekcselt, vagy alapból kis fordulatú gépet használnánk, akkor áttétel sem kellene nagyon nagy...
A forum kezdetén voltak ilyen probálgatások nem sok sikerrel,de hátha most sikerülne,meg lehet pobálni,de sok pénzt ne öljetek bele.Amit Jani1964 ir attol nem tartok,hisz a légmagos frekvenciája is a fordulatszám függvényében változik.Az viszont gond hogy relativ nagyfordluatra lett tervezve,és nagyobb meló átalakítani,mint újat csinálni.Meg kellenne pörgetni esztergában 150-300 fordulaton ,de szerintem eredeti állapotában fel sem gerjed.
Egy aszinkron motoros aggregátorban a kondenzátoron és a motor gyújtásán kívül semmi elektronika nincsen.
A fordulatszámot teljesen mechanikusan általában levegő áramlási sebességét érzékelő szerkezet szabályozza. A feszültség 1 fázisnál ~230 V, 3 fázisnál ~400 V. Az 50 Hz meg annyi, amennyi. Egy egyszerű 1hengeres motor fordulatszámát nem lehet olyan precízen szabályozni, hogy a terhelésváltozásra ne ingadozzon, de nem is lényeges. Ez a fordulat általában 3000. Nagyobb 4hengeres aggregátoroknál viszik csak le 1500-ra (10-50 KW. 400V 3f.)
Sziasztok, eladnám az 500 wattos szélgenerátoromat,amit az ebay-en vettem.Sajnos szél és ídő hiányában nem jutottam vele sokra, de talán egy tapasztaltabbnak jól jöhet.Képet csatolok.(Lapátok nincsennek hozzá)A két pajzs itthon lett hozzá esztergáltatva mert nem volt hozzá. 12 voltos rendszerhez volt ill. lett fejlesztve azt hiszem.ha valakit érdekel írjon, (az ebayen 250 euro volt)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |